Декорация – за повече красота и уют в нашия дом

• 304 144
  • 2 904
  •   1
Отговори
# 2 310
  • София
pipilota6, може ли да помоля за рецептата за сиропа?
Това в чашата е сиропа, нали? Има уникален цвят, представям си и на вкус как е Flowers Cherry Blossom

# 2 311
  • Вила Великула
Още утре ще го напиша. Да  в чашата е сироп от лавандула. Истинския цвят на извлека за сиропа е по-скоро ръждив. Слагам една натурална добавка за да се получи този цвят.

# 2 312
  • София
Туне, картините на сестра ти сякаш и друг път си ги показвала, защото са ми се запечатали в паметта - много са хубави. Венецът е класика и е много качествена изработка от това, което виждам. Иначе ирландците са царе на shabby chic и rustic декорация, сигурна съм, че ти е направило впечатление като си идвала.

Iana, от твоето лего се сетих за това местенце и че никога не съм ви показвала снимки. Можеш ли да снимаш легото с лавандулата /лавандула е нали?/ от по-близко - много фино изглежда, ще огледам дали няма при нас го продават.
Ако говориш за първата снимка, това беше някакво фалшиво лего, дори не помня откъде го поръчах, май от Емаг. Не знам лавандула ли е😀, но как хубаво Ви запалих да се присетите за красоти с лавандула.

# 2 313
  • Под сянката на разлистените кактуси
Joy Кубратова, и моят син каза, че къщата миришела като къщата на английска стара мома

# 2 314
  • под тепетата
В интерес на истината и аз като дете не харесвах миризмата на лавандула. Явно с одъртяването се промених, не че съм мома Joy Преди ден даже,  заради главоболие се наплесках с лавандулово олио.

# 2 315
  • София
Току що си поръчах този венец, запалихте ме и мен, е гледах го от известно време де Simple Smile

# 2 316
Момичета, кажете какъв сорт е тази лавандула, която сте показали? Питам за дългите стъбла с много цвят по тях. Искам да си посадя.  И още нещо- тя си вирее и зимата на открито, нали? Извинявам се за спама.
Туната, аз също съм виждала картините на сестра ти. Много са хубави.

# 2 317
  • под тепетата
Тези, от снимката на масата са с много дълги стъбла. Не помня какъв сорт са, купувани са от Бриколаж преди години. По описание донякъде съвпадат със сорт Севтополис, като поразрових в нета. Другите, с късите стъбла мъжът ми поръча от телефон на един билборд преди няколко години , 200броя . Дадохме и на съседи.

# 2 318
  • Вила Великула
Алекс, ето рецептата за сиропа от лавандула:
Скрит текст:
•   1 кг захар
•   800 мл вода
•   50 г лавандулов цвят (свеж или сушен)
•   1 лимон
•   2-3 капки лилава хранителна боя (по-надолу съм описала каква използвам)
Измийте лавандулата за кратко под течаща вода. Оставете да изсъхне и наронете цветовете в купичка. Може и прясна.
В тенджера изсипете първо захарта. Добавете водата, а после и лавандуловия цвят. Сложете върху котлона и разбъркайте добре.
Продължете да бъркате интензивно, докато захарта се разтвори напълно. След като сиропът заври, оставете го да къкри в продължение на 10 минути.
През това време изцедете лимоновия сок. Добавете го в тенджерата на 10-та минута, разбъркайте и оставете сиропът да ври още 1 минута.
Отстранете тенджерата от огъня и я оставете да се охлади за 2-3 часа на стайна температура. Не прибирайте в хладилник.
Финалната стъпка е да прецедите сиропа през фина цедка, а най-добре през тензух, за да не попаднат в него частички от цветчетата.
Оригиналният му цвят е меден, но за да го направите по-атрактивен, можете да го боядисате с цвтове от пеперуден грах в лилаво. Купува се от магазини Зоя. https://www.zoya.bg/%D0%A6%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-% … D0%B0%D1%85.15499
Ако възнамерявате да консумирате сиропа в кратък срок, можете да го бутилирате и да го сложите в хладилник. Ако искате да издържи по-дълго и да го вакуумирате, върнете го в тенджера и го сложете на котлона. Когато достигне точката си на кипене, отстранете от огъня и налейте веднага в сухи стъклени бутилки. Затворете капачките и ги обърнете наобратно. Нека престоят в тази позиция, докато се охладят изцяло.
Сиропът от лавандула е доста концентриран и като вкус, и като аромат. Консистенцията му е гъста, затова се разрежда преди консумация. Според предпочитанията си можете с него да творите разнообразни видове лимонади. За разредител можете да ползвате газирана или обикновена вода, тоник или друг вид напитка. Към домашната лимонада пожелание сложете лимонови резени, лайм, прясна мента, лед, различни резени сезонни плодове - ягоди, праскови, малини.

