Азиатска козметика и грим 20

• 44 554
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Дами, някой ползвал ли е някой от тези продукти? Мнение? Търся си нещо с хиалуронова киселина - есенция или серум, ампула.Кожа- комбинирана 33 години.
WELLAGE - Real HA Bio Lift Capsule Serum
WELLAGE - Real Hyaluronic Capsule Serum
Isntree Hyaluronic Acid Water Essence  

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 10:04 от nuschinka

# 316
  • Варна
Здравейте!
Попрочетох назад из темите, но много информация и стана мармалад, та...да си задам въпроса направо Simple Smile АКо някой отдели време да ме насочи, ще съм благодарна
Първо бекграунд:
Кожа: 37г, дехидратирана, нормална (към смесена на места лятото), чувствителна
Рутина:
PM:
ТО Squalene clenaser
Pyunkang Yul Essence Toner
Medik8 RETINOL EYE TR (oт скоро)
Uriage Еau Thermale Water Sleeping Mask
AM:
вода
Pyunkang Yul Essence Toner
Clinique Moisture Surge™ 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator
Avene B-PROTECT SPF 50+

В търсене съм на:
1.Подходящ хидратиращ крем - може само за нощна грижа, но може и дневен/нощен
Последно изпробвах Hada Labo Skin Plumping Gel Cream, но кожата ми реагира със запушване на порите
Преди него използвах TO Natural Moisturizing Factors + HA
2. Околоочен крем. Сякаш клоня към Pyunkang Yul - Eye Cream
3. Измивно олио
Като всички трябва да са подходящи за чувствителна кожа
Та - вие сте Nerd

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 10:36 от hubavella

# 317
Hubavella, привет:) На пръв поглед - слънцезащита на къде е? Ако кожата е дехидратирана, не виждам хидратиращи продукти в рутината. Вечерното измиване също само с вода няма да стане. Едно от най-важните неща в азиатската козметика е 1.слънцезащита, 2.качествено измиване за напълно чиста кожа.
Всички останали активи нямат смисъл без горните две.
За измиват олио - вземи балм по-добре. Аз съм доволна от aromatica, но заради цената често го сменям с tonymoly chock chock green tea,което също е страхотно (TONYMOLY The Chok Chok Green Tea Sherbet Cleanser )

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 09:35 от HKl

# 318
Hubavella,  търсите за си смените рутината с азиатска или към европейската рутина да добавите нещо азиатско за акцент.

# 319
  • Варна
Hubavella, привет:) На пръв поглед - слънцезащита на къде е? Ако кожата е дехидратирана, не виждам хидратиращи продукти в рутината. Вечерното измиване също само с вода няма да стане. Едно от най-важните неща в азиатската козметика е 1.слънцезащита, 2.качествено измиване за напълно чиста кожа.
Всички останали активи нямат смисъл без горните две.
За измиват олио - вземи балм по-добре. Аз съм доволна от aromatica, но заради цената често го сменям с tonymoly chock chock green tea,което също е страхотно (TONYMOLY The Chok Chok Green Tea Sherbet Cleanser )
PM:
ТО Squalene clenaser - това е измивен продукт, който ползвам вечер
Пропуснала съм слънцезащитата - използвам Avene B-PROTECT SPF 50+ (ще коригирам в поста)
"не виждам хидратиращи продукти"? ---> Moisture Surge™ 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator и Uriage Uriage Eau Thermale Water Sleeping Mask?

Zari65, склонна съм да заменя напълно с азиатска, но леко плахо започвам, тъй като кожата ми не е  много толерантна Simple Smile
Идеята ми към момента е да добавя нещо към досегашната рутина и постепенно да заменя с продукти, които ми се отразяват добре и нямам нежелани реакции

Ползвам Uriage Water Sleeping Mask вместо нощен крем, защото от нея кожата ми е спокойна и я чувствам хидратирана  на сутринта. Но искам да заменя с крем (а маската ще я ползвам веднъж седмично, като допълнителна грижа..)

