Златна есен на вратата чука, през АПРИЛ бебоци ще ни гукат!

• 13 409
  • 302
  •   1
Отговори
# 225
  • Разград-София
Здравейте!
Понеже забелязах че за днес няма нова мама реших и аз да се издам  и да се похваля че ще имам бебче!  Grinning
Казвам се Маргарита и съм от Сеново (Русенска област),на 19 години съм  Embarassed  и април месец чакам своето слънчице.
Надявам се  да  намеря добри приятели и помошници сред вас. Hug
Ако съм пропуснала нещо моля напомнете ми да допълня! Simple Smile

# 226
  • Пловдив
Браво на вас .... да се криете..... Naughty
Я-яя да се показвате всички Simple Smile
Имаме си съвсем младо попълнение Simple Smile
ами термина не си си казала, за да те запише Страчи в списъка Simple Smile

# 227
Изненада - имало и скрити априлки Laughing
Добре дошла Margaret! Толкова младичка и скоро ще си мама - браво на куража, който имаш и честито. Ще намериш приятели тук Hug

# 228
Добре дошла, Margaret!

А, бе защо се крият тези мами, ние толкова се радваме на всяко ново попълнение! Момичета, може би изглежда страшно при нас, дайте да посрещнем всички с овации и дано се престрашат Hug !

# 229
pepa_k, не знам къде ходиш, но много ме съмнява да е 3Д. От 3Д изображението трябва да изглежда ето така: http://www.pregnancyweekly.com/pregnancy_information/ultrasound1/14wk.htm
ПО принцип се прави 3 пъти 12-14 седмица, 19-22 и някъде към 26 имаше и като цяло се прави по обстоен преглед по определени показатели за съответния период, за да се установи дали има аномалии в развитието. Също така не е необходимо да е 3Д ехографа, а да е добър цпециалиста (е да не е с апаратура от 100 години). На мен док ми каза, че той всеки път наблюдава каквото трябва. За сега му умам доверие, но ако прещракам нещо .... има решение.
Аз също поразпитах тук за 3Д в Пловдив и ми посочиха единствено Торакс, така че там ... ако се наложи Simple Smile

benitta , със сигурност не ме гледат на 3D виждайки снимката но въпроса е че аз точно в Торакс ходя при д-р Даскалов и той ме гледа всеки път и казва че всичко се вижда идеално и че всичко е нормално но не знам да си искам ли аз да ме гледа на 3D (явно че го използват само при необходимост) или ако той прецени че има нужда сам ще ми предложи.

попитах защото останах с някакво впечатление от постовете тук че всички са ходили на 3D и аз се притесних.  Thinking

Margaret, аз също съм нова от вчера но да ти кажа и аз ако мога добре дошла. Тук найстина е много хубаво и полезно.

Поздрави  Peace

# 230
pepa_k не всички сме ходили на 3D, но ти можеш спокойно да попиташ. Просто му кажи, че си чела за 3D и искаш неговото мнение - той най-добре ще прецени има ли нужда да ходиш и кога. Аз още не съм гледана на 3D, но живот и здраве след някоя и друга седмица ще ме гледат.

# 231
И мен засега не са ме гледали на 3Д. Питах лекарката и тя ми каза, че няма от какво да се притеснявам. Аз ако реша ще отида при друг лекар, но засега не се налага.

# 232
  • Разград-София
Браво на вас .... да се криете..... Naughty
Я-яя да се показвате всички Simple Smile
Имаме си съвсем младо попълнение Simple Smile
ами термина не си си казала, за да те запише Страчи в списъка Simple Smile

Ами определена съм за 10-ти април, но не е сигурно защото съм от проблемните малко.
А за криенето..... просто не бях се уверила че съм бременна и затова  не бях се престрашила да пиша нещо в форума, но съм прекарала доста време четейки го Simple Smile
А за това че съм млада ...... моля повече него споменавайте...... защото до една степен има и хора които ме упрекват  Cry Cry затова че съм забременяла "толкова млада", и затова и не искам да се говори за години.Аз съм си бъдещо мамче ,което чака с нетърпение своето слънчице. Heart Eyes Grinning

