Как само времето лети - АПРИЛчето годината преполови!

• 10 381
  • 310
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте!
Както вече сте разбрали не го даваха, ама и аз така си помислих, защото нямаше новина. Та ставаше въпрос за една жалба срещу поставяне на рекламни табели на една аптека, но документите при нас (в общината) бяха абсолютно редовни, а жалбоподателите бяха забравили, че са си давали съгласието и за това и тъй като немогат да наплюят общината, защо ли да ни хвалят, само ми загубиха времето вчера, но как да е.
Да се върнем на бебешката тематика, да ви кажа как решихме проблема с Тонката, по съвет на педито за няколко дни сме спряли АМ, но не съвсем, тоест сутрин му давам АМ с плодово пюре и с лъжичка, в 10 пак, в 14 го прибавяме към зеленчуковото и така, а вечер му давам от пюретата на хип "лека нощ", тоест през цялото време яде с лъжица, а само вода и сокове пие с биберон. Дано след няколко дни да пропие пак мляко, но каквото такова.
И аз го подпирам на възглавнички и той се килва напред или настарни, но полека лека ще се научим.
Това е засега аз се връщам на тръстиката, че ще ми възлагат да съвместявам и още едно работно място.

# 196
  • София
Забравих да честитя на Кало 6 месец! Да порастне голям за радост на мама и тати!

# 197
Татянче, просто къща - мечта!  Peace Обаче не е ли широчка само за едно детенце!? Wink
енвиа, те нарочно такава просторна са си я избрали. Сигурно се готвят за много братчета и сестрички на Миленка Laughing Танче, с теб сме Joy Peace

Има ли желаещ, който да започне захранването с мен, от другата седмица например? Решила съм да започна с картоф Thinking

# 198
Има ли желаещ, който да започне захранването с мен, от другата седмица например? Решила съм да започна с картоф Thinking[/i][/color]

айде и аз, да си имаме другарче за захранване, ние също с картоф Peace

# 199
Нуни, Смин - и аз май ще съм с вас!  Wink Също мисля за картоф! Peace

# 200
  • Русе
Привет мами (Гутен таг на шпрехащите, и аз да се сложа айн бисхен)  Mr. Green!
Татянче, къщата е просто вундърбааар! С кеф да си вършеете в нея, пък и да я понаселите малко повече, както казва envia... Wink

nuni, браво на Янче-писанче, че вече се усмихва - ще се оправите, няма къде да ходите  Peace. И ние пихме Цефзил преди седмица...Започна се с невинно покашляне (пихме Стодал), обаче се влоши и стигнахме до антибиотик...Мамо Меца, при вас наистина може да е от зъбките ако са ви на дневен ред, и дано да е така  Praynig.

Мами, обявявам и аз дезертирането си от отбора на мохиканите(започнах с картоф преди 4 дена), както и от отбора на кърмачките... Rolling Eyes

Сминсчо, честита ви годишнина на патерици - здраве, щастие и неугасваща любов   bouquet! Днес и аз черпя за нашата трета годишнина  cheers..., ама и тя се очертава да приключи като вашата... Tired

Боже, мами - какво е това неспане и мрънкане, и пищене?! Не се ли свърши вече? Shocked Чета ви и не мога да повярвам, че при нас е мир и спокойствие,... и спане по цяла нощ (да не викам дявола! Praynig)...Аз все така продължавам да изразходвам повечето си време и нерви с баткото (въпреки, че чат-пат ходи на ясла)..., така че и аз лудвам на моменти... #Silly

Топъл и спокоен ден на всички! Hug

# 201
ей направо страхотна къща, това ми е мечтата Hug
Нуни много хубаво че сте по добре  bouquet

# 202
нунич, много се радвам, че Янчето е по-добре Hug
Татянка, ами супер е къщата, за какво повече може да мечтае човек LaughingНие също искаме да живеем в къща, в момента се строи, но ще е в границите на град Русе Rolling Eyes, а не на такова прекрасно и спокойно място.
Иленке, честита годишнина и на вас!С най-искрени пожелания за разбирателство, здраве и благополучие HugТо и ние тази година отбелязахме 3 години от съвместното ни съжителство, ама гледам вие сте доста по-напред с материала Laughing
Ние преди час и нещо се върнахме от плуване, няма да го бъде май ConfusedЯвно човечетата вече хич не са глупчовци, щом още като му потопиха крачетата и писна TiredА мацката отново никакъв подход, само го пита що толкоз плачел.А аз не съм ви казвала май, че Преското вече не е чак такъв ревльо, станал е дори много спокоен.А сега на плуването се съдира да плаче, дори и след това е кисел.Ако зависеше само от мен днес щеше да му е последното ходене, но баща му иска да отидем още веднъж, той да го потопи във водата, да го пораздвижи и ако и тогава пак се вдърви от страх както днес-прекратяваме му плувната кариера.За жалост...

