Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 29

• 28 180
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
Четох добре отзиви за някакво мазило, произведено от БАН и му се чудя още, ако го пробвате, моля споделете ми за резултати.

# 436
Аз съм по-добре днес. Снощи май някак се поотпуши, защото днес нямам т и втрисане вече, но гърдата още я усещам уплътнена и е зачервена на мястото на уплътнението. И боли много. Дано се разнесе днес вече. Бебето наистина се излъга спящо 😃 Днес като е буден пак не я иска. Магаре Grinning

Егати не мога да повярвам, че почти 24ч ме тресе от гърдата...

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 10:42 от BundleOfLove

# 437
И аз в момента лекувам хемороиди и фисури. Изписаха ми маз цикатридина и доксипрокт. Аз пък даже и не съм питала тук дали стават. Нали локалните не са проблем?
А иначе и мен ме пратиха на гастроентеролог и той ми назначи това лечение. Предполагам че и гастроентеролозите са компетентни по въпроса с хемороидите или? Защото аз даже не бях чувала за проктолог. Rolling Eyes
Също съм ползвала антифлегмина, но не съм доволна. Отделно гастроентерологът, при който ходих каза, че било много силно, все пак било за животни.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 10:56 от Shanan4e

# 438
Аз пак да питам - при положение, че в гърдата има уплътняване и е зачервена колко мога да чакам преди да трябва да ида на лекар? И на какъв лекар?

# 439
Не съм изпадала в такава нужда за бая кърмене и много запушвания, включително мастити. Ако има запушване, твърд участък, червенина, няма какво да направи лекаря, кърмене му е майката. Ако проблема се усложни с много висока температура, тогава е мастит и в този случай и личния лекар и педиатъра могат да изпишат антибиотик и по телефона.
Ако едно обикновено неуложнено запушване не се отпуши, тогава си има механизми чрез които това запушено каналче спира до работи, а млякото в него се резорбира леко полеко.
Ако много държите да ходите на лекар, тогава мамолог или хирург, който се занимава с гърди.

# 440
  • Terra incognita
Привет! Идвам с един малко по- различен въпрос. Баткото ни донесе вирус от ДГ, след него се разболя бебето, а сега и аз. След като и аз съм в кюпа, предавам ли антитела на бебето чрез кърмата, които да му помогнат по- леко и бързо да изкара вируса?

# 441
По идея да, само че го има момента на времето, което е нужно на вашето тяло да проиведе антитела, а то е около 10 дни.

# 442
Здравейте, бебето е на 8 дни. Първите 3 дни в болницата беше захранен с АМ, но засука веднага, кърмата тръгна. Суче от двете гърди през около час и половина два. Доизцеждам се след кърмене (събирам между 10 и 30мл от двете гърди). От както сме вкъщи му давахме на две хранения АМ (по 30-40мл)(последно вчера следобяд) , през останалото време е само на кърма постоянно. Има много обилно напишкани памперси (не приема други течности освен кърма, като вода или чай и т.н. Само кърма). Но днес тече 3ти ден откакто не се е изхождал. Последното изхождане беше преди две нощи, доста обилно, жълто с бели частици. И от тогава нищо. Според педиатърката е запек. Иска да му слагаме свещичка, а на мен изобщо не ми се иска на толкова малко бебе. Утре сме на извънредна консултация, за да видим дали наддава от изписването. Моля ви за съвет и мнение, защото ще се побъркам.

# 443
Колко кърмения имате за денонощие и колко са нощните? Защо цедите след кърмене и защо дохранвате?

# 444
Колко кърмения имате за денонощие и колко са нощните? Защо цедите след кърмене и защо дохранвате?
Между 8 и 10 кърмения има за денонощие, като последната нощ съм кърмила на всеки час и половина-два с идеята да стимулирам по-голямо количество кърма в случай, че не му стига и това е причината за неизхождането. Цеденето след кърмене е по същата причина. Дохранвахме на два пъти, защото решихме, че детето е гладно. Вчера беше много сънлив и трудно се будеше за хранене, (може и от жълтеницата да е) затова прибегнахме към АМ. Днес е в пъти по-буден и бодър, но продължава да няма изхождане.

# 445
Не решавайте толова лесно, че е гладно, защото така съботирате кърменето. Ако дохранвате, правете го с изцедената кърма. По принцип 1 ден не е сигнал за глад, има си по-сънливи дни. За акането няма стандарт на кърмените бебета, приема се за нормално и по няколко пъти на ден и през няколко дни. Правете упражнения за акането, карането на колело, свиване на крачета към коремчето. 
Давате ли някави капки за колики?
Алтернатшва на свещичките са микроклизмите Мелилакс, а също и даването на пробиотик. При пробиотика има значение какъв, Пандата примерно запича.

# 446
Не решавайте толова лесно, че е гладно, защото така съботирате кърменето. Ако дохранвате, правете го с изцедената кърма. По принцип 1 ден не е сигнал за глад, има си по-сънливи дни. За акането няма стандарт на кърмените бебета, приема се за нормално и по няколко пъти на ден и през няколко дни. Правете упражнения за акането, карането на колело, свиване на крачета към коремчето. 
Давате ли някави капки за колики?
Алтернатшва на свещичките са микроклизмите Мелилакс, а също и даването на пробиотик. При пробиотика има значение какъв, Пандата примерно запича.
Нищо не даваме за колики или пробиотици. Приема единствено кърма. Взехме микроклизма Мелилакс, но се чудя дали не е много малък за нея още и да не влошим нещата някак.

# 447
Може да изчакате още,нищо не ви притиска. Ако коремчето е меко няма причина за притеснение според мен.

# 448
Идете утре на преглед. Много е малко бебето за да тъпсите съвет тук.
Аз не виждам нищо лошо в доизцеждането след хранене, може би защото го правя вече 3 м, но не по желание.
Нека го прегледат и за жълтеницата ако има билирубинометър, най-добре.

На 8 дни е малко бебечето и е нормално да се изморява и да поспива, но трябва да се буди, както разбирам правите.

# 449
А преди това как е било акането? Всеки ден по няколко пъти ли? Питам, защото моето бебе от раждането ака веднъж на 3-4 дни, изцяло кърмен е и лекарите казват, че е нормално. Лекарката каза само ако бебето е в дискомфорт да използвам Мелилакс. Ако бебето наддава добре и има добре напишкани памперси и ако акото(дори и на 3-4-5 дни) е с нормална консистенция, значи всичко е наред. Успех с прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт