Раздяла заради друг мъж

• 18 331
  • 583
  •   1
Отговори
# 135
Авторке, мислите ли, че в момента получавате нещо смислено и градивно от тази тема? Виждате ли смисъл и в това да се обяснявате и оправдавате на една тумба негативно настроени непознати?
Чстно казано до сега виждах, защото аз пуснах темата. Но май вече не.

# 136
Аз съм правила това, за което питаш, но без дете, което прави ситуацията много по-лесна. Първият ми мъж беше безотговорен и също оставаше без работа с месеци, а бяхме млади и с ипотека. Не съм го планирала, така ми се случи. Ожених се за другия мъж и имаме 2 деца и прекрасни отношения.
А като дете често сме се местили с нашите от град на град и от жилище в жилище. Проблем е, когато сменяш града, но ако училището и приятелите са си същите, не мисля, че ще се отрази толкова зле на детео. С настройванено от страна на баща му не знам как да се справите, предполагам с много обяснения..

# 137
Авторке, мислите ли, че в момента получавате нещо смислено и градивно от тази тема? Виждате ли смисъл и в това да се обяснявате и оправдавате на една тумба негативно настроени непознати?
Чстно казано до сега виждах, защото аз пуснах темата. И след като съм поставила този въпрос ще отговоря на всичко.
Не разбрах обаче обвиненията, че нещо не е така и преиначавам. Какъв е смисълът в това?

# 138
Не съм чела коментарите, но за мен е очевидно, че трябва да се свържеш с адвокат директно. Той ще ти обясни кое след кое да направиш.
Извинявай, не разбирам как мъжът ми ще вземе да настрои децата срещу мен, при положение, че аз съм човекът с влияние. Защо ти нямаш влияние над сина си? Мъжът ти ли основно се грижи за него? Ако е така, започни да обръщаш повече внимание на това дете, ами че то е просто дете, и то твое дете и много лесно се омайва и манипулира - казвам го в добрия смисъл.

# 139
В повечето случаи обясняването на "тумба непознати" е в пъти по-лесно от обясняването на познати, роднини, приятели, комшии... Нещо, което неминуемо ще се случи, защото тя не е отделена на остров само с двамата мъже и половина.

# 140
В повечето случаи обясняването на "тумба непознати" е в пъти по-лесно от обясняването на познати, роднини, приятели, комшии... Нещо, което неминуемо ще се случи, защото тя не е отделена на остров само с двамата мъже и половина.
Приятелите ми знаят и ме подкрепят. Родителите ми също, но не взимат отношение и не искат да дават мнение. Казала съм на всички, не се крия и срамувам, от това което ми се случва.

# 141
Ако всичко това е така, то пускането на темата е излишни наистина.

# 142
Не съм чела коментарите, но за мен е очевидно, че трябва да се свържеш с адвокат директно. Той ще ти обясни кое след кое да направиш.
Извинявай, не разбирам как мъжът ми ще вземе да настрои децата срещу мен, при положение, че аз съм човекът с влияние. Защо ти нямаш влияние над сина си? Мъжът ти ли основно се грижи за него? Ако е така, започни да обръщаш повече внимание на това дете, ами че то е просто дете, и то твое дете и много лесно се омайва и манипулира - казвам го в добрия смисъл.
Благодаря! Детето ми не е настроено по принцип срещу мен, а само в конкретния случай. Може би съм пропуснала нещо от умора. Но времето, в което не съм на работа по-голямата част е заето от детето ми.

# 143
Аз съм позитивно настроена бе. Негативизмът ме дърпа за другата страна, ама няма да му се даваме.
Стискам си всичките палци.

# 144
Ако всичко това е така, то пускането на темата е излишни наистина.
Пуснах темата конкретно, за да попитам има ли някой, който е бил в тази ситуация. С дете и друг мъж, при който не знае дали да рискува да отиде. И да ми сподели как са се развили нещата.

# 145
Наистина вярвам, че лесно ще му повлияеш, не срещу бащата, естествено, но в своя полза. Успех и късмет!

# 146
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Аз виждам ситуацията като нов шанс за всички участници. Новият мъж в живота показва желание за създаване на дом и семейство, женят се и живеят заедно. В пъти по-лесно е да се обясни на едно дете какво е правилно и защо, когато намеренията са ясни.

# 147
  • София
Чак негативно настроени не. Със сигурност не съм негативно настроена. Наличието на дете много променя нещата и вече не е "аз много искам да съм щастлива", а какво ще се случва и по отношение на детето. Новите мъже са малко "изи кам - изи гоу", но ситуацията в сегашното й семейство е токсична и без наличието на нов мъж. Чака я тежка битка с бащата, освен ако не успее по някакъв начин да се споразумее с него, за спестят поне малко от стреса на детето. Затова първата стъпка е изнасяне с детето в жилище под наем или при родителите й. Така поне бащата няма да е чак толкова ужасно зле настроен и да ревнува от новия мъж. Кой мъж може да понесе, че жена му му взема детето и отива под покрива на друг? Никой, ако ще да е най-загубеният на света.

Сорсча, чуждият опит няма да ти е от полза, защото всеки си има история, а ако ще сто човека да се изредят да разкажат, това ще са техните истории, а не твоята. Важно е какво се случва при теб и ти какви стъпки ще предприемеш, а не как са се развили нещата при другите.

# 148
Отговарям на още няколко въпроса.
Чичо Минчо, както го нарекоха някои ми е бивш колега, не ми е бил шеф. Нито пък има по-голяма финансова възможност от мен. Не разчитам на пари от него. Да, казал ми е, че ще помага. Помагал ми е и аз на него. Всичко е било взаимно.
Прекарвахме много време заедно, във връзка с предишната ми работа. От там детето ми го познава и има хубаво мнение за него и е искало да и радвало да си прекара времето с мен, него и други хора в тази среда.
Обръщането срещу мен и другия мъж дойде, когато баща му му сервира, че искам да се изнеса и да отида при друг мъж, но той категорично не е съгласен и няма да го позволи. Тогава детето ми реши явно, че се иска от него да заеме позиция и ми заяви, че няма да дойде с мен. На другия ден разговарях с него насаме и ми каза, че няма да дойде, защото аз ще си имам компания, а баща му ще е сам. И че НЕ МОЖЕ да се оправи сам - да си намери ключовете за колата, да си извади чорапи, защото не може да се навежда и го боли кръста, такива детски неща. И ще пита баща си дали може понякога да идва при мен, за да види къде съм. Ако ходя на почивки дали ще го взимам и него. И това ме втрещи и разбрах, че тук му е насадено чувство за вина и за това кое правилно. Успокоих го адекватно,че не е поставен пред избор. Обясних му доста неща.
Относно виждането с другия мъж. Както казах сме прекарвали много време заедно на работа. След това се виждахме определени дни в обедните почивки. Дните, когато сме били в един квартал, за да се видим. Виждали сме се след работа за час. На излизания с колеги. На добре стиковани почивни дни, когато никой няма ангажимент в семейството си. Много трудно, понякога и доста рядко, повече от 30 мин за разговор и кафе. На романтични вечери и срещи не съм ходила. Вечер специално, за да сме заедно не съм излизала. Когато може, където може, когато не може по телефона говорим всеки ден когато пътуваме към работа, към къщи и т. Н всеки божи ден, всяка свободна минута.
Това го казвам във връзка с обвиненията, че аз съм си излизала, пък алкохолик е гледал детето ми, за да въртя любов. Сигурна съм, че съм излизала доста по-рядко от всяка една от вас.

# 149
Авторке, има тука такива истории колкото щеш, аз съм им се радвала, понеже когато аз бях дете имаше малко негативно отношение към разводите по принцип, гледането на чужди деца, приемане на жена с дете от друг от родителите на мадоженеКА и т. н.  Много хора има тука, които са казвали, че вторият им мъж гледа прекрасно детето им от първия непрокопсаник.

А мъжът на авторката се очертава наистина доста непрокопсан. И няма как да обвиняваме жената, че иска нещо по добро, след като години е опъвала финансовия каиш. Явно новият е по-привлекателен и по формални белези - работи, с отгледано дете, обича я, работил е с деца, познава нейното. Явно става въпрос за по добра среда от кварталните бираджии.

Минус е, че са започнали извънбрачна връзка, докато са били обвързани, и също така, ние гледаме най-вече интересите на детето и затова са острите реплики. Но то така или иначе, от сегашното семейство вече май нищо не става.

Общи условия

Активация на акаунт