Любители на кучета - 112

• 27 271
  • 772
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ох, многострадална Геновева - много гадно това да има кой да ти превързва раните, почти обидно Simple Smile Буба не успява да си свали сама самозалепващия бинт, дано и Бела да не успее. За всеки случай, виж дали пише на пудрата нещо да се прави ако бъде погълната, та да си подготвена. Съчувствам ти за липсата на спокоен сън тази вечер и ти стискаме кой колкото палци има Heart

# 331
Аренцето така се сряза през есента, че чак и възглавничката на лапата я беше разкъсал (но при тичане и беснее).  Но нокатът беще цял. Промихме с кислродна вода, после купихме риванол и с него. Мажехме с гентамицин, слагаме чорапче и  с ластик, от тея дето връзват лука, но по голямо. Няма как да го свали. Никакъв проблем.
Само дето лигнята се научи още повече да драматизира. На вън - с чорапчето си ходи съвсем спокойно, в къщи на три крака - "вижте ме какъв инвалид съм"... 🤣

# 332
Момичета,сега моя се прибра от последната разходка и Бела си е порязала предната лапа. На външното пръстче нокъта е разрязан на две и кърви. Какво мога да направя сега,а утре сутрин ще я водя на доктор?
Измих я с хладка вода и подсуших,пробвах да й сложа чорапче от малката да не ближе,но го сваля.

За спиране на кръв ползвам това

# 333
  • под тепетата
Много кърви, ако е засегнат живецът, но няма страшно.
Малко да ви разсмея - как се чете рано сутрин в петък, когато си недоспал и не си си взел порцията кафе.
Прескачайки от готварския форум: "Поръсих обилно пудра захар, сложих обикновен бинт...." и тука вече май подскочих и се ококорих окончателно Laughing Изивнявам се, че на твой гръб, Margaritka_2014!
 Хубав ден на всички и без повече аварии!
А на някои повече суджук, не само за комка Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 334
  • Sofia
ToniShu,тя милата хем в цикъл,хем порязана,хем и шапката изяде,та сега я дебна и на изхода Sunglasses
Siyina,благодаря,ще си подготвя вече и за нея нещо в аптечката,до сега нямахме нужда.
Biliqna, ми то бинта си е стара и изпитана подправка Blush

Нощта мина тихо и мирно,спа ди в леглото (което е като след Тексаско клане),сутринта бе ръфнала само бинта,но чорапа си седеше.
За сметка на това бе изкарала флинтифюшките от шапката до входната врата,отдавна не бе вършила в нас работата,ама е била явно на зор.
Изведох я с пликче върху превръзката,хванато с ластичка от лук Blush и тъкмо на входа и го изгуби,та айде обратно да го търсим.
Ходи си нормално,не накуцва,тича си по полянката,все едно нищо й няма.
Снощи баткото сърдит,че трябва да си ляга,малката във фаза "що да не рева за всичко",аз я приспивах уж и моя отваря вратата на спалнята и вика "кучето му тече кръв" Flushed
Та ставам аз,дете реве,куче се дърпа,коридора в кръв-аз мия кучето,мъжо бърше кръв,малката търчи по пижама и реве...направо лудница.
Гледката не може да се опише,сега се смея,ама снощи...

# 335
  • sofia
Ах, тази Беля!!!
Вчера явно не ти е било ден! Представям си картинката...
На Лелето раната от операцията заздравя. Но...ходи на 3 крака. Мисля, колко би му помогнало едно плуване за мускулатурата...
За съжаление, не виждам къде ще се осъществи това до лятото...
Как е Вива?!

# 336
Ехх тези кучешки неволи..
Аз съм чувала, че кучетата в слюнката си имат някакви антибактериални свойства, и като се ближат, по-бързо им заздравяват раните. 🤔
Е естествено става въпрос за драскотини или малки рани,надали за дълбоки такива.
Тайра преди време беше си изкъртила буквално възглавничката на "лакътя" така да кажа 😁.. Направо висеше кожата, която отрязах, промих със спирт, сложих риванол и така 1 вечер, на следващия ден,пак промих, намазах с гентамицин и край. На 3 ден нямаше и помен от рана.
Страшно бързо заздравя.
Милата Бела, явно си е сцепила кожата между пръстчетата. Бързо да се оправя 🤞🍀
За Леон и Вива съм сигурна, че са добре! Дайте по една снимка, да ги видим Кришка и Сиви.. Какво се ослушвате 😁
Скрит текст:
Тайра си лежи, аз я чакам за разходка 🤦‍♀️🤪 [spoiler/]

# 337
  • sofia

Слагам даже две. Размазани, защото за щастие,  дори на 3 крака му се играе.

# 338
Кришка а лекарите какво казват за лапата? Кога се очаква да започне да стъпва на него? Според мен му трябва още време за да се отпусне и лека по лека ще започне да го използва. Плуването много би помогнало, но в тоя студ няма къде. Важното е, че е пълен с енергия и готов за игри. 🤗
Вивата е добре. Още е с дренажа, но всичко изглежда спокойно. И тя иска да играе и само се закача с Макс, ама не смея да я оставя да не стане някой сакатлък, че Макс си е доста голям и понякога минава като валяк през нея.
А сутринта някакъв мъник дето всеки път ни лае от двора си успя да излезе отнякъде и лети към Макс. Сестра ми добре, че го видя и ми каза да внимавам. Ей, голям смелчага, а точно две хапки куче. Ама ми стана смешно как го викаше стопанина му: "Малчо, ела тука бе копеле мръсно" 😂😂
Щом има заявка за Вивата, ето я:

