ОКТОМВРИйчета безчет - идват без да чакат ред!

• 11 836
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
Добрютрооо Hug поспаланки .
Леля Зеля честит рожден ден ,безаварийно добременяване и раждане и на финала най сладкия бебок  bouquet

# 181
Брей Simple Smile миг невнимание и колко много бебчета... newsm53

ЧЕСТИТО НА ГАБИ, ИЛИЯНКА И АМИНА!!! ДА СА ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ!!!

smile3525                                  smile3525                   smile3525

# 182
ЧЕСТИТО И НА РОЖДЕННИЧКИТЕ!!! smile3525

# 183
ДОБРЮТРУ И ОТ НАС! Hug
 newsm59на Леля Зеля- успешно добременяване и на финала здравичко и сладко  newsm30!
 Хайде и днес чакаме дъжд от бебчета! На необебелите се мами-прегръдки на коремчетата, моето много се кротна.

# 184
Добро утро! За сутиена - нямала съм дпециален за кърмачки, но би бяха много удобни тези само с банел и мека чашка. Гръдната обиколка наистина става драстично по-голяма след раждането с идването на кърмата, поне при мен беше така. В началото дори спях със сутиен, защото трябваше да нося постоянно тампони за кърма, че тя все си течеше. Хубаво е да се носи през този период сутиен, защото все пак поддържа гърдите да не се отпускат съвсем от тежестта.
Мимита, памперсът на бебчо се сменя задължително преди всяко хранене, а ако малчо се наака, докато го храниш, след това пак, за да не заспива с мокро дупе. При смяна, ако памперсът е само напишкан, се почиства дупето само с мокра кърпичка и после се намазва със защитно кремче, а ако е наакано, задължително се измива с водичка и после добре се подсушава и пак се маже. В началото на ден се използват около 8-10 памперса.
Успешен ден и чакаме новото бебче Joy

# 185
Здравейте момицета,
Честит рожден ден ва Леля Зеля newsm59 cheers beer beer2Ха наздраве
Дано и днес има изненадки.
Колкото до сутиена аз преди месец си купих от Илианци за 5лв,от памук е много мек и удобен-за кърмачки е  и мисля да си взема още един,защото ми е мн. по удобно с него,а си мисля ,че и така няма да ти увиснат циците Embarassed
Лек ден

# 186
  • Откъм Варната
...Мимита, памперсът на бебчо се сменя задължително преди всяко хранене, а ако малчо се наака, докато го храниш, след това пак, за да не заспива с мокро дупе. При смяна, ако памперсът е само напишкан, се почиства дупето само с мокра кърпичка и после се намазва със защитно кремче, а ако е наакано, задължително се измива с водичка и после добре се подсушава и пак се маже. В началото на ден се използват около 8-10 памперса.
Успешен ден и чакаме новото бебче Joy

На училището за бременни ни казаха че пампата се сменя преди ядене, ако се сменя след ядене рискът бебо да повърне това което е хапнал е голям защото пилорът му не е затворен напълно и остава гладен, казаха ни да не се притесняваме ако бебо се наака след хранене и нищо няма да му стане ако сменим пампата преди следващото хранене, защото течността се абсорбира и не му мокри на дупето

# 187
И от нас с певицата Анна добър ви ден!  smile3507Макар, че вече почвам да се бъркам - кога е ден и кога е нощ Mr. Green
Вчера е бил ден пълен с нови бебчета - отборът на септемврийските октомврийчета внушително се увеличава! Laughing
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ! ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ МИЛИТЕ РОЖБИЧКИ! ДА ВИ СЛУШАТ ПОВЕЧКО, ДА РАСТАТ ЗАСМЯНИ И ПОСЛУШНИ ДЕЧИЦА ЗА РАДОСТ НА МАМА И ТАТЕ! СКОРОШНО ЗАВРЪщАНЕ НА МАМИТЕ!  smile3525 newsm51 smile3525

Тедито,  браво за големия юнак! smile3501

Честит рожден ден на Галенце и Леля Зеля - спокойни последни дни от бременността и скоро да гушкате най-свидните подаръци!  newsm51

