Нашите орхидеи – тема 32

• 33 965
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
Флорен, не, моето Лиодоро не помръдва. Точно вчера го разглеждах, даже ми се струва, че долното листо все повече клюмва. Преместила съм го на по-топло сега, не е и от това.
Днес пак ще има фунгицидна баня за няколко саксии, и за него също Confused
И една от булбестите имаше гъби по върха на едно листо, снощи го отрязах. Иначе май не и пречи, пуска си корени, нова булба си расте също.

Малко спам и от мен Grinning и аз прочетох за адениумите. Имам напълно открит южен прозорец, нищо не вирее там през лятото, зад пердето става голяма жега когато има слънце. Дали този адениум ще оцелее? Нали е пустинно цвете, много жега през деня и леко захладняване вечер трябва да му е ок, нали?

# 466
Гърл,не е имало критична липса на влага. Аз я получих за Коледа и от тогава съм я поливала два или три пъти. Някаква друга е причината,ще видим до къде ще я докарам. Благодаря ви много за мненията! 🤗
И честити празници! ❤🍷

# 467
Anyyyone, ясно, дано се оправи твоята красавица! Честити Празници!! Heart Eyes Grinning

Моите току-що разцъфнали Пафчета (Пафиопедилуми) ви желаят да сте здрави, щастливи и много обичани и обичащи:

# 468
  • Варна
Флокс, четох, че адемиумите обичат лятото да са на открито слънце. Колкото повече слънце толкова по- добре за тях. Моят адемиум е още бебе, младо растение. Сега е на югозападен перваз, лятото ще бъде на открита югозападна тераса. Simple Smile
Сори за спама.
GirlintheRain, прекрасни пафчета. Simple Smile

# 469
Два цвята от бялата и лилавата с два цветоноса:
Скрит текст:

# 470
Здравейте! Научих нещо полезно и идвам да го споделя тук. Палмичката Циперис, или блатна трева, която я имаше във всеки дом преди години, отделяла много влага. И също така се полива много.
Давам го като идея, ако стои между орхидеите, ще повиши влажността около себе си.

Проблемът е да се намери това растение Grinning явно не е никак популярно. Потърсих, но почти не намирам да се продава онлайн.

# 471
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
миналата година намерих за дъщеричката,  но бая зор беше.
не се продава, на мен ми даде колега.

# 472
# 473
Намерих тези три обяви в Базар:

# 474
  • Мадрид / София
Папирус, но за него се иска много вода и място. А такова при мен няма. Забелязах, че отворя ли прозореца влажността в стаята спада. Интересно, при положение, че иде пролет и навън не е толкова сух въздуха сега. Затворя ли го - се повишава. Дали пък самите орхита не изпускат влага?

# 475
Добър ден Simple Smile Записвам се да ви следя и по-късно ще се включа с малко въпроси.

# 476
  • София
Привет на всички Simple Smile
Издирвам такава орхидея ....ако някой знае от къде мога да си купя?

# 477
Гледах подобна в едни немски линкове, бяха ги пуснали от борсата и правеха обща поръчка, но тя беше до 12.02..

# 478
  • София
Гледах подобна в едни немски линкове, бяха ги пуснали от борсата и правеха обща поръчка, но тя беше до 12.02..
Може ли да ми  кажете кой прави такива поръчки?

# 479
Да не се приеме като реклама..
Скрит текст:
напишете в фб Борса за екзотични цветя и орхидеи, там бяха обявили че правят обща поръчка от немски сайт, ще видите по публикациите

Общи условия

Активация на акаунт