Декорация – за повече красота и уют в нашия дом

• 273 940
  • 2 639
  •   2
Отговори
# 750
розовото, което е като неотворено цветче с четири листенца, е много отровно. имай го предвид.
забравих му името, ако се сетя ще го напиша. вътре има неколко черни семенца, като топчета - и те са отровни.

Euonymus
на тази страница има малко
https://bg.countryhouseclub.com/9858801-poisonous-plants-in-the- … shrubs-vegetables

и тук
https://en.wikipedia.org/wiki/Euonymus_europaeus
Добри, много ме облекчи. Точно вчера се чудех за едно младо саморасляче, което до сега ми приличаше на слива по листата и затова го оставихме. Но вчера видях вече и червени 2 плодчета, ММ го снима да го търся. И точно виждам, че си пуснала информация, та ми спести търсенето. Оказа се чашкодрян. Simple Smile

# 751
Включвам се и аз при вас, повече само ми ви чета но сега пак ме вдъхновихте да поукрася есенно в хола:blush:.
Доста е аматьорско е, но ми стана много уютно и приятно есенно, та се престраших да покажа.

# 752
И мен ме вдъхновихте! Днес с детето събрахме листенца и лавандула

# 753
  • Euskal Herria
Една идея за есенна декорация

# 754
  • под тепетата
Ян, виждам кедрови шишарки на паното Simple Smile Малко допълних кошниците.

# 755
Момичета имате ли идеи за есенен декор ама не в традиционнно оранжево и жълто?
Просто у нас в хола са нюд цветове, с венге, с тъмна петролена стена, по-бежово, няма да върви нищо такова като цветове.
Кухнята ми е шоколадово с дъб сонома. Там горе-долу може.
Спалнята бледо лилава. Не знам какви цветове да слагам на този интериор.
Днес бяхмв в Пепко. Нямаше нищо подходящо в златно, бяло, знам ли.
Имаше малко хелоунски неща,за тях ми е още рано.
Вие изобщо съобразявате ли го това?
Или си украсявате в традиционните цветове въпреки тези в къщата.🤔Нещо не мога да го измисля.
Днес търсих наоазара тикви, нямаше още.
Вие откъде купувате сравнително малки, с подходяща форма?
Знам, че в Джъмбо ще има всичко, но този месец нямаме път натам.

# 756
  • под тепетата
Ето това ми хареса

И тук едни плетени тикви, но може и друго да ти даде идея от сайта
https://mydepot.bg/bg/%D0%9B%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D0%B8-%D0% … %D0%BC%D0%B0-b118

# 757
Филцовите листа на bilqna ми напомниха за един есенен венец, който бях харесала като идея:

Ема, декоративни малки тикви има по пазарите, в плод и зеленчуците и в тазседмичния каталог на Лидл. В нашия плод и зеленчук една тиквичка е 3лв, колкото е пакетче микс семена за декоративни тикви, та тази година предпочетох да си отгледам. Показвала съм ги вече, но:

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 18:39 от Анонимен

# 758
# 759
  • под тепетата
В дясната кошница съм мушнала и едно листо, което съм ушила от една материя между хартия и плат. Ползват я за букети, но е много лесна и приятна за работа -нетъкан текстил мисля се води. От едната страна съм сложила жълто, а от другата - кафяво и вътре съм натъпкала вата, както и във филцовите.
В тази кошница съм мушнала и семеника на едно много красиво дърво- лале (лирово), който прилича на дълга тънка шишарка.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 18:46 от bilqna_69

# 760
Момичета имате ли идеи за есенен декор ама не в традиционнно оранжево и жълто?
Скрит текст:
Просто у нас в хола са нюд цветове, с венге, с тъмна петролена стена, по-бежово, няма да върви нищо такова като цветове.
Кухнята ми е шоколадово с дъб сонома. Там горе-долу може.
Спалнята бледо лилава. Не знам какви цветове да слагам на този интериор.
Днес бяхмв в Пепко. Нямаше нищо подходящо в златно, бяло, знам ли.
Имаше малко хелоунски неща,за тях ми е още рано.
Вие изобщо съобразявате ли го това?
Или си украсявате в традиционните цветове въпреки тези в къщата.🤔Нещо не мога да го измисля.
Днес търсих наоазара тикви, нямаше още.
Вие откъде купувате сравнително малки, с подходяща форма?
Знам, че в Джъмбо ще има всичко, но този месец нямаме път натам.

Ако търсиш готово, може би трудно ще намериш нещо подходящо извън оранжево-жълтата гама.
Ако става въпрос за нещо, което ти да си изработиш, то не виждам проблем и тикви, и венци, и есенните листа да са в цветове, които ти допадат или се връзват цветово със наличото у вас :

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 22:27 от 3ори

# 761
Според мен есенните цветове създават усещането в украсата, а после формата - тиквата, шишарката и т.н.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 22:51 от Diorela

# 762
  • на чист въздух
Ян, виждам кедрови шишарки на паното Simple Smile Малко допълних кошниците.
Не знаех, че шишарки те са кедрови. Лятото ги събрах от св. Константин и Елена,но много ми хареса формата и момичетата тук просто ме вдъхновиха
това е следващата идея, но пак недовършена, не ми стига времето

# 763
  • под тепетата
И аз не знаех, че са кедрови, но много ми харесаха и попитах чичо Гугъл какви са. Като са половинки като при теб, са като розички. Моите също са събрани от морето по оня край - с. Българево.

# 764
Всъщност по въпроса на Ема Удхаус за цветовете: защо на бежово и петролено да не отива жълто например? Някои кафяви и дори оранжеви нюанси - също. Е, ще даде контраст, ама това не е лошо. Във венеца, който съм дала, например, има и петролени и дори лилави листа, заедно с жълтите и оранжевите. Действително голяма част от усещането за есен го дават именно цветовете.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 09:57 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт