Момичета, тази седмица все бягам на някъде
и оставих епизода за утре. Искам да го изгледам на спокойствие без да бързам и да следя часовник. 
Направи прекрасна роля, толкова му пасваше! 

Снимките към новия епизод са много хубави - тези зад кадър също! 

Аз ви нося един прекрасен колаж от феновете на Буура и Лейля Лидия - невероятни са!

И за другите таланти на Буура и Лейля Лидия - писателски и музикален, също браво! 

Щастлива съм, че нещата, които пускам ви харесват.
И аз съм безкрайно щастлива за успехите на сериала "Дъщеря ми" по света и съм очарована от това колко много таланти притежават Буура и Лейля Лидия. 

Както знаете в понеделник телевизия TRT1 празнуваше годишнина и по този повод правиха интервюта с актьори от сетовете на различните сериали на канала
Разбира се се включиха и от сета на "Великите Селджуци". Ето интервюто с Буура/ Меликшах, Екин/ Сенджер, Хатидже/ Теркен и Мехмет Йозгюр/ Хаджи!

Говорят за ролите си в сериала и за трудността при снимането на бойните сцени. 

, сякаш да запечатат всеки белег издълбан от времето, за което любимото лице е било далеч от тях. Едно сърце беше забавило ритъм наравно с неговото, една душа беше затаила дъх заедно с неговата
Башулу
!

Ето го превода с руски субтитри
се чудя този въпросен брат, дали няма нещо общо с нашата Зюбейде...

И аз рових, но явно наистина е малко, поне на разбираеми от нас езици.
Наистина на Зюбейде и призля от вестта за идването на Телиш. Аз в този момент си помислих, че е защото знае за властовите му амбиции, а всички бяха в тревожно очакване ще оживее ли Меликшах. Та, помислих си- от това се ужасява.
Не знам дали биха отишли и по-нататък, както предлагаш ти- да излезе, че Беркиярук не е син на Меликшах. Да, това е типичен ход за много проекти при съседите.
Не знам обаче дали биха посмели да предизвикат съмнения в биографията на известна все пак историческа личност. Този сериал е по държавната телевизия, той си следва целите, а те са ясни- като на всички исторически проекти по ТРТ. Та, малко се съмнявам да си позволят да пипнат по този начин историческата памет за един от своите известни предци. 

Често я пускаха като фон на Андреас 
и създава напрегнато очакване 

, толкова им отива 

Ето я, невероятна е! 
Или пък избират или утвърждават новия бей, ще видим.

Ето я, невероятна е! 

Благодаря ви и за разказите на епизода.

Много се радвам, че Меликшах се оправи. Хубаво е да се порадваме още на Великолепния Буура - той е изключителен актьор!

Блестящ е във всеки един момент - във всяка роля. Каквото и да пресъздава се справя фантастично. 

Аз също гледах основните неща от епизода - няма как да изоставя моя любимец Буура. 

Много ми харесват и снимките на Меликшах към новия епизод - изглежда страхотно и отново носи пръстена, който Елчин му подари. 

Много ми е тъжно, че Елчин я няма, но по този начин поне се успокоявам, че Меликшах не я е забравил и че държи на връзката между тях. 

Знаете, че след като го раниха и прободоха ръката му Меликшах не носеше пръстена известно време - после Елчин замина изпратена от Султана на мисия, а Меликшах пострада отново.
Чудех се дали ще видя отново този ценен пръстен на пръста на Султана и с изненада го видях на новите снимки. 

За някои хора това може да е незначителна подробност, но за мен си е от изключителна важност - това не е обикновен пръстен. Той символизира връзката между Султан Меликшах и Елчин Хатун. 

От това, което ни показаха - това е невероятно ценен подарък от Елчин за неиния любим Меликшах. Много наблягаха на него и се радвам пак да го видя на ръката на Султана.
По този начин Елчин ще е с Меликшах - макар и не физически - но духом със сигурност ще е с него, а и той с нея - не я е забравил.
Тяхната връзка за мен е толкова силна и специална - с нито една от жените около Султана не виждам тази химия, няма ги тези чувства - Меликшах и Елчин са незабравими. 

