Говорех точно за recreational употреба, медицинската насоченост изобщо не съм я коментирала.
Това, което даваш като информация, обаче, не е вярно в по-голямата си част, или по-скоро – поднесено е твърде тенденциозно, с цел да насложи определени внушения у четящия. Марихуаната e напълно легална в почти всички (с много малки изключения) развити щати – тези, които са икономическите, политическите и идейните двигатели на държавата. Употребата и притежанието ѝ са криминални деяния само в републиканските щати, които поначало са изостанали в страшно много направления – Алабама, Айдахо и други неособено приятни местенца. Но не съм сигурна, че дори и на територията на тези консервативни щати, ще бъдеш осъден, ако употребиш канабис.
Към това число прибави и Канада.
1% не достигна на тазгодишния референдум в Нова Зеландия, за да бъде марихуаната официално легализирана и там.
И накрая – имай предвид, че в голям брой държави от ЕС канабисът не е легализирана, но е декриминализирана субстанция. Т.е. няма да бъдеш подведен под съдебна отговорност и пъхнат в затвора, ако те хванат с достатъчно малко количество, предназначено за лична употреба. Май и в България така стои въпросът, нека някой по-запознат ни осветли – аз говоря, на базата на общи познания.
С един клик на мишката всеки може да провери какви са правилата за употреба на марихуана във всички демократични и уредени държави.
Добре, защитата ти е перфектна, но това не променя истината, че пушенето на трева пречи на нормалния живот на пушещия и тези около него.
Да, на пушещия не му дреме, че се носи като хвърчащ лист, че е отнесен и забравя и че на него не може да се разчита винаги, а трябва да се дебне кога е на себе си.
Само че, за околните, за близките, да живеят с човек с отклонения, не е ок.
Жената затова пуска темата- ако й беше комфортно да го гледа надрусан и ако не й пуукаше какви ще ги свърши на пътя, нямаше да пише.