Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 8

 • 2 125
 • 40
 •   2
Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 47
Аз се следях при Д-р Кръшкова. Мога да кажа, че на всички въпроси и питания ми е отговаряла адекватно. Да, студена е като човек, но пък си върши работата както трябва без излишни приказки и т. н. Тръгнах да раждам в 7 без нещо ме приеха с 3см разкритие, тя дойде към 8 мисля, че беше. Прави си прегледа, гледа как е положението и към 9 дойде и ми спука водите и каза "до 10 трябва да си родила". Така и стана, родих в 10:09 живо и здраво дете. Всичко мина без проблем. Аз я препоръчвам 🙂Аз в момента следя бременност си при др. Арабаджи и съм много разочарована! Винаги прегледа ми минава за 10 мин., никога не ме изслушва и не ми дава съвети. Имам проблем с храненето и хич нямам апетит- нищо! Имам запек- нищо. Да не говоря за нагло изглеждащата сестра в кабинета, която, докато чакам Арабаджи да дойде защото винаги при мой преглед тя хубава някъде, единственото което прави е да гледа нагло и да хрупа солети. Имам чувството, че наистина пациентите биват "претупвани" - само да мине по-бързо, без много да си говорим.
Съжалявам, че го казвам, но начина по който ми говори, хич не е любезен, най -малкото заинтересован! Искам да сменя лекаря си, но не знам при кого .

# 31
 • Мнения: 36
Здравейте,
Имам записан час за БХС и ранна фетална морфология при Д-р Билчeв. Някой има ли впечатления за него за подобно изследване.

# 32
 • Мнения: 618
Здравейте,
Имам записан час за БХС и ранна фетална морфология при Д-р Билчeв. Някой има ли впечатления за него за подобно изследване.
По-добре не при него.

# 33
 • Мнения: 36
Защо?

Здравейте,
Имам записан час за БХС и ранна фетална морфология при Д-р Билчeв. Някой има ли впечатления за него за подобно изследване.
По-добре не при него.

# 34
 • Мнения: 618
Защо?

Здравейте,
Имам записан час за БХС и ранна фетална морфология при Д-р Билчeв. Някой има ли впечатления за него за подобно изследване.
По-добре не при него.
Не е силен в тази област така да се каже.
Има доста изписано за него.

# 35
 • Мнения: 7
Здравейте,

Дълго мислих дали да публикувах тази тема, но вярвам, че всеки трябва да си носи последствията и да носи отговорност за своите действия, така че реших да ви разкажа какво ми се случи в Щерев - ако то не за друго, то за да предупредя, че обслужването на пациенти е далеч от това, което бях чела от форумите и доволните пациенти.

При мен всичко започна след като разбрах, че съм бременна на 9 ноември, но след зацапване в късна 5 седмица аз прокървих и ме приеха в болница за задържане. Лежах 5 дена в Щерев, и ме изписаха на 15 ноември, като тогава кървенето вече беше намаляло, но имах леко зацапване. Изписаха ми Дуфастон и Но шпа и ми казаха да си лежа вкъщи и да не извършвам никаква физическа дейност.

След 5 дена леко зацапване на 21 ноември вечерта отново се появи кървене и отново посетих спешен кабинет в същата болница и д-р Валериева, която ме прие тогава установи, че сърдечната дейност е спряла. Само жени, които са преминали през такъв момент в живота си, биха разбрали болката, която изпитва една жена в такава ситуация.

Д-р Валериева, която ме прие по спешност ми изписа Мифегин и Топогин, тъй като ми каза, че в такава ранна седмица, няма нужда да се прави кюретаж. Също така съм на 27 години и каза, че не е нужно да стресирам организма си с такава интервенция още от сега.

В понеделник сутринта на 23 ноември, посетих лекуващата ми лекарка, а именно Д-р Коновалова за второ мнение, защото все нещо в мен се надяваше, че кошмарът, през който преминаваме просто не е истина. За съжаление тя потвърди същото и в такъв момент се примирих, че това е просто поредното изпитание за нашето семейство и в такъв момент е важно най-вече личното ми здраве.

Приех първото хапче и след 48ч, трябваше да приема второто, но тъй като ме беше изключително страх, предпочетох да отида в болницата, за да имам наблюдаващ екип, който да ме наблюдава и всичко свърши там или поне аз така си мислех.

На следващата сутрин, д-р Коновалова ме прегледа и каза, че плодът е паднал, но ще имам кървене докато не се изчисти напълно матката и ми назначи контролен преглед на 3 декември.

След като отидох на 3 декември на преглед, кървенето все още не беше спряло и тя ми каза, че ще кървя още малко докато не се изчистя напълно.

Само леко уточнение, обилното кървене от 25 ноември вече беше намаляло и в началото на декември беше леко зацапване, като в последствие на 21 декември зацапването премина в кървене отново.

На 29 декември отидох отново на преглед, защото много се притесних, тъй като в началото когато приех тези хапчета ми казаха, че кървене ще има около седмица, а вие сами можете да сметнете колко време вече зацапвам и кървя.