Ами ... ако ви интересува нещо питайте.С удоволствие ще отговоря на всички Simple Smile  Hug  Grinning

# 233
Margaret как може да те упрекват за възрастта #Cussing out Защо всеки се бърка където не му е работа - та това все пак е личен избор. Честно да ти кажа при мен има упреци за обратното - къде съм бляла до сега, че чак на 31-а ще раждам първо #Cussing out Опитвай да не се товариш от хорските мнения. То е вярно, че не може съвсем да не ги слушаш - нали все пак не сме единаци в гората - но гледай да не си го слагаш на сърцето и си свиркай. Мойта майка ме е родила млада и колко весело си живеехме - колкото по-млад е човек, толкова повече енергия и нерви има  bouquet
Зна,че каза да не споменаваме възрастта, но не се въздържах. Успех в начинанието Hug

# 234
Margaret, и мен майка ми ме е родила на твойте години. И още по-добре за мен. Сега си имам млада майчица и ще бъде млада баба!  Laughing
Ние се възхищаваме, че си млада, не те упрекваме. Въобще не съжалявай за нищо, и не слушай кой какво ти говори, хорските усти не можеш да затвориш. Всеки се прави на компетентен.
При нас ще получиш единствено подкрепа!  Peace

С теб сме си от един край / родена съм в Русе, но живея във Варна/!  bouquet

# 235
Добре дошла на новата мама Hug  bouquet  Ей , аз  се гордея с теб  Hug , няма такова "ранно" и "късно" Naughty НА кой когато му дошло  времето . Щом е писано сега - значи така трябва да е . Аз ти се възхищавам   bouquet , защото много твои наборки не биха се решили на тази стъпка и правят грешки ...
... за които ТУК не се  говори Naughty

Пепа_К , значи да изясня за себе си -  аз съм почти винаги Фрий , защото от сега  имам  почивка , така се наложи , че не  бачкам . Но пък от друга гледна точка ми е по - удобно  да  е преди 17.30 , защото след това ... най - вероятно няма да съм сама Tired което пък ..
Абе каквото решите , аз съм тази , която ще  приема , защото вие сте по-ангаже от мен Wink

# 236
Margaret , добре дошла, сигурна съм, че ще се чувстваш страхотно при нас. Относно годините - не трябва да обръщаш внимание на разни упреци, че си млада. Аз съм на 21г. , което също си се води за някои "раничко". Мен това не ме притеснява, защото бременността ми е планирана и обмислена, пък какво значат годините, едни не са дорасли за деца на 40 - други са много по-зрели на нашите години. Така че, ти пожелавам леко бременеене и само хубави емоции - и не си крий годините - то си е за гордост    bouquet
Аз днес бях при док, даде ми болничен, пуснах си изследванията, но само някои бяха готови като отидох следобеда. Хемоглобинът ми е много нисък - изписа ми лекарства и да наблегна на месото и бульоните. Утре ще звъня за останалите, но мисля да си остана вкъщи и утре. Разбрах се с шефката, ако съм добре някой от дните да ходя, т.е. имам си ги тези 10 дена отпуск, но може да си ги взимам разкъсано... Не знам за вас момичета, но аз се уморявам страшно бързо.  Tired
Ая, не се притеснявай ! Ще си наваксаш и на мен това ми каза док... Мойта приятелка, за която ви споменах с бебето, до 5-ти месец почти не и личеше и беше качила 2 кила, така че спокооо  Hug
Това е за сега, утре ще имам повечко време и най-накрая ще пооправя първата страница, че то вече ще ни заключат докато се наканя  Blush
Лека вечер момичета 
  bouquet

# 237
  • София
Здравейте, съотборнички!

Първо едно голямо ГУШ  Hug на новозаписалите се. Тук е много весело, момичета, а на срещите още повече. В тоя смисъл Мелодия, Альона, благодаря за бързото качване на снимките. Мелодия, с теб сме така съсредоточени над тия лимони, че...  hahaha

