Раздяла заради друг мъж

• 18 223
  • 583
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Благодаря на всички!
Малко братски съд стана тази твма Grinning
Детето ми е важно разбира, не допускам вариант да не е при мен!
Какви ли не неща може да ти поднесе животът и всеки от своята кула може  да съди колкото си иска.
Раздялата ми и изнасянето от тук, не е защото съм търсила и чакала да се прехвърля някъде удобно, а защото някой ми е дал сили и върнал загубеното самочувствието, че мога да се справя.
Или в превод - защото ти е предложил безплатна квартира, в която и детето е добре дошло. Иначе щеше да си се изнесла сама с детето, но с една заплата е трудно, дори понякога невъзможно. Бащата щом собствените си сметки занемярява и ви оставя сами да се оправяте, значи издръжка няма да видите. Ти можеш ли финансово да си позволиш сама на квартира с детето? Това е най-разумното. А срещи с новия мъж - навън, докато майка ти или там някой друг (без бащата) го гледа.

# 61
Имаш ли ясна концепция кой ще се грижи за детето, когато или АКО е изнесете с него на квартира. Казваш, че си намерила втора работа, за да си финансово независима. Колко часа на седмица ще работиш, съвместявайки двете работи? Логистично как ще се получават нещата с водене и прибиране от уилище, евентуално извънкласни занимания и прочие? 

# 62
Ясно ми е, как изглежда ситуацията отстрани. Blush
Отговарям на няколко неща.
Не искам да разчитам финансово на другия мъж, разбира се, че съм помислила, че може да не се получи. Намерила съм си втора работа и имам намерение да разчитам само на себе си. Това не променя наличието на друг мъж в живота ми!
БНД знае, че няма никога да оставя детето на майка ми, за да си оправям живота. Баща ми също доста попийва и е тежък характер. Там детето няма да се чувства добре. Работила съм много досега, и когато не е имало кой да го гледа съм викала разни баби и съм плащала, за да поседят с него някой друг час. Никога не съм го оставяла на никой и така и ще бъде занапред. Плътно с мен! По-скоро мисля, че БНД ми извива ръцете с детето, защото знае, че не мога без сина си, за да остана с тук и да продължавам да го отглеждам и него.
Ако съм искала да отида при другия мъж веднага, щях да съм го направила досега. Обмислям вариантите, затова и пуснах темата. Живяла съм години на квартира и винаги съм имала някакъв проблем. Смяна, от една в друга, моя опит с квартирите не е добър. За това претеглям и двата варианта ще са стрес за детето, искам по-малкия стрес.
Да се разберем като хора, означава да прояви разбиране към мен. Не смятах, че някой, за който си мебел вкъщи и само се разминавате безучастно ще е чак толкова голяма драма, че жената, която не поглежда от години ще се изнесе от неговия дом. Не съм очаквала да каже по този начин на детето, той също си има гафове, но аз съм спестила на синът ни. Случай, в които не се прибира цяла нощ съм казвала сутринта, че е станал много рано и затова го няма. Не съм намесвала детето в случаите на двудневни запои, в които го няма, било то и, че съм се съмнявала веднъж-два пъти, че има забежка.
С адвокат имам среща след няколко дни. Квартира също си търся.
Ама работиш ли втора работа, или имаш намерене да работиш и да си увеличиш доходите? Аз, ако ще се изнасям да живея сама с детето, не бих търсила втора работа, а по-добре платена първа. Релистично ли ти се струва наистина да работиш 12-14 часа дневно, и да ти остане време да си погледнеш детето, че и да имаш време и сили да се срещаш с мъже? Да речем, че още половин заплата докараш отгоре, тя ще стигне ли за квартира и за платена помощ за гледане на детето? Ти сега сигурно изобщо не отчиташ, че си работиш на някаква работа, колкото да изкараш за част от сметките, а мъжът ти като си е през повечето време у вас, му оставяш детето да му хвърля по едно око, щото е много привързано към баща си, не че имаш нужда някой да гогледа, докато има ДО, а ти ходиш на работа и да се срещаш с женения мъж, и от време  време, рядко, като го няма, даваш чак тогава за по някой час някой лев на някоя баба да го гледа. Представи си 20+ дни месечно за по 4+ часа на ден да трябва да плащаш за детегледачка, защото живееш сама с детето и работиш на 2 работи? Усещам, че травмата може да ти се види четворна, за детето, разбира се, и за негово добро ще се наложи да се нанесете при новия мъж и да не се преработваш, че да можеш да осигуриш нужния на детето след раздялата с баща му семеен уют и майчински грижи.

# 63
Е хайде сега
 Авторката няма да е първата, която си е завела детето при нов мъж и нещата са се получили. И примери тука бол. Може на всички да им олекне накрая.

Но не толкова от главата за краката и не за сметка на детето, по-плавно някак трябва да ги отиграе ситуациите. Просто недоумявам как ти дойде на акъла, авторке, да седнеш и да изтърсиш на мъжа си за новия, вместо като хората да си уговорите раздялата и тогава да въвеждаш нов човек в живота на детето. Защо го направи?

# 64
  • София
Сериозно подозирам, че нито има втора работа, нито има насрочена среща с адвокат, нито нищо. Има само романтични желания и планове правени на романтични срещи. Обаче някак да ги представи по-приемливо. Ако имаше насрочена среща с адвокат и втора работа, хич нямаше да пуска тема, а щеше да изчака срещата с адвоката. Не е мислила как ще стават логистично нещата с квартира, защото романтичните планове е мама-татко-и-аз с новия мъж в неговото жилище.

# 65
  • France
Трябва ти консултация с адвокат, и то бързо. Доколкото разбрах, нямате имуществени взаимоотношения но имате общо дете. Бащата има права, дори това да не ти харесва.

# 66
Вместо квартира, можеше досега да си купиш. Водиш се и самотна майка. Може и за общинско досега да кандидатстваш.
Ако се пренесеш при другия, обмисли закупуване на апартамент и го дай под наем.
Не разбирам как може 8 години да живееш с алкохолик. И то само за едната безплатна квартира.
Трябва да мислиш в посока независимост. Купи си дом, че и новия не се знае какъв е. След година две може да те изхвърли като улична котка.

# 67
Примери бол и за такива, завели децата при новия татко, а после децата реват, че искат да живеят при баба, защото новият татко се държи кофти.

Тези с припознати деца не се водят самотни майки, а пък за общинско жилище здрава права майка само с едно здраво и право дете надали има голям шанс.

# 68
То ако всяка, разведена или родила от мъж, припознал децата се води самотна майка - ехеее.

# 69
То ако всяка, разведена или родила от мъж, припознал децата се води самотна майка - ехеее.
Може и така да е.
И моя баща ме е припознал и брак са имали, но след развода си се водеше самотна майка и така си беше.
Сега видях и в гуглето. Дори и да няма брак, но живеят заедно не се води такава. Но като се изнесе- става такава.

# 70
  • Сф
Ако новият беше на място, досега да е намерил адвокат и да действат за събиране.Тя очевидно не може да се справи сама с дете.Ама нито при майка си да се върне с детето не иска,нито на бащата да го остави, нито на квартира досега се е изнесла.
Познавам доста жени, които оставиха деца при родители и заминаха навън.Стъпиха си на краката и си поеха децата.
в случай , че не можеш да се оправиш сам или с помощ от роднини, си сядаш на д- то ,  и чакаш по- благоприятен момент, а не се хвърляш от трън та на глог.

# 71
Тцъ, щом детето е припознати и има право на издръжка и виждане с бащата, няма привилегиите на самотна майка, като помощи и пр.

# 72
  • София
Благодаря на всички!
Малко братски съд стана тази твма Grinning
Детето ми е важно разбира, не допускам вариант да не е при мен!
Какви ли не неща може да ти поднесе животът и всеки от своята кула може  да съди колкото си иска.
Раздялата ми и изнасянето от тук, не е защото съм търсила и чакала да се прехвърля някъде удобно, а защото някой ми е дал сили и върнал загубеното самочувствието, че мога да се справя.

Не искам да те съдя, а само да ти кажа, че силно си се заблудила, ако си решила, че можеш сама да се справиш, пускайки единия клон, за да се хванеш за другия.

Мъжът е казал, че ще те подкрепи, като за целта те кани да живееш с него.
Само че, това не е никакво справяне от твоя страна, а попадане отново под същата зависимост- жилището е собственост на друг и във всеки момент може да се озовеш навън, ако нещо не му хареса.

А, ти се каниш и детето да заведеш там, без да имаш идея дори дали двамата с новия ще се понасят поне.
Ами, ако детето дойде с теб и работата се разсъхне, под моста ли ще го заведеш?
Или ще търсиш междувременно трети с жилище?

Предполагам, че всички са ти дали съвети- не съм изчела цялата тема, но ако искаш подслон, искай го от родителите си, а детето, ако не е съгласно да дойде с теб при тях, го остави при баща му.
Бързо ще разбере къде му е по- добре и само ще дойде при теб.

А, връзката с другия си я поддържай и развивай, и постепенно въведи детето в нея, ако всичко е наред.

# 73
Ама, това че вие не обичате повече мъжът си не значи че той не ви обича или не ви е обичал. Да, може да не е по начинът, който на вас ви харесва, но това не ви дава право да му разбивате сърцето на човека. Той признал ли е изневяра ? Вие сте изневеряващата. И не стига това, ами сега искате да му вземете и детето. Ми те се обичат, те са баща и син и очевидно той е добър баща, щом детето толкова си го обича.
Щом твърдите, че синът ви е най-важен- докажете го. Останете в семейството, жертвайте си щастието с любовника.

# 74
Авторке, разведена съм и много добре знам как се гледа дете, като си сама. Тия приказки с втората работа ми изглеждат утопични. Как точно практически ще се случва? Можеш ли да разчиташ на майка ти да гледа детето при теб на квартира? Едва ли имаш пари за гледачка. Има огромна вероятност  децата да са на ДО пак и то задълго. Как ще се грижиш за детето тогава, кой ще му помага за училище?
Иначе напълно разбирам желанието да се махнеш от бащата и да заживееш с друг човек, но наистина прозира някаква романтична нереална нагласа, вкл. и по отношение на реакцията на мъжа ти, а и не се усеща да си даваш сметка за възможни проблеми при свикването на детето с новия мъж, особено когато вече е настроено и за него той е причината за нежелони промени в живота му.

Общи условия

Активация на акаунт