Любители на кучета - 112

• 26 547
  • 772
  •   1
Отговори
# 645
Моите девойки днес се сбиха от нищото, както играеха и се “целуваха” по муцунките и малката скочи на бой, от нищото. Нито играчки деляха, нито нищо, не разбирам какво стана..
за храна пак сте подхванали и се чудя дали можете да дадете съвет, Кая не качва хич, а идавам висока дажба от TOW, просто на изхода става повече, иначе разлика в килата-нъц, даже имам чувството, че още е свалила. Да и готвя ли редом с гранулата или някоя храна да препоръчате, така и така скоро трябва да поръчвам. В момента са на втори чувал тейст с риба, козината лъсна и изходът е твърд, добре им е, но пусто не качва..

# 646
Не знам за четвърта ваксина... да не би да е имал предвид ваксината за бяс? Тя е задължителна, по принцип.
Кая е прелестна! Heart

# 647
  • sofia
Кая е доста мъничка, нали?
Може би, ако отделно и поставят ваксината за бяс, за това. По принцип, правилото е, че не се извежда веднага след третата ваксина, която се поставя през 3тият месец. Би следвало да се доверявате на ветеринаря си.

# 648
Кая на 31 януари става на 3 месеца, сега е 4,500 кг.
Да, знам, че не се извежда веднага след ваксината, изчаква се десетина дни, но още месец и десетина дни е доста време.
 А Кая още не е и къпана, мием лапичките и дупето само. В Нечовешки магазин имаме позната и като ходихме последния път за памперси и вкусотийки, тя ни посъветва да не бързаме с къпането, защото заради ваксините им падал имунитета и лесно може да настине.
Сега и къпането се отлага Grinning
 В понеделник ще разберем за какво е четвъртата ваксина.

# 649
Кио също има четвърта ваксина. Казаха ни, че е втора за парвовироза и практиката в нашата клиника е такава от около 3 години. Имало много по-малко болни кученца в сравнение с преди.

# 650
  • Bарна, морето, сините вълни
Яяя вижте кои двама хубостници мачкахме днес. Heart

# 651
  • София
Слагайте нагръдника и вкъщи, за да свикне кученцето с него. Като го сложите, давате лакомства, почват игри, да свикне да свързва слагането на нагръдника с хубави емоции. Бела, като й сложих нашийник за пръв път за суха тренировка вкъщи, легна, обърна ни гръб и беше толкова обидена, че сме си позволили нещо такова да направим. Всички вкъщи умряхме да се смеем на реакциите й. Оставихме я да се поцупи и после с награди много бързо й мина.
Ой, красота! Simple Smile завиждам! Simple Smile

# 652
  • Варна
Деспи, срещата беше много приятна, благодаря. 😘
Понякога разделят третата ваксина на два пъти, за да се поеме поетапно и по-щадящо е за кучето, ама чак пък четири 🙄

# 653
  • под тепетата
Хибискус, бирена мая, може и не дъвчаща, просто тази ми попадна, за да прочетеш за какво е . Сещам се и за рибено масло. Не са само за козината.
https://biomall.bg/brewers-yeast-birena-maya-za-kucheta-21st-century-cena
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/grija-za-kojata-i-kozinata-19 … 00-tabletki-35501
 Блазе и на Мони! Надърмачка ли ги хубаво Бизу и Каду Laughing Тя май е имала близка среща с някой ръб баш до оченцето?

# 654
  • Bарна, морето, сините вълни
Цунка едни стълби. За щастие само ожулено и подуто.
Аз намазах повече, че са големи щураци, нааай-вече Каду. Ама и Монката им се радва. Ако знаете само какви гладки козинки имат, чудесни са и двамата. Heart

# 655
  • Sofia
Малко тъжно, ама толкова вярно...

# 656
Ох, че са хубави всички четирикраки и малкия бонбон с розовото якенце!

Аз да похваля Маги - вчера бях затворила спалнята, докато бях на работа и всичко си беше наред като се прибрах.
Днес бяхме при ветеринарите пак и им споделих за пишкането, а те умряха от смях и ми казаха да не й измислям още здравословни проблеми, че си има, според тях е поведенческо и дадоха същия съвсет - да затварям стаите с легла като е сама...
За ваксините - и аз съм объркана... имало няколко схеми ми казаха, така че maq_mi възможно е вашия вет така да практикува. На Маги днес примерно й направиха реваксинация на ваксините от преди 2седмици + ваксина за бяс + че й сложиха и чип... Голямо боцкане отнесе пак, горката и вече спи уморена до мен.. 😄
Да ви покажа как беше заспала снощи, гушнала играчката. Обаче това куче има талант като ме види/усети, че ще я снимам се ококорва или директно духва на някъде - няма да направим кариера на фотомодел - уви! 😂

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 15:37 от Stella Docheva

# 657
По въпроса с храната,ние даваме на Арес вече втора година само Nutra Line. Много съм доволна,той преди това не ядеше почти никакви гранули,тези си ги обича. 7,20 е килограма,като го погали някой ме питат с какво го къпя,защото бил много мек и пуфкаф Joy
Скрит текст:

# 658
  • Sofia
За нагръдника/нашийника,Бела още преди да излезе на първа разходка,вътре й слагахме нагръдника да свиква с усещането. Даже децата се забавляваха да я водят на повод-единия я води,другия й дава лакомства Blush Приемаха го и тримата като игра,същото правеха и когато ходехме на вилата,там двора голям и пак някои се опитваше да я води на повод. Бързо свикна,особено с лакомства под ръка.

Днес пак вън лаеше по големите кучета. Срещнахме съседския джак,дето е по малък от нея и като й изръмжа и тя сви уши и опашка и хоп зад мен. А обикновенно му е на главата. Надявам се тази асоциалност да отшуми бързо,защото вдига целия парк на главата си от лаене.

И след 3 часа вън разходки,дърпане и лаене ето как се спи в краката ми

# 659
Хибискус за добавките вече са ти писали преди мен. За гранулите бих ти препоръчала да гледаш по калорични и с по-висок % мазнини. Не знам дали имате познати ловци, но ако намерите и пърлена глиганска кожа ще спомогне много за качване на кг. За готвено бих ти препоръчала патешки фенер и крилца. Вариш и обезкостяваш, от крилцата има мръвка и кожа, а от фенера се отделя доста мазнина. Отделно, че самия патешки фенер можеш да даваш суров за ядене, ако ушатата яде сурово.
За боя между двете ще си се разберат те. Имат да напасват йерархия, особено като са от един пол. Това не означава да ги оставяш да се бият де, просто им напомняй, че ти си шефа.
Деспи завиждам за срещата ви с тия двама щураци. 🤪

Общи условия

Активация на акаунт