Любители на кучета - 112

• 27 266
  • 772
  •   1
Отговори
# 345
  • sofia

Част от глезенето-да ти пренесат леглото на слънчевото петно на пода...

# 346
  • Sofia
Ходихме на доктор,каза че не е сериозно. Да си седи отворено нокътчето,само ако почне да сълзи/кърви йодасепт и лекопласт да не ближе. Малкия дявол е намерила,тъй каза. Познат дока и ми се посмя на импровизираната превръзка с чорап и плик отгоре Blush
Обаче до клиниката 15 мин пеша,Бела от месец не се е разхождала по далече от блока и като почна едно лаене,тичане,дърпане...елееее куче...лайййй...ако я приближи бегом към мен...
Нещо се плаши от кучета,а пък те им мирише на женско и все към опашката й.
Пред блока едва прибрах триколка,дете и куче,че съседския бретон Бобо по мен,по Бела,по мен,а аз с една ръка гушнала Бела,с другата бутам триколката,с другата отключвам вратата,с другата галя Бобо Joy
Всеки ден нещо ново с моите диванета Heart

# 347
Tони, ние сме с френски прозорци в хола и пъвите две педи от пода са в лиги и сополи,  постоянно ги чистя, ама те все се лепят по тях да гледат я котки, я съседите и е нещо страшно.
Туиг, помня го аз ловния ви левент, тежат тия неща, но към момента е било единственият ти избор. С “ако” и “можеше” нищо няма да се промени, само се измъчваш.
Ако глезенето и даряването е твоя начин да се чувстваш добре, кой би те съдил, това хич не са лоши неща!

Марулета ме подсети с нейните разкази, тия моите и двете умират за ММ, а мен кучета ме яли, нищо че аз съм по разходките, храненето и обучението. Ако имаха избор биха ме продали за парче салам Simple Smile

# 348
  • Bарна, морето, сините вълни
Ох, как те разбирам, Хибискус! Joy
Ерос е същия продажен хайванин. ММ го вади само сутрин и вечер за пиш, а аз съм по дългите разходки, хранене и т.н. Но познайте кого обича повече и кого слуша? Не и мен. Малката и тя същата, ама нали момиченцата са по-привързани към бащите, не можа ли момченцето ни да се привърже така към мен. Grinning

Много се смях с Малчо-копеле мръсно и Ванка-педе**ста Joy Joy Joy
Тати пък на всички кучета обича да казва Пурко. Нали знаете кой е Пурко, прасето от Господин за един ден с Тодор Колев. Animal Pig

Милата ранена Бела, дано скоро не я боли. Kissing Heart

# 349
O, да. Аз като работя от вкъщи са ме взели за фикус, все съм наоколо и хич не ум правя впечатление. Мъж ми като се прибере става една радост, вой, скачане.. аз ако изляза без тях може и да ме посрещнат на вратата. Е, взимат ми чехлите или някоя тениска от коша за пране и я гушкат докато ме няма. В началото ми беше странно, но щом не ги късат и им е спокойно-защо не. Но чак да тъгуват за мен или да се радват като се прибера.. не бих казала.
Дайте идея от къде да им взема едно голямо легло/дебел матрак, поне 120х100 и да не се разоря. Кая иска хем на по-високо, хем да е завита, много не обича студа..

Пп пиша от телефона и виждам, че последните мнения са ми с по хиляда грешки, ще ме прощавате..

# 350
  • София
Tони, ние сме с френски прозорци в хола и пъвите две педи от пода са в лиги и сополи,  постоянно ги чистя, ама те все се лепят по тях да гледат я котки, я съседите и е нещо страшно.
Туиг, помня го аз ловния ви левент, тежат тия неща, но към момента е било единственият ти избор. С “ако” и “можеше” нищо няма да се промени, само се измъчваш.
Ако глезенето и даряването е твоя начин да се чувстваш добре, кой би те съдил, това хич не са лоши неща!

