ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се мръщи, тясно му е вече вкъщи!

• 26 757
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Новите случаи, колкото и да са намалели, ги има. А хората стават все по-безотговорни и съм бясна на това.
Това е нещо с което никак не мога да свикна. И в реала, че и тук отвреме-навреме с голяяяма гордост се съобщава за събирания и купони. Толкова пък да не могат хората да си седнат малко на каквото трябва. Тъй като съм ходила буквално два пъти в живота си в Джъмбо, така и не схващам смисъла на предколедните "манифестации" в Джъмбо, какво толкова привлекателно има там.
В магазина правя съвсем учтиви забележки да се отдръпнат стоящите зад мен, винаги следва тосната реплика.
За ДО и ПО-в нашия град има определени линии, които в някакъв отрязък са наситени с ученици към гимназиите. Ами да направят за децата "коридор", в определен час от разписанието да е само за ученици, подобно на коридор за пенсионери в магазините. Има как да се измисли. В този смисъл, учениците от гимназии са наистина по-опасни-малките деца или учат в близко училище или ги водят с кола, т. е. спестяват десетки контакти в повече, които имат големите заради градския транспорт. Малките в повечето случаи не излизат от двора и не ходят по магазинчета (поне в началния курс на сина ми в две училища беше забранено) Малките, ако не са на занималня имат от 4 до 5 часа, големите, почти всеки ден 7.Затова приемам, че с оглед предвидимите контакти, при големите е по-рисково.

Но това, което най-много липсва е някаква предвидимост, да се знае при какви условия какво следва. Имам чувството, че тези от които зависи си играят на онче-бонче, счупено пиронче.

# 541
  • о`майна лунна нощ е
Врабчо, потресът ми идва от това, че изобщо не съм убедена, че децата нямат устройства. Не може цяло лято да кибичат в парка и да рият с копита по екраните, и в следващия момент да ги залостят вкъщи, от училището да им пуснат анкети имате ли смартфон, таблет, компютър и отговорът да е - не. "Липсата" на устройства естествено ще принуди ръководството да мине на тази форма на "обучение", но в случая съм убедена, че е въпрос на скатаване на множеството, което за съжаление рефлектира върху малцинството, което иска да учи.

# 542
Аз съм един от най-големите противници на ДО, защото на моите деца не им се отразява добре и въпреки това смятам, че в момента е разумно да се изчака малко с връщането им в училище. Да се види какво става след празниците, какъв ще е ефектът от връщането на малките ученици, отварянето на градини и ясли. Нека този път не се хвърляме юргулешката надолу с главата, без да сме проверили колко точно е дълбок басейнът. Началото на втория срок ми се струва разумно решение. На официалните цифри за заболели, "оздравели" не вярвам. Факт е, че имаме една свръхмъртност от 15000 за 2020, натрупана в последните месеци и от тях само половината са официално вписани като Ковид. Не е задължително останалите да са също Ковид, но при всички случаи са следствие от тази криза. Ей ги къде е март. Сега ще дойде, така че давайте го по-ведро.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 14:42 от ston

# 543
  • Между гори и планини
Ние сложихме скиорските панталони и ботушите с грайфер и излязохме в снега с Пубера и кучо. Вали прекрасно, и е толкова меко и тихо, че е прекрасно за разходка. Два часа Стивън и кучето бягаха и се търкаляха в снега. Слагам ви няколко снежни снимки. Сега запарвам липов чай и се отдавам на мързел.

# 544
И като няма устройства, има учебници. Има телефон.  Има телевизия. Нали направиха предавания
Че у джунглите се оправят, тука не могат. Даз министъра каза, че няма родителски капацитет и желание. Така е. Но няма и учителски. Ми учителката да хване телефон, па днес да звънне на тоя, утре на оня. По една книга да ги накарат да прочетат и дискутират е така, 1 час. Все е нещо. Не знам...баба ми, лека й пръст, щеше да е от тия, дето ще намерят начин.  Родом от една махала в Балкана, завършила учителски институт, нищо особено. Но с желание учеше и циганчета, и селянчета, и вмъкваше и история, и хигиена, и култура, и възпитание, и учеше и четеше цял живот самата тя.На улицата да ги срещне, ще намери добра дума, нещо да се разговорят, да ги поучи Wink, и я уважаваха, и я обичаха.
Сега...знаете ли какви ги бълват познати учители във фейсбук. Срам ме е. Срам ме е.

