Азиатска козметика и грим 20

• 44 592
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
misha_misha, от изброените от теб слънцезащити имам 1, 3 и 4.
И трите бих определила като леки, неутежняващи. Може би най-малко ми харесва тази на Neogen, която е с доста силен аромат за моя вкус и след нанасяне ми оставя малко лепкаво усещане, което изчезва след поставянето на грим. Тази на D'Alba също е силно парфюмирана, но някак ми допада повече аромата, попива ми чудесно, хидратира и ми е добра основа за грим. Последната на Missha може би е най-леката и подходяща за мазна, и смесена кожа. Няма натрапчив аромат и също става като основа за грим.

# 286
  • софия
И трите бих определила като леки, неутежняващи. Може би най-малко ми харесва тази на Neogen, която е с доста силен аромат за моя вкус и след нанасяне ми оставя малко лепкаво усещане, което изчезва след поставянето на грим.
ЕЕ, значи не съм направила най-добрия избор с Neogen. Много се колебах, най-вече заради  това, че е гел,но съставът ми се видя добър. Неприятно, че лепне, дано поне и не стяга и опъва суха кожа. Ще хидратирам по-стабилно под него...

# 287
Здравейте, никога не съм ползвала корейска козметика, но позачетох темата и ми стана интересно.
Обаче се чудя нещо, тази козметика не е ли замислена и предназначена за азиатските лица и техният тип кожа? Те нали си гонят там някакви си техни стандарти за красота...
Би ли имало проблем да се ползва при това положение?
Няма "азиатски тип" кожа. Генетично, азиатците са със същите типове кожа като нас - мазна, смесена, суха, нормална, дехидратирана и т.н. Да, вярно е, че се стремят се към постигане на така нареченото "glass skin" и че бялата кожа е издигната на пиедестал, но това са нереалистични стремежи, които няма как да бъдат постигнати. Няма продукт на пазара, който да ти заличи порите и премахне меланина. За това трябва бъркане на доста по-дълбоко ниво от просто мазане със серуми и кремчета. Ползвай си азиатска козметика съвсем спокойно.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 02:35 от Reddish Brown

# 288
Glass skin наистина няма как да се постигне. Но за седмица при мене тази козметика (COSRX, Pyunkang Yul, Benton) направи сякаш повече в тази посока, отколкото The Ordinary и Niod за две години не можаха, заедно с какво ли не от т.нар. advanced skin care брандове. Кожата ми е изключително гладка, засега съм доволна.

# 289
  • София
По въпроса за олиата - и аз имах напоследък такъв експириънс. Минах от балма на Heimish към олиото на Skin Watchers (просто то е следващото в сташовете ми по срок на изтичане Blush) и се опъпчих и по брадичката, и малко по челото (където почти никога нямам пъпки). Имам чувството, че не ми emulsify-ва толкова добре. PEG-20 Glyceryl Triisostearate и Tocopheryl Acetate ги дават като малко по-рискови съставки, но то и Heimish ги има, а с Heimish нямах нито едно по-сериозно изпъпчване. Та започвам и аз да си мисля, че балмовете са моето нещо. Преди това и на ароматика си го харесвах много, и на beauty of joseon...Заредила съм iUnik след това, и ще видя дали и с него ще се затвърди това ми впечатление.

# 290
  • Варна
На мен ми предстои купуване на олио, ама така се замислих и за балма на Heimish... Дилемата ми е между него и олиото на Iunik . (смесена кожа , склонна към избиване на гадни пъпки). Какво бихте препоръчали вие , като да кажа че досега не съм ползвала балм , а само олио.

# 291
  • Germany
Аз бих препоръчала на всички с по-чувствителна кожа, олиата на Manyo Factory. Много са нежни и изчистени. Малко по-скъпички са, но имат и малки шишенца за проба. В началото си бях взела и от двата им вида по едно малко, и доста време изкарах с тях.

# 292
И трите бих определила като леки, неутежняващи. Може би най-малко ми харесва тази на Neogen, която е с доста силен аромат за моя вкус и след нанасяне ми оставя малко лепкаво усещане, което изчезва след поставянето на грим. Тази на D'Alba също е силно парфюмирана, но някак ми допада повече аромата, попива ми чудесно, хидратира и ми е добра основа за грим. Последната на Missha може би е най-леката и подходяща за мазна, и смесена кожа. Няма натрапчив аромат и също става като основа за грим.
Благодаря, че сподели. Малко съм изненадана, че D'alba са с аромат. Преди почти две години ползвах хидратиращия с трюфел и не усетих парфюм, само лек аромат на..... натурално. Преди два дена звънях в Кокос и ми казаха, че всички са леки, но този на D'alba много се харесвал от клиентките.

# 293
При мен от всички олиа се получава това с пъпките, пробвала съм четири де, не всички на параза, но без изключения ме изпъпчиха. Балмовете не ми създават такъв проблем, но така и не разбрах от коя точно съставка в олиата се получава това. В този ред на мисли да споделя, че същите пъпки като описаните от теб ми избиват и от хидролизираната ХК. Тук вече съм сигурна - имам няколко продукта с по няколко вида ХК и само два в които освен другите видове има и хидролизирана.

Ами аз ХК ползвам на Хада Лабо Гокужун известния лосион - той с хидролизирана ли е?

Препоръчай ми любимия ти балм, моля те, лошото е, че докато го поръчам и докато дойде... чудя се с нещо, което продават тук мога ли да закърпя положението, но да сваля слънцезащитните филтри добре...

