"Великите Селджуци", "Дъщеря ми" и актьорският екип след това - Тема 2

• 32 814
  • 528
  •   1
Отговори
# 135
Онче, покривам ти поста с нещо красиво Heart

Момичета, тази седмица все бягам на някъде Grinning и оставих епизода за утре. Искам да го изгледам на спокойствие без да бързам и да следя часовник.

# 136
Супер е така, че си покирваме постовете! Hug

Една не много приятна новина, но какво да се прави... Актьорът Йозер Тунджа, който изпълнява роята на толкова мъдрия, добър и закрилящ Хамедани по здравословни причини напуска сериала. Да  минава каквото е му пожелавам, да е жив и здрав! Hug Направи прекрасна роля, толкова му пасваше! Hands Clap

Още  кадри от новия епизод:

# 137
  • София
Привет!
И от мен едни хубави снимки на прекрасните селджуци:
Предполагам, че кожата, която султана е метнал е вълча- дали?

Чаровния Сенджер:

И усмихнатата Лейля Лидия :
Хубав ден, момичета и бъдете здрави.

# 138
Здравейте! Благодаря на всички ви за хубавите снимки, както и за новините и интересните коментари! HugHugHug Снимките към новия епизод са много хубави - тези зад кадър също! Revolving HeartsFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse Аз ви нося един прекрасен колаж от феновете на Буура и Лейля Лидия - невероятни са! Heart Heart Heart

Здравейте, мили момичета!
Прекрасни сте! Прочитам по няколко пъти постовете ви и много съм впечатлена.
Рокси, много ти благодаря за всичките новости, които си споделила. Аз също много се вълнувам когато научавам, че "Дъщеря ми" жъне  успех след успех в много страни и то много заслужено. Браво на любимците ни!
Великолепната, красива и много талантлива Лейля Лидия

Браво за успехите на "Дъщеря ми"! Hands Clap И за другите таланти на Буура и Лейля Лидия - писателски и музикален, също браво! Heart Eyes

Нинка, Онче - благодаря ви от сърце за хубавите думи! Flowers HibiscusNature SparklesHands Pray Щастлива съм, че нещата, които пускам ви харесват. Kissing Heart И аз съм безкрайно щастлива за успехите на сериала "Дъщеря ми" по света и съм очарована от това колко много таланти притежават Буура и Лейля Лидия. TadaBookMicrophone

Връщам се на Селджуците Stuck Out Tongue Winking Eye Както знаете в понеделник телевизия TRT1 празнуваше годишнина и по този повод правиха интервюта с актьори от сетовете на различните сериали на канала Simple Smile Разбира се се включиха и от сета на "Великите Селджуци". Ето интервюто с Буура/ Меликшах, Екин/ Сенджер, Хатидже/ Теркен и Мехмет Йозгюр/ Хаджи! Purple Heart Kissing HeartHorse Racing Говорят за ролите си в сериала и за трудността при снимането на бойните сцени. Hug

https://www.youtube.com/watch?v=bIr88wqjmhs&t=2s&ab_channel=TRT1

Намерих интервюто и с английски субтитри! Blue Heart

https://www.instagram.com/p/CK1QkCNgRJX/

# 139
Здравейте момичета!

За този епизод ли Емре Конук каза, че е най- добрия им досега? Нещо ми се върти в главата, но не си спомням добре... Епизодът наистина беше добър, но за мен всеки, в който е застъпена сериозно емоционалната линия в сценария е такъв. Обичам личната история на Султан Меликшах, романтичната страна на душата му. Обичам и образа на велик владетел, който ни рисуват Heart