Марулета ме подсети с нейните разкази, тия моите и двете умират за ММ, а мен кучета ме яли, нищо че аз съм по разходките, храненето и обучението. Ако имаха избор биха ме продали за парче салам Simple Smile
И нашите са френски, и нашите са 2 педи омазани. Скоро ги мих и се учудих - аз мислех, че замаззното е отвън, заради строителни дейности и животни... то се оказа половината отвътре,  ама кой да се сети, че и Бубешкият нос може да маца Grinning Котките идват и се нареждат на прозорците да просят, а понякога съвсем умишлено да дразнят Буба и да си играят - дебнат я, "бият" с лапа, търкалят се на земята точно пред нея, за да я нахъсват да лае... Даже и Лиси понякога опитва да заиграва през прозореца, затова имаме и лапички; но е най-смешна като опитва с уста да премахне стъклото, което я разделя от Буба Grinning Grinning Grinning И й личи как не иска да я нападне, а иска да я види (нашата Лиси се оказа, че котките я бият и всъщност изобщо не респектира като диво животно, по-скоро е като кротко куче). А лапички оставя като се протяга - това от джама и от комарника по-удобно за протяжки не съществува. Буба пък отвътре се навива като пружинка, драска и "хапе" дограмата, а ние си знаем, че уплътненията бързо ще заминат и ще трябва да ги сменямае (ама не ни пука). Циркът е потресаващ, имахме наскоро гост, който стана свидетел - каза, че после 4 дни ни разправял на познатите си Grinning

Иначе и у нас ММ е алфата, но като съм пътувала, той казва, че Буби ме чака по цяла вечер да вляза от вратата. И като се върна е такава радост, все едно месеци ме е няало, пък аз примерно съм отсъствала 3-4 дни. Но винаги него посреща най-всеотдайно, тука става лудница от лай и подскоци, а пъзелите постоянно си ги "ремонтирам", щото някой хич не ги отчита като се развълнува Simple Smile
За леглото мога само да дам идея да ушиш при шивачка калъф и да го напълниш с каквото ти си искаш. Или да дебнеш промоции в Зооплюс-а...

Margaritka, и Буба беше такава плашлива като се разгонеше - не само животни, и звуци я плашеха. После си става нормалното куче, споко. Много се радвам, че с малко й се е разминало на белисимата Бела!!

# 351
  • о`майна лунна нощ е
Децата ми не са мазали толкова с пръсти по прозорците на колата, колкото Швепсовият нос.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 15:43 от `ТуиГ

# 352
O,да и колата става страшна, скоро си взехме един джип, недодялана американска работа, само кучкар би се зарадвал, че целият багажник е метал § пластмаса. Няма тапицерия - няма чистене, на пода има специално за модела гумена подложка/легенче, което на автомивка се сваля и мие иии.. абе родих се! Няма да слагам калъфи, дето с времето се вмирисват и не могат и да се отперат хубаво, няма и кал по гредите на багажника, защото просто не се задържат на метала, абе мързелива работа.
Искам по-плътно легло, имаме такива тип възглавница вкъщи, но овъгват някак и им стават неудобни и настава едно въртене нощем, побъркват ме. А не ми се коментира колко грозна "експозиция" сме нареди в хола.. кресло, пък специално купихме табутерка и я залепихме до креслото, за да има място за двете.. и сложихме и едно легло-възглавница отгоре, циганска работа.

# 353
  • Sofia
Smile
Много се смях с Малчо-копеле мръсно и Ванка-педе**ста Joy Joy Joy
Тати пък на всички кучета обича да казва Пурко. Нали знаете кой е Пурко, прасето от Господин за един ден с Тодор Колев. Animal Pig

И аз много се смях с този Малчо Smile
Пурко е самият Тодор Колев във филма, уникален!

Аз не мога да се оплача от липса на радост като се прибера. Имаме си даже ритуал.
Обикновено Чокича го заварвам на дивана, рядко на земята. Първо ме посреща от място с лудо бъхтене на опашката в какво е там наблизо. В това време и котката се появява отгоре на стълбата и удря едно "мяу". Задължително погалвам Чоки и той ляга по гръб с блажено примрежен поглед. След това аз се изправям и той с мен се вдига на задни лапи, прегръща ме и напира да целува... В момента, в който тръгна да се събувам, става интересно - мята ми се в краката, ляга върху тях, не мога да се наведа без да ме е шибнал десет пъти поне с опашката и да не ми е ударил две главички - то не е бурна радост, не е мятане!
И после е като залепен за мен. Котката, милата, не може да доближи...

