Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 8

• 78 006
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Привет отново Simple Smile В понеделник съм на консултация с кардиолог, анестезиолог и Григорова. Решила съм, че ако и тя като моя АГ каже седалищно раждане, за съжаление ще сменям болницата. Сумата, която искат за секцио по желание ми е малко солена Grinning
Въпросът ми е има ли някаква процедура при смяна на болницата за раждане (вече съм говорила с друг АГ от другата болница).Предполагам, че консултациите за хоспитализация и документите, които ще ми дадат да попълвам в понеделник в Щерев, не са обвързващи да раждам там? Не е проблем след Григорова да се чуя с моя АГ, да му обясня и кажа, че съм се насочила към друга болница? Мерси Blush
Ужас, как седалищно раждане! Това вече на нищо не прилича. При кой АГ си? Каква е цената на секцио по желание?

# 481
Привет отново Simple Smile В понеделник съм на консултация с кардиолог, анестезиолог и Григорова. Решила съм, че ако и тя като моя АГ каже седалищно раждане, за съжаление ще сменям болницата. Сумата, която искат за секцио по желание ми е малко солена Grinning
Въпросът ми е има ли някаква процедура при смяна на болницата за раждане (вече съм говорила с друг АГ от другата болница).Предполагам, че консултациите за хоспитализация и документите, които ще ми дадат да попълвам в понеделник в Щерев, не са обвързващи да раждам там? Не е проблем след Григорова да се чуя с моя АГ, да му обясня и кажа, че съм се насочила към друга болница? Мерси Blush
Ужас, как седалищно раждане! Това вече на нищо не прилича. При кой АГ си? Каква е цената на секцио по желание?

При Михайлович съм, от когото съм много доволна ☺️ И наистина ще ми е мъчно, ако се наложи да сменя болницата...Много мил, любезен и спокоен лекар. Просто в Щерев политиката е за естествено раждане явно под всякаква форма 😃 Реално идеята е да чакаме да видим как ще тръгне раждането и в зависимост от ситуацията ще се опитаме или седалищно, или спешно секцио. Да не знам обаче какво ще се случи на мен ми създава напрежение, а и не искам да опитвам седалищно изобщо... Предполагам, че ако откажа този вариант, ще се води секцио по желание, като цената по спомен беше нещо от сорта на 3500-4000 лева...😳

# 482
4100 лв е цената на секциото по желание . Секциото по желание не се покрива от здравната каса,затова бивате третирани като неосигурени пациенти-3500 лв раждане и 4 нощувки по 150 лв.(Това е минимумът нощувки в родилно за секцио,ако всичко върви наред).

# 483
Еее, при положение, че си здравно осигурен да те третират като неосигурен.... Това е безумие. Направо и аз много се чудя. Септември трябва да запиша час  за проследяване и мисля директно да питам. И ако е така, ще се следя на друго място. След едно секцио и възраст 41 ми се струва доста екстремно. Въпреки, че седалищно раждане е сигурно още по екстремно!

# 484
  • София
А правят ли поне обръщане на бебето? Чувала съм че в чужбина се прави,даже гледах как Ким К и обърнаха второто дете и си роди нормално.

# 485
Като само да добавя, първото ми секцио през 2015 е по тяхна вина. Пъпната връв беше на края на плацентата и моята док, която е репро специалист, тогава твърдо заяви, че ако искам нормално да си търся друг доктор. Тогава също така докторите правеха инвитро, следене на бременност и раждане. Нямаха физическа възможност да чакат нормално раждане. И политиката беше съвсем различна. След консултация на друго място ми казаха, че мога да родя нормално, но вече в 36, 37 седмица не ми се местеше.

# 486
  • София
С нищо не си обвързана. Само си поискай изследванията, амбулаторни листа от прегледите и от ФМ предполагам имаш, и си поискай обменна карта с която отиваш в другата клиника. Даже не дължиш и обяснение.

# 487
TinkerBell89, в 35-36та седмица е рано да се правят изводи дали бебето ще се обърне. Понякога това се случва малко преди самото раждане. А секцио винаги може да се направи и не виждам смисъл да се планира месец по-рано. Още повече, че практиката в България е планираното секцио да се прави 7-14 дни преди термина, което не е правилно, освен ако не се установи фетално страдание.

Според мен, отиди в друга болница, където ще те изчакат до последно и ако бебето не се обърне, тогава да направят секцио. Не навсякъде искат предварителна уговорка с лекар и подписване на документи. Например, в Надежда няма избор на екип и реално всяка  родилка може да отиде директно да ражда, ако реши. Докато в Щерев те задължават да избереш лекар и то месец по-рано, което не е много добър вариант.

# 488
  • София
Точно така! Да не говорим , че е незаконно да се попълват документите един месец по-рано затова умишлено казват не слагайте датата, като ви приемем тогава,ще напишем датата. В никоя друга болница го няма.

# 489
Да, и аз не съм чувала никъде другаде да го правят.

Освен това в Щерев изборът на екип е задължителен, а в стандартните болници това е по преценка на родилката. Отвсякъде се опитват да се застраховат и всичко да им е сигурно.

Иначе, за седалищно раждане и аз не бих се съгласила, но бих изчакала до последно дали бебето ще се обърне. Не виждам проблем и при при започнало раждане с леки контракции или признаци за наближаващо раждане да се пристъпи към секцио, ако бебето не се е обърнало. Това е операция, при която всички болници имат опит и реално за 10 мин могат да те вкарат в операционната.

# 490
  • София
Проблема със секциото е, че тръгне ли раждане има един момент в който става невъзможно да се направи. Затова лекарите искат при секцио да вадят бебето 10 дни преди термин. Ако бебето е вече влязло във родовия канал не може да се направи секцио.

# 491
Здравейте. Във вторник съм на БХС и ми казаха в понеделник да дам кръв. Дали, според вас, мога днес да отида да ми вземат кръв, тъй като ми е по-удобно. Утре, ако дам на обяд, дали ще излезне резултата за вторник в 10.30, когато имам час?

# 492
  • София
Здравейте. Във вторник съм на БХС и ми казаха в понеделник да дам кръв. Дали, според вас, мога днес да отида да ми вземат кръв, тъй като ми е по-удобно. Утре, ако дам на обяд, дали ще излезне резултата за вторник в 10.30, когато имам час?
Най-добре е утре да се даде кръв. Между кръвта и ултразвука не трябва да има голяма разлика. Даже ако часът ти беше следобяд щеше да е добре в същият ден сутринта да се даде кръв.

# 493
Мерси Kene, ако дам утре към обяд, резултатът ще излезне до следващата сутрин? Това ме притесняваше само, за колко време излиза.

# 494
  • София
Мисля, че ще е готов резултата до сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт