Мисля, че Зюбейде няма да пропусне тази възможност да го повика. Още повече знаейки, че има още двама претенденти за престола.
Нещо изостанах с новините покрай сериала.

Али/ Тапар ми е все по- любим

После прочетох, че в понеделник ТРТ1 имала юбилей и преди нашата серия ще пуска някакво тематично предаване. Та правили снимки от сетовете на всичките си проекти. 

Само в Туитър го намерих, затова давам линк.

Винаги ви чета с голямо удоволствие.
Феновете продължават да творят - ето поредния уникален колаж на Меликшах и Елчин. Обожавам тази сцена - двамата ми пълнят душата. 

Великолепни Буура и Лейля Лидия - ролите на Султан Меликшах и Елчин Хатун им паснаха идеално. Брилянтни са във всеки един момент - във всяка сцена. Всички актьори от сериала са страхотни. 

И въпреки огромната несправедливост от страна на сценаристите и продуцента - въпреки, че се подиграха с нас феновете на Мелчин и Лейля Лидия - едно нещо не може да ни отнемат и това са прекрасните спомени и невероятните моменти между Елчин и Меликшах в сериала. 

Каквото и да си говорим между Султана и Елчин се зароди любов. 

Истинска наслада е човек да ги гледа заедно. 

Така, че и аз ще продължавам да ви пускам по нещо с тях

В началото наистина ми дойдоха в повече гонитбите и битките в горичката, както и жестокостта на едноокия батанит, но поне накрая Сенджер го уби, та един гадняр по-малко.
За Хасан Сабах и чудотворното му оцеляване след скока от скалата нямам думи - този излезе с много живота. Горкото конче загина (само в епизода де - в действителност кончето си е живо и здраво), но Сабах е жив - нали трябва да продължи да вреди.
Малко нереалистично ми беше това - след такъв скок ако оцелее човек трябва да лежи и да се лекува поне няколко дни, а Хасан Сабах толкова бързо се оправи, че даже накрая направи клопка на Сенджер заедно с Фейсал.
Новата героиня Ливия и на мен ми се струва излишна - бандитка, която се появява навсякъде. От друга страна хвърли око на Сенджер и само ходи след него. Ясно е, че ще създаде проблеми между Сенджер и Турна - дори вече го направи. Турна доста се подразни първо на отношението на Ливия към Сенджер, после и като ги видя вечерта. Но се надявам Сенджер и Турна бързо да преодолеят проблемите - и без това си имат достатъчно.
Турна тъкмо беше щастлива, че баща й е съгласен да се омъжи за Сенджер и той й каза, че трябва да изчакат. Със сигурност няма да е малко време - и покрай Сенджер проблемите и враговете никога не свършват.
От друга страна забелязах, че Маркус също е харесал Ливия и интереса й към Сенджер със сигурност ще го разгневи още повече и омразата му към Сенджер ще нарасне неимоверно. 

Но поне в последните минути на епизода видяхме невероятни сцени на Султана на кон влизащ в поредната страхотна битка.

Буура отново е уникален - какви изпълнения само. Особено много ми хареса как успя да избегне стрелата, която летеше към него и как Меликшах успя да се бие с ранената си ръка.
За съжаление после пръснаха нещо в очите на Меликшах, на верния му човек Камач и на хората му. Оказа се силна отрова. Горкия Меликшах какво ли не му се случва напоследък.

В това време Хасан Сабах и маскирания Файсал заедно с една камара гадняри притиснаха Сенджер и част от приятелите му. Дори бяха заловили и държаха за заложник един от тях.
Гледам, че феновете в Турция се ядосват, че сценаристите ни били показвали как Султана ходи на битки с няколко човека охрана, докато батините и византийците и сега хората на Маркус са многобройни. Прави са - лошите все са повече.
Много силен момент е появата на Меликшах при Сенджер - Хасан Сабах беше изненадан, но се зарадва когато видя, че Меликшах, Камач и хората на Султана започнаха да падат един след друг заради отровата.
Хората на Сабах убиха един от заложниците, а Фейсал метна нож в гърба на един от гологлавите приятели на Сенджер, но се надявам да не умре.
Меликшах с последни сили се изправи и беше готов да се бие, за да помогне на Сенджер, но маскирания Фейсал го прободе със стрелата и покосен от отровата Меликшах падна на земята. Това е една от най-силните сцени за мен в сериала изобщо. Свалям шапка на Буура за брилянтното му изпълнение. 

Много силно беше и как Сенджер каза - татко, виждайки Меликшах на земята - веднага се втурна към него, а с последни сили Меликшах промълви - Синко! Браво на Буура и Екин - супер изпълнение. 

Явно в новия епизод ще видим Меликшах само на болничното легло и междувременно ще сънува как се вижда с баща си Алпарслан и той му говори различни неща.
Така ще видим отново този актьор в сериала след като ролята му приключи още в 1-ва серия.
Този постер на Меликшах и баща му Алпарслан е настина страхотен - затова ще го пусна отново. 

