Нашите орхидеи – тема 32

• 33 939
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Мая, медни монети ли слагаш? За първи път чувам, но щом действа ще пробвам. Много са досадни тези мушици. При мен жълтите лепки не помагат. В смисъл залепват се много, но и остават достатъчно незалепени.

Много красиви са снимките ви, момичета, всички орхидеи са чудесни.

Пенева, спомням си кога си взе бебетата, тогава само четях тайно, без да пиша в темата Grinning Много добре си се грижила за тях Heart Eyes

# 526
  • София
Мушиците /сциаридни мухи/ не са безвредни за растенията. Ето една статия:
https://sinor.bg/57698-kak-da-se-otarvem-ot-gabnite-komari-po-razsada-i-cvetyata

# 527
  • Мадрид / София
Аз лепките ги бодвам в саксиите, където най-много има гадинки. Миналата година се изпозалепиха цял куп. Тази година пак сложих и за момента има няколко залепени, но определено са по-малко на брой.

# 528
  • Пловдив
Здравейте, още едно мини цъфна от стар цветонос

А това вчерашното не е пелорик

# 529
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
висящите градини не на Семирамида Simple Smile

# 530
  • Бургас
Добри как поливаш висящите градини? Аз съм окачила четири орхи, три са марулки засега и не ме е страх да ги свалям на три седмици и да поливам, четвъртата пуска цветонос и незнам като цветоноса стане голям и висне как ще я вадя да я накисвам?

# 531
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз поливам много рядко и по малко.
поливам направо в кашпата и оставям водата там.
свалям ги за миене два-три пъти годишно.
не мога да извадя орхидеите от кашпите, защото корените "залепват" за кашпата и се чупят.

# 532
  • Бургас
Благодаря Добри Hug

Сигурно няма да имам избор и ще се наложи и аз да поливам по малко отгоре. Добре, че и кашпата е прозрачна и мога да гледам до къде ще отиде излишната вода.
Катлеята ми хич не бива. Почнаха да жълтеят две стари булби. Ще погледна в нета за почва за Катлея да поръчам и скоро да я извадя да видя какво се случва...

# 533
Здравейте, момичета! Пак сте показали невероятни красавици, които с много труд сте отгледали! Heart Heart Eyes

Аз тази сутрин минах през Бриколаж, във Варна, и още на входа ме посрещнаха тези разкошни Ванди, които осинових хаха Stuck Out Tongue Winking Eye :

Тази има още един цветонос, и аз толкова съм отнесена днес, че чак вкъщи го забелязох Joy

По 80 лева беше всяка, но нямах такава оранжева, а сините са ми слабост. (оправдания, оправдания Blush)

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 10:44 от GirlintheRain

# 534
  • Бургас
Добър ден Hug

Много му се радвам на това миди

Днес се наложи да мушна едно шишче и да укрепя цветоноса, че се кюлваше заедно с кашпата.

# 535
Здравейте мили момичета,  аз съм пак с моите недоносени бебчета. Да разкажа пак на кратко, август месец м.г се наложи да ги отделя,  едното с 3 листа и 2 корена , другото само с 3 листа. По препоръка на една дама ги сложих в сфагнум. Това с двата корена пусна четвърто листо,  а другото си седеше в същото положение. Друга дама ме посъветва да го обърна с главата надолу във вода и реших да пробвам, а "каката " си оставих в сфагнум. Явно на дребното му хареса във водата, защото пусна листо по средата и има наченки на корени .
От любопитство изкарах и каката от сфагнума да видя тя какво е направила...не само, че не изкарала нови, но и тези 2 корена са начекнати.
Какво да правя, да я обърна ли и нея във вода?
Благодаря ви предварително!

# 536

Прекрасен да е денят ви Ribbon

# 537

Една красота и от мен ☺️

# 538
  • София
И аз си имам такава:

# 539
Всеки ден влизам да си изплакна окото при вас.Пишман цветарка съм, ама все повече почвам да залитам 😀

Имам три принцеси, две са ми от преди 3г, след магазинния цъфтеж си гледах марулки до тази година.Бях им забравила цветовете даже..много ме зарадваха а имат още пъпки за отваряне.Третата е едно мини, което ми е много мил подарък.Тя пък много си избухна 🙂 сега искам една жълтичка да взема, за контраст, после сигурно ще искам още една, та да станат 5 и... хаха

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 13:06 от marmoris

Общи условия

Активация на акаунт