Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 29

• 28 152
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
Боли я венеца, сигурно се почесва с пръста. Не се впечатлявай прекалено много,докато растат зъби, пръстите са нонстоп в устата.

# 151
Кактус, тя нон-стоп пъха пръсти и предмети в устата, но сега го смуче както се цока цица Sad

# 152
А залъгалка ползва ли по принцип?

# 153
Не. Срга изрових една и й предложих, не я иска. Даже май не я схвана...

# 154
Може да се самоуспокоява така,ще й мине. Периоди са. Щом не е свикнала да смуче нещо постоянно, по скоро е период.

# 155
Последно питам, Кактусче, и те оставям Simple Smile

Колко време да й дам долу горе, преди да я водя на специалист?

П.С. Мазането с люто и т.н. са ми малко варварщини и се надявам да не стигнем до там...

# 156
Според мен е достатъчно просто да махате пръста и да казвате Не. Периодите за всяка дивотия са различни, така че срок няма.

# 157
Подкрепям казаното от Ваня. Не се фиксирай толкова, малка е, не е нищо странно,нетипично,както е станало, така ще мине.

# 158
Здравейте, момичета! 💐

Винаги ме спасявате в критични ситуации и сега ще ви помоля да ми помогнете!

Преди четири месеца паднахме с бебето ми (тогава беше почти на 4 месеца) и на мен ми се наложи да претърпя две операции на крака и дълго възстановяване. Пиша ви с треперещи ръце, защото току-що прочетох, че употребата на повидон йод (Браунов р-р) е изключително опасана по време на кърмене, а мен ме мазаха няколко пъти по целия крак! Два пъти операции и няколко смени на превръзки. Сшед първата операция я бях кърмила само три дни и спрях за останалите 11, защото тя получи един обрив от моя антибиотик. След това си продължихме кърменето както преди. След втората, обаче, се прибрах още същия ден и си я кърмих... Ще полудея!!! Как може да не спирам да им повтарям на тези лекари, че кърмя и те да продължават да ми наслояват това нещо 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
Какво да направя сега? При кой лекар да отида за да я прегледат? Не мога да спра да плача от притеснение!

# 159
Реагирате точно като мен, шаш и паника, та ви разбирам. Каквото е станало е станало, кърмили сте, колко е реално вредно не знам, но няма смисъл да го мислите. Сега ще опитам да намеря повече инфо и ще редактирам ако има нещо.

Редактирам: Йода не прониква през здравата кожа, та пробмел ако има е с мазането само на раната. До колко има проблем не мога да преценя, но ако се тревожите може да си свържете първо с Хедра, тя е и медицинско лице и би имала точна и вярна преценка. Подозирам, че педиатър би ви теглил една, но не пречи да се опита. При реално отравяне/приемане на големи количества йод би трябвало да се обърнете към детски ендокринолог, защото йода касае функцията на щитовидната жлеза.
Аз ако не се лъжа баш с йод са ме мазали и след секциото и преди него ми е ярък спомена, това нещо не можа да се измие месец от кожата ми...буквално до гърдите ме бяха мазали.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 13:02 от Ваня А.

# 160
Реагирате точно като мен, шаш и паника, та ви разбирам. Каквото е станало е станало, кърмили сте, колко е реално вредно не знам, но няма смисъл да го мислите. Сега ще опитам да намеря повече инфо и ще редактирам ако има нещо.

Редактирам: Йода не прониква през здравата кожа, та пробмел ако има е с мазането само на раната. До колко има проблем не мога да преценя, но ако се тревожите може да си свържете първо с Хедра, тя е и медицинско лице и би имала точна и вярна преценка. Подозирам, че педиатър би ви теглил една, но не пречи да се опита. При реално отравяне/приемане на големи количества йод би трябвало да се обърнете към детски ендокринолог, защото йода касае функцията на щитовидната жлеза.
Аз ако не се лъжа баш с йод са ме мазали и след секциото и преди него ми е ярък спомена, това нещо не можа да се измие месец от кожата ми...буквално до гърдите ме бяха мазали.

Ваня, много Ви благодаря за успокоителните думи! ❤️ Раната от операцията беше доста голяма, така че определено е имало как да проникне голям процент 🙄 С Хедра си писахме тогава и тя единсвено ме посъветва за медикаментите и антибиотиците, но нищо не каза за този разтвор. Срещнах нейно мнение в бг-мама, което беше, че не би трябвало да се използва повидон йод при кърмене... Не мога да разбера защо нищо не са ми казали!!! Сега съм пред паник атака от притеснение 😭😭😭

# 161
Подозирам, че никой не се замисля за рисковете при нещо, което се маже, аз също не би се замислила дори. Иначе се сетих, че докато кърмех имах лека кабинетна процедура, след което се мазах с йод.

# 162
Ом, провери си нивата на йод с изследване. Високи нива на йод могат да доведат до проблеми с функцията на щитовидната жлеза и животът на полуразпад е дълъг в организма, ето http://www.e-lactancia.org/breastfeeding/povidone-iodide/product/.
 Но е възможно да са ти в норма нивата и всичко да е наред. Така ще се ориентираш. Иначе ендокринолог, ако са високи - и за тебе и бебо.
П.С. от едничино мазене след операцията не мисля,че е имало някаква висока концентрация. Тъй, че дишай. Няма нужда да се панираш, най-малкото не е от полза за теб и бебето. Спокойно!
Но пък повдигаш интересен въпрос. Дано е в полза на четящите.

# 163
Благодаря, Кактусче и Ваня! Извадих късмет и има свободен час при д-р Кадъм сега за 15 часа, та набързо изстрелях ММ да си тръгва от работа и да отиваме.
Чета тук, че масово се ползва Барунов р-р при секцио, както и при епизиотомия, а след това никой не предупреждава на не се кърми 😳 Как може така?!?!? Дори момичета из форума си препоръчват една на друга да си носят шишенце с Браунил и да си третират раната след всяко посещение до тоалетната. Предполагам, че е най-висок процентът кърмещи жени веднага след раждане, а ето как никой не знае и не се сеща за тази опасност.
Стигнах до тази и информация, защото се притеснявах дали не съм с дефицит на йод, защото в пренаталните ми витамини има само 100мкг, а сол почти не консумирам, съответно дали детето да страда от този факт, а то какво излезе 😔

Ще ви пиша след прегледа! Благодаря ви ❤️

# 164
В кръга на шегата, като нищо да сте си оправили дефицита Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт