Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 8

 • 1 785
 • 34
 •   1
Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 7 564
Нина наистина ме остави без думи! Толкова трудно нещо си изживяла. За Арабаджи нямам думи... И за цялостната политика на болницата за такива случаи... Просто нечовешко...

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 15:47 от Мацето

# 16
 • Мнения: 19
Минали сте през страшна болка и наистина ви пожелавам от сърце никога повече да не я изпитвате. Адмирации за това, че споделихте историята си и опита си в Щерев. Наистина хората трябва да пишат за това. Аз определено съм благодарна, че го споделихте, защото до скоро се колебаех дали да раждам при д-р Арабаджи, но вече съм сигурна, че взех най-доброто решение да се прехвърля в Токуда.

# 17
 • Мнения: 43
Nina0609 моите искрени съболезнования за тази трагедия! Отношението, което сте получила в такъв момент, е под всякаква критика също. Пожелавам ви скоро да се сдобиете със здрава рожба и да може да забравите за този ужасен епизод.

Аз също ще раждам в Щерев и напоследък ужасно се плаша като чета тук. Не знам дали в тази тема пишат само хора, които са пострадали/недоволни са, или там наистина е толкова зле положението... Моята бременност протича нормално и се приготвям за нормално раждане. Но в моето семейство има история с големи бебета и заклещване в родилния канал по време на раждане. Споменах това на следящата ме лекарка (д-р Коновалова), но тя каза, че за сега бебето е с нормални за седмицата размери, аз съм висока и не би трябвало да има проблем. Е, дано! Вече съм в 9ти месец и мога да родя всеки момент. Не ми се търси точно сега някой да се местя. А и избора ми би бил ограничен. Най-вероятно щях да се насоча към Надежда... Стискам палци на всички да имат успешни раждания без усложнения и здрави бебчета!

# 18
 • София
 • Мнения: 7 564
Аз не мисля че за др. Коновалова някой е казал такова мнение. Писала съм многократно, следила съм се и раждала съм при др. Коновалова, мои приятелки също, слънце! Вдигна цялата болница на крака за мен и цял живот ще съм и благодарна че заради нея имам здраво и доносено дете.

# 19
 • Мнения: 43
да, за Коновалова няма едно лошо мнение до тук. Аз случайно попаднах при нея и много се радвам. Имам приятелка, която се оказа, че е раждала при нея също, но с цезарово. За сега съм имала само 2 прегледа при нея (или 3), мила и внимателна е.

# 20
 • Мнения: 131
Нина, съжалявам искрено за това, през което сте преминали! Желая ви кураж, много късмет и успешна бременност до финал!

# 21
 • Мнения: 6
Много мъка и огорчение има в последните постове. За съжаление е всеизвестен факт,че болницата не разполага с апаратура за деца,родени преди 36-та седмица (може и да бъркам седмицата,но е от късните) и за мен е абсолютно логично да Ви изпратят другаде.
Аз засега срещам страхотно отношение от проследяващата ме лекарка и мога да споделя само позитивни впечатления.

Ходила съм и в 8 сутринта,и в 19 часа вечерта, винаги посреща с усмивка и е готова да отговори на често глупавите ми въпроси. Как успява да не е парцал след такива тежки дни, изпълнени с всякакви случаи, процедури и съдби,нямам идея, но наистина се радвам,че попаднах там.

Единствено ме притеснява,че следящата ме лекарка е репро и прочетох тук,че по някое време трябва да се насоча другаде, но честно казано нямам представа. Имам лош опит с други 2 известни болници от лекари-бездушници и касапи.

Искам да попитам момичетата, при които е имало проблем с плода, той не се ли видя на първия скрининг в 11-13 седмица или не сте ходили? При нас има риск от усложнения и адски разчитам на този скрининг и най-вече на ФМ за индикации за проблеми.

# 22
 • Мнения: 1 524
HappyHeartbeat, при мен нямаше проблеми до 20гс. Тогава казаха че бебето изостава с няколко дни заради леко влошен кръвоток, но нищо притеснително. Гледаха ме едновременно АГ, Искилиева и Чавеева и според тях нещата бяха наред. Отидох след месец и казаха че пак всичко е наред и да не се притеснявам, но ми дадоха НМХ всеки ден да видим дали няма да помогне. Викаха ме през 2 седмици за да видим дали дозата е подходяща.
В 28гс ми казаха че бебето изостава с месец, въпреки че уж ме гледаха на 2 седмици и нямаше проблем и нищо притеснително и ми казаха че тяхната комисия е решила че повече няма какво да се направи и да ходя в МД да прекъсвам бременността.
Заради това невероятно следене и точна намеса си загубих бебето, което се е мъчило седмици наред. Други лекари след това ми показаха как се е виждало още в 20гс и е трябвало да започнем стриктна терапия и тн и колко неадекватно е било "следенето". И така...не им беше проблемът неоантологията, а това че колкото и да питах това че изостава "с няколко дни, но в рамките на нормалното" дали е лошо, какво да правим за какво да гледам и тн...никой не взе нормални мерки. А това че АГ ме тъпчеше с прогестерон който забрави да спре навреме и го пих в конски дози почти до 5м без нужда, след инвитро и без да се следи това как ми влияе...няма как да се докаже колко е попречило, но със сигурност не е помогнало.