Меликшах- стожерът на селджукската империя и на целия мюсюлмански свят! Меликшах- страховит и непреодолим противник за враговете си! Врагове, които ликуваха пред бъдещи перспективи, докато той агонизираше. Беше ми интересно да ги наблюдавам.
Перспективи, вариращи от ново господство и нова религия, подпомогнати от съюз между абсолютно несъвместими съюзници според мен, през посредствени очаквания за бъдеще без унизителни договори, които бяха преждевременно скъсани, до дребните цели на дребните души, чиито единствен стремеж е да извлекат лични дивиденти от създалата се ситуация.
Евентуалната смърт на Султана не остави никого безразличен и бездеен. Невежите потърсиха хаоса, мъдрите им посочиха пътя. Едни шепнеха молитви идващи дълбоко от сърцето, родени от чиста любов и преданост, други молитви бяха родени от страха и несигурността пред бъдеще след него.
И докато едни се молеха, други ликуваха, трети си правеха сметки без кръчмаря, а четвърти неуморно се бореха за предотвратяване на приближаващия крах и разруха, едни очи не се отделиха от Султана и за секунда Heart,  сякаш да запечатат всеки белег издълбан от времето, за което любимото лице е било далеч от тях. Едно сърце беше забавило ритъм наравно с неговото, една душа беше затаила дъх заедно с неговата Heart Башулу Heart!

Вярвам, че Меликшах ще се събуди точно преди Башулу да се обърне към Теркен. Това ще я спаси.

Възхищението ми от Зюбейде трае вече втори епизод!
Тази жена е огън!
Избрах да не я коментирам, а да направя две гифчета, които ще говорят вместо мен Sunglasses
Направи ми деня! Не мога да им се наситя! Коментара е излишен Joy

Дългът към завета на Алп Арслан извадиха Меликшах от мрака.

Дори и на смъртния си одър Султана остава държавник!
Една недовършена задача, една несбъдната мечта го върнаха. Напред към Константинопол Smirk

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 15:09 от Juliya07

# 140
Момичета мили, благодаря ви за постовете! Hug
Сега минавам  само бързо да сложа втория трейлър, пък ще го коментираме заедно Grinning
На първо четен- имаме Сенджер бей, влюбените гълъбчета са сдобрени, обаче имаме и нов враг- братът на Меликшах се яви! Grin

Дано рускините преведат бързо, веднага ще  допълня поста.

Sign Triangular Flag On Post Sign Triangular Flag On Post Sign Triangular Flag On Post Ето го превода с руски субтитри

https://vk.com/video-132999259_456247791

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 20:37 от oncee

# 141
Не знам, що за птица ще се окаже братът на Меликшах.
Аз потърсих информация за брат на име Текиш или нещо от сорта и се оказа, че наистина имало такъв, но не е по- голям от Меликшах и никога не е имал претенции за престола...  Ако не се лъжа обаче, не е подкрепял Беркиярук в последствие... (може и да бъркам от толкова информация...)
По- големият брат на Меликшах се е казвал  Аяз и съшо не е ламтял за престола.
Алп Арслан е обявил своя наследник доста преди да умре, а другите си синове, както и собственият си брат, щедро е обезщетил с владения. Единствен, който погазва думата на Алп Арслан се оказва брат му. Точно той воюва с Меликшах за престола и е победен. В последствие моли да бъде помилван, но добре познатият ни Низам ал- Мулк определя подобна милост за слабост и чичото в крайна сметка е екзекутиран... А двама от седемте му сина, тръгнали с него, ослепени. Другите, все пак са били освободени и са им били поверени владения, които май, доколкото разбрах са оцелели по- дълго и от империята.

Понеже, нашата история е измислица в голяма степен, то нищо чудно новият герой да е брат на Меликшах, но да е взел манталитета на чичото от истинската история Stuck Out Tongue Winking Eye
Ще има ли още един претендент за престола?
И понеже фантазията ми е доста развинтена Grinning се чудя този въпросен брат, дали няма нещо общо с нашата Зюбейде...Thinking
Реакцията и на известието от него беше нетипична за нея. Трябваше и опора, след прочитането на писмото. Вярно, че току що бе обезглавила човек, но хладнокръвната Хатун за миг избледня и на нейно място се появи една обикновена и леко притеснена жена.
Ооо, не вярвам да изменят толкова на историята, но какво ще стане, ако се окаже, че  Беркиярук всъщност не е син на Меликшах Sweat Smile Smirk

