ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се мръщи, тясно му е вече вкъщи!

• 26 743
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Ред, мисли тема с "дебели".
И това ще мине, момичета, лятото ще дойде 😘

Джуди, честит да бъде рожденикът! Нека преодолява трудностите с лекота и реализира мечти си! Успешно да завърши и да намери мястото си!

Благодаря.

Прочетох "дебили", понеже на мен туй ми се навърта по горния етаж...

Judy, честито на младежа ти! Нека е здрав и смело да сбъдва мечтите си. В което не се съмнявам, защото зодия Козирог знаят какво искат и как да го постигнат.
Като сме тръгнали с (анти)утопиите да ви споделя, че сега последната опорка е, как след 20-ти януари като встъпи Байдо, ще сложи край на п(Л)андемията. Всичко досега било само за размътване водата на Тръмпи.
А, дано...Thinking

Благодаря. Моето все твърди, че не знае какво иска. За разлика от другото /осмокласното/ добитък, дето от 3-годишно си е заявило нещо и не отстъпва на ината си ни на крачка. Пак самолети си е напоръчало и твори ли, твори... на картата на бюрото /една такава, огромна карта на България/ си е маркирало Граф Игнатиево.

Е та то всеки туй обеща - големи управители се навъдиха - туй на кризи, туй на п/л/андемии - Богове живи направо! Чакам нашата жаба какво ще каже след атовете.

# 571
Judy, честит празник!
За съжаление на една голяма част от учителите не им пука изобщо за учениците. Имам служебни контакти с учители и ги слушам какво говорят за децата  "невъзпитани, арогантни, не стават и т.н." Голяма част от тези хора са абдикирали от призванието на учителя и извършват тази работа, защото няма каква друга да започнат на тая възраст. На тези хора ситуацията им дойде дюшеш. Има разбира се и бели лястовици. Вчера говорих с учител от т.н. център за специална образователна подкрепа. Там пък каква трагедия е ДО......

# 572
  • софия
Днес се случи да поговоря с доктор, професор, възрастен, хирург, все още работещ активно в сферата на здравеопазването. С негови аргументи, различни от тези на Мангъров, защото не е имунолог, подкрепи тезата му за "пандемията", без изобщо да го споменава като име, защото има своя собствен огромен опит и научни наблюдения. Каза, че 80% не би се ваксинирал с тази ваксина, 20% би помислил, но има много съпътстващи фактори, които не изискват неговото лично решение.
Не съм и продължавам да не вярвам в световната конспирация, но не вярвам и в "пандемията" без да отричам наличието на сериозно заболяване. Мъчно ми е, че децата със своето образование трябва да платят част от цената й. Ние сме поживели, видели сме и хубаво, и трудно, но не ни е била отнета ценността да учим.

# 573
Само едно не ми харесва в цялата ситуация. Това плюене как само тука сме зле и как само нашите управници са зле. Че са зле, зле са, но като гледам и другите "бели" страни хич не са цъфнали и вързали. И вече казах, ако и тук ще са отворени по този начин училищата постоянно с маски (малък проблем) и увити с одеяла (голям проблем) при отворени прозорци, ами мерси, не искам. Никъде никой по света не можа да се справи с тази криза. Ако не бяха на власт в България сегашните дебили, а бяха някои други пак същите поразии щяха да сътворят.
И спирам дотук. Аз си чакам вече пролетта и съм дзен.

# 574
  • София
Ред, мисли тема с "дебели".

Ау, Звънче!
Веднага се включвам с безподобна глупост.
Тези най ми идат отвътре, но понеже този път няма да го слагаме за заглавие, веднага го изплесквам.