# 203
Иленка, херцлихе глюквюнше!  bouquet
Щом наборката е захранена, крайно време е и за нас!  Rolling Eyes С домашен картоф ли захрани? Как се прие? Кърменето съвсем ли го отказа? newsm78

Виждате ли нещо позитивно в лошото време....  Wink Ами, темичката ни се пълни Hug, а в хубавото време беше едно пусто тук!

Днес имам мероприятие - родителска среща в детската градина.  bowuu Такива мероприятия и вас ви чакат! Радостно ми е, че ще излезна в лошото време, ще се срещна с хора и ще слушам нещо различно от бебешки проблеми!  Mr. Green Луда работа! #Crazy

# 204
Ей мохиканките, кво става с вас, де бърzате? Явно ние с Милен4ето Ще сме наистина последните мохиканки  Crossing Arms Голяма работа, ние Ще 4акаме да навърШим 6 месеца, бърzа работа нямаме. Аz така съм реШила, понеже у4ените така препоръ4ват, пък и толкова време сме ве4е само кърма, какво са 3 седмици пове4е, ниЩо работа. ОЩе 3 седмици икономия Ще правим  Mr. Green

Иленка, алес гуте аух фон мир   bouquet

Филипка, вие край Русе, но поне в собствено, а ние Ще сме само под наем zа сега. Не поzнаваме района и не се zнае колко време Ще останем, би било глупаво да купуваме сега.....  Как Ще пълним къЩата....Ще видим, ние всяка ве4ер имаме бра4на ноЩ а ла Сминс4о  Mr. Green

Нуни, zнаеШ ли как се радвам 4е сте добре  Hug

# 205
  • София
Нуни, чудесно е че вече се оправя Янчето.

Татяна, къщата е страхотна. Коко време търсихте? много ли? ние вече месец и половина търсим усилено апартамент и нищо не харсваме. вече се отчайвам, а и ми писна да оставям малката и да търча по огледи.

Ние днес включихме и тиквичката в зеленчуковото меню. А може ли вече да даваме спанак, броколи, грах????Наистина ли граха е с глутен?
а пък аз да питам какво е това пащърнак????? нещо зелено ли е?

# 206
Как Ще пълним къЩата....Ще видим, ние всяка ве4ер имаме бра4на ноЩ а ла Сминс4о  Mr. Green
Ама че се смях Laughing, значи с чиста съвест и аз се присъединявам към този отбор Blush
енви, наистина е супер, че темичката ни се пораздвижи.Споделям мнението ти и за това, че трябва да разнообразяваме темите, стига с тия бебешори baby_neutral Hug
рени, пащърнака наподобява морков, точно какъв цвят е не съм сигурна, но може да бъде една от първите храни при захранването Peace

# 207
HELLO, GIRLS!!!
Гледам, че сте се разшпрехали, а аз грам немски не разбирам и затова малко english да вкарам.  smile3533
Нуни, стана ми много мъчно за Яна (почувствах се на твое място) и много се радвам, че вече се оправя.
Най-тежкото преживяване за една майка е да вижда, че детето й е болно и страда, затова много навътре го приемам.
И Йоан не спи по цяла нощ (то и през деня много не спи, ама поне не плаче). И от липсата на качествен сън такива торбички имам под очите, че почти постоянно съм със слънчеви очила.
Ей, тая нощ например се събуди към 6 и от викане събуди и батко си, съответно и нашият сън свърши. Уф, направо ми иде понякога да крещя, ама след първото кафе вече ми идва настроението и заправям, че от 2г. и нещо нощите, в които истински съм се наспивала се броят на пръсти.
Свикнах да спя по-малко, но събуждането рано сутрин все още ме тормози.
Дано ревливите бебета вече да станат по-спокойни, а болните да оздравяват бързо.
Йоан почти не плаче, но пък е много подвижен - все се върти, рита, надига се от полулегнало в седнало положение, смее се много, закача се. Дори вече имаме 2 падания от спалнята, първият път като падна се стресна и плака, а вторият нищо - само като влязох в спалнята и гледам Йо на земята по корем и си рита.
Ех, Татянка и аз искам къща в някое немско село, ама.... се задоволявам с една наследствена, която се нуждае от огромен ремонт в едно Търновско село с население 500-600 човека, от които половината пенсионери.
Енвия, приятно изкарване на родителската ( аз миналата седмица бях за първи път и ми беше интересно, а после с майките, с които сме близки ходихме на заведение). Определено е някакво разнообразие, въпреки че аз не съм се спряла от излизания.
Леле май се поолях в писането. Thanks на всеки, който ще си направи труда да прочете.
ПП: Напоследък луднах по цикламеното.  newsm47