При нас всичко е наред, като изключим будуванията - та мама и тате през деня ходят като призраци. Още не мога да си наглася режима спрямо нейния, но и това ще стане. Иначе се чувствам във форма - върша си сама цялата домакинска работа/ е с помощта на таткото/.Ако продължавам в този ритъм ще сваля ударно килограмите - останаха 10кг от качени 18 поне.  Шевовете са ми в отлично състояние - всъщност отвън разреза стои като залепен, много фин, тънък и  отникъде не стърчат никакви конци. Ако имате възможност искайте резорбиращи конци - те не се свалят, а се разграждат в организма.
За сутиена - Кикиники, изчакай да видиш колко ще наедрееш - това със сигурност не можеш да го предвидиш!
Докато не ми е забравил заспалия акъл - мамите, които са били със секцио - носихте ли колан за прибиране на корема. И въобще тази торба кога се прибира! Док каза, че няма смисъл от колан, защото само притискал, но аз да си питам миналите по този път! newsm78
Мимита, з апамперса и ние го сменяме задължително преди всяко хранене - без значение дали се е наакала или само е напишкан. Ако се наака, докато се храним, което се случва доста често - пак сменяме, ако не е заспала. Не питай колко памперса вървят - 10-12 минимум. Вече започвам да се чудя дали да не изчаквам със смяната когато е само напишкана newsm78 Но общо взето всяко бебе си индивидуално и си му напипваш начина. С крем против подсичане не сме се мазали още -  почистваме само с мокрите кърпички на Памперс, вечер след банята мажем всички гънки - от ушичките до дупето обилно с олиото на Пенатен и засега /да чукам на дърво/ нямаме никакво подсечено място! Но така практикуваха в Торакс педиатрите - крем против подсичане само при нужда, защото съдържат изсушаващи кожата вещества. Пак сигурно всеки си кара по собствен метод Laughing Важното е бебчетата да са добре !
Лек ден на всички, погалете тумбаците и дано имаме много бебенца днес!  smile3504

# 188
  • София
Здравейте, момичета!

Как сте?

Първо да честитя на всички новообебили се мами - то направо дъжд от бебоци стана тук. Направо е страхотно и супер вълнуващо! Да са ви живи и здрави бебоците, и много да ви радват!

Rosi_78, къде точно от илиенци си си купила сутиена за кърмачки? Аз смятам утре да се поразходя до там, ако можеш да ме ориентираш точно къде да търся, че много мразя да се лутам там. Мерси предварително!
Аз мисля да си взема хем такъв, хем безшевен - те наистина са много удобни.

Честити Рожден Ден на Леля Зеля - много здраве и щастие ти пожелавам, и здраво и пухкаво бебче, като му дойде времето!

Момичета, да ви попитам нещо, което много ме притеснява! Моето бебе по принцип е супер активно и доста често ме рита! Но вчера и днес нещо се е кротнало - вчера ме ритна буквално 2-3 пъти, през нощта нищо, сега сутринта май пак 2-3 пъти, ама едно лекичко. Не знам какво да си мисля? При вас как е? Ако и днес е така, вече ще се обадя на док. Иначе във вторник тоновете бяха супер, всичко си беше наред.

Иначе вече ме тресе очакването и нервата. Направо не знам...

Хайде стига съм се оплаквала - лек ден на всички!

# 189
Зелчее, честит ти Ден-ден!

И честити сладки дришльовчета на всички нови мами! Да са ви живи и здрави и мнооого да ги глезите!

За сутиените - и аз мисля да си купя след раждането. Така ме посъветва акушерката, пък тя има опит (освен с нейните 4 деца...). Според нея е най-добре да се купи 4-5 дни след раждането. И аз така ще направя, още по-малко, че в момента гърдите изобщо не ги чувствам пораснали.

heart, знам, че няма да те успокоя, но и аз съм настръхнала от нерви. А за движенията на бебето, пише, че последните две седмици много рязко намаляват, защото няма място. Ако се притесняваш, отиди да чуят тоновете, едва ли ще те върнат или ще ти скарат. Или за успокоение се обади на дофтор. И си вярвай на инстинкта.

