Как само времето лети - АПРИЛчето годината преполови!

• 10 381
  • 310
  •   1
Отговори
# 180
Гутен Морген фройлайнки  Mr. Green

Енвия, их бин Татяна, Миленка ист майне Тохтер  Wink 

Хайде стига съм офкала  Mr. Green

Нуни, кажи как сте мила?

За глеzенето, според мен са оЩе много малки да се глеzят. Ако пиЩят така внеzапно, сигурно иzпитват някакъв дискомфорт, някаква болка, а когато мама (или тате) вzима детето на ръце, то се успокоява, 4увства се zаЩитено и zа това кротува.

Милена хи4 не спа добре, zа първи път имахме такъв проблем с нея. Легна нормално към 19.30 но в 22 се събуди, баЩа й я приспа но след 15 минути пак беШе будна. Накърмих я при което обикновенно zаспива пак, но тоz път не  Cry Буднаааааа, о4ите Широко отворени, ужас. Приспах я 4ак в 1  Crazy сложих я в леглото си, легнах аz в моето до нея, обърнах се, леглото скърца.....и тя се събуди  ooooh!  Вzех я при мен да спи  Whistling  И към 3 се събуди пак, пак я накърмих или по то4но исках, но тя не ЩеШе, продължаваШе да пла4е  newsm78  Станах, раzходих се с нея, приспах я, сложих я обратно в леглото при което тя се събуди  #2gunfire  Та я вzех пак при мен, пак й предложих гърдата, добре 4е тогава не я откаzа и zаспа. Та сега съм  Tired

Аааааа, малко фук фук от мен, намерихме къЩа  Grinning  Едната която гледахме и ни хареса най много, но после раzбрахме 4е там нямало АДСЛ и се откаzахме, та после раzбрахме 4е има АДСЛ но беzжи4ен и сега я вzехме  Grinning

# 181
Татянка, честита къща!  Hug Да показваш снимки, ей!
Аз лично нямам нищо против да излизаме и извън основната ни тема тук - разнообразие е, а и без това вече толкова сме си близки! Wink Не може все за бебета да мислим и говорим! Rolling Eyes

# 182
Татянка, честита къща!  Hug Да показваш снимки, ей!

Мерси  Hug Ето малко снимки   Wink

# 183
Е Танче,честита ви нова къща.Много готина-това някъде извън града е, нали?Много красиво изглежда.Пожелавам ви много хубави мигове там Peace.А малката бонбонка има да вършее из тревичката на дворааа.....

# 184
Здравейте,
виждам че обсъждате обиколката на главата, имам книгата на Лиляна Трифонова за хранене на бебето. Ето един цитат:
"Обиколката на главата е косвен показател за бързото нарастване на мозъка в този възрастов период, който при новороденото тежи само 300гр. При раждането обиколката на главата е 34-35 см. През първото тримесечие тя нараства с 5см., през второто с 3см., през третото с 2см., през четвъртото с 1см. или общо за година с 11см. Главата нараства за сметка на отворената голяма фонтанела , която се затваря към 18-ия месец, и черепните шевове, вкостяващи се към 7-8-ата година."

Юлче, и аз вчера опитах морков и картоф като комбинация и имах успех...явно гол морков не се възприема добре Simple Smile

6u6i, и аз от няколко дни съм се пищисала....никакво спане ,общо през деня се спи около 1 час, а снощи е пищяла до никое време...и не можахме да я успокоим #Crazy
педиатърката ми каза че не вижда изгледи за избиване на зъб...но аз по друг начин не мога да си го обясня...

Исках и друго да пиша...но това постоянно мрънкане ми стопи лагерите #Crazy

Лек ден на всички Simple Smileаз май ще я стегна за разходка...да миряса малко

# 185
Нуни, чакаме включване в което да пишеш че сте по-добре   -  дай боже  Praynig (айде и аз сенаредих на гището)

Татянче, къщата изглежда страхотно!

