Съпругът ми пуши марихуана

• 11 441
  • 312
  •   1
Отговори
# 60
  • София

Говорех точно за recreational употреба, медицинската насоченост изобщо не съм я коментирала.
Това, което даваш като информация, обаче, не е вярно в по-голямата си част, или по-скоро – поднесено е твърде тенденциозно, с цел да насложи определени внушения у четящия. Марихуаната e напълно легална в почти всички (с много малки изключения) развити щати – тези, които са икономическите, политическите и идейните двигатели на държавата. Употребата и притежанието ѝ са криминални деяния само в републиканските щати, които поначало са изостанали в страшно много направления – Алабама, Айдахо и други неособено приятни местенца. Но не съм сигурна, че дори и на територията на тези консервативни щати, ще бъдеш осъден, ако употребиш канабис.
Към това число прибави и Канада.
1% не достигна на тазгодишния референдум в Нова Зеландия, за да бъде марихуаната официално легализирана и там.
И накрая – имай предвид, че в голям брой държави от ЕС канабисът не е легализирана, но е декриминализирана субстанция. Т.е. няма да бъдеш подведен под съдебна отговорност и пъхнат в затвора, ако те хванат с достатъчно малко количество, предназначено за лична употреба. Май и в България така стои въпросът, нека някой по-запознат ни осветли – аз говоря, на базата на общи познания.
С един клик на мишката всеки може да провери какви са правилата за употреба на марихуана във всички демократични и уредени държави.

Добре, защитата ти е перфектна, но това не променя истината, че пушенето на трева пречи на нормалния живот на пушещия и тези около него.
Да, на пушещия не му дреме, че се носи като хвърчащ лист, че е отнесен и забравя и че на него не може да се разчита винаги, а трябва да се дебне кога е на себе си.
Само че, за околните, за близките, да живеят с човек с отклонения, не е ок.

Жената затова пуска темата- ако й беше комфортно да го гледа надрусан и ако не й пуукаше какви ще ги свърши на пътя, нямаше да пише.

# 61
Колко голямо е детето, че никъде не видях?
За мен е пълен абсурд да родиш дете от наркоман, пък камо ли шансове да му се дават. Отдавна да съм забравила, че съществува на мястото на авторката.

# 62
Една зависимост най-лесно се лекува с друга зависимост. Забележете тенденциозно кога посяга към цигарите. В определено време или след определено събитие (работа, стрес, семеен скандал, притеснение, силно вълнение и т.н). Тогава организирайте нещо за двамата. Запалете го по нещо ново, като хоби. Нещо, което ще харесва да прави: ски, сноуборд, яздене на коне, играене на шах, играене на монополи цялото семейство... ако щете компютърна игра (не, че е много полезно, но бързо ще се запали). Купете, ако трябва плейстейшън. Или правете точно тогава с него див секс!
Много хора заместват секса, със сладко. А самият секс спомага за подтискане на желанието към други зависимости.

Успех!

# 63
Всъщност има изход. При мен беше така преди 20 години. Млади зелени... На мен не ми понася, че ми падаше кръвното и ми ставаше зле (даже просто някой да пуши до мен). Той се прибираше от работа с една тъпа усмивка... Колко скандали, караници... Сега е най-отговорния човек на света. Прибира се нормален, не говорим на тази тема от години.
ММ даже не пуши обикновенни цигари сега, а аз да. 
Всичко е поправимо, ако е само това.

# 64
Tyra обича да чете книги и да спортува. Плейстейшън имаме-също със стотици купени игри. Надявам се да започне отново с всичко това, което му доставя удоволствие.

# 65
  • Варна
Всъщност има изход. При мен беше така преди 20 години. Млади зелени... На мен не ми понася, че ми падаше кръвното и ми ставаше зле (даже просто някой да пуши до мен). Той се прибираше от работа с една тъпа усмивка... Колко скандали, караници... Сега е най-отговорния човек на света. Прибира се нормален, не говорим на тази тема от години.
ММ даже не пуши обикновенни цигари сега, а аз да. 
Всичко е поправимо, ако е само това.