# 294
swetulka, не бързай, на теб може да ти допадне Neogen. Кремчето не е лошо, аз си го ползвам с удоволствие, просто в началото малко ми лепне, надявам се при теб да не е така.  Иначе ми хидратира добре, не ми опъва, но аз съм с много мазна кожа и не съм сигурна как ще бъде при теб! Дано ти допадне!

misha_misha, и на мен D'Alba ми е от любимите слънцезащита, много лекичка и нежна, ухае приятно според мен.

# 295
  • Бургас
tiriti, моята кожа не е чувствителна, но е много мазна и много склонна към акне, единствения продукт за първа стъпка, който не ми предизвиква пъпки е балма на Ароматика. Писала съм и преди, че като аромат и приложение най-много ми допада този на Хеймиш, но и от него ми излизаше тук-там някоя пъпка. Откакто минах на Ароматика няма такова нещо. На мен лично аромата му не ми допада, но го приемам заради чистия състав и липсата на пъпки. В cosdna излиза с няколко различни резултата, но по мнение на Виола е най-доброто от към състав, а тя разбира от това.

# 296
Manyo  и аз го харесвам, предпочитам го пред DHC. От балмовете фаворит ми е розовия  banila co.

Ползвам тази джаджа от 1 месец
http://jolse.com/product/elrakorea-galvanic-new-face/19731/?cate … p;display_group=1

Не забелязвам някакъв ефект засега. Ще я видя още известно време как ще е, но май на зарязване вървят нещата.

# 297
Привет момичета, аз си трайкам и ви чета  понякога и се включвам веднъж годишно с някой въпрос Simple Smile
Първо, имам питанка за препоръка за горката ми дъщеря, която е с природно суха кожа, като беше мъничка клонеше към атопична, но в момента уж е мазен тийнейджър и на лицето ѝ е една безумна комбинация от  черни точки по носа, някоя и друга пъпка в т-зоната, всичко останало е сухо, та сухо. Понастоящем си мие лицето с COSRX Good Morning пяната, като се сети се минава  с essence тоника на PKY и се маже с охлювите на COSRX - крема и слънцезащитата.
Някакъв препарат с BHA за тия пусти черни точки да препоръчате, ама мнооого мек и специален, хем да ги чисти, хем да е щадящ... и един еднорог ако може Laughing Страх ме е да не направи беля, тя е една бяла, тънка, прозрачна почти кожа, слънце невидяла, и да не му стане нещо на гарджето.

Друг въпрос, попаднах на някакъв сайт, който ми изглежда с много приятни цени, и доставя до Европа, но не до България естествено... някой успя ли да разучи каква е ситуацията с освобождаването на пратки от митница в Германия?

# 298
tiriti, моята кожа не е чувствителна, но е много мазна и много склонна към акне, единствения продукт за първа стъпка, който не ми предизвиква пъпки е балма на Ароматика. Писала съм и преди, че като аромат и приложение най-много ми допада този на Хеймиш, но и от него ми излизаше тук-там някоя пъпка. Откакто минах на Ароматика няма такова нещо. На мен лично аромата му не ми допада, но го приемам заради чистия състав и липсата на пъпки. В cosdna излиза с няколко различни резултата, но по мнение на Виола е най-доброто от към състав, а тя разбира от това.

Благодаря ти, Йен, за това ли става въпрос - Aromatica Orange Cleansing Sherbet?

Малко ме притеснява аромата, че бузите са ми често червени и някои неща с аромат ми щипят, но бих го пробвала, само да знам дали е това, за което говориш?

# 299
Скрит текст:
Привет момичета, аз си трайкам и ви чета  понякога и се включвам веднъж годишно с някой въпрос Simple Smile
Първо, имам питанка за препоръка за горката ми дъщеря, която е с природно суха кожа, като беше мъничка клонеше към атопична, но в момента уж е мазен тийнейджър и на лицето ѝ е една безумна комбинация от  черни точки по носа, някоя и друга пъпка в т-зоната, всичко останало е сухо, та сухо. Понастоящем си мие лицето с COSRX Good Morning пяната, като се сети се минава  с essence тоника на PKY и се маже с охлювите на COSRX - крема и слънцезащитата.
Някакъв препарат с BHA за тия пусти черни точки да препоръчате, ама мнооого мек и специален, хем да ги чисти, хем да е щадящ... и един еднорог ако може Laughing Страх ме е да не направи беля, тя е една бяла, тънка, прозрачна почти кожа, слънце невидяла, и да не му стане нещо на гарджето.

Друг въпрос, попаднах на някакъв сайт, който ми изглежда с много приятни цени, и доставя до Европа, но не до България естествено... някой успя ли да разучи каква е ситуацията с освобождаването на пратки от митница в Германия?

В охлювите има киселини и затова така й се е засушила кожата, и няма никаква хидратация. PKY си е съвсем базов  тонер, в случая е добре комбиниран с охлювите, но не може да даде нужната хидратация.
Може би е добре да спрете за малко охлювите и да наблегнете само на хидратация.
На сухите места може да слага тампони с тонера добре напоени за по 10 минути, някакви хидратиращи шийт маски.

BHA - патладжанения тонер на Bonajour. С него мажа сина ми макс 1-2 пъти седмично, защото е малък, но заради гъша кожа, а не за черни точки.

За суха и атопична  кожа киселините не са препоръчителни.
По правилния ред за мен е да се справите със сухотата, за почистване двустъпково - олио и пяна, което хем ще премахва добре слънцезащитата, хем ще бори черните точки и после хидратация, а BHA тонер, 2-3 пъти седмично, аз бих предпочела някакъв ензимен пилинг за чувствителна и суха кожа.

Последна редакция: ср, 03 фев 2021, 14:30 от zari65

Общи условия

Активация на акаунт