Чудя се има ли смисъл да пиша, вие сте разказали точно как се чувствам и аз напоследък - бебето мрънка, дъжда не спира, сън няма  #Crazy каква стана тя... Ние явно сме в класически скок на растежа в шестия месец, яде като невдяло по цели нощи това дете Shocked

Като връх на всичко кашляме и няма да я водя на консултация днес и да я ваксинират както мислехме а ще изчакам да видя каво е това - да не е начало на вирус   Confused надявам се тайно че само се задавя с храна, защото определено покрай зъбите връща малко повече. "Кашлянето" и е все едно с глас казва "а-кхъ, а-кхъ" все едно я дразни нещо, но хрипове не чувам. Ако не отмине ще ходим тия дни да я чуят. Други симптоми слава богу няма...

Новата ни занимавка - ако я облегнеш на възглавница, направо сяда сама - задържа се за момент, подпира се като горилче с ръцете и се камбичва напред и настрани, голям майтап е.

# 186
  • София
Хайде, честита годишнина на Сминсчо!
Честито и на сладките ни месечковци!!!
Честита къща на Татяна!

В мойта книжка пише, че след 4-я месец хлапетата могат да се разглезят и трябва вече много да се внимава - никакво разнасяне на ръце, може само  по малко гушкане; да не ги слагаме вече в нашите легла и др. такива. Тук някои мами, които са изтървали момента, много се оплакват, че не могат да си научат лапетата да си спят в техните си легла. А най-добрата ми приятелка до 6-ти клас е спяла при техните и брат й е с 12 години по-малък...  #Crazy  Така че, ако искате да има кекс, бебоците във вашите легла вече не!  Naughty

Мецанке, ние имахме такава кашлица и аз първо като теб си мислех, че е от задавяне, ама взе да се усилва и педито ми каза да давам по 1 ампулка вит.С и да редувам чай от лайка и от мащерка и за 2 дена ни мина. Следи дали се учестява, мери и Т отвреме-навреме.

# 187
Ох Ваня, да, на село е, няма и 1,000 жители  Joy  Голяма промяна zа мен, нали съм мома берлин4анка (блиzо 4 милиона жители)  Whistling 

Благодаря ви zа хубавите пожелания  Hug

Мецанке, направо ми вzе думите от устата, добре доШли в поредната криzа  Mr. Green  Дупе да ни е яко  Mr. Green
Дано малката Вени не се раzболява  Praynig

# 188
Танче, къщата е прекрасна. Толкова подредено, чисто, спретнато .... нямам думи. Тази ли е с плочките, за която говореше по-рано?

# 189
Ренка, мерси за инфото за кашлицата, като звънна да отменя консултацията ще питам дали да не дам чайче и вит С.

За разглезването - много сложна тема  newsm78 всеки търси златната среда... Например аз я разнасям на ръце много, но това не и пречи да си играе чудесно и сама, а от доста време заспива вечер сама с песничка в леглото - пея нашата си песничка (винаги една и съща), тя ми се усмихва, целуваме се за лека нощ и чао. От време на време се налага да се върна след десетина минути да повторим процедурата, но обикновено и веднъж стига. Но допреди месец заспиваше вечер дори не на гърда, а само на ръце - отучихме се постепенно и не насилствено. Обаче за спането в леглото на родителите съм съгласна - въпреки че съм тип "разглезваща" мама, това е моятя "граница" която не преминавам. Кърмя в нашето леглро и я връщам обратно в нейното. Тя си е свикнала и си заспива пак сама и през нощта.

# 190
HugЗдравейте и от нас!!!
Честито на половингодишния Кало и мама Десиbouquet

Благодаря за пожеланията на всички! Снощи бе точно като първата ни брачна нощ - заспахме като трупове, измоерни, без никакъв кекс Joy hahaha

Татянче, честита къща!  bouquet Много е готина, направо ще хванем самолета и ще дойдем да пием по едно кафенце Flutter

Филипче, Преско е много сладък във водата Hug Пожелавам му да стане един добър плувец! Heart Eyes

Да се отчета, че хремата ни отшумява Praynig

Лелее, в нас е ад - по време на основен ремонт можете да си представите какво е ooooh! та утре или ще видим кога - пак при мама, нЕма начин Tired ама няма да ви надувам главите с тези неща, просто искам да сме си с половинката ама няма как, ще изфържим, но ми тежи много всичко - майка н емогат да ми помагат постоянно - и работа и Алекс ми идват в повече, даже сама го къпах 1 път.... ooooh! Tired

