Декорация – за повече красота и уют в нашия дом

• 264 192
  • 2 545
  •   2
Отговори
# 810
Аз тук и съмишленици нямам и ще ме гледат странно. В последните години поне се оправдавам с детето, за да угаждам на тези мераци.
Намерих я другата тема Flowers Hibiscus

При нас е точно "малък-мъничък Хелоуин", защото едно, че не се празнува кой знае как и друго, че нямаме деца наоколо в квартала. Не е прието да се обикаля, но в околните заведения, където ходим редовно и ни познават, минаваме, колкото да съберат сладките неща, които аз съм занесла преди това Smile .

Големият син не е толкова запален, но малкият обожава Хелоуин. Правим "парти на ужасите" вкъщи, преди с други деца, сега - сами. Най-важна е музиката, иначе има декорация, но не много - паяжина, скелети, тиква...

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 08:57 от Анонимен

# 811
Ема, в София голяма част от децата ходят дори на училище маскирани в деня преди нощта на Хелоуин, като часа по английски задължително е на тази тема и самите учителките са маскирани. Ако не в училище, то в школите по английски абсолютно всички го отбелязват. Като бяха по-малки, децата от входа се организираха, като ходеха за лакомства само при родителите на деца от групичката. Ама то в един 6-етажен блок с 2 входа, са си поне 10-ина семейства. После започнаха да обикалят със съученици из квартала. Единствено ковида ги спря миналата година. Преди това беше нормално вечерта да се мотаят маскирани деца и младежи с тиквени фенери по улиците. Та така, колкото и да не е български празник, децата си ги увлича. Покрай тях и родителите спират да гледат "странно".

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 17:15 от Анонимен

# 812
Странно, но при нас в Сф са идвали само деца от ромските общности, при това без дори да си направят труда да се декизират. Не съм виждала и да обикалят с фенери. Нищо.

# 813

О, и при нас го има. Имаме карнавали и в градината. Събирам близки деца и ги маскираме. Не ми пука особено, просто ме дразни това натъртване всяка година колко е непатриотично. Постоянно се сблъсквам с подобни мнения.
А аз не само, че си украсявам, но маскирам и себе си на 32 години😄тук на тези неща се гледа малко странно, едва ли не се правиш на интересен.
Даже една година получих сериозен хейт, защото съм се маскирала.
Та такива простотии. Затова много ме радват тези маси, украси и ми оълнят очите.
Ау, страхотна украса!
Аз от малко се увличам по този празник.
Просто самата идея да съм някой друг за една вечер страшно много ме кефи.
Мечтая си да изкарам един традоционен Хелоуоин в Америка или с Англия, просто за една вечер за да почувствам атмосферата.
Мечтая си всяка година да ида на едно истинско Хелоуин парти в София, ама все не става поради работа и смени на мъжа ми, все го бъзикам кога ще ме води. Искам и детето да водя на един истински такъв купон. Но организационно ми е сложно.
Затова пък в кръжока  по приложни изкуства на детето всяка година има маскен бал и жената, която се занимава е истинска фурия.
Правят невероятни неща и украси.
Сега сме в дилема за костюм, а още не знам дали ще има тази година тържество.

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 17:06 от Ема Удхаус

# 814
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
преди пандемията организираха хелоуин парти в Скай сити. предполагам, че и в другите молове има - след работа е. Simple Smile
имаше парти и в ИХ школите Simple Smile забавно е.

# 815
Ама, разбира се, че и ние се маскираме ... децата настояват - кой ще ни остави така Simple Smile
И фирмени Хелоуин партита сме имали всяка година. Просто покрай ковид се ограничиха тези неща. Иначе балове с маски имаше и преди. Правили са ни още по соц. време в малките класове в училище, но тогава бяхме просто приказни герои, нямаше вещици, кървища и страхотии. Едно време сигурно се е смятало за "капиталилстическо", лошо "западно" влияние и "упадъчно" деца да се дегезират като чудовища и от там идва това отношение в у по-възрастните и консервативни хора. Аз пък мисля, че ако се прави с мярка, това е възможност малките деца да погледнат на страховитите неща по един забавен начин. Както и да е - тази година пак едва ли ще се обикаля и ще има партита, затова ще потърся за в къщи от тези огромни паяжини да сложим по детските стаи. Някой ако види - да подскаже от къде.

# 816
Една мацка беше правила от черна торба за боклук паяжина, много сполучлива.
Ася,милсля,че е някаква в На кафе при Гала.
Тя има клипчета с идеи за Хелоуин и накои са готини. Ася Енева се казва.

# 817
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
паяжини имаше в джъмбо. такива развлечени бели, а имаше и ластични черни, като истински Simple Smile
с един паяк от черен чорап и гънещите се черни телчета за крака...

# 818
Койтоне ходил наскоро има ли вече в Джъмбо разноонразна и повечко есенна и Хелоуин украса?

# 819
Има, да Simple Smile Точно писах за паяжините и ми се отвори път към Джъмбо. Всичко има (и паяжини). Между другото, едно от нещата, които ми харесват покрай Хелоуин е, че идеята е била украсите и костюмите да се правят от подръчни материали. По този начин всяко нещо се е получавало уникално. Най-малкото собственоръчно да се издълбаят тиквените фенери. И ние вкъщи сме го използвали като повод за творчество - дълбаем тикви, изрязваме духчета, правим оригами прилепи, разни паяци и т.н. Сега е малко неприятно как всичко се е комерсиализирало и децата се надпреварват кой какво да си купи, а не кой какво да измайстори. Та от тази гледна точка, разбирам някои хора от по-възрастните, които мислят за целия празник, че е навлязло нещо чуждо, което е още един повод да се пръскат пари.

# 820
Моите костюми винаги са от били подръчни материали. Миналата година униформата на ММ ми беше костюм и перна пола и истонска полицейска шапка, та си бях баш автентична. Не съм по страшните костюми.
И винаги  получават един път и доста сполучливо.
За детето купувам от Нещото или Маската, като умалеят съм решила да ги даря на читалището,ще са им от полза.
Тази година се чудя дали да не се изръся за истински костюм, но като знам, че е само за веднъж и де да знам. Ако ще ида на яко парти, бива, ама иначе.
В Джъмбо щом има мога и оттам да си купя, там има някои костюми и аксесоари. Аз съм за забавата и идеята. Там е работата, че няма хора, които да ми се навият да направим едно истинско парти.
Е веднъж правихме и се получи доста добре. Фенери дълбая няколко поредни години. Ама детето не се впечатлява много от тях. Тази година май ще ги пропусна ще видим може пък и да направя.

# 821
Diorela, пропуснала съм те Simple Smile Възможно е да е въпрос и на район, но и дали имаш деца в тази възраст. В близост до нас не живеят роми и съответно не обикалят. Също така достъпът във всички входове е контролиран с чипове и няма как да влязат, ако някой не ги пусне. Имаме обаче две училища, в чиито дворове се събират децата преди да тръгнат за лакомства и тийновете преди купона. Имаме и три школи по езици, две от които почти изцяло по английски. Ние самите преди 2-3 години се преместихме от едно жилище в друго на съседната улица и на компанията деца (10-ина на брой) от предишния ни блок, най-малкото заради нас се налага костюмирано преминаване през квартала в едната и в другата посока. Та, ако не участваш във водене или взимане на деца от училище или школа, не си родител на някое от обикалящите деца, или не излезеш случайно по това време в квартала, може и да не разбереш за цялата работа. Едната учебна година, в английския, децата си правиха нощно Хелоуинско парти и спаха в учебните стаи на палатки (съвсем организирано с учителките).
Понеже стана много разказвателно и далеч от темата, да покажа какви сандъчета си "забърсах" от Джъмбо, за да скрия ужасните кашпи, с които милата ми свеки обзавела кактусите, докато ми ги гледаше лятото.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 18:02 от Анонимен

# 822
  • София

Тези неща си взех от Кик днес, а синът ми в училище е събрал кестени Simple Smile

# 823
Ей големи подстрекателки сте Grinning
До днес си държах част от пролетната украса ... Blush

И днес минах на тиквите, не станаха кой знае какви, но ще си ги покажа Simple Smile

Тук във вариант с една кутийка, която много отдавна правих с декупаж

Grinning
И след пет минути, детето ми изяде "украсата"...Flowers Green Apple

# 824
  • При елфите ...
Да ми дадете акъл... ММ днес ми е набрал памук, но клонките му са още зелени... какво трябва да го направя, за да стане такъв...

Общи условия

Активация на акаунт