Свекървата и свекърът не се интересуват от внучето

• 14 981
  • 277
  •   1
Отговори
# 210
Драмата е споделена от снахата, свекървата не пуска теми с плювни по неин адрес, нали?

Да се правят изводи за непознат по думите на друг непознат е най-малкото несериозно.

# 211
  • София
Как изобщо някой изисква / очаква нещо от роднините на партньора си? С какво право се засяга от хора, от които няма какво да очаква? Ако са интересуващи се - добре, ако не са - пак добре.
Нещата са двупосочни. Свекървата как е изисквала и очаквала да отменят цяла сватба, понеже не може да присъства? Като се роди бебето, защо ще очаква да й дават да го вижда и да му се радва, нали е от някаква си там? Като остарее и закъса, дали няма пак от "младите" да очаква помощ?
Проблемът тук всъщост не е , че не пита за бебето, а че всеки път се говори за другото дете, а нейното все едно не съществува, а дори когато авторката все пак припомни за нето - темата се сменяла - един вид "абе не ме занивай с това".
Четете от начало постовете на авторката/ ако не са редактирани вече/, самата свекърва е настояла, да не се отменя  сватбата,  но сега авторката си вкарва идеи в главата че може би е искала да я отменят,  но засега само в нейната глава.

# 212
Скрит текст:
Как изобщо някой изисква / очаква нещо от роднините на партньора си? С какво право се засяга от хора, от които няма какво да очаква? Ако са интересуващи се - добре, ако не са - пак добре.
Нещата са двупосочни. Свекървата как е изисквала и очаквала да отменят цяла сватба, понеже не може да присъства? Като се роди бебето, защо ще очаква да й дават да го вижда и да му се радва, нали е от някаква си там? Като остарее и закъса, дали няма пак от "младите" да очаква помощ?
Проблемът тук всъщост не е , че не пита за бебето, а че всеки път се говори за другото дете, а нейното все едно не съществува, а дори когато авторката все пак припомни за нето - темата се сменяла - един вид "абе не ме занивай с това".
Четете от начало постовете на авторката/ ако не са редактирани вече/, самата свекърва е настояла, да не се отменя  сватбата,  но сега авторката си вкарва идеи в главата че може би е искала да я отменят,  но засега само в нейната глава.

Цитат
Лятото правихме сватба, но 10 часа преди тържеството свекървата разбра, че е с положителен тест за коронавирус (седмица преди това беше изолирана и никой не контактуваше с нея) и настояваше да отменим сватбата, но просто нямаше как – част от гостите и оркестърът бяха пристигнали и настанени в хотел, украсата на ресторанта беше сложена, не малка сума като капаро беше платена за най-различни неща..

Не пише това, а че е настоявала.......

# 213
Изобщо в този форум е модно свеки да е чудовището /досадна, проста, злобна, сега пък незаинтересована/, а снахата - ангел небесен. Ама няма значение какъв е казусът - клишето е ясно.

# 214
Първоначалната версия беше, че след позитивният тест е имало “семеен съвет”, на който в било решено сватбата да се състои.

# 215
  • София
Tи ги чети, вече пуснаха и цитат, че е настоявала (не само споменала, ами настоятелно е искала) да се отмени събитието. Семейния съвет е решил тя да се състои, което ознаава, че е обсъждано с няколко човека, от които е имало за и против.
А що се отнася до бебето - сори ама в седми месец, макар и не родено още, то си съществува, колко и да не е приятно за свека. За очакванията пък да го кръстели на свекъра да не отварям дума.

# 216
  • София
Скрит текст:

Цитат
Лятото правихме сватба, но 10 часа преди тържеството свекървата разбра, че е с положителен тест за коронавирус (седмица преди това беше изолирана и никой не контактуваше с нея) и настояваше да отменим сватбата, но просто нямаше как – част от гостите и оркестърът бяха пристигнали и настанени в хотел, украсата на ресторанта беше сложена, не малка сума като капаро беше платена за най-различни неща..

За това писах ако не са редактирани постовете, защото аз в началото на теемата друго прочетох.
за това говоря:
 "В крайна сметка след семеен съвет решихме, че няма да отменяме нищо, тя беше съгласна, празненството мина някак си, макар че не беше приятно точно майката на младоженеца да отсъства. Имам чувството, че именно заради това се държат така в момента и проявява незаинтересованост към внучето си – уж прояви разбиране, уж тя сама каза, че няма да отменяме нищо, а в крайна сметка май се е обидила и почувствала засегната, че не присъстваше"

# 217
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, има и суеверни хора. На ММ баба му все ни спираше, като заговорехме за "нероден Петко" точно с тоя израз и нещо от рода на ", хайде нека се роди, па тогава приказвайте". Не че много съм/сме се впечатлявали от нейните думи, но тя наистина счеташе, че не е добре предварително да се говори, купуват разни неща, но в никакъв случай не мога да кажа, че не се е радвала на внучетата, напротив. Та всичко е възможно, просто не познаваме жената, а само по описание....

