Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №2

• 38 124
  • 737
  •   1
Отговори
# 450

И Miele плакнат с много вода като е включено от настойките максимално ниво на вода при изплакване, иначе с една плюнка вода като повечето перални.

# 451
  • Велики Преслав
Пиоле, освен количеството вода, много значение има и колко пъти я сменя. Нали ако напълни един път догоре, и приключи пак няма да е добре изплакнато.

# 452
Да важни са и междинните центрофуги да са по 1000-1200 оборота, а не да ги врътне на 600 и да започне да плакне и поне 2 такива изплаквания с много вода.

# 453
Вярно е, че старата ни пералня беше ветеран - Индезит някакъв, но с половина пълен с вода барабан не се и доближава плакненето до това на АЕГ-то, дето грам вода не виждам и се чудя как успява да изплакне толкова добре..
Та още едно потвърждение как количеството не е мярка за качество Simple Smile

# 454
Здравейте, имам пералня със сушилня Samsung WW70J5246FX. Не знам дали само при мен е мен е така, но пускам чаршафи да се сушат на автоматичен режим за да бъдат напълно сухи,обаче при мен излизат влажни. На ръчен режим  4 часа ги суша и отново са влажни. Само при мен ли се получава това или трябва по няколко пъти да пускам сушилнята. За дрехи пък не коментирам излизат мокри при сушене 5 часа.
Филтрите са чисти, не знам на какво се дължи това

# 455
Да не сте объркала модела ? Това е само пералня .

# 456
Здравейте, група !
Преди около 2 години си взех комбинирана пералня със сушилня Самсунг и съм страхотно доволна.
Но за карък, точно като най-много я нахвалих пред едни познати, след една седмица спря да суши.
Пере чудесно, но накрая на прането остава малко вода в гуменото уплатнение , което преди мисля, че го нямаше.
Първоначално почна да ги оставя съвсем леко влажни , а 4 пранета след това вече ги вадя напълно мокри.
На колкото и време да я пусна , все е така.
Изчистих филтъра отдолу, пусках програма за самопочистване, друго не виждам какво да направя.
Ще звънна на сервиза, това е ясно, но приемам идеи и предположения, какво може да и е 🤔
А уреда наистина беше перфектен , вадех дрехите сухи, пухкави, ухаещи прекрасно и все едно след ютия . 😕

# 457
Причините може да са безброй. Най-вероятно да е яко задръстена с мъхове. Профилактиката е в сервиз и е едно 100—150 лв.

# 458
  • Велики Преслав
Не казахте след цикъла на сушене дали са топли дрехите. Аз си мисля, че е изгорял нагревателя на сушилнята.

# 459
И на мен ми звучи да е задръстена, защото вадя мъхове от барабана яко.
Тя е в гаранция още , не би трябвало да се плаща такова нещо.
Топли са дрехите като ги вадя да.
И при дифузера е горещо на пипане.

# 460
И на мен ми звучи да е задръстена, защото вадя мъхове от барабана яко.
Тя е в гаранция още , не би трябвало да се плаща такова нещо.
Топли са дрехите като ги вадя да.
И при дифузера е горещо на пипане.
Ако е безплатно, ще е супер, но.... повечето искат пари, защото това не го покрива гаранцията. За гаранционните уреди повечето искат малко по-малка сума от стандартната, но не знам дали важи за всички сервизи.

# 461
Здравейте, интересувам се от комбиниран вариант на пералня и сушилня, при който дрехите могат направо да се приберат в гардероба след сушенето, без да е необходимо са се гладят (да не са намачкани).
Не разполагам с място за отделна сушилня, затова се надявам да има някой доволен от комбиниран вариант, неизискващ гладене след сушенето.

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 19:57 от Анна Янакиева

# 462
Няма такъв вариант - сушилнята не е ютия. Разбира се, не излизат на хармоника, но по-притенциозните хора (вкл. аз), гладят и след сушилня.

# 463
Здравейте, интересувам се от комбиниран вариант на пералня и сушилня, при който дрехите могат направо да се приберат в гардероба след сушенето, без да е необходимо са се гладят (да не са намачкани).
Не разполагам с място за отделна сушилня, затова се надявам да има някой доволен от комбиниран вариант, неизискващ гладене след сушенето.

Има такива, ама не ги продават в България. Има ги в онази държава, където един мармот увива шоколад.... Wink

Няма как да искаш дреха от сушилня да е като гладена. Може да се приближиш доста до желаното обаче, но:
- купувай дрехи, които не се мачкат. Някои дрехи стават на хармоника.
- не препълвай сушилнята
- не пресушавай
- колкото може по-голям барабан

Като цяло трикотаж излиза почти като гладен, дънките и ризите обаче не.

# 464
  • Варна
Още един съвет - вади дрехите от сушилнята веднага след като приключи. Оставиш ли ги, излизат намачкани.

Общи условия

Активация на акаунт