Айде, съчиних си сценария Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 142
Юле, хайде при сценаристите на Селджуците! Hug

Благодаря за информацията, която си намерила. Hug И аз рових, но явно наистина е малко,  поне на разбираеми от нас езици.
Да, сюжетът в нашия сериал е само въз основа на историческите факти, това се вижда в много неща. Интересна идея ти е хрумнала, Юле. Blush Наистина на Зюбейде и призля от вестта за идването на Телиш. Аз в този момент си помислих, че е защото знае за властовите му амбиции, а всички бяха в тревожно очакване ще оживее ли Меликшах. Та, помислих си- от това се ужасява.
Разбира се, възможно е нашите сценаристи и такъв ход да измислят- да е имало нещо повече от роднински отношения между нея и брата на султана. Thinking Не знам дали биха отишли и по-нататък, както предлагаш ти- да излезе, че Беркиярук не е син на Меликшах. Да, това е типичен ход за много проекти при съседите. Wink Не знам обаче дали биха посмели да предизвикат съмнения в биографията на известна все пак историческа личност. Този сериал е по държавната телевизия, той си следва целите, а те са ясни- като на всички исторически проекти по ТРТ. Та, малко се съмнявам да си позволят да пипнат по този начин историческата памет за един от своите известни предци.
Но ще видим, по принцип всичко е възможно. Blush

От акаунта на сериала.

А от мен- част от прекрасния саундтрак. Heart Eyes
Много ми  хареса музиката, която звучеше в сцената, в която приготвяха спасителната отвара за султана.  Тази музика звучеше и в 5 серия, тогава Сенджер бе ранен и се просна на улицата в Шелемзер.
Ето я тази чудна мелодия. Чудя се за произхода и, ще тррябва да потърся информация. Не ви ли напомня малко и на нашите напеви?

# 143
Онче, тази мелодия наистина е много нежна и красива.
Аз имам слабост към мелодията, която пускат за фон на византийците Stuck Out Tongue Winking Eye Често я пускаха като фон на Андреас Sunglasses
И в миналия епизод я използваха, но не мога да я търся сега. Звучи доста грандиозно Sunglasses и създава напрегнато очакване Grinning

Аз ви водя Сенджер бей Heart

Колко гордост се четеше в очите на Башулу и Турна по време на речта му Heart Eyes

Сега ще прекаля малко с Меликшах, но просто изглежда зашеметяващо в следващия епизод Heart Eyes

Баща и син Heart Eyes

Червеното е на война, нали знаете Stuck Out Tongue Winking Eye, толкова им отива Heart

Несбъднатата мечта на Меликшах, която го изправи на крака Simple Smile

Лоялният и незаменим Низам ал- Мулк, който насред всички проблеми, стои до Меликшах, като чинар Heart

Византийският принц, който ми се струва, че ще коленичи още веднъж пред Султана, но за да въде обезглавен Sunglasses

# 144
Юле, и на мен много ми харесва много тази музика, която описваш. Heart Eyes
Страхотна е- величествена, звучи точно като средновековна европейска музика! Да, и Андреас може да ни се появи като я слушаме, и Йоргос, и не само византийците, а и кръстоносците. Обща е музикалната тема. Blush
Намерих я като видях в Гугъл как е "кръстоносец" на турски и я потърсих в саундтрака на сериала.Blush Ето я, невероятна е! Hands Clap

Има и други вариации на византийско- кръстоносната музикална тема, ще ги пусна друг път.

И още една снимка от предстоящата серия- някакъв съвет, на бейовете ли, кой знае, ама и нашето момче е наредено там. Smiley Или пък избират или утвърждават новия бей, ще видим.

И един също много обаятелен герой, не само в сериала. Значи ще видим Омар Хаям в новата серия.