Там Башолу ще го види и ето как ще завъртят сюжета и около нея и тайната, която и без това е на път да излезе.
Хаджи притеснен за живота на Султана ще се моли да се оправи и да му каже истината - и без това вече всичко е на път да се разкрие заради Зубейде.
По отношение на Зубейде - аз не мога да я харесам и това е. За мен тази жена има скрити амбиции и планове - вярно сега не направи нищо грешно и накрая реши да каже истината на Султана, но има нещо в нея, което не ми допада.
Ще видим дали съм права или не - но според прочетеното от историята и Теркен и Зубейде ще надживеят Меликшах. И двете ще се борят за престола чрез децата си и ще въртят интриги.
И нещо важно - от снимката зад кадър на Хатидже Шендил, която Ончето е пуснала става ясно, че Теркен също отива в селото. А от това едва ли ще излезе нещо хубаво - ако тя разбере, че Башолу е жива не мога да си представя какво би направила.
Зубейде може и да има скрити мотиви, но мисля че не би посегнала на живота на невинна жена - но видяхме, че Теркен не би се поколебала да убие някого само и само да постигне целите си. А ако разбере коя е Башолу може да стане още по-опасна
От резюмето става ясно, че Теркен праща верния си слуга някъде - явно ще влезе в съюз с много опасни хора. Както се говори и в историята.
В резюмето пише и нещо друго: Какви събития ще се случат в Исфахан в отсъствието на Меликшах, който умира поради отровата, на която е бил подложен? Как ще предотвратят вълненията сред хората и армията?
В новото промо се видя, че Зубейде остава начело в двореца в отсъствие на Меликшах и няма да се поколебае да убие всеки, който се бунтува. Та тук си мисля и аз като Юлето - че ще реши да извика Беркиярук и ето ще се появи и първородния син на Султана.
Интересното е, че още няма обявено име на актьор за тази роля - но може да го пазят като изненада. Те напоследък какво ли не сътвориха - та не бих се учудила. Особено след неприятната изненада, който ни поднесоха покрай заминаването на Елчин.

Но покрай всички тези височайши посещения на сета все повече се убеждавам, че излизането на Елчин си е решение на сценаристите, които изведнъж решиха, че ще се придържат повече към оригиналната история - съответно с влизането на Зубейде и борбата между нея и Теркен. Борба за власт, в каквато Елчин не би се впуснала. Тя е прекалено честна, смела и благородна. Далеч от нивото на новата Баш Хатун и Теркен.
Поради същата тази борба изкараха от сериала и майката на Меликшах. Сега всичко ще се завърти около битката между Зубейде и Теркен - кой от синовете на Султана да седне на престола.
Ще ви кажа защо мисля така - прочетох думите на министъра на Туризма и Културата при посещението му на сета на Селджуците:
Семейството на TRT1, продуцента Емре Конук; Поздравявам целия екип, от декора до водещите роли за тази смислена и страхотна продукция.
Това ме наведе на мисълта, че дори първоначално замисъла да е бил друг и продуценните да не се придържаха толкова стриктно към историята, вече ще го правят по един или друг начин.
Тук вече са замесени и министри, това е националната телевизия и прочие. Може да има и известен натиск.
Разбира се това си е мое мнение, но за този рязък завой не намирам друго обяснение освен историята, в която предстои да видим борбата между Теркен и Зубейде.
Видях, че става ли дума за историческа продукция в Турция и друг път се е случвало да правят подобни рокади и да махат главни актьори за сметка на сюжета. Това мернах при Великолепния Век - Кьосем докато се ровех. И става дума все за известни имена.
Но да се върна на Селджуците - Вероятно първо ще се разкрие тайната на Башолу - Султана трябва да научи истината. Затова вярвам, че сега ще се спаси - вероятно с помощта на Турна и лечебните й билки.
А и покрай новите снимки така ми изглежда, освен ако не са извикали Буура да се види с височайшите.
Но лошото е, че започнаха ли с отровите - няма да мирясат. Особено като знаем, че в реалната история Султан Меликшах е бил отровен и от това умира.
На повечето места пише, че е отровен от Теркен. Но може тук да е от Сабах и батините - не знам. Ще видим какво ще измислят сценаристите. Мисля си, че с идването на Беркиярук малко по малко ще преминат към следващия етап от историята. А от там става ясно, че Тапар не е бил в добри отношения с Беркиярук - и след смъртта на баща им - Султан Меликшах и те ще водят доста битки по между си, същевременно и битките на Теркен със Зубейде. Тогава вероятно ще дойде време и за брака на Махмелек. Въобще Емре Конук ще има база за развиване на действието - как няма да се перчи. Пък и височайши особи го посещават.
Извинете ме, но много му набрах и още съм му сърдита, заради начина по който постъпи, но че иначе е много талантлив и че сериала е страхотен - в това 2 мнения няма.
Много се радвам се, че сериала ни е толкова обичан и успешен. Актьорите го заслужават и подобни посещения сигуно ги радват ... 