# 545
Врабчо, потресът ми идва от това, че изобщо не съм убедена, че децата нямат устройства.
Някои наистина нямат. Няма и родители, които да могат да помагат. Добър нет също няма на места.
Не става дума да скатаване, не всички семейства са амбициозни, не всички деца са бутикови. И това не ги прави лоши. Има прекрасни, умни деца и там. И не, не са от малцинствата.
Присъственото училище притежава и социална функция, това всички го знаем. Не ми се продължава, който разбрал - разбрал.

Завиждам за снега. Искаме и ние, а шейната чака в склада. Дано натрупа и тук.

# 546
  • София
Абе и това с купоните е малко прекалено. Повечето хора, които познавам, включително и аз се заразиха в офиса или покрай работата си. И го пренесоха вкъщи. А и от Коледа минаха 3 седмици, а засега се движим добре.

# 547
  • о`майна лунна нощ е
Хепи, точно това имам предвид. Това са деца 8-ми и нагоре клас. Ако ги проверят във фейса, 99% от тях ще се окажат с публикации, статуси и умни мисли. В шоковото дистанционно от март 2020 г. имаше момент, в който малката работеха във фейса и месинджъра с класната си. Деца 4-ти клас тогава. Докато разработят и се адаптират към учебните платформи. Значи може. А тия лунгури 8-ми клас да ми разправят, че нямат възможност да учат през платформи ... е, това ми дойде в повече. Детето, от което ми е информацията, е момиче и коментирахме колко й е тъпо и безпереспективно в момента.

# 548
  • София
Хепи, много съм съгласна!

# 549
На тази вълна съм в момента.
Големи ядове имам с местния доставчик на интернет и май ще се наложи след малко да отида да му взема някаква флашка

# 550
  • софия
Покрай изискванията за организацията за класното по бел и аз леко се напрегнАх. До сега само веднъж, точно след като приключи едно контролно по мат, имахме проблем точно за по-малко от 10 мин. с нета. Няма да го мисля, ще подходя ентусиазирано и положително. В петък съм в работата и баща ѝ ще се занимава със свързаности.

# 551
Аманда, за временно спасяване на положението можеш да ползваш твоя мобилен нет, споделяш го и лаптопът го тегли. Ама сигурно го знаеш това, де.
Аз така действам вкъщи като имаме срив, защото тийнката изпада в паника. Писаха и веднъж отсъствие по МАТ заради липса на нет и ужасно се притесни.

# 552
Мили момичета, блатодаря, че ви има!
Чувствам се късметлийка, че ви " познавам"!
Благодаря ви за топлите думи, за прекрасните пожелания, за отделеното време!
Днес за втори път благодаря за пожеланията, и не е от разсеяност, а защото прочетох всички пожелания, и не мога  да отмина с мълчание искрените ви пожелания!
Спирам, че се разчувствах🙂

Доня, прекрасно е при вас!❤
Може ли да ми изпратиш Кучо да ми погостува за неопределено време?🥰

Аз преминаг приз фазата на гнева и стигнах до фазата, в която ме е обзела апатия по отношение на училището.
Толкона безумия видях по време на ДО, незаинтересованост от страна на учители, незнание , а преподават на гимназисти. Има и бели лястовици, които се борят да научат децата на нещо, намират начина, имат и подход.

Омръзна ми да разчитаме на късмета.
Късмет за лекари, късмет за учители, късмет за управляващи....
Ег@ ти хазарта.

# 553
Врабчо, той така си ползва мобилните данни, но те скоро ще свършат. Аз работя със служебна флашка, но и тя е с месечен лимит.

# 554
Туиг,  както казах моя братовчедка е учител в добра ПГ. Има деца, които плащат по 120 лв/месец за мобилен Интернет. Тези, чиито бащи са по чужбина могат да плащат, но тези, чиито бащи са само на сезонна работа не могат.
А и да учи през телефон или таблет пълноценно, аз не си представям...
Започва яко разслоение на масите, което няма да доведе до нищо добро!

Общи условия

Активация на акаунт