# 218
Вярно е, че не е родено още детенцето, обаче би било привтно да попитат наред ли е всичко. Как са майката и бебето. Това не е навлизане в личното пространство. За купуване на дрешки и играчки вярно е прекалено рано още и не е гаранция, че няма да си отворят кесиите, доти и да не са длъжни.
Според мен хормоните на авторката просто са се разбушували и емоциите й идват в повече.
Няма нужда да се коментира толкова обстойно кой е виновен и кой е неблагодарен.
А изразът "нероден Петко" вече стана ужасно грозен.

# 219
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Цитат

За това писах ако не са редактирани постовете, защото аз в началото на теемата друго прочетох.
за това говоря:
 "В крайна сметка след семеен съвет решихме, че няма да отменяме нищо, тя беше съгласна, празненството мина някак си, макар че не беше приятно точно майката на младоженеца да отсъства. Имам чувството, че именно заради това се държат така в момента и проявява незаинтересованост към внучето си – уж прояви разбиране, уж тя сама каза, че няма да отменяме нищо, а в крайна сметка май се е обидила и почувствала засегната, че не присъстваше"
Съгласила се е след като семейния съвет е решил да се състои (то няма много избор тогава), а преди това е настоявала да се отмени, което предполагам е наложило да има "семеен съвет". Аз така го разбрах.
labrex - А ако е суеверна, защо тогава постоянно дразни снаха си, като и навира в лицето какво била купила за другото дете или какво било направило и т.н. Усеща се дразнененто в поведението на свека, както и да я оправдавате.

# 220
Скрит текст:
Вярно е, че не е родено още детенцето, обаче би било привтно да попитат наред ли е всичко. Как са майката и бебето. Това не е навлизане в личното пространство. За купуване на дрешки и играчки вярно е прекалено рано още и не е гаранция, че няма да си отворят кесиите, доти и да не са длъжни.
Според мен хормоните на авторката просто са се разбушували и емоциите й идват в повече.
Няма нужда да се коментира толкова обстойно кой е виновен и кой е неблагодарен.
А изразът "нероден Петко" вече стана ужасно грозен.
Нищо му няма на израза, от българска приказка е и осмива ненужните страхове от беди, които все още не са се случили. Използва се в нашия език, никога не ми е прозвучавал обидно, нищо че и моето неродено дете бабата така наричаше, на мен ми беше смешно по-скоро.

₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, възможно е по същата причина, просто онова детенце на племенника вече е родено, за него може да се говори спокойно. Не твърдя, че това е причината, просто написах при мен как беше. Но и не бих правила категорични заключения както вече писах за непознат човек по описанията на друг непознат. Всякакви могат да бъдат причините, като една от най-сигурните е бушуващите хормони на снахата. Просто не ми хареса предварителната нейна нагласа и внушението и, че жената е лоша, също и сравнението с нейните родители. Хората са различни и изобщо не е задължително да реагират по един и същ начин на каквото и да е събитие. А тя е още в началото, има време да общува с тия хора - свекър и свекърва, да ги разбере струват или не.

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 15:28 от labrex

# 221
Нищо му няма на израза, от българска приказка е и осмива ненужните страхове от беди, които все още не са се случили. Използва се в нашия език, никога неи ми е прозвучавал обидно, нищо че и моето неродено дете бабата така наричаше, на мен ми беше смешно по-скоро.

Като се повтори 100 пъти звучи много зле. Освен това за майката нейното детенце е най-важно, а всички го омаловажихте. Същото се отнася за снасянето на "златното яйце" и прочие.

# 222

А що се отнася до бебето - сори ама в седми месец, макар и не родено още, то си съществува, колко и да не е приятно за свека. За очакванията пък да го кръстели на свекъра да не отварям дума.
Нещо много ти работи фантазията - ти откъде знаеш какво й е приятно и неприятно на жената? И какво толкова пък укоримо има свекърът да очаква да кръстят детето на него, въпреки че аз такова нещо не прочетох? Мацката отсега не ги иска в дома си, това ми е достатъчно за да си съставя мнение за нея. Значи те не го искат това неродено дете, не се интересуват от него, ама щели да го посещават и искали да е кръстено на тях.....Логика отвсякъде.

# 223
  • София

Нещо много ти работи фантазията - ти откъде знаеш какво й е приятно и неприятно на жената? И какво толкова пък укоримо има свекърът да очаква да кръстят детето на него, въпреки че аз такова нещо не прочетох? Мацката отсега не ги иска в дома си, това ми е достатъчно за да си съставя мнение за нея. Значи те не го искат това неродено дете, не се интересуват от него, ама щели да го посещават и искали да е кръстено на тях.....Логика отвсякъде.
Нещо са объркани  цитатите

# 224
  • София
milittana - оправи си цитатите, че омаза всичко. Пишеш "Мацката отсега не ги иска в дома си, това ми е достатъчно за да си съставя мнение за нея." Ами на мен да ми кажат да си отменя сватбата, заради подобно нещо и да ми навират в лицето само другото дете, а темата за моето да се отмества и да не попитат как сме с бебето - и аз няма да я искам в дома си. А да очакват да се кръсти на тях - не сме в 18ти век, но все още има хора, които го смятат за нормално и стават велики драми, ако не е кръстено на тях. Каквото повикало - такова се обадило.

Общи условия

Активация на акаунт