Алекс, също не спи през нощта - става редовно в 1, в 3 и в 5 - мрънка си, слагам го на цицата и заспива...от запушеното носле му е трудно

А за изследванията - трябва да се направят, особено аз държа на хемоглобина, че нали сме само на кърма Hug
Относно ваксините - аз съм за Peace, както и всички около мен
Нашата главица си расте всеки месец с по 1-2 см, но още от 2рия се изравни с гърдите, а 3тия вече беше по-малка от гърдите Peace
Новата ни занимавка - ако я облегнеш на възглавница, направо сяда сама - задържа се за момент, подпира се като горилче с ръцете и се камбичва напред и настрани, голям майтап е.

Joy hahaha и ние сме точно така
обаче понеже майка ми го тренира да стои прав с тежкото дупе, новото при нас е, че иска прав и се залива от смях като е така Hug

Хайде лек ден! Отиваме за цветенце, че днес зълва ми има рожден ден (уф че е грозно това "зълва", тя е толкова мила жената), безкраен купон при нас септември месец Hug

Целувки на всички! Heart Eyes  bouquet

# 191
Сминсчо чак сега видях  ooooh! Честита годишнина и от мен   bouquet

# 192
Скарлет, имах огромно желание да видя интервюто. Бях пуснала телевизорите из всички стаи. Но или не са го давали, или съм се заплеснала в нета и съм го изпуснала. Някой попита - на каква тема е? И аз се присъединявам?  Mr. Green любопитна Гана

# 193
Ето ни и нас! Вече имаме  Simple Smile на лицата и двете с Яна.
През нощта всичко беше наред. Само към 22, когато се събуди повърна жълтеникаво нещо (жлъчката може би), но може и да е от антибиотика. Като цяло беше доста по-спокойна. В 5 я събудих пак да й дам от АБ с много зор. Вече като ме види, че се приближавам с лъжичката и изпада в ужас. Как ще се захранваме не знам. Като се пооправи съвсем започваме и това, че вече ми се струва, че само ние не сме близвали нищо друго освен кърмата. Продължавам да й слагам свещичките, защото отново има Т, но се надявам да започне да спада.
Имам един въпрос - мога ли да променя часа за даване на АБ. На 12 часа се дава, аз в 17 започнах, през нощта пак в 5. Мога ли днес да го дам в 6 следобед и после пак в 6 сутринта?

Аги, що така не ни искаш за снахичка Joy аз тамън се бях успокоила, че съм уредила вече Яна и няма да я мисля, да й търся жених и т.н. Joy
Вени, не знам за 48 часа, но лекарката ни каза, че поне 24 трябва да минат, докато започне да се забелязва някакво действие Grinning

mama meca, и аз съм на твоето мнение за леглото на родителите. Рядко спи при нас, само понякога следобед, когато се кърмим легнали, тя заспива и аз си я оставям там Peace  На Вени бързо да й минава кашлюкането Hug

За разглезването не знам какво да кажа - преди време непрестанно искаше на ръце, оставя ли я започва да пищи. После миряса, започна да се заиграва и да си седи самичка. Сега отново сме пак на ръце, но хайде, нали ни мъчи болест и трябва да се гушкаме. Не знам, не мога да кажа дали е разглезена. Но със сигурност знам, че е страшен инат и ако не стане нейното е способна да ни побърка Crazy

Танче, къщата е красота голяма - просторна и светла, а и с двор. Одобрявам  Peace

скарлет, и аз не го гледах. Я ни разкажи Grinning

Честит 6-ти месец на Калоян и 5-ти на Мартин!

# 194
Татянче, просто къща - мечта!  Peace Обаче не е ли широчка само за едно детенце!? Wink

Нуни, радвам се за добрите новини при вас!  Hug Ние също още сме само на кърма.  baby_neutral Има и други, но когато се броихме - теб те нямаше тук. Wink

Общи условия

Активация на акаунт