Свекървата и свекърът не се интересуват от внучето

• 15 010
  • 277
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз започвам малко да се чудя в достоверността на историята, относно сватбата. Коя жена (еле пък да ѝ предстои сватба на сина ѝ)ще стои под карантина 10 дни без ясно доказан тест за ковид.  Под карантина се стои, заради доказан ковид

# 121
Ми тя жената май е имала тест 10 часа преди сватбата.

# 122
Е толкова пари ли да прежали, гости в хотел, украси, облекло. Аз не бих ги прежалила и бих направила сватбата. Не е планувана липсата, не е като да не е поканена свекървата. Случват се такива неща.

# 123
  • София
Ми тя жената май е имала тест 10 часа преди сватбата.

Да, точно. А преди това 10 дни е била в карантина. Защо?

# 124
  • София
Елементарно е- ако са имали финансовата възможност да отложат сватбата, няма оправдание да не го направят.
Ако са нямали- ще я направят и не е трагедия липсата на майката.

И на мен ми е малко мъглива историята с Ковида, но след като дъщеря ми го преболедува, а и двата теста, през 10 дни бяха отрицателни, на нищо не се учудвам.

# 125
Аз не съм съгласна с повечето мнения в темата. Да, авторката не е болна или с рискова бременност, но минава през един нов период от живота си, важен, интересен, напълно непознат и не виждам защо свекърите и да нямат поне някакъв интерес към него. Не ви ли се е случвало да се готвите за изпити, за нова работа, да ремонтирате апартамент и те да ви питат отвреме-навреме как върви? Ей така, просто защото се интересуват от вас като нещо повече от избора на мъжа ви?
Въобще не е "защо си с шапка, защо си без шапка" - всичко е до хора и отношения. Вчера свекър ми ми звънна вместо на мъжа ми, понеже не ме бил чувал отдавна и да види как сме - даже и бременна не съм. Аз понякога също им звъня без повод. Ако ни се случва нещо значимо, естествено, че ще се търсим. И не, не винаги свекървата е свекървещица. Изкарвате го, че тя няма верен ход, а това не е така - просто е по-лесно да се каже, че снахата винаги, ама винаги ще е недоволна.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 21:06 от Welt

# 126
  • София
Не познаваме хората, за които иде реч.
Авторката се терзае, на път е да намрази свекървата.
Ами, не виждам смисъл да я подтикваме да го направи, защото ползата е никаква.
Тя и без това е убедена, че не се интересуват въобще от нея и не вярва на мъжа й, че когато е там сам, те питат тя как е.

Хората са различни- има по- обрани и по- хладно изразяващи емоциите си.
Има такива, които не обичат да говорят по телефона всеки ден, ей така- да прехвърлят от пусто в празно.

# 127
Дайте да видим за какво я съдим свекървата. Какво е направила? Някакво действие? Обидила е снахата, казала е лоша дума? Познавам две снахи, на които свекървите са казвали - Той синът ми с какви хубави и свестни жени излизаше, пък накрая да вземе за теб да се ожени. Нещо такова?

В случая я съдим не за действие, а за бездействие. За много снахи това е абсолютен идеал: свекърва, която никаква не се явява, не се меси, не говори даже. Може да са темерути със свекъра, може да не искат да урочасат бебето, може синът им да им снася информация, а те да мислят, че снахата знае. Ние тази жена изобщо не я познаваме и не знаем как мисли. Баба ми казваше, че новороденото и майката може да ги убият лехусите. Кой знае на тези хора пък какви суеверия им се въртят в главите.

Да предположим, че тя е студен човек и не може да изразява и изпитва силни емоции. Какво пък, има и такива хора, които не са емоционални. И какво, да не вижда бебето по тази причина? Нали това всъщност е въпросът на авторката. Темата е за това - някакви санкции за провинилата се свекърва, която е посмяла да се зарадва на някакво там друго бебе. Ами след като се е зарадвала на другото бебе, как няма да се зарадва на това!

Разбирам, че на авторката хормоните бушуват,  ама ние повечето не сме в това състояние. Защо да осъждаме нещо, което не познаваме, аз не разбирам. И отговорът на въпроса в темата за мен е, че ние не знаем дали свекървата е сърдечна, темерутка или студен човек, но ако авторката има сърце, никога няма да забрани на баба да си види внучето. За това иде реч.

# 128
Е, като и се обясни, че не е центърът на света, бременността и не е нищо особено, нормално е семейството на мъжа и да не се интересува от нея, понеже не им е дъщеря и се спомене пет-шест пъти подигравателно “златното яйце”, ситуацията със сигурност ще се подобри. Предполагам, че и вие като сте били бременни, сте разсъждавали в посока, че не е нищо кой знае какво и детето ви е златното яйце.

Не става дума за всеки ден. Между веднъж за седем месеца и всеки ден има море от възможности. А да попиташ близък как е, никога не е преливане от пусто в празно. В такива теми винаги се обсъждат сърцата и душите на авторките и как те, АКО има ли... Тези на хората около тях не са тема, но и да са, може те пък да са студени и затворени и разбира се, не бива да бъдат съдени за това. Двойни стандарти.

# 129
Правилен ход няма, какво се надприказваме тука. Свекървата винаги е виновна.
Аз съм супер интроверт, не обичам да ме разпитват, както и аз не разпитвам. Вероятно от суеверие и неудобство няма да питам снаха ми в подробности за бремеността й. Ще ми стига синът ми да ми каже, че всичко е наред. Вече като се роди бебето ще си купя каквото ми душа иска, ама пак ще съм виновна.

