Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 29

• 28 129
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
Е тя като се измива, се къпеш. Веднъж измита, не тече после. И аз се къносвам, просто докато кърмех,слагах шапка,че въпреки гъстата консистенция все ми капваше от косата по мене.

# 121
Аз съм се къносвала и течеше на всяко миене, което ме дразпеше ужасно и за това спрях.

# 122
В момента съм бременна и тъй като имам повишен риск от преждевременно раждане, бих искала да си набавя предварително добра елекрическа помпа, с която да поддържам лактацията, ако се стигне до това бебето да е в неонатология. Бихте ли ми препоръчали най-подходящия за целта модел, без оглед цената? Благодаря!

ПС - знам, че най-важното е редовното изцеждане и че при добро желание, и с ръчна помпа ще се получи, но предпочитам максимално да се улесня в случай на нужда. Май клоня към Spectra S1, но се двоумя дали пък Medela Freestyle не е също толкова мощна и удобна, но пък по-компактна.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 09:27 от Макарон

# 123
В момента съм бременна и тъй като имам повишен риск от преждевременно раждане, бих искала да си набавя предварително добра елекрическа помпа, с която да поддържам лактацията, ако се стигне до това бебето да е в неонатология. Бихте ли ми препоръчали най-подходящия за целта модел, без оглед цената? Благодаря!

ПС - знам, че най-важното е редовното изцеждане и че при добро желание, и с ръчна помпа ще се получи, но предпочитам максимално да се улесня в случай на нужда. Май клоня към Spectra S1, но се двоумя дали пък Medela Freestyle не е също толкова мощна и удобна, но пък по-компактна.
Ами не знам дали това е само при мен, но за мен ръчната помпа е сто пъти по-удобна. И аз като теб мислех, че ще ми е по-лесно електрическата и се подсигурих с такава в родилното, но в последствие купих и ръчна и от тогава не съм пипнала електрическата. И двете ми помпи са на Медела.

# 124
И двете са добър избор. Сходни са като характеристики и цена. И двете ще ви свършат работа и двете са мощни. Може би Медела имат предимството на рекламата. Мисля,че добре сте се ориентирали със сегашния избор.
Ако се предвижда често цедене целодневно, електрическа, ако не и е по-скоро инцидентно - ръчна.
Но все пак мислете позитивно, може да си износите до термин детенцето и да не е нужна изобщо помпата, а е голяма финансова инвестиция, та поне можете да я забавите тази покупка във времето. Иначе адмирации за мотивацията и подготвеността за всички сценарии! Пожелавам леко раждане и бебчето да не бърза!

# 125
Аз мисля, че за начало ще имате нужда от ръчна, защото може лесно да регулирате вакуума, в зависимост от силата, с която помпите. Зърната биха имали нужда да свикнат, защото е голям тормоз върху тях. Мисля че електрическата помпа е за добре свикнали гърди с цеденето.
Смятам, че за начало ръчна ще ви свърши работа в родилно и е добро подсигуряване. Ако родите преждевременно лесно ще си поръчате електрическа.

# 126
Има си начини да се използва електрическата помпа правилно. И тогава няма нищо травматично за гърдите. В първи пост го има инстаграма на Хедра и в него има инструкции за ползването и на медела, и на спектра.

Болничните помпи неслучайно не са ръчни. Ако говорим за поддържане на лактация, ръчната помпа може да забави процеса, а когато имаш бебе, което дохранваш и помпаш,времето е кът, ама наистина кът.

# 127
Здравейте. Педиатър се консултирал с детски ендокринолог- бебето ми да премине на 5 хранения, обедното да е изцяло пюре. Последното в 8-9 . Ако не иска да яде на третият час, да чакам следващото. Днес не беше гладен в 9ч, следователно да не му давам до 12.
Изглежда ми трудно постижимо, но нямам избор явно.
Аз съм го хранила грешно и много . Така казаха. Ще ги теглят през две седмици.

