9 серии са прeведени на български, Рокси може после да даде линк, че аз го нямам, а в началната страница не работи. На руски гледаме останалите серии- има линкове на първа страница. Виж дали ще можеш да ги отвориш, ако има проблем- пиши.

Nаnа - добре дошла в темата. Радвам се, че феновете на Буура и сериала се увеличават! 

Вече писах на Nаnа на лично съобщение за епизодите на Селджуците, а когато имам време ще коментирам нещата около новия епизод, снимките и новините.

Както ви споменах "Дъщеря ми" се превърна в най-гледания турски сериал в Испания. 

Затова са се свързали с Буура и са направили интервю с него. А аз му направих превод на български. 

Надявам се да ви хареса - Буура е невероятен. Говори и за Селджуците. Обърнете внимание на думите му. 

Вторият му брак е с Нилюфер Гюрбюз, дъщеря на пенсионирания футболист Мухарем Гюрбюз, те за първи път станаха родители на бебето Джем, родено през април 2019 г. в средата на снимките на въпросния сериал. Образован, космополитен и изпълнен със загриженост, Буура отговаря на този въпросник в почивката от заснемането на сериал, който в наши дни обхваща турската телевизия и който ще го занимава през следващите няколко месеца, но за който по-добре ще ни каже сам ... 

Едновременно с това адаптирам романа си към телевизионен сериал за цифрова платформа, но планирам първо да завърша всички сезони. Все още не съм сключил споразумение с никоя платформа. Винаги ще продължавам да пиша книги и да играя. 

, огромно благодаря за превода на интервюто!

За тези, които като мен обичат исторически филми, за гениални личности в случая става въпрос
В края на март италианската RAI1 започва излъчване на 6- сериен филм за Леонардо, в главната роля- Ейдън Търнър /"Полдарк"/. Супер! Надявам се скоро някоя добра душа да го преведе. 

Излязоха нови снимки на Буура, както и ново интервю с него. Този път за турската преса - говори за книгата си, но и за сериалите и живота си.
Когато ми остане време ще опитам да преведа и него и ще го пусна в темата 

Юлето е качила една от снимките - аз ви нося още няколко. Буура е страхотен ... 

Благодаря ти и за цветята от нашия любимец. Удоволствие е да го гледа човек на екран. 

А за мен беше голямо удоволствие да преведа това интервю. 

Аз също като вас научих много нови неща за Буура. Както се казва той е всестранно надарена личност - всеразвит талант. Освен уникален актьор е и прекрасен човек - много земен и здраво стъпил на земята. Възхищавам му се все повече и повече 

Толкова истинска история, толкова човешка - напоследък рядко се правят такива истории. 

В сериала "Дъщеря ми" можем да видим цялата палитра от чувства - има и любов и смях и драма - и екшън! И най-вече ни показват силата на истинската любов и на истинското приятелство. Как заедно всички преодоляват трудностите - наслаждават се на радостите, забавляват се и се обичат. 

По толкова силен, уникален и човешки начин ни показват любовта към детето и към любимия човек. Историята на Демир, Джандан и Ойкю в изпълнение на Буура, Лейля Лидия и Берен буквално приковава зрителите пред екрана. 

Пълнят ми душата и тримата - всички останали актьори от сериала също са Великолепни. Бих изгледала сериала от началото до края отново без да се замисля. Радвам се, че и Ончето прояви интерес и би го гледала в бъдеще. 

, огромно благодаря за превода на интервюто!

.

Когато превеждах и стигнах до този въпрос и до отговора на Буура за ролята му в Селджуците и думите му, че ще продължи един сезон - от една страна се изненадах, от друга не - очаквах го.
Но това е буквалния превод на неговите думи. Потърсих дали има превод на интервюто му на друг език - да видя как са го разбрали другите преводачи и намерих на английски. Превода е същия.
И аз като теб, Юлето и Нинка не си представям Селджуците без Буура и без Султан Меликшах - той е незаменим.
Но бях убедена, че в един момент ще убият героя му както е в реалната история.
За щастие в сериала промениха някои неща и видяхме как Султана се бори срещу враговете си заедно с големите си синове Сенджер и Тапар.

Но като гледам събитията - май и в сериала стигнахме 1092-ра година, в която в реалната история убиват Меликшах.
А от думите на продуцента Емре Конук стна ясно, че каквото и да правят няма да се отклонят драстично от реалната история, не и що се отнася до най-важните факти в историята на Селджуците.
Това ме навежда на мисълта, че може би са замислили образа на Султан Меликшах да продължи 1 сезон - а през следващите да развият нещата около синовете му и техните битки, както за престола, така и срещу враговете на Селджуците.
Ще видим дали наистина е така - но не бих се учудила. 
Същото направиха и с Лейля Лидия - която си беше също в главните роли заедно с Буура, Екин, Хатидже и Севда. Но в един момент в средата на сезона - в 16-ти епизод - решиха да пратят Елчин на мисия и Лейля Лидия излезе от сериала. Просто така, след като видяхме толкова уникални моменти между Султан Меликшах и Елчин Хатун - след като можеха да развият тяхната история. Видяхме, че при тях се зароди любов - имаше чувства - хвърчаха искри. Но в историята на преден план са имената на Теркен, Зубейде и майката на Сенджер и Тапар - в нашия случай Башолу. И хоп завиха на 360 градуса, за да насочат историята в тази посока - иначе не биха завършили сезона си или историята си както са решили.
Разбира се това са си мои разсъждения, но не виждам друго обяснение на случващото се - а и думите на продуцента още повече засилиха това ми виждане. 