Още ме е яд на продуцента и сценаристите - мъчно ми е, че решиха да махнат Елчин, за да се върнат към историята.
Няма кой да замени Лейля Лидия - а двамата с Буура заедно са взривоопасна комбинация!!! Мелчин завинаги ... 

Чудя му се как въобще му хрумва да се изказва по този начин - изглежда височайшите посещения са го главозамаяли.
За мен има много по-хубави, стойностни и готини епизоди на сериала - особено в самото начало, когато наистина се виждаше последователност, чувства, интересни замисли и събития. 

Не че сега няма, но определено преди за мен беше много по-добре - всичко беше изпипано, докато сега има пропуски и излишни неща. Множество битки, един куп нови ненужни персонажи за сметка на други стойностни и качествени, които липсват.
Иначе епизода беше хубав - видяхме какво ставаше с хората наоколо докато Султана беше на прага на смъртта. Видя се кой какъв е - кой какви планове има.
И макар Буура да лежа цял епизод - Меликшах отново блесна.
Да си призная се разчувствах най-много на сцената между Меликшах и Хаджи - когато Хаджи му говореше, докато Султана агонизираше. Там се просълзих.
И най-любима ми е сцената от съня на Меликшах, в който се срещна с баща си Алпарслан. Такива хубави, силни сцени - такива хубави думи между баща и син. И всичко това заедно с Уникалния ОРЕЛ - Уаууу! Велико ...
Точно това върна Султана към живота. Разговора им и неосъществената му мечта за Константинопол. Много ми хареса. 

Прекрасни бяха и сцените на Турна и Тапар, в които търсеха противоотрова.
Сцената, в която ги нападнаха и те се сражаваха също беше много интересна.
В крайна сметка успяха да намерят билката, и макар да убиха лечителя преди да им каже точно как трябва да я използват - Турна се справи! Браво на нея. 

Видяхме Тапар готов на всичко, за да спаси баща си - дори се разплака и трепереше за него, докато чакаше Турна да му даде лекарството.
Но няма как - някой трябва да се бори и срещу множеството гадняри, които кръжат наоколо. 

В това време Зубейде забрани на Теркен да излиза от двореца и да ходи в Канък при Меликшах - да ама не. Накрая Теркен все пак отиде.
Хареса ми как Зубейде се справи с бунтуващите се - показа, че и жените не са слаби. И на злобния слуга на Теркен му се стъжни като видя меча. Подви опашка.
В някои моменти Зубейде ми харесва как се държи - в други ме съмнява и не ми допада.
Тя определено се стъписа като видя писмото от брата на Султана - интересни теории сте развили, но не мисля, че продуцентите ще стигнат чак до там, че Беркиярук да не е син на Меликшах, а на брат му.
Напоследък правят всичко, за да са по-близо до историята - а и сериала е на държавния канал, министри идват на посещение и говорят за важността на историята и прочие - 100 % и това оказа влияние на развитието около Елчин и пристигането на Зубейде. Разбира се това си е мое мнение.
За щастие сега Султана се спаси.
Разбира се не изключвам да има и разлики от историята, но не мисля че ще са фрапиращи - не и за напред.
А може би Зубейде се същиса и защото с идването на брата на Меликшах ще има още един враг в двореца - още един жадуващ да наследи Султана и да седне на престола му - особено щом въпросния брат реши да се появи, в момент когато Султана беше на прага на смъртта. Със сигурност има нечисти намерения.
А като го видях в промото се убедих - още един гадняр се задава - нали са ни малко, че сега и брата на Султана. Интересното е само - откъде той знае, че Меликшах има таен син, че му държи сметка за това. 

Сега и Теркен се появи - но интересно защо Башолу се страхуваше Теркен да не й види лицето - та нали те не се познават. Теркен е дошла много по-късно.
Както и да е - ще стане ясно.

Емре Конук каза, че никога няма да изменят на хода на историята, нито да опорочат героите в нея, за да се създаде повече драма. 
Още няма превод, но май изпрати човек да провери гроба на майка му реален ли е. Препоръчани теми