ДЕКЕМВРИйското човече есента посреща вече!!!

• 10 476
  • 280
  •   1
Отговори
# 120
Не мога да не честитя и ходещите крачета на Николушка,тъкмо писах кой ли ще последва Борко и той се появи!

# 121
  • Бг-мама
Ах как се радвам на Николушка браво много хубави новини в тазе така запустяла темичка.
При нас нищо ново валко беше с хрема и още е де ама вече като че на финала и вчера сутринта повръщаше и аз незнам от кво но после до вечерта и днес няма.
То и ние не сме от редовно пишештите ама нашата тема наистина хич я няма.
Новото при нас е че татито го е научел да правят кьос с главичките и сега като го види и сменя погледа и накланя главата да си ги опират и мнага се радва.
Ей да ви се оплача той моя е като гербова марка залепен за мен освен мен и баща му друг не признава и не дава да го държат и да му се радват ако ни изгуби от поглед и се почва един рев едно тръшкане много гадно аз със баткото не съм видяла такова чудо ама това малкато много е майчино чак прекалено.
Ние пък сме с едно еднообразно ядене ама друго неще.Каша готово пюре и АМ това са ни храните.Иначе от всичко опитва и сякаш му харесва ама ако опитам да го нахраня с него и повече то 3-4 лъжици  неще.
Пък и е марзелив бе хора иска всичко да си пие със шишето то не че аз не съм виновна за това но покрай грижите и за баткото и без помощ от никого така го научих за по лесно и побързо за да не порути къщата Георги през това време.
На мерки не съм го водила вчера щото имаме ваксина на края на месеца и тогава ще го заведа.Ние сме малко назад с ваксините та затова да не се чудите що имаме.
Това от нас и и да пишете ей.

# 122
  • София
Здравейте Hug.
 smile3501 на Николушка за всичките му постижения (за първите стъпки,за работите вършени в гърнето,за мерките)
Зечова,Дани е същия.Я,ми е видял гърба се започва едно мрънкане,едно тръшкане ooooh!.
За яденето,нашия Чочко яде също само готови пюрета и каши.От две или три седмици на обяд му давам супа.Но всичко което му дам го хапва с удоволствие.Мисля към средата на месеца да го захранвам с готвена манджа.
Дани все още не може да ходи сам,но постепенно започна да се отпуска и когато го водя за ръчички той се пуска с едната и пипа насам и натам.
На музикалните играчки се радва повече отколкото на другите,но щом види кабел или дистанционното забравя за играчките си.
Говоренето също не му се отдава.Повтаря си само мама и чат пат тата или баба,но те са много рядко.Обаче като забръмчи бръм,бръм... няма спиране.
Свалихме му български песнички и приказки и почти всеки ден му ги пускам,но той само на "Чело коте книжки" се радва,а на другите никакво внимание не им обръща.
Друго не се сещам.
Чао и приятен уикенд  bouquet.

# 123
Браво и честито на Симонка,Борката и Николушка за първите стъпки! smile3501Да са пъргави и бързи,а мамите да започват тренировки,че гонене ги чака! smile3503
Приятен ден на всички(а бебоците да слушат)!  love001

Последна редакция: сб, 14 окт 2006, 12:39 от vesenceto_85

# 124
  • Пловдив
Честити първи стъпки на Николушка!

# 125
здравейте и от нас
ние се върнахме от пловдив, малката беше много послушна и аз можах малко да си почина. Иначе при нас нищо особено, не се опитва да пълзи, с проходилката е като бясна. Изобщо не прави опити да се държи сама иначе е стабилна като я държа аз, но сама не иска.
Честити първи стъпки на Борката и Николушка и безаварийно от тук нататък  Wink
Мацки що не пишете къде се губите, нашата темичка наистина най бавно върви от всички други. Не че аз съм се разписала де ама като никой не пише ....
айде лека вечер от нас и спокийни бебоци  Hug

# 126
Привет и от нас,
първо честити първи стъпчици на Борко, Николушка и на Симонка - да живи и здрави дечицата, да тичат и мноооого да играйкат