Султана се целеше, но неуспяваше да нацели ябълката точно - тогава Елчин дойде и му показа как се прави като я сцепи на 2 само с един удар
Какви погледи си раменят двамата там. Химията между тях е невероятна - сцените също. Макар и само в 16 епизода аз съм щастлива и благодарна, че имах щастието да гледам Буура и Лейля Лидия отново заедно. Ролите на Елчин и Меликшах им паснаха като ръкавица. Те не просто играят - буквално изживяват всяка сцена.

Ще видим. 
Ама този Текиш точно тогава май се появава там.
Хареса ми физиономията на Тапар, как го погледна само.
И отново бойно поле ни чака. Този път главата на Исакиос може и да хвръкне.

Благодаря ви за хубавите снимки и за новото промо.
Аз ви нося още невероятни снимки от най-новата фотосесия на Буура - страхотен е!!! 

Ето тази ми е най-любима - Лейля е толкова усмихната и лъчезарна. Става все по-красива. 

Буура хареса новите й снимки - много се радвам ... 

Харесаха ги също и Али/ Тапар и Хатидже/ Теркен ... 

Както се видя от снимките, които Ончето пусна - на събитието освен Екин/ Сенджер са присъствали също Буура/ Меликшах, Хатидже/ Теркен и актьора в ролята на Хаджи.
Ето кратко видео с тях с превод на английски.

Това е споделила лично журналистката Бирсен. Предполагам, че скоро ще стане ясно дали Баръш ще влезе в нашия сериал или не.
Макар, че нищо не е потвърдено - феновете на Селджуците веднага започнаха да правят прогнози коя роля ще поеме Баръш ако влезе в сериала ни - повечето залагат на Беркиярук - най-големия син на Султан Меликшах, други предполагат, че може да поеме ролята на брата на Елчин - Кълъчарслан, а трети мислят, че може да е нов злодей в сериала след като Каан Ташанер официално приключи с участието си в "Селджуците" и героя му Маркус беше убит.
Излезе ли официална информация дали Баръш ще се присъедини към Селджуците или не - веднага ще я споделим тук. Междувременно феновете не спират да творят - предстовят си Баръш като Селджук.
Определено би паснал за брат на Сенджер и Тапар ... 

Знам, че няма как да стане, защото в момента той снима в Забранената ябълка, но все пак - защо да не си помечтая.
Когато преди няколко дни Берк пусна тази снимка на кон - веднага си помислих, ех защо моят любимец Берк не дойде като Беркиярук в Селджуците. Той също би паснал идеално. 

Но кой ли ме пита мен - аз така или иначе се наслаждавам на стилния, красив и очарователен Берк в Забранената Ябълката. За мен той е най-хубавото нещо в този сериал - и без него не бих го гледала.
Берк обича конете - та пускайки тази снимка се размечтах. А май и не само аз - и други фенове му писаха под нея, защо не дойде като Беркиярук в Селджуците.

Юле - така като гледам снимката, която Екин е пуснал е зад кадър от момента, когато отровиха Султана и го докараха в селото Канък.
Съдя по очите на Меликшах, както и по кръвта на устата му. Явно тогава са се снимали, но Екин едва сега е пуснал снимката. 

Да, снимката на тримата е от серията, в която Меликшах беше в Канък. За Берк Октай съм много съгласна.
И защо не, аз не мисля, че ще видим Баркиярук този сезон, а в новия може да се освободи от Ябълката. 

Много ми харесаха сцените, в които Меликшах се притесняваше за Тапар - горкия не спря да се обвинява заради шамара.
Султана е невероятен и истински обича децата си. 

Този път наистина видях човещина и в Теркен - мисля, че искрено се притесни за Гевхер и бебето й.
Браво и на Зубейде, че помогна на Башолу да влезе тайно в двореца и да види Тапар. Той милия копнее за майка си и отново бълнуваше за нея.
Теркен заподозря, че има нещо гнило и каза на Султана, но като влязоха Зубейде скри Башолу и никой не я видя.
Смятам, че поне на Тапар трябва да кажат истината, но така като гледам той сам ще я разкрие. 

После си припомниха моменти от детството на Тапар - показаха ни колко добър баща е Меликшах още от тогава. Радвам се за това. 

И Султана отново носеше любимия ми пръстен - подарък от Елчин! 

А новия византийски император на мястото на Андриас ми е толкова противен - един такъв смотан. както е тръгнал скоро и той ще си получи заслуженото. 
Султана имаше план и с негова помощ постави клопка на Маркус и кръстоносците.
Много е умен Меликшах - пусна слуха, че Кълъчарслан се връща в Анадола и хоп те нападнаха конвоя по пътя - но Маркус получи неприятна изненада - вътре вместо Кълъчарслан беше Меликшах!
Супер сцена се получи - Сенджер и приятелите му, Хаджи и Камач също бяха там! Всички заедно се справиха с хората на Маркус.
А Меликшах лично се зае с Маркус - така беше редно - собственоръчно му отмъсти за сина си Тапар, както и за всички негови близки, които Маркус е нападнал. 

Веднага се сетих за момента, когато Маркус прати хората си да убият Елчин, когато тя тръгна за Анадола.
Искаше Меликшах да страда като разбере за смъртта й - но и тогава не му се получи и Елчин се спаси.
Та сега Маркус си получи заслуженото за всички нападения и гадости и най-вече, че посегна на Тапар. За щастие Тапар се оправи, а Меликшах уби Маркус с любимото му копие. Сцената беше фантастична - Буура за пореден път беше брилянтен. 

Препоръчани теми