# 2 319
  • София
Скрит текст:
•   1 кг захар
•   800 мл вода
•   1 лимон
Измийте лавандулата за кратко под течаща вода. Оставете да изсъхне и наронете цветовете в купичка. Може и прясна.
В тенджера изсипете първо захарта. Добавете водата, а после и лавандуловия цвят. Сложете върху котлона и разбъркайте добре.
Продължете да бъркате интензивно, докато захарта се разтвори напълно. След като сиропът заври, оставете го да къкри в продължение на 10 минути.
През това време изцедете лимоновия сок. Добавете го в тенджерата на 10-та минута, разбъркайте и оставете сиропът да ври още 1 минута.
Отстранете тенджерата от огъня и я оставете да се охлади за 2-3 часа на стайна температура. Не прибирайте в хладилник.
Финалната стъпка е да прецедите сиропа през фина цедка, а най-добре през тензух, за да не попаднат в него частички от цветчетата.
Оригиналният му цвят е меден, но за да го направите по-атрактивен, можете да го боядисате с цвтове от пеперуден грах в лилаво. Купува се от магазини Зоя. https://www.zoya.bg/%D0%A6%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-% … D0%B0%D1%85.15499
Ако възнамерявате да консумирате сиропа в кратък срок, можете да го бутилирате и да го сложите в хладилник. Ако искате да издържи по-дълго и да го вакуумирате, върнете го в тенджера и го сложете на котлона. Когато достигне точката си на кипене, отстранете от огъня и налейте веднага в сухи стъклени бутилки. Затворете капачките и ги обърнете наобратно. Нека престоят в тази позиция, докато се охладят изцяло.
Сиропът от лавандула е доста концентриран и като вкус, и като аромат. Консистенцията му е гъста, затова се разрежда преди консумация. Според предпочитанията си можете с него да творите разнообразни видове лимонади. За разредител можете да ползвате газирана или обикновена вода, тоник или друг вид напитка. Към домашната лимонада пожелание сложете лимонови резени, лайм, прясна мента, лед, различни резени сезонни плодове - ягоди, праскови, малини.

Много благодаря за рецептата!:bouquetf:
Сега нямам търпение  лавандуловите ми храстчета да цъфнат Smile

# 2 320
Bilqna, Pipilota, и аз имам няколко корена лавандула в двора, но вашите са УАУ - почти като във фермата Blush какво правите с всичкия цвят, който събирате? Това наистина е много лавандула.  /между другото от стеблата стават хубави ароматни подпалки за камината/.

Запазвам си рецептата за сиропа и лятото със сигурност ще направя. Според мен и на някой летен джин коктейл много ще отива като вкус.

Iana, венецът е супер. Честито!

# 2 321
  • Бургас
МНого са красиви тези венци!
Аз не съм особен привърженик на лавандулата, но се опитвам да я харесам, чисто като аромат. Капвам си по малко у дома, да  ми мирише. Иначе, като растение я харесвам.

# 2 322
  • под тепетата
Poppi, всички комшии и роднини, както и гости са надарени с букети. За мен си отделям за гардеробите, във възглавниците на дивана съм си сложила за релакс малки торбички. Сироп и аз правя, но малко. За камината и аз ползвам стеблата. И все ми остава, толкова е много. То е зор и докато я набера, изсуша...Някои форумни дружки също са получили Heart

# 2 323
  • Вила Великула
Биляна, и аз правя същото с моята лавандула. Наистина е доста трудоемко докато се убере. Моята има нужда два пъти в годината да правя това упражнение. Иначе и аз подарявам много. Тази година два огромни пакета дори заминаха за Палма де Майорка за подарък на приятели, които я обожават.
Поппи, направило ми е впечатление, че лавандулата, която поливам доста по-често, расте по-буйна. Може би това да е разковничето.

# 2 324
Скрит текст:
Скрит текст:
•   1 кг захар
•   800 мл вода
•   1 лимон

Много благодаря за рецептата и за насоките около цвета, Пипилота!

Общи условия

Активация на акаунт