Ние сме добре. Но нямам време да пиша, защото във времето, когато не спи Сияна иска да ходим напред-назад, водейки я за една или две ръце. Все още не е достатъчно стабилна, за да се отпусне и да ходи сама, но аз й не бързам. Единствения недостатък в случая е - болките в кръста и гърба от патешкото ходене.
Напоследък спи много неспокойно. Онази вечер се събуди и не можахме да я успокоим - рева около час. Накрая я грабнахме и с баща й обикаляхме Варна с колата (стигнахме почти до Златните) и тогава заспа. Освен това от 2-3 дни е намерила от някъде стария си биберон залагалка и го смуче неистово, че и на мен го предлага отвреме-навреме (много ми е щедра душичката  Grinning ) . Не го щеше от като беше на 3-4 месеца, а сега само с него заспива. Не се буди за храна, но не спи спокойно, проплаква понякога. Сигурно зъбче я мъчи.
Нямам сили да пиша повече мами. Искаше ми се да драсна нещо и по другите обсъждани теми, но ще се завлека до леглото, защото утре маратона започва отново  Wink Sunglasses Laughing
Само да отбележа - Пачи предложението ти за заглавие ме хвърли в оркестъра  hahaha Ама си права, че темпото на темата е костенурче  Joy
Айде, лека

# 127
  • Добрич
Здрасти, бе банда!   bouquet
Първо да Честитя първи крачки на Никола и на Симонка! Да са бързи и безаварийни крачетата!   Peace
После на всички ви благодаря за пожеланията около Борис! Да ви се връща на всички в скоро време!   Peace  Hug
Дани, Борис също не искаше биба да смуче, но от известно време си я търси и като я открие я лапа и смуче, ли смуче.  Laughing Явно е от зъбите.
Ние вече сме с 5 зъба и навсякъде са му подути венците, та ще видим откъде ще избие следващия.  hahaha
Хайде, чао за сега!   bouquet

# 128
Здравейте и от нас с Фани!

Честито на всички празнуващи - прохождане, зъбки, ден-денчета и рождени дни!
Винаги имайте поводи за усмивки и радост!

Понеже и аз не съм писала отдавна, ще взема да драсна няколко реда сега.
Тъъъй, да ви кажа за Фаната: тежи 9.150 кг и е висока 76 см.
Пълзи като хлебарчица, сяда сама от легнало положение, но никакви мераци да се изправя - мързеланка ми е тя! Слагам я в проходилка за по час и бръмчи като жабче из цялата къща, доволна, че може да "подреди" всичко, което й се изпречи по пътя.

Наскоро й подариха кукла (тип парцалена) и за мой ужас, вместо да й се зарадва, тя се изплаши и разплака, като я видя. Май я помисли за живо същество, не знам. Сега се задоволява с това да я скубе, като й падне под ръка - отмъщава й за нещо.

Четох през ред, през два, и май от всички бебчета само Фани си стои с 2 зъба в устата, като стара баба  Laughing И на кухня сме се записали чак от ноември. Засега наблягаме на готови пюрета и каши. И ми се струва, че наопаки на всички деца, предпочита месните, а не сладките храни.

Това е засега от нас. Ще пишем пак.

П.С. Правдееее, много съм гузна пред теб! Пиша и тук: моля те, когато слизаш към центъра с метрото, обади ми се!

П.П.С. Забравих да ви питам - педиатрите предписвали ли са Зимафлуор на бебчовците? На Фани да, но твърдо реших да не давам.

Последна редакция: сб, 14 окт 2006, 11:51 от Ineto

# 129

... май от всички бебчета само Фани си стои с 2 зъба в устата, като стара баба  Laughing

Спокойно, Маги все още няма нито един зъб.  newsm78 Но Зимафлуор пие редовно от 6-тия месец  Mr. Green

# 130
здравйте мамчетаа
днес времето е много добро и ходихме на бърза разходка, че имам да чистя и подреждам, но не ми е дошла музата още . Ние сме добре, Мирелата все повече щурее и ме прави луда. От утре почвам работа и ще я гледа баба й да видим как ще се справят. Утре сме и на манту, дано всичко е наред  Shocked и пробата да е положителна.
оххх диването не ме оставя да попиша малко, отивам да ч приспивам и после пак ще надникна
приятен ден за сега от нас  Hug

# 131

... май от всички бебчета само Фани си стои с 2 зъба в устата, като стара баба  Laughing