Иначе предполагам че в някои случаи са адекватни и че при безпроблемна бременност се справят страхотно. За съжаление обаче явно в други случаи решават да не обсъждат нищо с пациентите си и да говорят с половин уста. След загубата питах Искилиева как не й е гузно че толкова време ни въртя без да каже нищо и тя каза че си имат протокол който следват, но той не се обсъжда с пациентите, а между самите лекари.

Независимо къде се следите, винаги е хубаво да се отиде на второ мнение за ФМ.

# 23
 • Мнения: 20
Да, това е д-р Милена Доленска, аз се следя при нея. Уникален човек, обичащ и раздаващ се за работата си още от самото начало.

Записвам се и аз да ви следя. Лекарите са се ваксинирали и има нов лекар, една от стажантките, ако не се лъжа на др. Коновалова беше, ама не съм сигурна.

# 24
 • София
 • Мнения: 16 241
И аз този път не съм особено доволна  как протичат ФМ, все рано било, все не се виждало това или онова. Бях  и във Фемина за второ мнение и съм много по-доволна от там, смятам, че техниката им е на много високо ниво и един път не изкоментираха, че съм дошла рано и че нещо не се вижда. Само да отбележа, че в Щерев съм ходила, когато ми кажат, а не когато аз реша.
Иначе в началото имаше лек проблем, който Слава Богу изчезна, но истината е, че от толкова доктори само Искилиева ми обясни съвсем подробно за какво става въпрос, ако знаех от самото начало може би нямаше да се тревожа толкова.
 При предната ми бременност отново Искилиева ми обърна внимание на един проблем, който беше свързан по-скоро с мен, а не с бебето, но е факт, че само тя забеляза.

# 25
 • Мнения: 6
Интересно, аз също бях записала час за 13 г.с.+4 и лекарката ми каза да го сменя за 12 г.с.,дано не кажат,че е рано.

# 26
 • Мнения: 59
Аз ходих при др Калев в 11г.с+3дни, защото имаше само за тогава час, иначе мислех да е около 12г.с. Никой не ми е казал, че е рано. Всичко се видя добре, огледа органите и даде предположение за пол.

# 27
 • София
 • Мнения: 16 241
Точно той беше единият, който каза, че е рано съм отишла, на следващия ден в другата болница не им беше рано.

# 28
 • Мнения: 1
Аз в момента следя бременност си при др. Арабаджи и съм много разочарована! Винаги прегледа ми минава за 10 мин., никога не ме изслушва и не ми дава съвети. Имам проблем с храненето и хич нямам апетит- нищо! Имам запек- нищо. Да не говоря за нагло изглеждащата сестра в кабинета, която, докато чакам Арабаджи да дойде защото винаги при мой преглед тя хубава някъде, единственото което прави е да гледа нагло и да хрупа солети. Имам чувството, че наистина пациентите биват "претупвани" - само да мине по-бързо, без много да си говорим.
Съжалявам, че го казвам, но начина по който ми говори, хич не е любезен, най -малкото заинтересован! Искам да сменя лекаря си, но не знам при кого .

# 29
 • Мнения: 171
Както преди няколко страници, вероятно в края на предишната тема няколко момичета писахме бих препоръчала д-р Михайлович. За 10-тина години съм минала през доста лекари в клиниката, но той е отличен професионалист и изключително всеотдаен лекар. Винаги е отделял нужното време и внимание на всичките ми въпроси и тревоги.


Аз в момента следя бременност си при др. Арабаджи и съм много разочарована! Винаги прегледа ми минава за 10 мин., никога не ме изслушва и не ми дава съвети. Имам проблем с храненето и хич нямам апетит- нищо! Имам запек- нищо. Да не говоря за нагло изглеждащата сестра в кабинета, която, докато чакам Арабаджи да дойде защото винаги при мой преглед тя хубава някъде, единственото което прави е да гледа нагло и да хрупа солети. Имам чувството, че наистина пациентите биват "претупвани" - само да мине по-бързо, без много да си говорим.
Съжалявам, че го казвам, но начина по който ми говори, хич не е любезен, най -малкото заинтересован! Искам да сменя лекаря си, но не знам при кого .

Общи условия

Активация на акаунт