Свекървата и свекърът не се интересуват от внучето

• 15 006
  • 277
  •   1
Отговори
# 195
Твоето е различно.
И ако кротко беше обяснил, че вие така искате нещата, понеже е вашата сватба, всеки щеше да се укроти и сега да имате по-човешки, топли отношения.
Но отношенията с хората са нещо, за което трябва да се работи и да има разбиране, че грешките имат дългосрочни последици. Нещо, в което масово не се възпитават децата и даже им се внушава, че са винаги прави и много важно, че някой там нещо си, хайде прав му път.  И после това спъва в живота, но пък как тъй няма да сме прями, са поставим човека на мястото му?

Повярвай ми, всички й обясняват, че не трябва да се налага така и не разбира от всичко. За да се стигне до там, смятай колко ни се е качила на главите.

# 196
Ами тогава остава само приличната дистанция, с уважително поздравяване по празниците и заинтересуваност от здравословното състояние.
Съвсем нормално, без драми.
Няма нужда да си причиняваме ядове.

# 197
  • София
Значи снахата не била толкова значима и бебето й, та не заслужават внимание, ама маман е център на вселената и сватба без нея не бивало да се прави, въпреки, че тя е само гост? Satisfied Типично по свекървенски. Rolling EyesMask А да се цупиш и да не се интересуваш от внучето си, докато изтъкваш племенничето така и онака, пък е чак смешно.

# 198
Кой е важен не определяме ние.
Всъщност всеки е важен, иначе съществуването ни щеше да е безсмислено.
Но действията имат не само последици, а хронология.

# 199
Всичко има последици, да. Каквото почукало, такова се обадило, снахата не може да получава кофти отношение в най-важният за нея момент и после свекървата да очаква всичко да е наред. Накрая ще си гледа племенничето.

# 200
  • София
Кое е това "кофти отношение", че не ми стана ясно?
Че не й се обажда всеки ден да пита как е бебето, рита ли, как е с акането и кисилините снахата?
Нещо лошо да й е казала свекървата?
В нещо да я е обвинила?

# 201
Така е за почукалото и обадилото се, но нямаме гледната точка на свекървата, а само на снахата. И никаква гаранция, че снахата е права. Възможно е да има логично обяснение за поведението на свекървата, а снахата да го приема по такъв начин по различни причини. Но каквото и да е няма нужда от драми, приемаш другия човек какъвто е, изработваш си стратегия на поведение с него заради общото спокойствие и твоите нерви, но няма нужда от обвинения, ядосване, скандали и доказване кой е по-прав.

# 202
Как изобщо някой изисква / очаква нещо от роднините на партньора си? С какво право се засяга от хора, от които няма какво да очаква? Ако са интересуващи се - добре, ако не са - пак добре.

# 203
  • София
Не е проблема в това, дали се интересуват, а че не го правят по начина, по който авторката иска.

# 204
  • София
Как изобщо някой изисква / очаква нещо от роднините на партньора си? С какво право се засяга от хора, от които няма какво да очаква? Ако са интересуващи се - добре, ако не са - пак добре.
Нещата са двупосочни. Свекървата как е изисквала и очаквала да отменят цяла сватба, понеже не може да присъства? Като се роди бебето, защо ще очаква да й дават да го вижда и да му се радва, нали е от някаква си там? Като остарее и закъса, дали няма пак от "младите" да очаква помощ?
Проблемът тук всъщост не е , че не пита за бебето, а че всеки път се говори за другото дете, а нейното все едно не съществува, а дори когато авторката все пак припомни за нето - темата се сменяла - един вид "абе не ме занивай с това".

# 205
Цитат
Проблемът тук всъщост не е , че не пита за бебето, а че всеки път се говори за другото дете, а нейното все едно не съществува, а дори когато авторката все пак припомни за нето - темата се сменяла - един вид "абе не ме занивай с това".

Да, и на мен това ми направи впечатление. Това не само, че не е много нормално, но навежда логично на мисълта за умишлено търсен ефект - да се чувства бъдещата майка подценявана. Често се прави - де напълно умишлено, де несъзнателно. Как е в случая не се каня да врачувам, но е много неприятен опит.

# 206

Не че нещо, ама детето още не съществува......не е родено, не забелязахте ли? И да - имаме гледната точка на снахата, доста егоистично и едностранчиво. Представете си, че свеки е интроверт и е суеверна жената, може след раждането да се променят нещата. Макар че ако снахичката подходи по същия начин и родителите на мъжа й не са желани не само на сватбата а и след това в дома им - нещата са ясни. То ни така, ни така. От досадна свекърва до такава, която не се интересува - все снахата недоволна. Ми - всеки да си гледа детето тогава.

# 207

Не че нещо, ама детето още не съществува......не е родено, не забелязахте ли? И да - имаме гледната точка на снахата, доста егоистично и едностранчиво. Представете си, че свеки е интроверт и е суеверна жената, може след раждането да се променят нещата. Макар че ако снахичката подходи по същия начин и родителите на мъжа й не са желани не само на сватбата а и след това в дома им - нещата са ясни. То ни така, ни така. От досадна свекърва до такава, която не се интересува - все снахата недоволна. Ми - всеки да си гледа детето тогава.

Никъде не е казано, че снахата иска помощ за гледането на детето и не се споменава, че само свекървата е нежелана. Може младото семейство да не иска никой да им се бърка в отглеждането и да се справят сами.
На сватбата не че не са били желани, а те самите не са могли да присъстват.
Голяма драма вече стана. Горката свекърва. Има си едно златно племенниче и сега искат да й натресат и внук. Ужас!

# 208
Драмата е споделена от снахата, свекървата не пуска теми с плювни по неин адрес, нали?

# 209
  • София
Дами, приказката за "Нероден Петко" се учи през първите години в училище.

Разбира се, че има какво да се говори за родено вече бебе- то се променя с дни.
Какво можеш да говориш за бебе в корема на майка си?

И защо решавате, че някой, който не приема за нормално да се говори непрекъснато за бебе, което не е родено още и да му се купуват дрехи и посуда, трябва да се откаже от собствените си виждания, че да сте доволни вие?

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 15:08 от absurT

Общи условия

Активация на акаунт