Спокойно, Маги все още няма нито един зъб.  newsm78 Но Зимафлуор пие редовно от 6-тия месец  Mr. Green

От Зимафлуора ще да е. Толкова е ефикасен, че за да не се развалят зъбките, изобщо не никнат.
Нали знаеш чичко Сталин какво е казал "Няма човек, няма проблем". Та така и със Зимафлуора  Joy

# 132
Привет на всички в най-бавно напредващата отчетна, за което ние сме си виновни Mr. Green
Разсмяхте ме с предложенията за заглавия:)))
Ние сме горе-долу бива. Жоро беснее в проходилката, за ходене с помощ от мама и тати не иска и да чува още. Още сме беззъби, като от 1 седмица ни е надуто долу вляво, но не ще да избива. По едно време казваше как казва кучето, сега и това не ще. Хапва на кухня, добро прасенце е, на теглилки сме в сряда. И така - нищо интересно май.... Зимафлуор пиех аз като бременна само, че зъбите са ми слабото място.
Габи от днес се опитва да се разболява и е голямо мрънкало, боли я гърлото.
И да не забравя:
Честито ходещи крачета на Борката, Николушка и Симонка!!! Леко и безаварийно! Grinning

# 133
Привет на всички!
Честити ходещи краченца на малките сладурковци и бъдещите още по-изящни крачета на припкащите след тях мами Simple Smile!
Ще напиша и аз някой друг ред и бързам да лягам,че Бобката ще нададе боен вик след около два часа-да хвана промоцията със спането Wink
Мда,такива ги върши напоследък-зъбки ли са,чудо ли е...от кога ги чакаме да пробият най-накрая...Буди се по 3-4 пъти нощем,слагам го на гърдата-дъвче,дъвче и заспива,разбрах,че не от глад поне.Денем е изключително игрив,но доста мрънка като не става на неговото и като че ли няма много апетит,поне от два дена...Дано е преходна вълна,че не знам вече какво да правя ooooh!
Толкова за сега,отивам да се гушкаме,нали делим и едно легло вече...
До скоро Heart Eyes Hug

# 134
Здравейте мацки!

Пачи, Янич, Ине и Мимиска - не се бойте, и Рада има само 2 долни зъба, но явно зловещо я боли понеже по цяла нощ вие, а тази последната рева безутешно половин час, накрая след много гушкане заспа...Хапе като пираня обаче - зверски боли, ако сбъркаш да си подадеш пръста!

Храненето - защо е важно да им се дава супа (освен хидриране)? Сокове давате ли и как точно направени?

Лилит
- ами, супер си! Какво се косиш за домакинството, Адрианица е най-важна, както и работата ти:)

Ходещите - страшни сте!! Ние сме като че ли на път, но не мога да преценя понеже от доста време вече седи изправена сама и където и да я сложим да седне веднага се изтегля права. Тътри дупето по цял ден и обожава да си играе някой с нея на гонене, премятане, криене. Миналата седмица си разцепи челото на един ръб от беснеене:(

Ваксините - ще слагате ли антигрипна? Мойто педи заяви, че било адски важно да има, но интуицията ми ми говори обратното..То сополи си има всеки месец за по няколко дни, ма няма как, с това метро и лудите хора дето и се завират в лицето и я пипат по ръцете. Как да им обясниш?? Днес една китайска баба дето три думи говореше като я замачкала, хммм, викам си ако аз на тебе ти се доближа така до лицето на 5см ще се кефиш ли?Simple Smile

Първия рожден ден - какво ще правите, как ще организирате?? Хем не ща да потрошат у нас, хем "приготви си пачка" за парти на заведение за деца ми звучи откачено..

Прощъпулник - какво се прави?? Какви други обичаи има за здраве?

Кой още кърми? Ние сме само на сутрешно и вечерно, ама май е по-скоро като десертно меню, че като гледам как от 95-6 съм на 86см гръдна обиколка не ще да е много папуту..

Коя е най-любимата играчка/занимавка на вашето детенце?

лека седмица и успешни стадии на развитие на малчовците!
Някой планира ли скоро ново бебе?! Май много жени им идва желание за ново около годинката:)

Последна редакция: пн, 16 окт 2006, 04:49 от hotmama73

Общи условия

Активация на акаунт