# 339
  • София
Браво на Белаааа, каквото изяла - изкарала. И чорапчето си оставила, доброто момиче то! Сега един доктор да оправи нокътя, свършва й цикъла и край - лошото зад гърба й Simple Smile
Представих си целия екшън в дома ви, но пък каква история имате да разказвате на гаджетата на децата като пораснат "ооо, пък една вечер посреднощ любимата ти като не искаше да заспи, пък кучето си поряза лапата..." Wink

Sivi, тук през една улица и няколко двора от нас, има една баба, която уж гледа 4-5 бездомни, макар че може би да са й дворни - абе, храни ги и ги обича, пък те се разхождат сами из квартала Simple Smile И постоянно ги вика "Начкооо, Ванкаааа, Маяяяя, Мишкааа". И един ден пушим навън и се чува "Начкооо, Ванкаааа, Маяяяя, Мишкаааа. Ванка, къде е Мишката, бе, педераст". Пръснахме се от смях с ММ Grinning Grinning Обича си ги, ама си е леко тресната женицата, та и така им говори понякога.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 10:14 от ToniShu

# 340
  • sofia
Хаха, много екзотичен прякор има Малчо. Simple Smile))
След операцията, ортопеда каза, че до 4 месеца ще трае възстановяването. Аз се боя, че много отслабва крачето...милото е на половина на другото....В края на месеца ще го водим на консултация при него.
Радвам се, че и Вива е в настроение за игри! ♡

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 11:28 от Кришка

# 341
  • о`майна лунна нощ е
Кришка, нормално е да загуби мускулен тонус при положение, че пазите мястото. Но, както при хората, дори по-бързо ще дойде моментът и крачето ще навакса. Куче е, а те са удивителни същества. Изключително приспособими.
В тази връзка, не съм споделяла, но след нова година отново ходихме в приюта в Слатина. Докато кучетата се щураха на двора, забелязах, че в далечината едното нещо му има на лапата и викнах, за да може най-близкият до него човек да помогне. Стори ми се, че нагръдника се е измъкнал и предна лява лапа се е заклещила. Докато кажа "Нещо му има на предната лапа" и получих отговор - "То предна лява лапа няма". Ама аз недоскив и през дървото и кучетата наоколо дори не съм забелязала, че едното е трикрако. Смятайте с каква скорост и ловкост се е шмугвало и е играело с останалите.

Сиви благодаря за снимката! Красиво си ни е момичето. Слабост ми е!
ТониШу - благодаря ти за милити думи. Благодаря и на останалите. Мой си е камъкът и няма да имам спокойствие. Вече с наличието на мое куче, такова, за което първо аз на себе си трябва да разчитам и после на другите, не бих позволила за трети път да настъпя мотиката. Може би и заради тези два гряха сега го глезя твърде много, позволявам прекалено много неща и се опитвам макар и малко чрез дребни постъпки да си откупя част от вината. Било да купя нещо от базар, било да отидем в приюта и да почеша някой, било да оставя пари в кутиите по ветеринарните лечебници. Нищо от това, което правя сега, не може да изтрие грешките ми, но поне ми носи някой друг ден на по-малко тъга.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 20:02 от `ТуиГ

# 342
  • София
Туиг, никой не може да каже дали го глезиш прекалено Simple Smile Глезиш го както на теб ти харесва и толкоз. Не е опасен за другите, здрав и обгрижен е, щастлив е с теб, от там нататък няма кой да каже кое е прекалено глезене Simple Smile Глези го, радвай се, че можеш и това е! Поне ние така правим с Буба, нищо, че знае 5 команди на кръст - тя Е щастлива и нас само това ни интересува. Опитваме се да има нови неща в живота си, търсим нови начини да я правим щастлива, не тя нас да прави щастливи. Има си хора, на които се налага или им е мерак да учат команди, да ходят по изложби, по състезания, на лов, гледат пазачи... Ние просто не сме от тях, а кучето ни не живее зле, нищо, че е глезена, страхлива и поспалива. Пък е и дребна, не се налага да я обучаваме като голямо куче, с което е по-трудно ако не е приучено да изпълнява и да се съобразява. End of story за мен и не ми пука от никого, честно казано. Разбирам, че всяко куче и всяко семейство живеят различно и щом не е във вреда на никого, щом всички са здрави и щастливи - няма прекалено, няма малко и много. Глезииии!

Ето я днес как се радва на слънцето и клюкари през прозореца, чака нещо да мине през двора и да го налае (а петното на прозореца е от лисича лапичка, ще го чистя като се затопли малко времето):

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 12:06 от ToniShu

# 343
  • sofia
Тони, така го усещам и аз!!!
Глези смело!!!

# 344
  • София
+1 - Глезенето е голяма работа Simple Smile
Нашият Капончо също е обект на глезене - то не е дърмечкане/чешене/, галене, целувки, разни малки нещица за хапване, разходки - колкото иска, където иска / с изключения де /. Команди хич не знае - може и да знае, ама ние не знаем Simple Smile)) не ни и трябва, просто говорим като на дете. По скоро при нас е друго - казвам конкретни думи/ фрази, да си знае - примерно Хайде на разходка, Хайде да видим бате ..., Хайде вкъщи - да се ориентира за ситуацията Simple Smile
И ще се постараем да не го възприемем като част от дома ... понякога ми се струва, че тъгува за своите хора/човек, и ми става мъчно, но животът продължава, ще го компенсираме с двойна обич Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт