Свекървата и свекърът не се интересуват от внучето

• 14 973
  • 277
  •   1
Отговори
# 150
Аз, ако бях снаха, и свекървата напираше да идва с мен на прегледи и да ми купува парцалки, направо щях да побеснея. Това по повод на Kateto, това ми е описание на най- неприемлив тип свекърва.

# 151
А за други би било радост да имат такива отношения.
Различни са хората.
Няма прави и криви,просто предпочитанията им са разнообразни.
И когато са много различни е по-добре всеки да си знае къщата и срещите да са минимални по количество и времетраене, за да не се дразнят един от друг. Когато са в родствени отношения, пък ако ще и да е по сватовска линия, не е за предпочитане да се прекъсват връзките, затова е добре да се проявява известна толерантност и възпитание в някакви приемливи граници. 

# 152
Аз, ако бях снаха, и свекървата напираше да идва с мен на прегледи и да ми купува парцалки, направо щях да побеснея. Това по повод на Kateto, това ми е описание на най- неприемлив тип свекърва.

При мен е патология Simple Smile обсебена съм от всичко свързано с бебешката тема Simple Smile едни ританки могат да ме накарат да се разплача.
Дано не изкукуригам съвсем, докато стана свекърва, че бог знае какви ще ги надробя Simple Smile

# 153
Много зависи какъв човек имате насреща. Дали има разбирателство.

Моята свекърва веднъж я извиках на един преглед, бебето тъкмо си мърдаше ръчичката и се видя като звездичка на екрана, ми жената умря от кеф. Пазя мил спомен. Тогава разкрихме и пола, беше каквото тя искаше и пак много се зарадва. Изключително много се радва на бебето. Както написах и по-назад, има неща, които ме дразнят у нея, но съвсем успешно ги игнорирам и не позволявам да ми пречат на общото отношение.
И аз съм на мнение, че някои мнения бяха крайни и не съответстваха по ответна реакция на първоначалната публикация на авторката. Не смятам, че информиране за състоянието на бременната снаха, примерно, веднъж в седмицата е грубо навлизане в личното пространство. Именно защото бременността е деликатно състояние и се развива нов живот. Заинтересоваността, съобразена с личните граници, показва отношение, зад което се крие някаква емоция, която в случая явно я няма. Или е неприятна.

# 154
Моята свеки пита ММ всеки ден. Казваме, че съм добре и аз и бебето сме добре. Но и тя е суеверна и се старае да не говори за бебето. Знам, че се вълнува, първо внуче. Тя и брата на ММ ще купят кошче за кола и гнездо, макар че ми се вижда множко. Татко пък само ме пита дали съм добре и редовното дали съм обядвала. Нищо повече. Той се притеснява как ще мине всичко и с раждането и след това, но пък не показва.

# 155
Аз съм свекърва и ако заради мен не биха си отменили сватбата моите, много, ама много щях да страдам.
Това неуважение от сина ми, повлиян от снаха ми, няма как да не ми повлияе. А пък да ме сравнява снахата с нейните родители ми идва в повече. Естествено,  майката на момичето е нормално да се притеснява и да пита ежедневно как е дъщеря й. Аз си питам сина, той ме информира на две, на три. Но за купуването съм аз и то, защото ми е удоволствие. Според мен е нужно да се спазва дистанция между снаха и свекърва. Статутът ни е такъв, че няма доволни от свекърви. Ами щом е така, дистанция.

# 156
[quote author=darsia link=topic=1291735.msg42114433#msg42114433 dateСпоред мен е нужно да се спазва дистанция между снаха и свекърва. Статутът ни е такъв, че няма доволни от свекърви. Ами щом е така, дистанция.
[/quote]
Добре, че не сте ми свекърва. Статут?! Чий? Имам свекърва, с която се разбирам по - добре и от с майка ми. И аз ще съм свекърва. Кандидат снахата ми е дъщерята която нямам. Какви дистанции? Какви 5 лева?

# 157
Колко сме различни хората, наистина.
Аз пък бих настоявала в описаната ситуация сватбата да си се проведе, след като остават минути до нея и всичко е готово.
Щях да съм притеснена, ако аз съм причината да се отложи и да разхождаме гости нагоре-надолу.
Сватбата е няколко часа. Отношенията - за цял живот. Или поне за доста повече от една сватба.
Въобще не бих гледала на подобно нещо като на неуважение. И бих се интересувала и от положението на бъдещата майка, и от това на очакваното бебе. Чужди хора да са, от кумова срама бих питала поне как се чувстват.
И няма общо правило за статут. Едни хора са си близки, други - не са. Причините са най-различни.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 00:20 от Judy

# 158
Аз също бих искала сватбата да се състои. Тя е празник на младите, не мой. На бракосъчетанието ни в съвета бяхме ние и кръстниците,студентска любов, уведомихме родителите си пост фактум. Сватбата беше след месеци и нямаше драми.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 15:04 от beba2

# 159
[quote author=darsia link=topic=1291735.msg42114433#msg42114433 dateСпоред мен е нужно да се спазва дистанция между снаха и свекърва. Статутът ни е такъв, че няма доволни от свекърви. Ами щом е така, дистанция.
Добре, че не сте ми свекърва. Статут?! Чий? Имам свекърва, с която се разбирам по - добре и от с майка ми. И аз ще съм свекърва. Кандидат снахата ми е дъщерята която нямам. Какви дистанции? Какви 5 лева?
[/quote]

Пожелавам ви го от сърце! И аз бях толкова наивна, но говоря от дългогодишен опит. Отначало дъщеря, а после след някоя и друга година, "дъщерите" се променят или повлияват от приятелки, от майките си или от форуми.
Не казвам, че винаги става така, но около мен повечето свекърви сме със статут- "свекървище". И аз го приемам, не ми е интересно да се боря, с кого?! Нали четете, как авторката се жалва от свекърите си, та тя още не ги познава, но ги е подхванала. За това говоря. За тези 5 лева, а и за много повече абсурди, които ни поднася живота.

# 160
Аз живот и здраве ще бъда свекърва един ден, аз самата никога не бих позволила сватбата на сина ми да се отменя заради мен. Светът не се върти около мен и сватбата не е моята, че да не може да се състои без мене. Винаги съм смятала, че егото ми е голямо, ана явно съм грешала.
Аз гледам и материалното и ми се струва безумие да се изсипят едни пари на вятъра и аз да съм причината за това. Ще се чувствам виновна, освен това отношенията със снахата няма да имат добър старт, ако накарам момичето да си отмени деня и да каже на близки и приятели да си ходят вкъщи.

Авторката според мен търси под вола теле и е настроена по някаква причина срещу тези хора, които нищо лошо не са й направили. От безделие и лигавщина вероятно.

# 161
Чудя се,  тези дето не биха позволили сватбата да се отменя, как мислят защо свекървата е била 10 дни изолирана?

Подозирам,  че работи в чужбина и си е дошла за сватбата. Имаше такава карантина за пристигащи от Англия. Дали пък тя не е платила голяма част от сватбата? Ми кофти и на мен ще ми стане ако платя, долетя и на финала не присъствам. Сватбата не е била със сто човека по време на пандемия. Най-много 20-30. И това със семейният съвет ме изненада. Не авторката и мъжа й са решили а съвета. Та от тук реших че друг им плаща сватбата......интересна ситуация с още по интересна развръзка.
Аз залагам,  че ще се изпокарат с мъжа й като се роди бебето и майката дойде пък свекървата не.

# 162
Нищо чудно няма и в това, че и отношението на хората към ситуацията от миналата година е доста различно.
Аз просто бих съобщила на гостите, че свекърва ми е била в изолация 10 дни и че в момента е в карантина, както и причината и от там - нататък всеки си решава сам. Не ми е хрумвало са съдя хора по този повод.
Всичко, което не е законово забранено е разрешено за хората и всеки си решава за себе си. Не бих си позволила да съдя подобен избор.

Не бих и измисляла допълнения към сюжет, които авторът не е дал.

Въпросът беше за отношението на свекървата и на авторката по отношение отмяна на сватбата. Взели са си техните решения и тук всеки споделя как го приема. И очевидно различни хора ще реагират различно.
И да съм платила сватбата на децата си изцяло, не би хрумнало да искам отлагане заради мен. Искала съм, могла съм - платила съм. Но това не прави сватбата моя.
Сватба не се насрочва от днес за утре, всички знаят за това месец поне предварително. Бих се чувствала ужасно зле, ако съм причина за отмяна на тържеството. За мен това е егоизъм. Едно тържество не е венецът на живота ми. При това не мое тържество. По-важни са отношенията след това.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 07:52 от Judy

# 163
  • София
Скрит текст:
Чудя се,  тези дето не биха позволили сватбата да се отменя, как мислят защо свекървата е била 10 дни изолирана?

Подозирам,  че работи в чужбина и си е дошла за сватбата. Имаше такава карантина за пристигащи от Англия. Дали пък тя не е платила голяма част от сватбата? Ми кофти и на мен ще ми стане ако платя, долетя и на финала не присъствам. Сватбата не е била със сто човека по време на пандемия. Най-много 20-30. И това със семейният съвет ме изненада. Не авторката и мъжа й са решили а съвета. Та от тук реших че друг им плаща сватбата......интересна ситуация с още по интересна развръзка.
Аз залагам,  че ще се изпокарат с мъжа й като се роди бебето и майката дойде пък свекървата не.
Леле Joy
Пък в чужбина работела, пък сватбата плащала...
Тези факсове...Close
А може просто да е била контактна.

# 164
На сватбата на сина ми пристигнаха хора от три континента и не помня колко държави. Е какво, да се върнат гостите по страните си, защото аз съм в карантина, или болна? Е виж, ако някой най-близък е умрял предния ден, аз да речем, тогава може да решат да направят сватбата пак на деня, ама малко по-кротко... или минута мълчание нещо и после купонът да тече.

Общи условия

Активация на акаунт