# 145
Юле, и на мен много ми харесва много тази музика, която описваш. Heart Eyes
Страхотна е- величествена, звучи точно като средновековна европейска музика! Да, и Андреас може да ни се появи като я слушаме, и Йоргос, и не само византийците, а и кръстоносците. Обща е музикалната тема. Blush
Намерих я като видях в Гугъл как е "кръстоносец" на турски и я потърсих в саундтрака на сериала.Blush Ето я, невероятна е! Hands Clap

Оооо, благодаря ти Онче Hug
И сега настръхвам, като я слушам Open Mouth
Действа ми абсолютно взривяващо по време на сцените Nature Fire Nature Fire Nature Fire

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 00:00 от Juliya07

# 146
Здравейте! Онче, Юле, Нина - благодаря ви за интересните коментари и хубавите снимки! HugHugHug Благодаря ви и за разказите на епизода. Kissing Heart Flowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse Много се радвам, че Меликшах се оправи. Хубаво е да се порадваме още на Великолепния Буура - той е изключителен актьор! Heart Revolving HeartsTada Блестящ е във всеки един момент - във всяка роля. Каквото и да пресъздава се справя фантастично. Hands ClapHands ClapHands Clap Аз също гледах основните неща от епизода - няма как да изоставя моя любимец Буура. Sparkling HeartNature StarDart Много ми харесват и снимките на Меликшах към новия епизод - изглежда страхотно и отново носи пръстена, който Елчин му подари. Heart EyesTadaHeart Много ми е тъжно, че Елчин я няма, но по този начин поне се успокоявам, че Меликшах не я е забравил и че държи на връзката между тях. KissHands PraySparkling Heart Знаете, че след като го раниха и прободоха ръката му Меликшах не носеше пръстена известно време - после Елчин замина изпратена от Султана на мисия, а Меликшах пострада отново. Wink Чудех се дали ще видя отново този ценен пръстен на пръста на Султана и с изненада го видях на новите снимки. ChampagneNature SparklesAnimal Heart Eyes Cat За някои хора това може да е незначителна подробност, но за мен си е от изключителна важност - това не е обикновен пръстен. Той символизира връзката между Султан Меликшах и Елчин Хатун. KissWear RingWear Crown От това, което ни показаха - това е невероятно ценен подарък от Елчин за неиния любим Меликшах. Много наблягаха на него и се радвам пак да го видя на ръката на Султана. Animal Heart Eyes Cat По този начин Елчин ще е с Меликшах - макар и не физически - но духом със сигурност ще е с него, а и той с нея - не я е забравил. Hands Pray Hands Pray Hands Pray Тяхната връзка за мен е толкова силна и специална - с нито една от жените около Султана не виждам тази химия, няма ги тези чувства - Меликшах и Елчин са незабравими. Purple HeartYumTwo Hearts Още ме е яд на продуцента и сценаристите - мъчно ми е, че решиха да махнат Елчин, за да се върнат към историята. Disappointed Няма кой да замени Лейля Лидия - а двамата с Буура заедно са взривоопасна комбинация!!! Мелчин завинаги ... Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart

И на феновете пръстена не им убягва!!! Stuck Out Tongue Winking EyeTwo HeartsNature Fire