На 29 декември тя ми каза, че кървенето намалява, но аз не мисля така, тъй като аз виждам, че то не намалява. Все пак ми каза, че това вече е менструалният ми цикъл и най-вероятното кървенето от аборта и цикъла са ми се сляли.

В начото на януари, аз не спирах да кървя, но тъй като се карантинирах, защото бях с положителен Ковид тест и се обадих на нея, за да ми каже какво ще се случва. Тя ми каза, ела да те прегледам, но аз отказах, тъй като бях под карантина.

По телефона тогава ми каза, да си взема хапчета Дицинон като с тях ще се опитаме да спрем кървенето. Взех ги, но след три поредни дни прием на хапчетата кървенето не спираше.

Тогава, реших, че е време да отида при друг лекар, защото се въртях в един доста омагьосан кръв, а кървенето при мен не спираше. Както вече сами можете да разберете от 25 ноември до днес.

Вчера се обадих на друг лекар и контролният лекар тя устнови, че аз изобщо не съм се била изчистила и има 13мм един белег в матката, който трябва да се изчисти. Ще спестя нещата, през които трябва да мина отново, заради неголеждането и непрофесионализма, които получих от въпросната д-р Коновалова.

Искам да спомена, че от 25 ноември до 29 декември, аз бях ходила на прегледи в Щерев точно 4 пъти и доктор Коновалова това не го и забеляза, а тя просто ме уверяваше, че ще се изчистя сама.

Сами можете да се уверите, колко ми е увредена психиката в момента, колко ме боли сърцето, че трябваше да мина през всичко това, че вместо отношение, мен ме гледаха като банкомат, който пуска пари, а искам да кажа, че заради цялото преживяване, трябваше да оставя хиляди левове в Щерев, но се надявах да получва отношение и професионализъм, за който преди четях във форумите.

Оставям коментарите на вас!

Поздрави,

София

# 36
 • София
 • Мнения: 16 263
Съжалявам...
Не съм съгласна само че по форумите се пише хубави неща. Аз отдавна не съм чела положителен коментар за болницата. 😶
За сега още съм там, защото имам огромна вяра на Александров по отношение на самото раждане. За сега не мога да кажа, че са допускали грешки спрямо мен, но само да се осъмня за нещо и отивам и на второ мнение.
Иначе за Коновалова са наистина едни от най-добрите отзиви. Тя прави секциото на жената, с която лежах в една стая и изглеждаше много любезна, но не съм имала друг досег с нея.
По отношение на Билчев- имала съм само един телефонен разговор с него, от което общо взето нищо не мога да кажа за него. Това, което ми е няправило впечатление е, че носи прекалено много  дини под една мишница. Занимава се в твърде много сфери и в този случай не знам колко добре можеш да се специализираш във всяка от тях.

# 37
 • Мнения: 104
Аз бих искала да споделя колко съм разочарована от следенето ми в Щерев и колко съм доволна от раждането.
Следях се при д-р Александров. Доста мой познати ми го препоръчаха като на-добрия лекар, но ми казваха, че бил директен в начина си на говорене. Така е наистина и понеже съм малко по-пълна на всеки преглед говорехме повече за това защо съм пълничка, а не толкова какво се случва с бебето. Отговаряше с половин дума на въпросите ми всеки път като не съм задавала хиляди въпроси, а 1-2 и то накрая със страх, че ги задавам. Началото на декември влязох в 9ти месец и съответно бях на преглед при него след което консултацията с кардиолог и анестезиолог. Минах навсякъде и го попитах кога пак да дойда. Каза да отида, когато започна да раждам. Ходех само всяка седмица на тонове и това беше. Не получих преглед до самото раждане. Ако бях, раждането нямаше да протече по начина, по който стана.
Дойде деня на термина, аз нищо конлретно не усещах, отидох си на тонове. Там се оказа, че имам контракции, които усещах вече като лека болка в кръста. Александров го нямаше и отидох при д-р Певтичев, който веднага ме прие и ме прегледа за разкритие. Оказа се, че имам 4 см разкритие. Попита ме колко кг е бебето и аз съответно отговорих, че преди месец и малко е било 2600 грама. Зачуди се защо не съм преглеждана от тогава насам, но нищо не каза. Обади се на Александров и той каза да ме пращат за преглед в родилно. Отодох и ме посрещна най-страхотния доктор и човек - д-р Минчев! Приеха ме за раждане и започнаха стандартните процедури, клизми, абокати, системи и тн. Отношението на всички беше уникално. Няколко пъти се обаждаха на д-р Александров,  за да дойде,  тъй като него бях избрала за раждането. Така и не дойде. Последваха 4 часа мъки за разкритие, които не доведоха до нищо, освен адска болка и цезерово сечение, което чакаха д-р Александров да одобри по телефона. Бебето се оказа доста голямо - 4050гр и 51 см. Шанса да го родя нормално без проблем е бил минимален според тях. Изключително съм благодарна на д-р Минчев и на екипа в тази смяна за грижите. Не ме оставиха за момент да се изплаша. Постоянно ми говореха смешки, обясняваха кое, как, защо.
Дано съм била полезна, но мненията са толкова различни, колкото хората.
Надявам се не съм била досадна и се извинявам за дългия пост!