Явно след като не поздравиха Лейля Лидия за великолепното й предстовяне са решили да не рискуват и да не пускат за другите.
Поне за тези нямаше - натам ще видим. Другите може и да пропуснат, но Лейля Лидия определено заслужаваше благодарност и признание.
Но ако решат да ни я върнат няма да им се сърдя. 
Благодаря ти и за интервюто с Али/ Тапар - страхотен е. Личи си, че е научен да уважава хората - много е земен, което ми харесва.
Юле - благодаря за новата снимка на Лейля, както и за тази на Али.
Нинка - благодаря и на теб за прекрасните снимки и информация.
ивман - радвам се, че отново се включи.
Гости - така е, до колкото разбрах не са се отказали от превода на сериала на български. Поне така ме увериха последния път - но доста се бавят с превода. Нищо, когато тогава - важното е да имаме. Излезе ли ще го пусна. 

Намерих още интересни неща, но тях ще ви пусна в друг пост.
Бъдете здрави ...

Той ми е най-забавен, така се кокори, ха ха
Падам от смях като ги гледам всички от пилотния отряд на Маркус, но този ми е фаворит.

Връщам се да добавя нещо. Току що продуцентът- режисьор Емре Конук пусна туит, че ни очаква един от най-добрите епизоди за сезона. Ха да видим!

Аз идвам специално да ви пусна тази прекрасна снимка на моят любимец Берк Октай с Исмаил Еге/ Фейсал.

Снимката е от днес - Исмаил я пусна и много ме зарадва. Двамата с Берк са големи приятели - много са готини. А Берк е изключителен - красив, сладък и усмихнат ...

Приятно гледане на всички, които ще гледат сериала тази вечер. 

Ще чакам с нетърпение превода.

Звучи доста интересно 

То не че е смешно де, но какъв е "смелчак"- пръв се приготви да бяга, а през това време викаше на другите да нападат. 

/ има и хубави, и отрицателни черти. Ето, Гевхер е такъв пример- обича Тапар, грижи се за семейството, но е алчна за власт и свръх амбициозна.
Сложи два пъти Таджимулк на мястото му.
Едновременно с това не пропусна да се надскача с Теркен.
Ето например- Сенджер показа невъздържаност и избухливост с Турна. Да, разбирам го, засегна се , че не му вярва, но можеше да не избухва така, без да я пита на нея пък какво и е. Хайде, ще го оправдаем с напрежението покрай цялата ситуация.
Изобщо, това леко скандалче между тях изобщо не ме притеснява, то е част от опознаването и наместването на характерите.
Ще се сдобрят бързо, при тях конфликтите не траят дълго, като мартенски сняг им минава сърденето. 

Хубаво, че Турна запази самообладание.
Какви красиви сцени имаше с Меликшах! Сцената с меча!
Колко много казва тази сцена, браво! Топлите сълзи на Башолу и думите и, усещането за присъствието и отпуснаха душата и ръката на Меликшах. 

Ох, хич не ми харесва, че Махмелек върви по нейните стъпки, дано нещо я промени!

Каан Ташанер също се забавлява според мен и чудесно го представя.
Русото Барби е напълно безлична- и като персонаж, и като актриса. Никаква нужда няма от нея.
Севда е направила физиономия, подхождаща на сърдитата Турна.
И със закачка към станалата вече знакова фраза на ТурСен "Какъв орел?"
И е с шлема на Андреас. 

Момичета, тази вечер може да има трейлър. 

"Дъщеря ми" е изключително качествена продукция, която продължава да жъне успехи във всички части на света. Сериала е безкрано обичан и успешен - хората са очаровани.
Аз също съм запленена от тази уникална история - актьорите са фантастични! 

Много се радвам за огромния успех на сериала по света. Буура, Лейля Лидия, Берен и останалите актьори го заслужават! 

И аз да помахам на тази великолепна тройка!

Пък и живот и здраве лятото може да имаш повече време 

Нинка - благодаря за снимките за успеха на сериала "Дъщеря ми" по света - картата със страни, в който сериала се излъчва и в които жъне успехи става все по-голяма. Това ме прави безкрайно щастлива. 

Преди време стана дума за това, че известно време тя е учила музика в консерваторията и свири на редица инструменти. Нинка ни пусна прекрасни изпълнения на Лейля Лидия на пияно, а в Селджуците я видяхме да свири и на друг инструмент. 

Но вероятно малко от вас знаят, че освен всичко друго Лейля има и прекрасен глас - пее много хубаво и макар да няма записан албум или издадени песни съм гледала някои неини изпълнения в някои от продукциите й.
Главен инициатор и водач на групата е Емир Ерсой.
Една от поканените да пее е била и Лейля Лидия - тя е изпълнила песента Senden Daha Güzel - "По-красива от теб" 

Ето снимка на Лейля с музиканта Емир Ерсой зад кадър от записа на песента. 

Насладете се на прекрекрасния й глас.
Песента е много хубава, а Лейля пее невероятно ... 

Поздравявам го за новата му книга.
Интересна хрумка е това с кода - браво ... 

Снимката веднага беше харесана от Лейля Лидия, Али, Екин, Севда, Хатидже и Исмаил от Селджуците, както и от Берен и Серхат от "Дъщеря ми"
А Лейля Лидия, Берен и Хатидже дори му писаха под нея. Много им се радвам - ето скрииншот ... 

Малкия е голям сладур.