Още една снимка на Султана от предстоящия епизод! SunglassesTwo HeartsHands Clap

19-ти епизод наистина беше много интересен, но далеч не мога да кажа, че е най-хубавия или един от най-хубавите, както се беше изхвърлил продуцента Емре Конук! Stuck Out Tongue Winking Eye Чудя му се как въобще му хрумва да се изказва по този начин - изглежда височайшите посещения са го главозамаяли. Thinking За мен има много по-хубави, стойностни и готини епизоди на сериала - особено в самото начало, когато наистина се виждаше последователност, чувства, интересни замисли и събития. Sparkling HeartHugHands V Не че сега няма, но определено преди за мен беше много по-добре - всичко беше изпипано, докато сега има пропуски и излишни неща. Множество битки, един куп нови ненужни персонажи за сметка на други стойностни и качествени, които липсват. Angry Иначе епизода беше хубав - видяхме какво ставаше с хората наоколо докато Султана беше на прага на смъртта. Видя се кой какъв е - кой какви планове има. Wink И макар Буура да лежа цял епизод - Меликшах отново блесна. Hug Да си призная се разчувствах най-много на сцената между Меликшах и Хаджи - когато Хаджи му говореше, докато Султана агонизираше. Там се просълзих. Cry И най-любима ми е сцената от съня на Меликшах, в който се срещна с баща си Алпарслан. Такива хубави, силни сцени - такива хубави думи между баща и син. И всичко това заедно с Уникалния ОРЕЛ - Уаууу! Велико ...Heart Eyes Animal Dove Animal Racehorse Точно това върна Султана към живота. Разговора им и неосъществената му мечта за Константинопол. Много ми хареса. Hug

Хареса ми за пореден път и Тапар - прекрасно момче! Той отново показа своята чувствителна страна - личеше си колко страда за баща си! HeartKissing HeartHands Pray Прекрасни бяха и сцените на Турна и Тапар, в които търсеха противоотрова. Hug Сцената, в която ги нападнаха и те се сражаваха също беше много интересна. Animal Horse В крайна сметка успяха да намерят билката, и макар да убиха лечителя преди да им каже точно как трябва да я използват - Турна се справи! Браво на нея. Flowers Maple LeafHands ClapRevolving Hearts Видяхме Тапар готов на всичко, за да спаси баща си - дори се разплака и трепереше за него, докато чакаше Турна да му даде лекарството. Blush

В този епизод определено показаха Тапар като по-чувствителния от двамата - Сенджер също се притесняваше и страдаше за баща си, но някак беше по-твърд. Дори тръгна да се сражава и през повечето време беше извън селото. Sunglasses Но няма как - някой трябва да се бори и срещу множеството гадняри, които кръжат наоколо. Stuck Out Tongue Winking Eye

Башолу много се притесни за Меликшах - разплака се и направи всичко, за да е близо до него - молеше се да се оправи! Flowers Hibiscus В това време Зубейде забрани на Теркен да излиза от двореца и да ходи в Канък при Меликшах - да ама не. Накрая Теркен все пак отиде. Stuck Out Tongue Winking Eye Хареса ми как Зубейде се справи с бунтуващите се - показа, че и жените не са слаби. И на злобния слуга на Теркен му се стъжни като видя меча. Подви опашка. Simple Smile В някои моменти Зубейде ми харесва как се държи - в други ме съмнява и не ми допада. Rolling Eyes Тя определено се стъписа като видя писмото от брата на Султана - интересни теории сте развили, но не мисля, че продуцентите ще стигнат чак до там, че Беркиярук да не е син на Меликшах, а на брат му. Wink Напоследък правят всичко, за да са по-близо до историята - а и сериала е на държавния канал, министри идват на посещение и говорят за важността на историята и прочие - 100 % и това оказа влияние на развитието около Елчин и пристигането на Зубейде. Разбира се това си е мое мнение. Hug

Може Зубейде да е имала нещо с брата на Султана или поне той да я е харесвал - но смятам, че Беркиярук е син на Меликшах. Това е заложено в основната история за напред. Тепърва предстоят битките на братята за престола - знаем, че ще има вражда между Тапар и Беркиярук, ще има и битки между Зубейде и Теркен. Но това се очаква да е след смъртта на Меликшах. Disappointed За щастие сега Султана се спаси. Tada Разбира се не изключвам да има и разлики от историята, но не мисля че ще са фрапиращи - не и за напред. Thinking А може би Зубейде се същиса и защото с идването на брата на Меликшах ще има още един враг в двореца - още един жадуващ да наследи Султана и да седне на престола му - особено щом въпросния брат реши да се появи, в момент когато Султана беше на прага на смъртта. Със сигурност има нечисти намерения. Angry А като го видях в промото се убедих - още един гадняр се задава - нали са ни малко, че сега и брата на Султана. Интересното е само - откъде той знае, че Меликшах има таен син, че му държи сметка за това. Rolling Eyes