Последна редакция: чт, 28 сеп 2006, 15:13 от ЛеСиТо

# 208
А може ли вече да даваме спанак, броколи, грах????Наистина ли граха е с глутен?
а пък аз да питам какво е това пащърнак????? нещо зелено ли е?

Спанак не, блъскан е с нитрати, потенциален алерген - след 12 месеца или поне след 9... Броколи да, но може да предизвикат газове - по-добре изчакай поне месец след картофа, моркова, тиквичката... Грах като броколите май , глутен не съдържа newsm78 аз това знам (от линка в началото на темата ни за въвеждането на потенциалните алергени), някой друг може да е чел нещо друго...

Филипка как върви спирането на кърмата? Гледам в момента статия за това в новия брой на "Моето бебе", най-общо препоръчват изцеждането до облекчаване (само до облекчаване), зелевите листа и т.н. но без пристягане на гърдите, а за лекарството (бромокриптин - продава се под различни търговски наименования) пише че страничните ефекти зависят от производителя и за да се сведат до минимум, да се пие вечер, след хранене и дозата да се увеличава постепенно. Това е накратко.

Нуни можеш да промениш часа, но постепенно - примерно един прием в 5, другия в 17.30, третия в 6 или в най-лошия случай директно с един час, но не повече. Прави се постепенно, защото за правилното действие на антибиотика е много важно да не се нарушава концентрацията му в организма. Колко дни ви го назначиха, че не можах да видя? По принцип трябва да е като абсолютен минимум 5 дни, по-кратък курс или преждевременно прекъсване носят риск от това бактерията да развие резистентност към този антибиотик и да ви трябва нов, още по-силен да се доизлекувате или другия път като се разболее.

ега си шантавата проверка на правописа има тук, предлага ми да смени алерген с ерген и броколи с прокоби  Crazy

Последна редакция: чт, 28 сеп 2006, 15:19 от mama meca

# 209
  • Русе
envia, Tatjana фиийлен данк! Hug

Енви, захранването започна добре - с домашен картоф, който разредих с малко приготвено АМ, за да е по-течно първия път (капнах и малко олио, както беше казала Татянчето). От вчера въведох и морков (то малко по неволя стана, щото се наложи да прецеждам едно сокче "ябълка+морков" на Ганчев (бях решила да пробвам дали ще хареса вкуса на моркова, смесен с ябълка, която вече бях давала на сок), и гъстото нямаше какво да го правя, та се получи хубав бъркоч  Crazy...и на Диди и хареса - изяде почти половин от малките бурканчета (125g), а днес - дори повече. Е, още има малко рефлекс на избутване с езичето, но определено се старае да гълта...И друго - значи, и аз като още няколко мами, отчитам, че картофа, смесен с нещо друго, се котира повече. Другата седмица ще видя как ще ни се понрави тиквичката.

За отбиването, то при нас си беше един дълъг процес - просто последния месец (след онзи ужасен вирус, от който почти се обезводних и кърмата ми съвсем намаля,малката я бях дала на свеки за през деня, да не се зарази),... Та така - премахнах едно по едно кърменията, докато и за сутрешното нищо не остана, ама минах и без цедене (че, просто омразявам)...ей тъй си пресъхнах... Tired

Филипка, благодаря за пожеланията - хайде, оправяй се бързо, и да наваксвате!!! Hug - какви са тези аскетични следбрачни нощи (то, не че и нашите не са, де  Confused). А за плувната кариера на Преско, и аз бих настоявала още малко - наистина е супер за него, но и да не се получи, то му личи, че ще стане левент и красавец като баща си! Wink

Общи условия

Активация на акаунт