Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 8

• 78 006
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Въпросът е, че точно в Щерев могат да чакат да се обърне повече време, отколкото би било безопасно и отколкото биха чакали в друга болница.

# 496
TinkerBell89, в 35-36та седмица е рано да се правят изводи дали бебето ще се обърне. Понякога това се случва малко преди самото раждане. А секцио винаги може да се направи и не виждам смисъл да се планира месец по-рано. Още повече, че практиката в България е планираното секцио да се прави 7-14 дни преди термина, което не е правилно, освен ако не се установи фетално страдание.

Според мен, отиди в друга болница, където ще те изчакат до последно и ако бебето не се обърне, тогава да направят секцио. Не навсякъде искат предварителна уговорка с лекар и подписване на документи. Например, в Надежда няма избор на екип и реално всяка  родилка може да отиде директно да ражда, ако реши. Докато в Щерев те задължават да избереш лекар и то месец по-рано, което не е много добър вариант.
Да, именно Simple Smile Това ми е уговорката с другия АГ в другата болница. Слагаме дата за секцио седмица преди термина, но ако бебето се обърне междувременно, си раждам нормално.

Чакам все пак да мина и през Григорова утре, да видим и тя какво ще каже за секциото/седалищно раждане, въпреки че май е ясно Grinning Тогава вече ще взема окончателно решение дали да сменям Щерев...

# 497
TinkerBell89, в 35-36та седмица е рано да се правят изводи дали бебето ще се обърне. Понякога това се случва малко преди самото раждане. А секцио винаги може да се направи и не виждам смисъл да се планира месец по-рано. Още повече, че практиката в България е планираното секцио да се прави 7-14 дни преди термина, което не е правилно, освен ако не се установи фетално страдание.

Според мен, отиди в друга болница, където ще те изчакат до последно и ако бебето не се обърне, тогава да направят секцио. Не навсякъде искат предварителна уговорка с лекар и подписване на документи. Например, в Надежда няма избор на екип и реално всяка  родилка може да отиде директно да ражда, ако реши. Докато в Щерев те задължават да избереш лекар и то месец по-рано, което не е много добър вариант.
Да, именно Simple Smile Това ми е уговорката с другия АГ в другата болница. Слагаме дата за секцио седмица преди термина, но ако бебето се обърне междувременно, си раждам нормално.

Чакам все пак да мина и през Григорова утре, да видим и тя какво ще каже за секциото/седалищно раждане, въпреки че май е ясно Grinning Тогава вече ще взема окончателно решение дали да сменям Щерев...

Споделете какво е станало с Григорова, ако е удобно Simple Smile

# 498
  • София
Много ми е любопитно как протича процеса за седалищно раждане както и дали практикуват обръщане на бебето, ако не те притеснява моля и ги задай.

# 499
Много ми е любопитно как протича процеса за седалищно раждане както и дали практикуват обръщане на бебето, ако не те притеснява моля и ги задай.

Практикува се, в клиниката на Мазнейкова.
Имам приятелка, на която Др Кобаков помогна в обръщането.

# 500
  • София
Мен ме интересуваше дали Щерев го практикуват, защото ако ще карат и седалищно да се ражда нормално, трябва да опитват преди това обръщане.

# 501
Ъпдейт: Минах през Григорова, авторитетна личност, но беше доста любезна. Дори не спомена седалищно раждане Open Mouth Директно каза секцио, но на термин. Ако преди това почне раждането, спешно секцио. Ако бебето се е завъртяло главично, нормално раждане...
Толкова се изненадах, че забравих да питам за верзиото Flushed
Каза да правя упражнения, да се разхождам и че бебето все още може да се обърне...