# 354
  • тук-там
Хобискус,
Това е нашият пуф за две кучета 20-30 кг:
https://www.barbaron.bg/kucheshki-puf.html?zdamaski=29
А това ни е клетката за пикапа:
https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/kutii_prinadlejnosti_za_kola … i_aluminii/431442
Размер L, махнали сме преградната стена. Ще ти ги снимам вътре, за да видиш.
И двете ти препоръчвам с две ръце. За пуфа избери дамаска за външни условия. Стабилни и надеждни са!
Малко сняг от нас:

# 355
От клетка няма нужда, ние купихме преградна решетка от зооплюс и е перфектно.
Честно казано 110лв са ми много за кучешко легло.. то и за това сме на тоя хал с всякакви кучешки грозотии из къщата. Само табуретката беше 70лв, ама не ми се свидеха тогава 😂
Но този пуф ще е  и малък, мерих квот мерих 120х100 си им трябват поне.

# 356
Ох, чета за носове/лапички и други отпечатъци оставени от вашите диванета и хем ви се радвам, хем ме напушва смях. Виждали ли сте булдог в домашна обстановка? А когато някой яде, а клетия булдог е оставен на произвола на съдбата без храна точно в този момент? То са лиги, ама лиги Ви казвам... хахаха
Тези кучета се лигавят докато спят, дори! Мога да изпратя Маги за половин час само, на който не ми вярва... Satisfied
Пак по тази тема имам история с предната ми булдочка Реа и майка ми. На гости сме на нашите една зима, те живеят в провинцията. От едната спалня се излиза към тераса, като пред вратата има праг. Съответно дебеличката Реа се намърдва да спи там (понеже килима в тази стая е най-мек на света), та дори си е подпряла главата на прага пред вратата и маааазала лиги и нослета по стъклото на воля. На другата сутрин майка ми влиза да ни буди, сядайки на леглото поглежда към вратата на терасата и ми крещи  за добро утро "Лелеее навън каква зима е настанала чак стъклото е замръзнало - Виж, виж!" Flushed Laughing  Станах, приближих се до вратата, видях че това са Рей-ски засъхнали лиги и си легнах пак... Та така - душички златни са всичките диванета Heart Exl

# 357
  • тук-там
От клетка няма нужда, ние купихме преградна решетка от зооплюс и е перфектно.
Честно казано 110лв са ми много за кучешко легло.. то и за това сме на тоя хал с всякакви кучешки грозотии из къщата. Само табуретката беше 70лв, ама не ми се свидеха тогава 😂
Но този пуф ще е  и малък, мерих квот мерих 120х100 си им трябват поне.

И аз мислех, че ще е малък, но вместо това ни е голям. Но живо като го видиш, ще разбереш.

# 358
Арчи ни обича и двамата, но за ММ направо умира. И двамата го разхождаме, глезим, но алфата за диването определено е мъжът ми. Понякога ревнувам.. Smiley Двамата са голяма партия. Но пък всяка вечер Арчи заспива гушнат в мен, като ме захапва леко по корема. Smile Откакто сме го взели го прави това, не знам дали и други кучета го правят.
Отново позиране от манекена:

Милата Бела...дано бързо се оправи и не я боли много!
Радвам се, че Вивата и Леон се подобряват!

# 359
  • Бургас
Хибискус, вземи им бебешки матрак. Приблизително със същите размери са. Има и евтини, до 30 лв.
Или купи дебел дунапрен 10 см, с нужните размери, и уший калъф.
Кой питаше за кастрация на женско куче дали не спирала растежа - да види Елза магарицата, която е по-едра от всички женски лабрадори, които сме срещали, че и от някои мъжки. Преди първо разгонване е кастрирана.

Общи условия

Активация на акаунт