Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват точно предродилните контракции? Усещат ли се как ти се свива матката?
Какво представлява упойката в болница "Св. София"? Какви са страничните ефекти на спиналната анестезия?
Какво представлява епидуралната анестезия? Какви са нейните предимства и недостатъци?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват точно предродилните контракции? Усещат ли се как ти се свива матката?
Предродилните контракции са усещания за стягане в корема, които могат да бъдат остри и кратки, след което да се отпуснат. Те могат да бъдат болезнени, особено когато започне системата. Това е знак, че тялото се подготвя за раждане чрез свиване на матката. Усещането е подобно на много силни менструални болки.
-
Какво представлява упойката в болница "Св. София"? Какви са страничните ефекти на спиналната анестезия?
-
Какво представлява епидуралната анестезия? Какви са нейните предимства и недостатъци?
Епидуралната анестезия е вид обезболяване, използвано по време на раждане, при което лекарство се инжектира в епидуралното пространство на гръбначния стълб. Предимствата включват ефективно облекчаване на болката, позволявайки на майката да остане бдителна и ангажирана в процеса на раждане. Недостатъците включват потенциал за намаляване на чувствителността в крайниците, понижаване на кръвното налягане и удължаване на продължителността на раждането.
-
Какви са основните предимства на кърменето и как може да се подготви майката за успешно кърмене?
-
Какви са признаците на предстоящо раждане и как майката може да се подготви за него?
поспаланки .
миг невнимание и колко много бебчета... 
на Леля Зеля- успешно добременяване и на финала здравичко и сладко
!
Ха наздраве
Макар, че вече почвам да се бъркам - кога е ден и кога е нощ

. Изкарахме в понеделник и два дена преди това с яки контракции - по 2 часа и нещо, през 3-5 минути, че и корем болеше и накрая, вчера дофтор вика "Няма промяна от преди 2 седмици". Записваха сърчице и контракции повече от половин час - кривите се разкарваха във всички диапазони, коментар "Ау, че активен корем". Активен, ама на празни обороти. Бебо няма никакви намерения да си променя навиците. Много съм му сърдита... И как няма, като съм като затворник в къщи. Тате ни взе днес колата и аз не мога да мръдна, то не че имам какво да правя, ама все щях да си намеря. Без кола мога да стигна до магазините, но няма да мога да се прибера. Мама-свеки ми размахва пръст, че не може да шофирам по това време, ами ако станело нещо? Викам, ми то и Щефан докато кара може да стане нещо, каква е разликата, ако съм в колата? Станала съм с дупето на горе (с това порасналото дупе, което прави нещата още по-лоши) и само гледам като терорист пред...и аз не знам пред какво! Ама за всеки случай, лошо гледам - с един такъв страшен поглед!
Омни ни разказа това онова, все полезни и успокояващи неща. Та понеже аз съм си доста разсеяна и забравих ключа от 00 в джоба си и се върнах да го оставя. По този повод успях да видя бебата на живо
Знаех си аз - имах някакво предчувствие за нея
Снощи съм спала от 12 до 2ч. и после неможах. Спи ми се много, но каквато и поза да заема, на бебо явно му е неудобно и се върти и шава и корема ми става на боксова круша. Боли ме гърба, цялата съм кълбо нерви и изпитвам панически страх - не от раждането, а от след това