Препарати за съдомиялна?

• 59 484
  • 310
  •   1
Отговори
# 135
аз използвам "кларо" и съм доволна,дори новите таблетки се слагат със опаковката

# 136
Ползвам Сомат с 5-те фази. Доволна съм. Не купувам по- евтини, защото все пак това са съдове за храна и остатъците от препарати по тях ме притесняват, а то винаги има малко или много.

# 137
Аз пък си купувам от Кауфланд полски таблетки 3в 1- Strategy- измиват перфектно и струват 6 лв. за 32 броя  Twisted Evil
Еех, вчера ги гледах тези в Кауфланд и не посмях да си ги купя. Имаше и на Бинго.
Значи казваш хубави са.

Да, същите като Калгонит  Peace
Днес купих от Кауфланд такива таблетки и сега заредих миялната. Утре ще докладвам, но като прочетох тези мнения и съм по спокойна вече! Много приятно са ароматизирани!

# 138
Здравейте Simple Smile!И ние вече си купихме съдомиална и днес чакам да  ми  я докарат Joy!Много ми беше полезна темата,но имам един въпрос- като се ползват таблетки ...... в 1 трябва ли да се слага отделно и сол,след като в тях имат или поне аз така разбрах?Водата ни е твърда.

# 139
  • Балчик
Трябва, ако искаш да не ти се развали миялната. Таблетките омекотяват водата на друг принцип (Трилон-Б ли беше, ако не бъркам, не е NaCl) и по никакъв начин не доставят хлорни йони на йонообменника за регенериране на смолата.затова трябва сол. Йонообменника заменя йоните на калция с йони на натрий. Но  сложи регулатора на минимум, когато си с таблетки. Peace
Това в случай,ч е нямаш функция "3 в 1". Ако машинката има такава, тогава тя автоматично изкючва подаването на сол и гланц. Но щом в твърда водата имай предвид, че таблетките са с осреднени стойности- за средно твърда вода. Peace
Освен това таблетките не са за препоръчване на нискотемпературните -30-40 гр програми, които мият кратко време (30 мин)- таблетката не може да се разтвори докрай.

Ако съм сбъркала с терминологията , моля мамите химички да не ме кастрят- това запомних  от прочетеното

За рускоговорящите една тема (само да имате търпение, че е 131 страници), където научих доста много за препаратите. Вкл. и за отмиването на белтъчините от съдовете. В препаратите се съдържат ензими, които ги отмиват, но тяхното ефективно действие се постига при ниски температури. Комбинираните таблетки съдържат повече ензими например- на тях се набляга напоследък:
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=47:640

Последна редакция: вт, 30 окт 2007, 15:29 от Джемма

# 140
Използвам Калгонит-гел много съм доволнамие добре и не драска чинийте

# 141
  • София
Сомат и Калгонит.

# 142
Аз вече цяла година ползвам миялната и пробвах най-рзлични препарати. Най-доволна съм от Кларо и Калгонит. Всичко друго, включително и Сомат не ми достига като качество.

# 143
това, което си закупих вчера е CLARO - 50 таблетки за малко под 15 лева. Струват ми се най-добри като съотношение цена-качество, трифазни.
Предишните ми бяха Calgonit, ако се не лъжа, май бяха с повече фази но излизат скъпички. Иначе много добре мият.
Най-евтините възможни са в Метро - на ARO. Поне от тези, които аз съм виждала.

Все едно аз съм го писала  Peace

Наистина Кларо са най-добри по отношение цена-качество. Мият чудесно и са ми достъпни.
АРО си купувах 2-3 пъти, но не съм доволна, често ми излизаха съдове неизмити, а и чашите ми замазваше. Е, затова са евтини...
Калгонит - мие чудесно, но за мен са доста скъпи  Crossing Arms, затова не ги купувам.
АПТА - същата работа, скъпо излизат.

# 144
И аз не съм особено доволна от СОМАТ

# 145
Ползвам отделно сол, прах и гланц на Калгонит, мисля, че така най-добре се дозира  и измива.

# 146
А-а-а, забравих нещо, което според мен е много важно.

За тези от вас, които живеят в София - не е необходимо да използвате сол за съдомиялната. Водата в София е мека и е напълно излишно да си давате парите за тази сол, чиято цел е да омекотява водата.
Когато си купувахме нашата машина, както и пералнята, към книжките им с инструкциите имаше и по една лентичка (нещо като лакмусова хартия, предполагам) и имаше указания как да се натопи тази лентичка в чаша с вода. В зависимост от цвета, който лентичкта придобиваше от водата - по една таблица се виждаше каква е водата в района.
Е, в София тя е мека и производителят (Уърлпул) ни съветва да не слагаме от солта.
Така че, както за пералнята не се нуждаете от Калгон, така и за миялната няма нужда от сол. В София, де. При баба ми в провинцията примерно водата е толкова твърда, че по чашите след миене остава бял слой, като от тебешир - там определено трябва да се слагат добавки при миенето.
Разбира се, търговците по магазините ще ви убеждават, че тази сол е жизненоважна за машината ви, но според мен те просто искат да си продадат стоката.
 Hug

# 147
Калгонит и Сомат - 5 в 1. За голяма миялна ползвам по половин таблетка.

# 148
Здравейте,
купих си съдомиялна днес. Имам обаче проблем. Съдомиялната е малка за 4ри комплекта даже е малко куча марка но се оказа, че малктие машини на по-добрите производители са доста скъпи пък и вероятно до 1 или 2 години ще си купя нова, а тази ще остане в стария ми апартамент реших такава да е. Всъщност това е без значение проблема всъщност е в това, че никой в магазина не можа да ми обясни кой препарат къде се слага ясно е само гланца къде трябва да се сипе. Попитах и в магазина от където взех препаратите, но жената там ми каза, че не е сигурна, защото за всяка машина е различно /и е права/, въпреки че носех упътването а самата машина беше в колата, но опакована. Моля ви ако някой има машина Mидеа DW5A или подобна да ме посъветва как се случват нещата с нея. Също тъка искам да попитам, когато се използват таблетки всичко в 1 или 7 в 1 нужно ли е да се слага сол и гланц. Изобщо възможно ли е в тези машни да се мие с таблетки на всички програми, защото на моята пише, че с таблетки мога да мия само при програма 3 в 1. Изобщо нищо не ми е ясно. Упътването е преведено едно към кесим на български, добре че ми дазоха и англииско, че да видя някой неща и да ми се изяснят. В българското страхотни глупости пишеше. Много ви моля помогнете.

# 149

За кратко имах малка миялна Мидея, не помня кой модел точно, но си спомням, че нямаше отделение за препарата, само за гланца.
Таблетката я слагах на дъното на машината.

Имай предвид, че една таблетка за тази машина е много, добре е да ги чупиш на 2 или на 3.

Общи условия

Активация на акаунт