# 502
  • София
Благодаря ти за ъпдейта. Реално те е оставила на произвола. Може би четат мненията и се опитва да смекчи пресата за нормално раждане. Ако за авторитет се приема прическата и това че е пенсионираната директорка на Тина Киркова Joy

# 503
Не мога да разбера защо няколко потребителя само пишат да хейтят тук. Предложените варианти не са по-различни от тези,които е предложил и другия лекар, както и са най-логичните за случая на жената. Kene, какво за теб значи да не е на произвола, да й кажат "секцио 2 седмици преди термин независимо как се е обърнало детето" ли?
Не съм ходила на консултация при Григорова,защото раждах нормално,но идваше на визитация всеки ден и нито беше злобна,както я изкарват тук,нито пипаше гърдите гадно,както пак някой беше написал. Изобщо не мисля, че реалността съответства на това,което се пише тук.
В моята "смяна" имаше 2 момичета, които преносваха,едното си роди нормално,другото - секцио заради увита пъпна връв. Т.е. когато има причина за секцио,лекарите си пристъпват към него.

# 504
  • София
Ама ти си раждала нормално, тоест твоето желание е съвпаднало с желанието на Григорова. Има един момент в който дори и по спешност секцио не може да се направи, затова АГ се презастраховат и вадят бебето 10 дни по-рано. Това не е хейтване, темата не е само за похвали на Щерев.

# 505
Това са чудесни новини, честито! Сега вече може да се отпуснеш и да се насладиш на последните седмици от бременността.  И на мен д-р Григорова ми разреши секцио, но по други причини. Операцията също беше извършена от д-р Михайлович и имам прекрасни спомени от раждането си. Дори и в мечтите си не съм си представяла, че ще е толкова леко. В добри ръце си!

[/b]
Ъпдейт: Минах през Григорова, авторитетна личност, но беше доста любезна. Дори не спомена седалищно раждане Open Mouth Директно каза секцио, но на термин. Ако преди това почне раждането, спешно секцио. Ако бебето се е завъртяло главично, нормално раждане...
Толкова се изненадах, че забравих да питам за верзиото Flushed
Каза да правя упражнения, да се разхождам и че бебето все още може да се обърне...

# 506
TinkerBell89, чудесно. За мен, това е адекватно решение да се изчака до термина. Първо, че бебето може съвсем накрая да се обърне и второ, секциото по-отрано не дава възможност на плода да се развие изцяло. Неслучайно СЗО счита, че колкото по-рано е изваждането на бебето, толкова по-висок риск има то да се нуждае от интензивни грижи.

Kene, спешно секцио не може да се направи единствено, ако главичката вече излиза, което е най-последния етап от раждането. Само че докато се стигне до него минава определено време, а особено при първо раждане, нещата стават бавно. Т.е. има достатъчно време да се направи секцио дори и при вече започнало раждане при положение, че няма да я пробват да ражда нормално, а веднага ще направят секциото(ако бебето още е седалищно). А тази практика да се вадят бебетата планирано повече от 7 дни преди термина вече се отрича от медицински лица в световен мащаб, тъй като повече може да навреди, отколкото да помогне. А като причина, която съм чувала от лекари е, че се прави най-вече за да се запази максимално родовия канал на родилката (да не се стига до разкритие) и да е удобно за лекарите (планирана операция, а не такава в последния момент). А най-фрапиращите причини за ранно секцио, които съм чувала са отпуск на лекаря и голямо бебе, на което му е тясно вече... За съжаление, в България няма особена адекватност в тази насока.

# 507
  • София
Жената на брата на мъжа ми след няколко дни ще ражда в Англия и там са и определили дата за секцио  9 дни преди термин.

# 508
Момичета, дойде време да избера доктор... Чудя се между др. Александров или др. Арабаджи! Някой, ако може да изкаже мнение от личен опит, ще съм благодарна 😉

# 509
  • София
Аз бях при Александров, добър лекар е, отличен оператор. Винаги си вдига телефонът, но е малко тип темерут, ако мога така да се изкажа. Например след раждане не очаквай да дойде да те види дори веднъж.
Последните няколко страници почти само Арабаджи се обсъжда, върни се да прочетеш. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт