Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Помощ в избора на име за момиченце

 • 1 882
 • 67
 •   2
Отговори

Анкета

Моля, помогнете ми в избора на име

Опции:

# 30
 • Варна
 • Мнения: 21 112
С буквата С много харесвам Стела, с М - Магдалена, с Н - Наталия.

# 31
 • София
 • Мнения: 598
Трудно ми е да избера фаворит от четирите имена в анкетата - всички са нормални хубави имена, но никое не ме грабва или ентусиазира особено.
С букви М, Н, С харесвам Магдалина, Мира, Мирена, Нора, Ния, Невена, Сандра, София, Савина.

# 32
 • Мнения: 1 299
Гласувах за Михаела, ще има имен ден и Архангел Михаил ще я закриля. Не съм от най-набожните, но за нашата дъщеря искахме да има имен ден.

# 33
 • Мнения: 192
Първо си мислех, че ще е момченце и бях решила изцяло да е кръстено на таткото-Мирослав, многж ми харесва това име . Но като разбрахме, че е момиченце, започна лутането "Мирослава" не ми харесва, много ми е грубо, "Мира" пък ми е кратко и незавършено с "М" най-ми харесва Михаела, а и има имен ден(държа да има), таткото много не харесва това име, обсъждахме и "Магдалена", но кумовете ни така си кръстиха детето и не върви ... Симона си го е харесал таткото, той пък искал да е с моята буквичка, а на галено пък "Мони" е с неговата  има и имен ден, но не съм сигурна,че това е името.... Николета, ми харесва и моите родители са с "Н", както и неговия баща, има и имен ден, но на галено "Ники" не ми харесва... Като цяло не държа да е кръстено на някого, но все пак искам пък да свържа името с нещо, бях си харесала Валерия, но на таткото му е много грозно и не знам вече

По принцип как стигна до тези три имена?

Аз ще ти кажа как избрах име на големия ми син.

Исках да не е кръстен на никой от родата и да е цяло име, да не се свива до кратко
Исках да бъде старо и хубаво име, с имен ден, което значи библейско.
А също да е добре прието в Бълагия, но да е малко по- модерно
Ориентирах се и по датата на зачеване, на същата дата имаше много хубав църковен празник.

По принцип Библейските имена, имат еквивалент в целия християнски свят, че дори и в мюсюлманския и еврейски, тъй като християнството следва юдаизма и предшества исляма.
Тъй че е международно, има го навсякъде освен при будистите и индуистите на изток.

И после, освен на едната ми баба, която искаше да крсътим детето на някой си там от родата, всички го одобриха.

Минах през доста мисловни потоци, четох легенди

При втория ми син, мъжът ми беше избрал име и много държеше на него и понеже ми направи жест с този си избор, не можах да му откажа. Името е чудесно.

Та ми е интересно как се спря на тези имена.

# 34
 • Мнения: 65
Какво е мнението ти за следното име, което обединява изискването за имен ден (хубавия празник Цветница) и буквичка, която да свързваш с някого от семейтвото (спемена, че 3 от бабите/дядовците са с буквата "Н")...нежното, но и силно име Невена?

# 35
 • Down south
 • Мнения: 5 221
Цитат
Симона таткото си го е харесал, защото аз съм със "С" , а той с "М" и галено Мони, Мона ни харесва
От изброените харесвам Симона, красиво име.
Бих стояла далеч от "Мона", заради превода от друг език и съответната асоциация.

# 36
 • Мнения: 192
Наистина е красиво, но не е моето, а и галените форми никак не ми харесват -Неви, Вени...
Какво е мнението ти за следното име, което обединява изискването за имен ден (хубавия празник Цветница) и буквичка, която да свързваш с някого от семейтвото (спемена, че 3 от бабите/дядовците са с буквата "Н")...нежното, но и силно име Невена?

# 37
 • соросоиден либераст
 • Мнения: 9 067
След обяснението- Симона Simple Smile
или Моника ?

# 38
 • Мнения: 16 262
След обяснението-нито едно от имената в анкетата. Вие не ги харесвате изцяло, има по нещо да ви спира да сте категорични в избора. Таткото не харесва Михаела-значи няма да е то. Не може да се избере име, което на таткото не се харесва.
Ти не харесваш галените на Николета, значи и то отпада.
Симона аз не го харесвам. Невена е хубаво, но не бих го избрала.
Искате да има имен ден, но от големите именни дни, които са големи празници или просто да има попринцип, защото и това е важно. Ако искате да е "истински" имен ден, почитан и празнуван голям празник значи трябва да е някакво традиционно име-Мария, Ана, Габриела, Гергана, Лилия, Калина(Цветница), това са само примери.
Моята дъщеря е с библейско име, с имен ден, който не е от известните, но на мен това не ми беше важно. При нас ситуацията беше като при вас-много колебания, много нещо.
Мога да предложа Вероника.

# 39
 • Мнения: 5 879
Мирослава и Мира, щом се въртите около тях - Мирена/ Миряна, Мирела, Слава, Славея, Радослава, Ростислава
Моника - обединява буквата на таткото и Ника от баба и дядо. Не знам дали има имен ден.
Любимо с М ми е Милена. Мисля, че си подхожда с Мирослав и има имен ден на Архангел Михаил.

# 40
 • соросоиден либераст
 • Мнения: 9 067
Сетих се за още едно  - Симеона
Щом има Преслава, защо не Симеона

# 41
 • Мнения: 65
А теб кое те влече повече - детето да е кръстено на вас с бащата или на бабите/дядовците? А коя е другата буква, едната баба/дядо не е с "Н"?

# 42
 • Мнения: 192
Най-ми се иска просто за усетя самото име, дори и на никого да не е кръстено, но ще се радвам ако успея и с това да е свързано с името на някой от нас. Другото буква е  "Ц", но поради други обстоятелства в семействата не искаме да е с "Ц" в никакъв случай
А теб кое те влече повече - детето да е кръстено на вас с бащата или на бабите/дядовците? А коя е другата буква, едната баба/дядо не е с "Н"?

# 43
 • Мнения: 146
Предлагам:
М - Марина, Марта
Н - Нора, Наталия
С - Савина, Славина, София, Свет(л)озара, Стефания

Но както писах по-горе и Николета ми харесва. Имам приятелка Николина и съм свикнала с галеното Ники. Иначе може и Лети да й казвате.. или само Ети. 😁

# 44
 • Мнения: 5 879
Светослава - буквата на мама и втората половина от името на таткото. Така ще обедините двете имена и ще е на двама ви едновременно. Същевременно е рядко срещано име, но пък ще се приеме нормално.

Общи условия

Активация на акаунт