# 38
 • Мнения: 7
Съжалявам...
Не съм съгласна само че по форумите се пише хубави неща. Аз отдавна не съм чела положителен коментар за болницата. 😶
За сега още съм там, защото имам огромна вяра на Александров по отношение на самото раждане. За сега не мога да кажа, че са допускали грешки спрямо мен, но само да се осъмня за нещо и отивам и на второ мнение.
Иначе за Коновалова са наистина едни от най-добрите отзиви. Тя прави секциото на жената, с която лежах в една стая и изглеждаше много любезна, но не съм имала друг досег с нея.
По отношение на Билчев- имала съм само един телефонен разговор с него, от което общо взето нищо не мога да кажа за него. Това, което ми е няправило впечатление е, че носи прекалено много  дини под една мишница. Занимава се в твърде много сфери и в този случай не знам колко добре можеш да се специализираш във всяка от тях.

Здравейте,

Аз бях чувала смесени коментари за болницата, но избрах д-р Коновалова точно заради хубавите коментари в интернет, заради които сега си бутам главата в стената.

До ден днешен не мога да си простя факта, че й напълних джоба с хиляди левове, само и само да ми обърне внимание, без да осъзнавам, че съм попаднала на поредната сметкаджийка и некадърница.

Никога повече няма да стъпя в Щерев!

# 39
 • Мнения: 2
Прощавайте, за др Валери Манчев ли става на въпрос. Питам, тъй като ще сменям лекаря си понеже хич не съм доволна от моята. Колебая се все още. Благодаря
Аз бих искала да споделя колко съм разочарована от следенето ми в Щерев и колко съм доволна от раждането.
Следях се при д-р Александров. Доста мой познати ми го препоръчаха като на-добрия лекар, но ми казваха, че бил директен в начина си на говорене. Така е наистина и понеже съм малко по-пълна на всеки преглед говорехме повече за това защо съм пълничка, а не толкова какво се случва с бебето. Отговаряше с половин дума на въпросите ми всеки път като не съм задавала хиляди въпроси, а 1-2 и то накрая със страх, че ги задавам. Началото на декември влязох в 9ти месец и съответно бях на преглед при него след което консултацията с кардиолог и анестезиолог. Минах навсякъде и го попитах кога пак да дойда. Каза да отида, когато започна да раждам. Ходех само всяка седмица на тонове и това беше. Не получих преглед до самото раждане. Ако бях, раждането нямаше да протече по начина, по който стана.
Дойде деня на термина, аз нищо конлретно не усещах, отидох си на тонове. Там се оказа, че имам контракции, които усещах вече като лека болка в кръста. Александров го нямаше и отидох при д-р Певтичев, който веднага ме прие и ме прегледа за разкритие. Оказа се, че имам 4 см разкритие. Попита ме колко кг е бебето и аз съответно отговорих, че преди месец и малко е било 2600 грама. Зачуди се защо не съм преглеждана от тогава насам, но нищо не каза. Обади се на Александров и той каза да ме пращат за преглед в родилно. Отодох и ме посрещна най-страхотния доктор и човек - д-р Минчев! Приеха ме за раждане и започнаха стандартните процедури, клизми, абокати, системи и тн. Отношението на всички беше уникално. Няколко пъти се обаждаха на д-р Александров,  за да дойде,  тъй като него бях избрала за раждането. Така и не дойде. Последваха 4 часа мъки за разкритие, които не доведоха до нищо, освен адска болка и цезерово сечение, което чакаха д-р Александров да одобри по телефона. Бебето се оказа доста голямо - 4050гр и 51 см. Шанса да го родя нормално без проблем е бил минимален според тях. Изключително съм благодарна на д-р Минчев и на екипа в тази смяна за грижите. Не ме оставиха за момент да се изплаша. Постоянно ми говореха смешки, обясняваха кое, как, защо.
Дано съм била полезна, но мненията са толкова различни, колкото хората.
Надявам се не съм била досадна и се извинявам за дългия пост!

# 40
 • София
 • Мнения: 16 263
Код:
Аз съм имала един преглед при Манчев преди 5 г за съмнение за изтекли води, не помня лекар да се е държал по-зле с мен някога, беше ден, два преди рождения ми ден и си прекарах празника в плач. И аз съм с повече кг и тогава и сега. Александров никога не се е държал лошо по отношение на това, говорили сме, с една идея по-прям е на моменти, но никога не се е държал лошо в сравнение с Манчев, който едва ли не ме изкара, че се опитвам да се убия детето. За мен е отвратителен като човек, не искам никога да го виждам повече. Като лекар не знам какъв е- по принцип лесно се установи, че не бяха водите, не е нужно да си експерт за това. Също така само от прегледа прецени, че имам инфекция, а микробиологията беше чиста. Не изказа съмнение, че може би има, а направо заяви, че е така, сигурно е и пророк.          

Общи условия

Активация на акаунт