# 130
Скрит текст:
Дайте да видим за какво я съдим свекървата. Какво е направила? Някакво действие? Обидила е снахата, казала е лоша дума? Познавам две снахи, на които свекървите са казвали - Той синът ми с какви хубави и свестни жени излизаше, пък накрая да вземе за теб да се ожени. Нещо такова?

В случая я съдим не за действие, а за бездействие. За много снахи това е абсолютен идеал: свекърва, която никаква не се явява, не се меси, не говори даже. Може да са темерути със свекъра, може да не искат да урочасат бебето, може синът им да им снася информация, а те да мислят, че снахата знае. Ние тази жена изобщо не я познаваме и не знаем как мисли. Баба ми казваше, че новороденото и майката може да ги убият лехусите. Кой знае на тези хора пък какви суеверия им се въртят в главите.

Да предположим, че тя е студен човек и не може да изразява и изпитва силни емоции. Какво пък, има и такива хора, които не са емоционални. И какво, да не вижда бебето по тази причина? Нали това всъщност е въпросът на авторката. Темата е за това - някакви санкции за провинилата се свекърва, която е посмяла да се зарадва на някакво там друго бебе. Ами след като се е зарадвала на другото бебе, как няма да се зарадва на това!

Разбирам, че на авторката хормоните бушуват,  ама ние повечето не сме в това състояние. Защо да осъждаме нещо, което не познаваме, аз не разбирам. И отговорът на въпроса в темата за мен е, че ние не знаем дали свекървата е сърдечна, темерутка или студен човек,
но ако авторката има сърце, никога няма да забрани на баба да си види внучето. За това иде реч.

И не толкова заради бабата, а заради внучето. Пиша го като внуче, на което беше забранявано да ходи при баба си /свекървата на майка/. Е, криех се и пак ходех, и бой съм яла заради това. Обичам много и двете си баби и дядовците, не ме интересува дали се разбират или не с майка, например. Изобщо, отношенията на възрастните не трябва да засягат децата. Те са щастливи, когато имат мама и татко, баба и дядо.
Иначе и аз почти като Dincho. Simple Smile

# 131
Е, като и се обясни, че не е центърът на света, бременността и не е нищо особено, нормално е семейството на мъжа и да не се интересува от нея, понеже не им е дъщеря и се спомене пет-шест пъти подигравателно “златното яйце”, ситуацията със сигурност ще се подобри. Предполагам, че и вие като сте били бременни, сте разсъждавали в посока, че не е нищо кой знае какво и детето ви е златното яйце.

Не става дума за всеки ден. Между веднъж за седем месеца и всеки ден има море от възможности. А да попиташ близък как е, никога не е преливане от пусто в празно. В такива теми винаги се обсъждат сърцата и душите на авторките и как те, АКО има ли... Тези на хората около тях не са тема, но и да са, може те пък да са студени и затворени и разбира се, не бива да бъдат съдени за това. Двойни стандарти.
Мда, ти си пример, че човек чете това, което "иска" да прочете.
Веднъж за 7 месеца само са се чули ? Аз пък прочетох, че още няколко пъти са се чули, както и че всеки път щом заговорела за бебето....
Неще да е бил един път тоз един път

# 132
Мисля, че е ясно какво имам предвид под чуване и проявяване на интерес, buttercake. Много хубаво, че още няколко пъти са се чули. Жалко, че ти не си искала да прочетеш какво следва след като тя всеки път заговори за бебето - доказателство, че ако човек не иска да прочете нещо, то няма да го прочете.

# 133
  • София
Правилен ход няма, какво се надприказваме тука. Свекървата винаги е виновна.
Аз съм супер интроверт, не обичам да ме разпитват, както и аз не разпитвам. Вероятно от суеверие и неудобство няма да питам снаха ми в подробности за бремеността й. Ще ми стига синът ми да ми каже, че всичко е наред. Вече като се роди бебето ще си купя каквото ми душа иска, ама пак ще съм виновна.
Маркираните изречения важат в пълна сила и за мен.

Не обичам да ме разпитват и да се обяснявам, съответно не разпитвам. Считам, че ако има нещо важно, ще го науча по един или друг начин, а празни разговори от типа "Здрасти, какво правиш? Нищо." не понасям.
Освен това, защо свекървата трябва да пита снаха си, след като може да пита сина си (може и да го е направила)? Съвсем нормално е той да ѝ е по-близък и да предпочита да говори с него.
Снахата се опитва да дава наклон на свекървата. Малко е рисково, защото свекървата може да реши да ѝ отвърне със същото и да стане доста неприятно. По-добре е всяка да приеме поведението на другата (когато става въпрос за разумни граници, разбира се), отколкото всяка да се опитва да дава наклон на другата.

# 134
С моята свекърва не се разбираме много, но знам, че винаги пита за мен. Оня ден дремехме с ММ на спалнята и тя звънна. Докато си говориха я чух да питам за мен, ММ й каза, че спя до него и тя му се скара, че ми говорел на глава. Иначе не си звъним, не мелим брашно. Така че може и тази свекърва да получава инфо от сина си. Аз не държа да ми казва какво точно са говорили, но винаги питам дали е добре. Все пак е стара жена, в друг град, сама. Тя също може да си мисли за мен, че не ме интересува какво става с нея.
Нека се роди бебето и тогава ще се види как ще реагират баба и дядо. Сега няма смисъл да си трови живота момичето. Да си гледа бременността и да чака щастливия миг.

Общи условия

Активация на акаунт