# 128
А изследвания направихте ли или само си приказват?
Моята логика е, че ако не търси храна не се дава, ако е гладно може да се забави и разсейва някакво време, но 3 часа няма да стане.
Вие казахте май, ако не бъркам, че детето не проявява признаци на готовност за захранване, т.е. не е захранено, а те искат пюре да яде...това от раз води до стомашни проблеми. Ако смятате за правилно може да опитате да захраните, зеленчука ще намали калорийния прием, но този режим от раз няма как ... А ако детето не хареса пюретата ще е пълна греда по тази схема.

# 129
Здравейте. Педиатър се консултирал с детски ендокринолог- бебето ми да премине на 5 хранения, обедното да е изцяло пюре. Последното в 8-9 . Ако не иска да яде на третият час, да чакам следващото. Днес не беше гладен в 9ч, следователно да не му давам до 12.
Изглежда ми трудно постижимо, но нямам избор явно.
Аз съм го хранила грешно и много . Така казаха. Ще ги теглят през две седмици.
Това е несериозно. Заведете си детето на ендокринолог,да направи изследвания. И хубаво проучете при кой детски ендокринолог. Помислеге за смяна на педиатъра. Подобни въпроси се разглеждат след изследвания не общи приказки. Категорично неадекватно е да държите детето си гладно и неадекватно е да се дава препоръка без данни за проблем!

# 130
Съгласна съм с вас.
Аз със сигурност ще го заведа лично при ендокринолог.
Педиатърът се е консултирал с д-р Йотова от Варна.
Изследвания кръв , урина, глюкоза, всичко е в норма.
Няма да го захраня от раз , за мен е и невъзможно.
Добре, че тук мога да споделям. И виждам, че не само аз мисля , че е глупост схемата им.
Не съм лекар, а те самите само ме объркват.

# 131
Ама каква е тая консултация по телефона?

Безумие. Все едно да кашлям, да имам болки в гърдите и лл да ми каже - аз се консултирах с пулмолог по телефона, нищо ти няма, вземи си сиропче...

Трябва хормонални изследвания да се направят. Трябва да се отхвърли диабет, при децата май е по-особено изследването(знам, че има неонатален диабет до 6 месеца например,който се различава от диабет 1, който се проявява обикновено след 6 месеца), от едно изследване на глюкоза едва ли може да се каже дефинитивно не, наистина нямам опит и не ми е в компетенцията да кажа какви са стъпките, ама не става по телефона...

Дано сподели някой за детски ендокринолог във Варна или околията тук. Кърменето не е проблем.  Не може 5 месечно да има 4 млечни хранения, това е лудост. Вместо да се търси има ли проблем, да се остави гладно едно дете е крайно непрофесионално отношение. Да не говорим за липсата на каквато и да е емпатия и нормално човешко отношение да говориш така на една майка.
А пък да захраниш насила дете, което не е готово - просто не се случва. От днес за утре - фрас буркан пюре😳 не,не. Просто трябва да намерите читав специалист да го прегледа и изследва. Надявам се,че всичко е наред и просто си е едро детенце.

# 132
Йотова е най-известният детски ендокринолог във Варненска област. Доколкото знам е добър специалист, но се занимава и с научна дейност и може би затова не ви е обърнала достатъчно внимание, което не е оправдание. В нейната клиника е и д-р Бояджиев, за когото знам, че също е много добър специалист.

# 133
На фона на телефонната консултация, който и да е, но с изследвания....

# 134
Един въпрос ме човърка от известно време, но не съм сигурна, че е за тази тема. Ако не е - извинявам се. Та, нормално ли е да намалеят напишканите памперси, а наддаването да си върви в нормите? От известно време се случва по един път на ден да не се налага да сменявам памперса, т.е. в него да няма нищо. Отделно през другото време не мога да кажа, че се пълнят кой знае колко. А бебето се храни, не знам колко, но все пак щом наддава. Rolling Eyes Отделно ме интересува за 5 месечно бебе само на кърма колко хранения на ден са нормални? Трябва ли да намалят вече, понеже при нас вече горе долу се храним само по моя инициатива. Да спра ли да я гоня с цицата? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт