Раздяла заради друг мъж

• 18 141
  • 583
  •   1
Отговори
# 15
Смятам, че е грешка да оставиш детето при баща му. То е твърде малко за да решава къде да живее, а живот с алкохолик не е песен. Оставиш ли го сега при баща му, връзката ти с него постепенно съвсем ще избледнее. Бащата и роднините му ще го настройват против теб и ще се стигне до ден, в който собственото ти дете няма да иска да те погледне. Пряк свидетел бях на подобен случай, жената беше братовчедка на моя мъж, гледах драмата от ложата дето се казва.
Детето й беше на 10, когато след поредица от глупави нейни решения, се барикадира в дома на свекърите й и крещеше, че ако го вземе тя насила оттам, че избяга и ще тръгне пеша да се прибере у баща си. В момента е на 17, контакт нямат, тя все едно дете никога не е имала.

Закъсняла си с изнасянето от апартамента на бащата и тези признания също са били абсолютни излишни и са коз срещу теб сега.

На твое място бих се изнесла сама с детето на квартира, бих си уредила нещата с бащата по съдебен път, а новият човек бих въвеждала постепенно и по-нататък във времето. Това, ако връзката с това дете ти е важна за в бъдеще. Ако не ти е важна - оставяй го при баща му и отивай да живееш с новия мъж. Тъкмо няма да плащаш квартири.

# 16
Не е добра идея веднага да заживееш отделно с детето и друг мъж. Трябва да мислиш занапред и да предвиждаш какво би могло да се случи.  Помисли как би се отразило на детето,  ако не потръгнат нещата с новия мъж. Ако той не приеме добре детето.  Все пак той не гледа своите,  не може да знаеш как ще се отнася към твоето.  В никакъв случай няма да го гледа като свое, ако това очакваш. То просто ще е ремаркето на жената с която живее.
На теб като майка,  детето трябва да ти е приоритет, не мъжът.

# 17
Мъжът ти бил затлачен с данъци, ама и ти добре си се омотала. Сама.
Не бих говорила за никакво събиране с друг мъж, преди да се освободя по възможно най-неусложнения начин от мъжа с когото вече не желая да живея. Той този другия, ако не ме разбере и подкрепи в това, без да притиска - ми не, благодаря, ама като ги намирате такива настоятелни, мислете за себе си първо. Щото много знаеш как ще живееш с него, ама не - да се събирала с другия.
Жив човек е това, не е дърво, ти какво си очаквала да стане, като му кажеш всичко?
Заради себе си искаш да се разделяш или за да отидеш веднага при друг (с когото можеш да имаш връзка и без да заживяваш с него в труден за теб период), я пак си помисли хубаво.

# 18
Мъжът ти бил затлачен с данъци, ама и ти добре си се омотала. Сама.
И аз мисля, че е оплескала доста неща.
Първо, преди да говориш или вземеш някакво важно решение, се говори с адвокат или някой, който е запознат със законовата страна на въпроса.
Второ, като си знаеш мъжа, избягваш директна конфронтация и действаш възможно най-предпазливо.
Трето, детето не бива да се подмята тук и там, ами да му се даде сигурност. Да знае, че когато поиска мже да отиде при баща си.
Четвърто, а откъде си сигурна, че с новия мъж ще потръгне? За съвместен живот се иска не само гола любов, ами има много подводни камъни. Още повече, че пак ще бъдеш напълно зависима от втория. Както и от първия.

# 19
Грозна картина!
 Детето от рано ще научи доста за принципите в живота и доколко може да има доверие в близките си.

# 20
Е, няма смисъл да съдим. Когато жената взема решение за раздяла и има деца, е добре да действа обмислено и предпазливо. Все пак, най-важното е как ще живее после, с когото и да реши, без да трупа  негативи за себе си и децата.

