Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? - Тема 51

• 40 593
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
Да те е страх от земетресения и да купиш старо строителство е като да те е страх от инвестиции и да набиеш всичко в биткойн...

Имам ново, но да видя как е старото.. А и в квартала си е цифромания :-х

# 346
Като запозната - след земетресението във Вранча се приема нов закон за земетръс на който отговарят най-новите панелки. През 1987г. в България се приема още по-нови норми, с които всички сгради издържат на 8 по Риктер. 8 по Рихтер е 10 пъти по-силно от 7 по Рихтер. Счита се че за нашата територия вероятността да се случи е веднъж на 10 млн години (по спомен говоря).
Т.е. всички сгради след земетресението във Вранча през 1977г са практически безопасни при земетръс. Пернишкото земетресение от 6 по Рихтер го доказа - няма абсолютно никакви проблеми в жилишни сгради, освен по керпичените къщи с крадени материали по пернишките села.
Накратко - внимавайте като купувате панелки с избити стени или трегери - масово са така, защото все няколко умника от 64 апартамента средно е решил че няма проблем. Внимавайте като купувате старо строителство с махнати носещи тухлени стени - тип магазини по "Витошка".
Явно не си запозната..

Най-популярната скала за оценка на енергията при земетресение е локалната скала за магнитуд на Рихтер. При нея, нарастването с една степен на магнитуда съответства на 32-кратното увеличение на освобождаваната сеизмична енергия.

С други думи при разлика от  2 степени от скалата, имаме почти 1000 пъти повече енергия, а не 100 както ти си мислиш.

# 347
  • София
Хехе, мерси за поправката...
Все пак трябва ли да занимаваме форума и с логаритмични функции?
Само че земетресенията зависият изключително много и от дълбочината и от други неща и реално реалното усещане на повърхността не е толкова ярко изразено

# 348
Моля ви, хайде да спрем с това обсъждане, че аз съм суеверна. Както каза и ЧС, да не дърпаме дявола за опашката.

# 349
Пух, остави ги тия земетресения, кажи нещо по-сериозно! Например к'во стана с клетките на телефонните оператори, измери ли ги тия излъчвания?  😂

Нормите на много места са завишени. Журналисти вече правят предавания. Хората ги интересува как да си изберат по-добро жилище, нов електромобил, уред за дома, подобряване на комфорта в офиса, как да живеят по-здравословно. Темата се развива.. споделих много нова информация и пуснах анкета Simple Smile

https://bg-mam.ma/p/1242123/42192253

Искаш по-сериозна тема - какво мислиш за добива на шистов газ и влиянието му върху хората, природата и пазара на имоти?

https://eurocom.bg/show/premlchani-istini/10008
(превърти на 30 мин. 30 сек)

А по ирония или шесто чувство някакво, вчера е имало лек трус.
https://nova.bg/news/view/2021/01/23/312748/%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D … 1%80%D0%B8%D1%8F/

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 12:35 от pooh06

# 350
Съвсем в точния раздел си пуснал темата от линка - Свободно време - Общи дискусии. Това е новото име на Клюкарник-а, нали. Така че най-добре тези дискусии да се развиват на правилното място във форума.

# 351
И според теб добива на шистов газ няма да има влияние върху земетресенията и пазара на имоти, вододайните зони и още какво ли не?!?

Просто пропуснах да отговоря на това. То и на синьото кафе мястото му не е тук, ама хайде - за наши хора няма проблем :-p

Толкова от мен за днес до следващия месец - няма да взимам повече отношение и да ви забавлявам :-х

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 11:35 от pooh06

# 352
Пух, хората са късопаметни.
Нали писах по рано, ново строителство, върху описан земетръсен разлом, мочурище, свлачище се изкупуват на чертеж.
Единици са като теб.
Не се напрягай, живей си живота. Остави хората, да вземат своите правилни или неправилни решения.

# 353
Докато не бучнат сонда за шистов газ в Лозенец, такова обсъждане не  е за темата, според мен. А Синьото кафе доста години си е било в Лозенец, та е повече на място, макар и в периферията на темата. Според мен.

# 354
  • София
Струва ми се  безмислено да го пиша, а и не съм специалист, но шистовият газ се добива на повърхността или близо до нея. Докато земетресенията се определят от това, което се слува на километри дълбочина.
Така че очевидно няма логическа връзка ...
Но пък кемтрейлсите ги сипят навсякъде. Особено над София! Wink
Поне така съм чувал/чел.

# 355
Преди малко уж миеха улиците, но подозрително миришеше на някаква сладникава миризма. Дали не ни чипират?

# 356
Преди малко уж миеха улиците, но подозрително миришеше на някаква сладникава миризма. Дали не ни чипират?

Цистерните се пълнят от Файзер и Модерна Wink

# 357
Избягах бързо - и да са ми пуснали чип по въздуха, не са имали време да инсталират уиндоус.

# 358
  • София
Избягах бързо - и да са ми пуснали чип по въздуха, не са имали време да инсталират уиндоус.
Той се инсталира през домашния рутер със сила 120 миливата. (справка, съседната тема ...) Wink

# 359
Да не забравяме и базовите станции дето сеят 5G, мъртви гълъби и пресичат супите  на домакините.
Не си спомням вече в коя тема се коментираше за басейна "Червено знаме". Ето като по поръчка последно инфо за бъдещите планове: https://segabg.com/hot/category-sport/durzhavata-shte-stroi-spor … -mln-arena-armeec

Общи условия

Активация на акаунт