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 10:36 от hubavella

# 320
Харесайте си продукти и дайте да ги коментираме.

# 321
Момичета, досега използвах слънцезащитата на PURITO... Сега не знам, с какво да я заменя?! Държа да е с хим. филтри или комбинирани, кожата ми е смесена към комбинирана. Ако имате идеи, моля споделете! Ще съм Ви много благодарна!

# 322
  • Варна
С риск някой да помисли, че "чакам на готово", написах каква ми е кожата точно с идеята тези с подобна кожа да споделят какъв крем ползват, за да ме ориентират и след това да коментираме
Изчетох назад, видях варианти за крем, но вече се поизморих от проба-грешка "на моя глава" и съответно изхвърляне на продукти...и ми се иска поне да стесня търсенето въз основа на отзиви на някой с подобна кожа

# 323
  • Germany
Hubavella, погледнах нещата които ползваш и честно казано на твое място, на тези години, бих взела някоя ампулка. Нещо което да ползваш след тонер, серум или ампула. Просто идея👍 Например на Миша тайм революшън лилавата ампула за вечер или някоя друга анти ейдж, тук другите дами може да препоръчат нещо. Може някоя с охлюв или с прополис, много възможности има (Bonajour propolis serum имам в момента, хубав е).
Моята голяма любов е O Hui Prime Advancer Ampoule Serum. Лепне ми малко в началото, но много хубав ефект има на моята кожа.

# 324
  • Варна
Hubavella, погледнах нещата които ползваш и честно казано на твое място, на тези години, бих взела някоя ампулка. Нещо което да ползваш след тонер, серум или ампула. Просто идея👍 Например на Миша тайм революшън лилавата ампула за вечер или някоя друга анти ейдж, тук другите дами може да препоръчат нещо. Може някоя с охлюв или с прополис, много възможности има (Bonajour propolis serum имам в момента, хубав е).
Да, като идея ми е анти-ейдж да го докарам откъм серум, а от кремът - хидратация
Ще разгледам споменатите
Благодаря

# 325
Скрит текст:
С риск някой да помисли, че "чакам на готово", написах каква ми е кожата точно с идеята тези с подобна кожа да споделят какъв крем ползват, за да ме ориентират и след това да коментираме
Изчетох назад, видях варианти за крем, но вече се поизморих от проба-грешка "на моя глава" и съответно изхвърляне на продукти...и ми се иска поне да стесня търсенето въз основа на отзиви на някой с подобна кожа

Варианта проба-грешка винаги го има, няма универсални рецепти.

За слънцезащита с химични филтри
Розовата слънцезащита на неоген - не съм я ползвала.
Neogen - daylight protection - смесени филтри
Round Lab Birch juice - химични
и любимата ми innisfree winter barrier - химични.
huggee relief sun moisturizer - не помня дали беше с чисти химични или смесени филтри, но по скоро е с химични по консистения, също я харесвам.

# 326
Благодаря много, ще ги разгледам!

# 327
Zari, откъде купуваш Winter Barrier? Последно го поръчах от Ebay от един търговец, но не пристигна Sad

# 328
Да не си поръчвала от simplenavy  или нещо подобно е името на търговеца, защото и на мен не ми дойде.
От yesstyle  и от belieef . Имам и една резерва от нея в една поръчка, която ми виси при ггбг в Англия.

# 329
Момичета, попаднах на тази кутия с продукти. Познат ли ви е този брад? Дали ще си заслужава да се пробват продуктите? https://prettybox.bg/pages/mesechna_kutia
Това продуктите в кутията за м. февруари: 1. Емуслия за лице Aqua Marine
2.Toнер за лице Aqua Marine
3. Гланц за устни с чисти етерични масла SPA CEYLON
4. Околоочен серум с екстракт от слуз на охлюв Beauty Bakery
5. Шийт маска Beauty Bakery
6. Плодов сапун за ръце и тяло с ароматно Манго
7. Тестер с гел от чисто Алое Вера.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 09:49 от galena1206

Общи условия

Активация на акаунт