А аз съм му сърдита сега на бебето  Crossing Arms. Изкарахме в понеделник и два дена преди това с яки контракции - по 2 часа и нещо, през 3-5 минути, че и корем болеше и накрая, вчера дофтор вика "Няма промяна от преди 2 седмици". Записваха сърчице и контракции повече от половин час - кривите се разкарваха във всички диапазони, коментар "Ау, че активен корем". Активен, ама на празни обороти. Бебо няма никакви намерения да си променя навиците. Много съм му сърдита... И как няма, като съм като затворник в къщи. Тате ни взе днес колата и аз не мога да мръдна, то не че имам какво да правя, ама все щях да си намеря. Без кола мога да стигна до магазините, но няма да мога да се прибера. Мама-свеки ми размахва пръст, че не може да шофирам по това време, ами ако станело нещо? Викам, ми то и Щефан докато кара може да стане нещо, каква е разликата, ако съм в колата? Станала съм с дупето на горе (с това порасналото дупе, което прави нещата още по-лоши) и само гледам като терорист пред...и аз не знам пред какво! Ама за всеки случай, лошо гледам - с един такъв страшен поглед!

Аве мамета, а имате ли чувството, че ви се е разширил таза? Не само заради качените кила, ами и кокалите? Искам да си влизам един ден пак в тежкарскитге панталони! Пък!

# 190
Вчера вечерта в 19:55 Оска е родила бебе Васил, който тежи 3050 и е дълъг 50 см. и двамата са добре! Пожелавам им да са здрави и щастливи!!!

smile3525                        smile3525                smile3525

# 191
  • Ботевград
Леля Зеля ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
Пожелавам ти от сърце здраве, любов и едно малко сладко вързопче през октомври!  nbirthday
Оска честито бебоче!  newsm07
Приятно и бързо възстановяване и много сладурски емоции ти желая!   bouquet

# 192
Сега мога да ви разказвам още Simple Smile
Днес след училището с Евелинка бяхме в Шейново на посещение при Омни  Simple Smile Тя изглежда свежо и се чувства добре. Видяхме снимка на бебата  love001 Омни  ни разказа това онова, все полезни и успокояващи неща.  Та понеже аз съм си доста разсеяна и забравих ключа от 00 в джоба си и се върнах да го оставя. По този повод успях да видя бебата на живо Hug Мнооооого сладка малка мишчица Simple Smile

По-късно разбрах, че днес са изписали Яни и се надявам скоро да се появи и да каже, че всичко им е наред и са добре. Simple Smile

Диди също е добре, нищо че не се появаява на хоризонта. Simple Smile

Хайде стигат ви толкова новини

# 193
оска е добре. бебе васил - също.
родила е със секцио по спешност, защото тоновете на бебето са били учестени. пъпната връв е била омотана няколко пъти около детето.
сега е все още в реанимация, но очаква утре да я преведат в нормална стая.

сори, че е намесвам в темата ви, но реших, че бихте се радвали на подробности.
леко бременеене и здрави бебета на финала!

# 194
 bdbaloni bdbaloni
ЗЕЛЯ - ЖИВА И ЗДРАВА И СКОРО КРАСИВО newsm30

ЧЕСТИТ СИН НО ОСКА - МНОГО ДА ВИ РАДВА И МНОГО ДА СЕ ОБИЧАТЕ smile3525 smile3525 smile3525

Лелеее немога да повярвам, вече и Оска се обеби Grinning Знаех си аз - имах някакво предчувствие за нея Mr. Green
Кога ли ще дойде и моя ред Grinning

Вчера определено беше най-бебеносния ден до сега Mr. Green Много бебчета -  Grinning

Да ви се оплача вече почти немога да спя. Sad Снощи съм спала от 12 до 2ч. и после неможах. Спи ми се много, но каквато и поза да заема, на бебо явно му е неудобно и се върти и шава и корема ми става на боксова круша. Боли ме гърба, цялата съм кълбо нерви и изпитвам панически страх - не от раждането, а от след това Shocked Как ще се справя - незнам...

Сигурно всички сте така. Стига съм се оплаквала. Хайде чакам ново бебеее newsm68

Общи условия

Активация на акаунт