Ауа, хич не се тревожи за килограмите. Вече са ти казали момичетата, след месец-два няма да има мърдане щеш - не щеш. В началото е съвсем нормално и да паднат малко даже. Голям майтап с тризнаците  Joy Щях да падна, докато четях за предположенията за четиризнаци!!! До края на темата все очаквах някой да се произнесе, че са и повече Laughing Но ако си пуснеш резултатите от анкетата, се вижда, че има някои, които точно така мислят. Пет!! Laughing

Margaret, хич да не ти пука! И майка ми, и бабите ми са родили все на по 18-19 и вече ме смятаха за ненаред с моите 27. Така че... Има много предимства да си млада майка. А и 19 съвсем не е неразумно рано, щом си готова за това  Hug

Страчи, вече не си 'бебето' на групата  Grinning Много се радвам, че най-после ти свърши ходенето по мъките с нечовешко отношение. Дано и вече да ти отминават неразположенията.

Сега за отчета. Бях на лекар вчера. 6 см бебчо /от главичката до дупето/, подскача през цялото време. Отблъскава се с крачета от единия край на матката и 'се вози' по гръб до другия. Жалко, че не го усещам.
Плацентата ми е долу, на цервикалния канал, но най-вероятно ще си се качи нагоре. Не е добре да остава долу, защото ще е диагноза т. нар. 'плацента превия' и няма да мога да родя нормално, а освен това ще трябва да внимавам на по-късен етап. Обаче някак си знам, че ще се качи /може да се мести почти до края на бременността/ и всичко ще е ОК и няма да го мисля отсега, важното е, че на бебчо му е наред всичко.
Изследванията ми също са добре. С малко завишени стойности на нещо протромбиново... нямам идея какво е, но не било нищо обезпокоително.
Питах за пол, лекарката каза, че би могла да ми каже нещо, но е много рано и не би се ангажирала с категорично мнение. А и пиленцето така се местеше, че беше трудно да го разгледаме добре. /Бях с майка ми, страшно беше доволна./ Но каза, че след две седмици, вече ще се вижда ясно... ако мирне за малко, разбира се Wink

И аз имам едно рокле от покупките, но още не съм си го взела от поправката. Ще го кача иначе, много си го харесах.

Хайде, до пак  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 03 окт 2006, 19:04 от Илит

# 238
  • София
Ето ме и мен отново.
Привет на всички нови бъдещи мами във форума.
Аз имах още перипетии. Като ходих вчера на преглед и ми пуснаха изследвания- там кръв, урина.... За нещастие се оказа, че ацетонът- дето заради него лежах в Шейново, не само не е намалял, ами се е качил около 5 пъти  Confused А аз уж съм малко по-добре тези дни. Направо не проумявам.
За да не ме пращат пак в болница, ми преливаха някакви банки в "Закрила", където си ходя. Днес ходих пак. Ама май вместо да ми мине, взе да ми става пак зле като преди и не мога да ям и пия вода. Тези банки като ми ги окачат вече и направо ми избиват балансите в първия момент.
Терминът ми не е на 23-ти, а на 18-ти. Ако може, Страчи да го оправиш   Praynig
А аз ще си оправя лентичките тези дни....
Иначе хубавата част е, че бебчето е добре. Много е жизнено и си се развива съвсем нормално.  Simple Smile
Поне едно хубаво нещо.

# 239
  • БГ
Здравейте момичета,хубава срещичка сте си направили! Peaceаз си взех първите резултати и утре ще ги нося на гинеколожката ми, поне кръвната група е ок с тази на мъжа ми, иначе днес вървях малко пеш,после се заговорих за 15 мин. с една позната и ми прималя ужасно,направо едвам се прибрах до нас, а бях яла на обяд и закуска, много кофти,иначе не повръщам редовно,само 1 път ми се случи.Сутрин не пия кафе,но вече ще пия слаичко,Купих си дънки- разтегливи с ниска талия, други покупки ще правя като пътувам насам натам.Вие някакви витамини пиете ли?Пожелавам на всички слънчева седмичка!  bouquet Hug

п.с.-информирахте ли работодателя си  писменно за бремеността вече? newsm78

Последна редакция: вт, 03 окт 2006, 22:40 от tevolere

Общи условия

Активация на акаунт