Страхувам се да кажа на баща ми, че имам връзка

• 5 462
  • 90
  •   1
Отговори
Здравейте! На 20 години съм. Студентска съм и работя. От скоро вече почти 3 месеца излизам с едно момче. Преди да се съберем сме били приятели и се познаваме по отдавна. Майка ми се е запознала с него и го харесва. Момчето е на 27 години и е с напълно сериозни намерения към мен. За първи път от толкова провалени връзки намирам в живота си истински човек, човек който ме обича без да се преструва. Страшно загрижен е, постоянно търси поводи да се виждаме и да ми помага. Запозна ме със семействто си.
И тук се появява сложната ситуация. Моите родители са разведени. Момчето се запозна само с майка ми. Изпитвам огромен страх да споделя на баща ми, че имам приятел, защото той реагира винаги много остро. Дори ми е посягал заради подобно нещо, а вече не мога да крия, усещам, че нещата стават много сериозни, защото момчето иска да живеем заедно.
Искам съвет как да постъпя ? Как да съобщя такова нещо, изпитвам огромен страх и притиснения ... баща ми е много избухлих. Според него сега не е времето за гаджета, а да уча и чак тогава да си намеря приятел, а в същото време се страхувам да не съсипе връзка ни. Как да постъпя ?

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 00:02 от Не се сърди, човече

# 1
Как на 20г., а с толкова провалени връзки?

# 2
И защо трябва непременно да му казваш? Пълнолетна си, работиш.

# 3
От скоро вече почти 3 месеца излизам с едно момче. Момчето е на 27 години и е с напълно сериозни намерения към мен. .......усещам, че нещата стават много сериозни, защото момчето иска да живеем заедно.
За 3 месеца колко сериозни да станат?! Авторке, поддържай си връзката, но си гледай университета и работата, че да не пишеш скоро че си бременна и зарязана.

# 4
  • ☀️София / London🌂
На 20 и вече работеща, мнението на баща ти не би трябвало да е фактор въобще. Само заради това мога да ти кажа, че не си готова за по-сериозни стъпки с въпросното момче. Първо трябва да поработиш над себе си и да се отървеш от влиянието на родителите ти върху теб самата, личният ти живот и избор ! ДА, правилно мислиш, че това ще е проблем в бъдеще.  От теб  си зависи .

# 5
Запознавай го като се зажениш, а не с гаджета. Иначе всеки път човекът ще изпада в колапс.

# 6
Не го запознавай с баща си.
Не заживявай с някого, когото познаваш от 3 месеца. Карайте си гаджелък и си правете секс с предпазни средства. Наблегни на учението и намирането на по добра работа. Само на 20 си, имаш време.

# 7
  • София
За мен е неразбираем меракът да се поддържа такова ниво на информираност на родителите относно личния живот. Както не разбирам мерака и за съвместно съжителство на третия месец от отношенията.

# 8
Запознавай го като се зажениш, а не с гаджета. Иначе всеки път човекът ще изпада в колапс.
Или пък, щом толкова те е страх, ако се омъжиш и имаш дете, остави детето да му каже, че си обвързана. Така баща ти ще набие детето, а не теб.

# 9
Баща ти ли ще живее с това момче или ти?
Гледаш си твоето щастие и не вредиш никому, няма от какво да ти пука.
Ако примерно от съображения към баща ти си развалиш връзката след време няма да му го простиш. Едно е да съжаляваш за грешки в миналото, съвсем друго е за грешки направени по нечия принуда.
Щом не те подкрепя нищо не му казваш. Като станеш по-силна психически му казваш колкото да е информиран без да му искаш одобрението и толкоз.

# 10
Здравейте! На 20 години съм. Студентска съм и работя. От скоро вече почти 3 месеца излизам с едно момче. Преди да се съберем сме били приятели и се познаваме по отдавна. Майка ми се е запознала с него и го харесва. Момчето е на 27 години и е с напълно сериозни намерения към мен. За първи път от толкова провалени връзки намирам в живота си истински човек, човек който ме обича без да се преструва. Страшно загрижен е, постоянно търси поводи да се виждаме и да ми помага. Запозна ме със семействто си.
И тук се появява сложната ситуация. Моите родители са разведени. Момчето се запозна само с майка ми. Изпитвам огромен страх да споделя на баща ми, че имам приятел, защото той реагира винаги много остро. Дори ми е посягал заради подобно нещо, а вече не мога да крия, усещам, че нещата стават много сериозни, защото момчето иска да живеем заедно.
Искам съвет как да постъпя ? Как да съобщя такова нещо, изпитвам огромен страх и притиснения ... баща ми е много избухлих. Според него сега не е времето за гаджета, а да уча и чак тогава да си намеря приятел, а в същото време се страхувам да не съсипе връзка ни. Как да постъпя ?

На 20 и толкова много провалени връзки..  и аз на мястото на баща ти щях да реагирам остро, то май не му е за първи път такова запознанство. Излиза, че са били доста чести.
На 20г. не си мъчи толкова много акъла. Забавлявай се, пък да видим

# 11
В съседната тема две години по-малка се тръшка заради майка си ти заради татко си. Ама като си сигурна в себе си в него във всичко отивате двамата пък съобщавате. В прав текст. Едва ли баща ти е хванат от гората, едва ли не е запознавал своите родители. Знае ли човек какво да каже. Мислех, че всеки втори има подобен род проблеми, а то всеки първи. Заставаш, като си вече независима, зряла отстояваш. Туй то.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 01:29 от janakrasi

# 12
С това, че съм имала много провалени връзки исках да кажа, че до сега сериозна връзка не съм имала. С никого не съм го запознавала, защото прекалено бързо всичко е приключвало, а когато съм имала желание винаги реакцията е била не желая, сега ти е време да учиш, а не да се занимаваш с глупости. Той самият на моите години се е оженил за майка ми и не бил искал да повтарям нейните грешки. И да разбирам, че проблем е в мен и е необходимо да надрасна този страх, който има вътре в мен, просто ми е много трудно, защото съм го виждала в много лоша светлина стотици пъти и не бих искала по някакъв начин да нагруби момчето или да се опита по някакъв начин да навреди на отношенията. Относно това, защо искам да го запозная, защото майка ми настоява. Оставам понякога да спя при него и тя не спира да ми казва, че трябва да кажа на баща си къде спя, с кого излизам и къде ходя. Сега приятеля ми иска да отидем на почивка и няма как да лъжа къде съм и с кого съм.

# 13
Що бързаш да се буташ в семейния живот на 20? Да, на гаджето може да му се иска женичка покрай печката, щото гони 30, но ти сигурна ли си, че искаш? Щом работиш и учиш, явно не си някоя мързелана. Гледай си учението, изгради си основите за добро бъдеще, живеенето заедно може да почака. И за цели 3 месеца ти въобще успя ли да го опознаеш какъв човек е? С толкова провалени връзки, което е плашещо на тези години, не се ли замисляш, че имаш проблем при избора си на мъж? Що мислиш, че този е по-различен?  На баща си не си длъжна да му даваш отчет.

# 14
Ти при кого живееш? При майка ти, при баща ти или сама? 3 месеца не са много време, недей бърза да заживяваш с гаджето още. А колкото до запознаването с баща ти, ами недей ги запознава! Кажи на баща ти че си имаш приятел и отиваш с него еди къде си. Не е нужно веднага да ги запознаваш, все пак си на 20 и баща ти можеш само да го информираш, не да чакаш съгласие от него.

Общи условия

Активация на акаунт