Един на фона на многото, които не са се откачили. Защо й давате напразни надежди? Тя и бездруго се чуди какъв довод да изсмуче, че да види ситуацията в приемлива светлина. За онзи назад с ножа прочетохте ли? Както има шанс да се откаже, така има и шанс да стане далеч по-зле.

# 66
Никога, никога, никога, никога, ама наистина никога не бих си поверила детето на дрогиран човек.
Всъщност питах бихте ли си поверили детето на някой, дето е пил една ракия? Не една бутилка?

# 67
Highspeed ти май си доста нещастна в личен план. Голяма жлъч и злоба личи от пръстите ти.

# 68
Просто споделих. Не беше никак лесно. То бяха сълзи, "тръгвам си", скандали. Сега остана като лош спомен и за двама ни. Даже, като се присетим (рядко) ми казва "ако не беше ти сега кой знае къде щях да съм".

# 69
Highspeed ти май си доста нещастна в личен план. Голяма жлъч и злоба личи от пръстите ти.
Ти май наистина не разбираш ! Всички ти съчустваме и ни боли за теб и за детето. Но, очевидно ти няма да си извлечеш поуките.

Желая ти от все сърце да си много щастлива в твоя личен живот.
Аз подкрепям коментарите на
Highspeed. Жалко, че не ги тълкуваш правилно.

# 70
  • Sofia
Всъщност, не е мит или напразна надежда. Има доста хора, отказали се не просто от марихуаната, но и от употребата на далеч по-опасни субстанции. Само 'дето причината да зарежат този начин на живот е била продиктувана от тяхната собствена воля. В случая, мъжът на авторката ѝ заявява в прав текст (конкретните думи са произволни): "Не виждам нищо лошо в пушенето на трева, ти преувеличаваш и истерясваш за нищо. Това е начин да разпусна и да преборя ежедневния стрес. Не правя нищо грешно." – е, при това положение, изобщо да не очаква промяна, поне не и в близките години. Това са фактите, колкото и да не са ѝ приятни на авторката.

# 71
  • София
Никога, никога, никога, никога, ама наистина никога не бих си поверила детето на дрогиран човек.
Всъщност питах бихте ли си поверили детето на някой, дето е пил една ракия? Не една бутилка?

Виждала съм човек на една ракия и на една цигара- не може да се сложи знак за равенство.
В никакъв случай. Колкото и пушещият да твърди, че е едно и също.

# 72
absurT, виждали сме най-различни пили и пушили. Поне аз, де, предполагам и ти. Например между мен на една ракия и синът ми на една ракия дори и луд не би сложил знак за равенство.
Равенството следва да се сложи между хора, които си знаят мярката. За всичко. Иначе си има доктори, в някои случаи и полицаи.

# 73
  • Варна
Имам си и щастливите моменти, имам си и лошите. Не мога да кажа категорично дали съм щастлива или нещастна като цяло, защото истината е някъде по средата. Но имам и дъщеря. Ако в твоята картинка нямаше дете, щях да съм далеч по-критична, а сега опитвам да бъда сравнително умерена. Истината е, че за теб няма никакво значение дали аз(или всички ние тук) съм злобна и нещастна. Няма ние да живеем с този човек. Ти ще го правиш. И твоето дете. От тази гледна точка трябва да тръгнеш.

# 74
absurT, виждали сме най-различни пили и пушили. Поне аз, де, предполагам и ти. Например между мен на една ракия и синът ми на една ракия дори и луд не би сложил знак за равенство.
Равенството следва да се сложи между хора, които си знаят мярката. За всичко. Иначе си има доктори, в някои случаи и полицаи.

Познавам себе си на една ракия, но се познавам и на три дръпки само от цигара с марихуана. Коренно рсзлично е. И да, на една ракия още имам ясна преценка за разлика от другото.

Общи условия

Активация на акаунт