Раздяла заради друг мъж

• 18 495
  • 583
  •   1
Отговори
# 30
Бинка, съгласна съм, но това че не са споменати като вариант, не значи,  че не съществува. Мисленето ѝ е друго и едва ли ще го променим. Мъже - бол, дето се вика Simple Smile
Авторке, разбирам те, но не си си уредила отношенията с настоящия, даже продължаваш да се забъркваш. На никого не би му било приятно да се мотае бивш наоколо и да създава проблеми и напрежение.

# 31
Съгласна съм с останалите мнения, че не е изобщо добра идея да се местите с детето при друг мъж. Като цяло доста тегава ситуация, прибрзала си да му казваш, не си си опекла нещата.

# 32
Този другия мъж не живее вече с жена си, но официално не са разведени, така ли? Представям си реципрочната тема, пусната от жената на пишман любовника “разделихме се заради любовницата, но тя не напусна мъжа си и сега е сам”.
Авторке, с моя бивш се случи същото, любовницата му не пожела да се заживеят заедно, нейното дете беше на 6 години тогава, момченце. Бившият като постоя сам 4-5 месеца бързо си намери съвсем нова любима /много му върви с жените Simple Smile/ макар че продължава и до днес да се вижда с другата, заради която се разведохме.
Добре си помисли в какъв филм ще се вкараш. Никак не е добре за детето от днес за утре да го заведеш при нов мъж. Стресът за него ще е голям. Ако положението вкъщи е нетърпимо, изнеси се на квартира, поживейте малко сами с детенцето и тогава с новия. Дано приятелят ти да е достатъчно търпелив...
Не съм го развела аз, за да се събира с мен, да подчертая. За него също бях поводът и осъзнаването, че има и други отношение между хората, различни от нетърпимите вкъщи. Както и аз, и той си имаше много проблеми и са говорили за развод години наред.

# 33
След като сте се спасили и преоткрили, защо още се "назлъндисваш"?Чакаш настоящия мъж да ти даде благословия? Няма вариант всички да са веднага щастливи, ако това ти е идеята.

# 34
Аз лично не те съдя, авторке. Инертен, мързелив мъж с предпочитание към чашката изтощава всяка привързаност, така че желанието ти да си подобриш живота е обяснимо. Просто не бива да строиш всичко отново на несигурна основа, каквато е новият мъж. Познавате се отскоро, не сте живели заедно, явно и той не е много успешен във връзките, щом дълго е скапвал някакъв брак, не се знае как ще приеме детето ти.

Мисля, че знаеш за кого трябва да мислиш на първи място, това не сте нито ти, нито новият мъж.

# 35
  • София
Всички проблеми идват от токсичния съпруг, който ще използва и настройва детето с цел да я държи в токсичната им връзка, която несъмнено ще остане такава, а вероятно и ще се влоши. Умни ходове може и да е имала някакви преди да му каже, сега обаче май не са останали. С такъв съпруг и без лична финансова стабилност, опциите й не са много.

Според мен само две, и двете далеч от добри.

Първа - остава при съпруга да се прави, че нищо не е било. Токсичната им връзка продължава, а и той надали ще забрави какво е станало. Още алкохол, настройване на детето, лоша среда за живеене с лош пример за семейни отношения, кой знае къде ще му излезе краят.
Втора - оставя детето при съпруга и отида да си търси щастието. Нейното може и да го намери, но си обрича детето. С токсичен баща пияница, чиято нова мисия в живота ще е да насажда омраза към майката, нищо добро няма да стане с това дете, а нейната връзка с него ще бъде унищожена. Тя може и да успее да си създаде щастие на гърба на детето си.

Разбира се, може и да тръгне да води дела, да се опитва насила да си прибере детето... това ще се проточи, през това време детето ще е в ада, дърпано от развенчаната майка, срещу която ще го настройват все повече и наливано с омраза от бащата. Детето, дори да бъде взето, трудно ще приеме новия мъж, а той пък едва ли дълго ще търпи новата токсична ситуация. И тук тотален пат.

Авторката просто ще трябва да избере какво да жертва, а жертвата ще е голяма във всички случаи.

# 36
Самото име на темата говори много. След като срещна другия ли се обостриха в твоите очи недостатъците на бащата на детето ти? Ако новият нямаше жилище, щеше ли да предприеме тази стъпка на раздяла? Да не се окаже след време, в неговите очи, че си го харесала, заради жилището и възможността да напуснеш другия?

# 37
Дори и да не беше токсичен, почти всеки мъж би станал гаден, след като жена му му довери, че е срещнала нов.

# 38
Самото име на темата говори много. След като срещна другия ли се обостриха в твоите очи недостатъците на бащата на детето ?

Обикновено така става, да. След като срещнеш нов мъж/жена, който в представите ти е върха на всичко, за което си мечтал, съвсем естествено е досегашния партньор да започне да те дразни дори само с това, че диша.

# 39
  • София
Дори и да не беше токсичен, почти всеки мъж би станал гаден, след като жена му му довери, че е срещнала нов.

Може би е така. Но щом този е склонен да настройва детето, да му вменява вина и да го използва по всякакъв начин в създалата се ситуация... значи нищо добро не го чака това дете. То вече е травмирано от момента, в който му е казано, че "мама не иска при тях, иска при другия мъж". Ако той не се спре, тотално ще му скапят психиката. Въпросът е, може ли и как с такъв човек да си търси нормален и зрял начин за излизане от ситуацията? Защото за мен приоритетът трябва да е съхраняването на психиката на детето, а това става много трудно, ако единият действа точно в обратна на това посока.

# 40
Невъможно е да опазиш детето на 100%. Но ако имаш някакъв акъл, може да действаш по по-щадящ начин. Например като си знаеш мъжа, който обича да пийва, да не му поднсяш на тепсия гафовете си, понеже "ще ти олекне".

Иначе дете може да бъде настроено против родител, дори той да е светец / светица. Не може да се угоди на всички, даже и на децата. Но трябва план и действия, а не вайкане.

# 41
Грешката на авторката е, че е споделила за другия мъж, иначе всеки има право да бъде щастлив и обичан.

# 42
  • София
Лошото е, че каквото е можело да бъде направено, а не е било направено, не може да се върне. Въпросът е, сега накъде? Това, което ми хрумва, да успокои тя нещата с мъжа, да започне да говори в посока те да си оправят отношенията. Така евентуално ще снеме натискът, който се оказва в момента на детето. Междувременно да се свърже с адвокат, който да изготви стратегия. Ако има някакъв шанс да коригира вече нанесените щети, според мен е това.

# 43
  • София
Вие й приказвайте да живее сама с детето година, но вашата работа няма да стане. Тя не иска да живее сама с детето. Тя иска да живее с новия мъж и детето. Затова и отговорите й са такива витиевати, все натам клонят. Иска да разбере как да излезе суха от водата - хем да е с новия мъж, ама хем и да не я мъчи съвестта, че на детето ще му е трудно да скочи в новата ситуация, хем да не я натопи мъжът й, че живее с друг мъж и това е проблем за възпитанието на детето и психологическото ум състияние. Не четете ли какво пише - дали няма да е двоен стрес за детето първо да живеят двамата на квартира, а после да живее на друго място с новия мъж.  Обаче сърцето не трае, нали е траяло две години, вече не могат тайно да се виждат, искат да си консумират връзката и всички мечти и планове, които са крояли.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 12:12 от Andariel

# 44
Ама иска и бащата да е доволен и да не настройва детето. И световен мир...

Общи условия

Активация на акаунт