# 21
За мен опцията е само една - квартира в същия квартал,възможно най.близо до жилището, в което живеете и подготвяш за това нещо детето. Казваш му, че не можете повече да живеете заедно с бащата, но друг мъж няма да идва и вие отивате съвсем близо, като детето ще живее при баща си толкова, колкото и при теб. Същото казваш и на мъжа си - че не искаш да отделяш детето напълно от него и то ще живее и при двамата в различни дни. Детето бързо ще прецени при кого му е по-добре и съм сигурна, че ще избере теб и ще се отдели постепенно от баща си.
Другият мъж направо го забрави. С него нищо няма да стане. Ще ти трябва прекалено много време, за да оправиш кашата, която си забъркала и той няма да те чака толкова дълго. Пък ако все пак е склонен да чака година-две, значи наистина си заслужава и ще бъдете семейство с него. Дръж онзи мъж далече от детето, то ще е настроено враждебно към него.

# 22
Абе, вие от Луната ли падате? Да не мислите, че както няма пари за квартира, за да се изнесе сама с детето, изведнъж си е подобрила финансовото положение толкова, че ще държи сама квартира за всеки случай, ако нещо се разпърдят нещата с новия, и ще участва в разходите за домакинството, или ще може живее 2-3 години сама с детето? Изнася се сега, защото има къде, иначе нямаше да се изнесе. И това, че мъжът живеел сам, не значи, че няма едно или повече деца, за които дължи издръжка, и не е в идентична ситуация с наследствено негово жилище, от което се е махнала жена му и детето/децата, нито че има възможността и желанието да му се тръснат 2 гърла на негова издръжка, защото жената си държи квартира. Ако нямаше къде да се изнесе, щеше да си стои при мъжа и толкова. Поне докато срещне някой, при когото да се изнесе. А то, който търси, обикновено намира.

# 23
Детето е малко за да решава.
Но не е добра идея да го заведеш при друг мъж.
Отиваш на квартира и го запознаваш с него.

# 24
Вие хубави съвети сте дали, но авторката няма пари за квартира.

Освен да прибегне към стария изпитан метод, с детето  - при майка си. Тъкмо бабата ще гледа детето, докато се среща с приятеля си.

Оставянето на детето без нея  при баща му е напълно изключено. Кой би поверил осемгодишно дете, на човек пиещ от обяд?

# 25
Не всички жени чакат да се върне дъщерята вкъщи и да й гледат детето.

# 26
И така да е. Ако трябва да дам съвет на жена в подобно положение, то е да се изнася с подкрепата на родителите си, не на нов мъж.

# 27
Родителите й не са споменати като вариант. Ако ги имаше в картинката, авторката отдавна да се е изнесла. Сама казва, че само жилищния въпрос я спира. Не се е поколебала да се хване с женен мъж, не й пука, че той и тя ще се разведат. След като е натворила грандиозни глупости, чак сега търси съвет...

# 28
Този другия мъж не живее вече с жена си, но официално не са разведени, така ли? Представям си реципрочната тема, пусната от жената на пишман любовника “разделихме се заради любовницата, но тя не напусна мъжа си и сега е сам”.
Авторке, с моя бивш се случи същото, любовницата му не пожела да се заживеят заедно, нейното дете беше на 6 години тогава, момченце. Бившият като постоя сам 4-5 месеца бързо си намери съвсем нова любима /много му върви с жените Simple Smile/ макар че продължава и до днес да се вижда с другата, заради която се разведохме.
Добре си помисли в какъв филм ще се вкараш. Никак не е добре за детето от днес за утре да го заведеш при нов мъж. Стресът за него ще е голям. Ако положението вкъщи е нетърпимо, изнеси се на квартира, поживейте малко сами с детенцето и тогава с новия. Дано приятелят ти да е достатъчно търпелив...

# 29
Благодаря на всички!
Малко братски съд стана тази твма Grinning
Детето ми е важно разбира, не допускам вариант да не е при мен!
Какви ли не неща може да ти поднесе животът и всеки от своята кула може  да съди колкото си иска.
Раздялата ми и изнасянето от тук, не е защото съм търсила и чакала да се прехвърля някъде удобно, а защото някой ми е дал сили и върнал загубеното самочувствието, че мога да се справя.

Общи условия

Активация на акаунт