Юле - благодаря за инфото около брата на Меликшах! И аз търсих, но за него нищо не открих - според данните е по-малък, тук са го направили по-голям и вероятно в това ще е разликата с историята, но явно ще е алчен и лош. Rage

Онче - благодаря за песните от сериала! Винаги съм казвала, че има страхотни мелодии. Тази на византийците и на мен много ми харесва. Като я чуя и аз се сещам за Йоргус, който определено беше страхотен злодей, но за съжаление го видяхме само в 10 епизода. Stuck Out Tongue Winking Eye

И да довърша за епизода - накрая Меликшах за кратко отвори очи и видя Башолу в далечината - каза името й, но според мен после ще помисли, че е сънувал и отново няма да разбере, че е жива. Wink Сега и Теркен се появи - но интересно защо Башолу се страхуваше Теркен да не й види лицето - та нали те не се познават. Теркен е дошла много по-късно. Rolling Eyes Както и да е - ще стане ясно. Stuck Out Tongue Winking Eye

Значи в другия епизод ще видим и как Султана назначава Сенджер за Бей на селото Канък - браво! HugFlowers Four Leaf CloverHorse Racing

Малко нови снимки зад кадър - онзи ден един от художниците на сериала е посетил сета заедно със свои близки и се е срещнал с Екин/ Сенджер, Хатидже/ Теркен и актьорите в ролите на Арсланташ, Бозкуш, Зубейде и Башолу. Hug

Всички снимки може да видите тук: Kissing Heart

https://www.instagram.com/p/CK5_x7-pUjE/

https://www.instagram.com/p/CK_EgUlpfYs/

А ето и профила на художника, където може да намерите голяма част от рисунските на сериала. Misc Art

https://www.instagram.com/_ramazanturkmen/

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 04:46 от Roxis

# 147
  • София
Здравейте, мили момичета!
Не изреждам имената ви защото всички ви слагам на първо място. Благодаря ви за умните, интелигентни и всеобхватни постове за любимия сериал.
От мен една снимка на Меликшах на която се вижда  пръстена от Елчин и червената одежда, която много му отива /така са написали многобройните му фенове/:

И другите любимци от сериала:
Не мога да отмина и Лейля Лидия, която за жалост вече я нама, но дано ни зарадва отново тук или в нов проект.

Пожелавам ви хубав ден, хубава седмица, до скоро и бъдете здрави.

# 148
Момичета нося ви обширно и поне за мен доста интересно интервю с Емре Конук.

http://www.ranini.tv/roportaj/43362/1/emre-konuk-bana-gore-selcu … WRLqmDcVFDpNENpnM

С гугъл преводача става за четене Smirk
Според него Селджукската история е "осиротяла" във времето и на екипа е хрумнала чудесната идея да я възродят отново.
Всички материали, на всички езици са били пред тях и цяла година са проучвали и подреждали, това което ще пресъздадат. В екипа са се включили и доста историци.
Моят сценарии за Беркиярук отпада Joy Емре Конук каза, че никога няма да изменят на хода на историята, нито да опорочат героите в нея, за да се създаде повече драма.
Добавили са образи, за да е по интересно. Тук изрично говореха за Турна. Ще добавят още реални и измислени герои в следващите епизоди и сезони. Първият е било замислено да се върти около тайната на Меликшах.
Препоръчвам ви да прочетете интервюто Hands V

# 149
Момичета, серията бе много наситена, нямам търпение да дойде превод. Много събития- и хубави, и не толкова, много движение,  емоции, силна серия.

Както винаги, дадоха  откъс от 21 епизод.
Тапар тръгва да търси истината...Heart Още няма превод, но май изпрати човек да провери гроба на майка му реален ли е.

Общи условия

Активация на акаунт