Скрит текст:
Леле, малко сме дебели,
но пък ний сме възприели,
че сме хубави така.
Днес ще готвим мусака. Grinning

Пък ето ви и нещо чудно, което четох днес по темата:
https://www.24chasa.bg/zdrave/article/9400339

# 575
  • София
Ред, веднга се сетих, че във вицовете мусаката винаги върви с още нещо. Joy

# 576
Само едно не ми харесва в цялата ситуация. Това плюене как само тука сме зле и как само нашите управници са зле. Че са зле, зле са, но като гледам и другите "бели" страни хич не са цъфнали и вързали. И вече казах, ако и тук ще са отворени по този начин училищата постоянно с маски (малък проблем) и увити с одеяла (голям проблем) при отворени прозорци, ами мерси, не искам. Никъде никой по света не можа да се справи с тази криза. Ако не бяха на власт в България сегашните дебили, а бяха някои други пак същите поразии щяха да сътворят.
И спирам дотук. Аз си чакам вече пролетта и съм дзен.

Ама то затуй е пандемия, щот безумието е обхванало света или по-голямата част от него. Laughing
Обаче правят големи митинги навън, нищо, че у нас вероятно не ги пускат въобще по новините /предполагам, като знам нивото на слугинажните ни медии, че не излъчват, иначе не ги гледам изобщо отдавна/.

# 577
  • у дома...
А, излъчват си ги. Последно май снощи даваха протеста в Чехия.
Аз бих се ваксинирала, но искам да си избера с коя ваксина.

# 578
В сайта на фег са качили инфо, че няма да има февруари изпит за delf във фег. Отлага се за края на юни. Нашата класна ни каза, че е добре и осми клас да се явят на А1 февруари, за да трупат опит. В края на юни, обаче ще се между А1 и А2 и ми се вижда малко странно да се явят на А1, а за А2 няма да са подготвени. По другите ЕГ явявате ли се на такива сертификационни нива в осми клас?
Не, че е тупнал тупана, ама да се намирам на приказка. Аз реших, че съм в дупка преди РД и затова ми е хипер криво. Ще изчакам утре Бисето да ме зарадва как се е събудила и всичко е ведро след РД и аз така след няма и 10 дни ще съм хепи Simple Smile. Ще трябва да ги издържа Simple Smile.

# 579
  • Някъде в Европа...
Бисе, честита да си! Здрава, обичана, обичаща!

Днес имах много работа на работа и сега разбирам, че до 31.01 поне ще учат от вкъщи..Нека, те толкова изкараха, та сега ли ще спечелят....и без това е студено и гадно времето..Ей, много го мразя този сняг, нищо хубаво не намирам в зимата, само студ и мокро, тъмно, мрачно...успокоението ми е, че вече е средата на януари, още макс 2 месеца и ще става топличко...
Днес се прегърнах с колежка, която виждах за пръв път след НГ...Явно и на двете ни е писнало от тази дистанция и съвсем сърдечно се прегърнахме и честитихме. Първия работен ден за годината беше много странен - всеки умишленно се дърпа и подава само ръка, усещаш как ти се иска, но си поставяш граници (ходим си всички, при нас не се работи дистанционно). Ей, побърка ни този вирус - дори да избягваме елементарния човешки контакт ..

# 580
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мария, при нас са на учебник А2, като до края на годината трябва да вземат В1. После 4 години за В2.

# 581
  • София
И при нас е така с нивата.

# 582
  • София
Ами то не е ли навсякъде с ИИЧЕ така? В1 в края на осми клас, сиреч през юни.
Имам предвид на практика.

# 583
  • Отвъд алеята зад шкафа
Би трябвало да е така при всички с ИИЧЕ.

# 584
Е, нормално, АЕ върви по-лесно и по-бързо (нали с АЕ беше Ема). ФЕ си върви бавничко. Учебникът за 8 клас отзад е с изобразена скала за нива и е показано между А1 и А2. Иначе вижте си табличката на първа страница, В1 по мон се завършва в края на 10 клас Simple Smile
Знам, че в СМГ с НЕ в края на 8 клас се явяват в Гьоте на В1, което ми се вижда доста високо за една година нов и също труден език. Но си се справят там децата. За другите гимназии с немски и испански не зная дали ходят и ми е любопитно. То каква сума е един такъв изпит за ниво, било то и А1?

*аз докато напиша и вие се разприказвахте Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт