Мъжете - важно ли е да са красиви?

• 16 169
  • 469
  •   1
Отговори
# 120
Да, темата е за красотата на мъжете. Защо се намесва имането на дете? А и ако мъжът е красив, но иначе не става, защо жената да иска дете точно от него? Само заради начина, по който евентуално би изглеждало детето?

# 121
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Темата нали е за красотата, а не за чара на грозноватия, за интелекта и т.н.? Все едно да ви питат за цветове, а вие да говорите за пердета, завивки, коли и прочие неща, които са оцветени. Говорим за красотата на мъжете, трябва ли да са грасиви. Трябва. Имаме си вътрешен компас за красив и грозен.  Грозен мъж най-вероятно ще произведе грозни деца. Красив мъж най-вероятно ще произведе красиви деца. Гени.
  Ми то по тая логика и жените ТРЯБВА да са красиви, защото красив мъж + грозна жена не е 100% гаранция за красиви деца. Живота не работи така.

# 122
  • София
Малко ли е? Защо мъжете биха искали да имат дете от една жена, само защото е красива?
Едно нещо не разбирам - много голям свян изпитват жените на тема красота. Все се започва с "красотата е вътрешна". Вътрешна, вътрешна, ама очите гледат външната красота и привличането е на външна красота. Айде, стига вече с тази вътрешна красота - пък бил чаровен, пък бил умен, пък бил богат. Ако една жена трябва да избере между красив и некрасив, избира красивия. Останалото за вътрешната красоте е чак после.

Животът си работи така, както е работил винаги - красивите мъже и жени са с предимство, те са предпочитани. Красивите деца също извличат облаги от това, че са красиви. Всички деца са сладки, но красивите получават повече, хората са склонни да им дават повече и да им прощават повече. Така работи животът.

# 123
Да, първоначално ни привлича външният вид. И е напълно достатъчен, ако ще си останем на ниво физическо привличане с дадения човек. За нещо повече е нужно нещо повече.

# 124
Е, красивите са за предпочитане и всяка жена сигурно мечтае за красавец, ама не всяка може да си позволи. Направо оставам с впечатлението, че тука само красавици са се събрали Joy

# 125
  • София
Разбира се, и първото привличане е ключово, за да има изобщо нещо нататък. Ако един мъж не ме привлече външно, шансовете да ме привлече "после" клонят към нула. Хич не ме интересува дали е нужно повече, ако не стане външното привличане.

А това за позволяването е женска измишльотина, показваща само колко грешни сигнали ни е дала културата ни. В това отношение мисля като мъжете - предпочитам красиви и хич не изпитвам съмнения дали аз съм красива и дали мога или не мога да си позволя красив. Позволявам си го и точка.

# 126
Е, красивите са за предпочитане и всяка жена сигурно мечтае за красавец, ама не всяка може да си позволи.
Но ако не може да ти предложи повече от една хубава външност, за какво ти е? Само за еднократна употреба ще става.

# 127
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз отдавна съм се научила да пропускам оная част с очите, гледам направо със сърцето от доста години насам. Животът ме научи с много шамари. Може да се каже, че от млада възраст изпитвам силно сексуално привличане към интелекта, независимо от пола на носещия го...
А напоследък излезе термина сапиосексуалност. Явно доста хора са така

И това е повик на генома - по интелигентен индивид, по- голям шанс за оцеляване

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 09:49 от Роузи

# 128
Ако един мъж не ме привлече външно, шансовете да ме привлече "после" клонят към нула. Хич не ме интересува дали е нужно повече, ако не стане външното привличане.
И аз така мислех, но животът ме опроверга. Сега много си падам по мъж, когото не харесах на външен вид, когато най-напред се запознахме.

# 129
  • София
Като начало да предложи хубава външност, пък нататък ще видим колко е умен. Едното не заменя другото, но физическото е първо. Онова за първото, че било интелекта е малко ала-бала. Ако ще гениален да е - ако не ме привлече физически, работата няма да стане. В крайна сметка ще консумирам физическото, а не гениалното и само с гениалност не става, трябва си и физика. И не, не ми давайте примера със Стивън Хокинг!

# 130
И какво излиза? Грозните мъже, ниски, дебели, плешиви и кьорави, кучета да ги ядат. Те не заслужават да си произвеждат семката и никоя жена не трябва да ги погледне, но жените - няма значение грозни или красиви, трябва да имат само красиви мъже... Верно има нещо сбъркано в цялата ситуация.

Андариел, сама казваш, че е важно да те привлича външно, но това не означава автоматично, че мъжът е красив, нали?

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 09:34 от Ели-Мели

# 131
  • София
Нищо сбъркано няма. Сори, ама не съм спасителка на грозни, ниски, дебели и плешиви мъже, че да се прежалвам да раждам от такива. Възпроизвоството не е благотворителност, нито справедливост. Да си намерят коя да им възпроизведе семката. Раждането на деца е трудно, харчи много биологични и емоционални ресурси и за мен е важно за чия семка ще изхарча всички тези ресурси. Обяснявам го рационално, но на практика природата си върши работата на ниво инстинкт. Навремето, когато ми е било времето, всичките ми гаджета са били красиви.

# 132
В крайна сметка ще консумирам физическото
Да, но приеми, че има и жени, които не искат просто да консумират мъжа все едно е някакъв продукт. Не заклеймявам консуматорския начин на мислене, някои хора ги устройва, но на мен ми е далечен.

# 133
  • София
Това не е консуматорски начин на мислене, а съвсем природен.

# 134
Това не е консуматорски начин на мислене, а съвсем природен.
Добре, така да го наречем, но човекът все пак има претенции да е малко по-възвишен от другите животни, нали? А и пак да попитам, защо изобщо намесваме имането на деца в тази тема? Ако не се лъжа, не получих отговор на въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт