Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 200 632
  • 3 399
  •   1
Отговори
# 3 345
  • Варна
По тази логика, да махнем за всеки случай, дайте да си махнем апендикса ей така. Също е рудиментарен орган.
Ядосвам се, че има лекари, които съветват за операции без да има основание за момента. Всяка една операция е риск някакъв за организма.

# 3 346
По тази логика, да махнем за всеки случай, дайте да си махнем апендикса ей така. Също е рудиментарен орган.
Ядосвам се, че има лекари, които съветват за операции без да има основание за момента. Всяка една операция е риск някакъв за организма.
Права сте, не мога да споря, всеки си има глава на раменете и решава какво да прави с тялото си.

Споменахте апендикс, имам колега в работата, който е със ПР, и от страх си го махна преди 10тина години, жив и здрав си е. Стават и чудеса, хора си продават единия бъбрек за да си купят каквото им е на душа и пак си доживяват до 80-90г., никой не знае кога ще умре, какво ще го сполети и т.н., това си е Божия работа.

# 3 347
  • Варна
Ситуации различни!
Аз се ядосвам единствено за препоръки за операции без причина. Ей така, уж за превенция.
Защо да ме съветват да си вадя мъдреца, като 49 години си съществува в челюстта и не ми създава проблеми.
В кръга на шегата(и не съвсем), някой ден ако загубя 7 зъб, може и тоя да ми свърши работа. Сега няма място да поникне, ама знае ли човек.
За частни случаи, че някой си продал бъбрека и живял 100 години, мисля, че не е тази темата. Ако има такава, ще я следя, но това са по-скоро куриози и добро стечение на обстоятелствата.
Vasil Zanev, ей така да попитам за твоя приятел, който си е махнал апендикса уж(едва ли хирург ще махне нещо здраво).
Ами този твоя приятел не се ли страхува от рак на бял дроб, на гениталиите, на показалеца на дясната ръка?
Има ли лекар, който да ампутира здрав орган?То има такава болест да искаш да се отървеш от здрав орган заради бъдещи заболявания евентуални.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 22:49 от Стейси Грей

# 3 348
Здравейте! Долният резец на дъщеря ми се клати, но все още няма изгледи да падне. Постоянният зъб обаче вече се показва, но доста по-навътре. Притеснително ли е? Сякаш съм виждала във форума и други такива случаи и ми се върти, че е нормално Thinking

# 3 349
Ситуации различни!
Аз се ядосвам единствено за препоръки за операции без причина. Ей така, уж за превенция.
Защо да ме съветват да си вадя мъдреца, като 49 години си съществува в челюстта и не ми създава проблеми.
В кръга на шегата(и не съвсем), някой ден ако загубя 7 зъб, може и тоя да ми свърши работа. Сега няма място да поникне, ама знае ли човек.
За частни случаи, че някой си продал бъбрека и живял 100 години, мисля, че не е тази темата. Ако има такава, ще я следя, но това са по-скоро куриози и добро стечение на обстоятелствата.
Vasil Zanev, ей така да попитам за твоя приятел, който си е махнал апендикса уж(едва ли хирург ще махне нещо здраво).
Ами този твоя приятел не се ли страхува от рак на бял дроб, на гениталиите, на показалеца на дясната ръка?
Има ли лекар, който да ампутира здрав орган?То има такава болест да искаш да се отървеш от здрав орган заради бъдещи заболявания евентуални.

Съветват те да го махнеш , защото заболи ли те нищо няма да ти помогне . И ако те хване като мен през 3 те дни на Гергьовден и няма зъболекари в града ще си береш сама гайлето . След 3 извадени мъдреца и след ужасни болки след ваденето на единия бих го извадила вместо да се мъча .. Щом не ти създава проблеми нека стои никой не те кара на сила да си го вадиш .. Вече изключително малко хора се заемат да вадят зъби защото е сериозна работа . Най - добре да ги вади хирург .

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 12:17 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

# 3 350
Трите дни по Гергьовден са нищо. Мен два пъти ме "хваща" по Коледа и Нова година. Отивам на 15-16 декември и ми казват "ела на 7 януари догодина да го извадим!". Как изкарах празниците, аз си знам. И то два пъти. Веднъж появи ли се болка дори да се тушира медикаментозно, след време болката се връща с още по- голяма сила.

Който е решил да си държи мъдреците, нека ги държи!

# 3 351
Подкрепям по-горе казаното за мъдреците. Сега го играя тоз филм - ами лято е и всички са в отпуска, часове дават за след 3 месеца. Направо да откачиш!

# 3 352
Всъщност до колкото си спомням като ме беше заболял единия мъдрец се джибурках с вода . Единственото , което ме успокояваше беше водата . Обаче след 2 3 дни венеца ми се степца . Джибурках се и с отвара от зелен чай - НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ !!! Отидох извадиха мъдреца и май тогава ме боЛя 4 дни денем и нощем . Ни яла , ни спала . Не бяха ми дали антибиотик , че после с него мина ..

# 3 353
Здравейте! Долният резец на дъщеря ми се клати, но все още няма изгледи да падне. Постоянният зъб обаче вече се показва, но доста по-навътре. Притеснително ли е? Сякаш съм виждала във форума и други такива случаи и ми се върти, че е нормално Thinking

Мисля, че е нормално. И аз се бях шашнала много, когато на дъщеря ми и' се бяха показали двата долни постоянни зъба зад млечните зъбки.😃 Поникнаха си без проблеми постоянните резци и сега има много добре подредени зъби в права линия. Не помня за колко дни паднаха млечните зъби, но не беше много (като видях новите два зъба, млечните на дъщеря ми все още не се клатеха). Щом при вас се клати, зъбчето сигурно скоро ще падне.🙂

# 3 354
Постоянният ще избута млечното зъбче и ще падне, спокойно 😉

# 3 355
Аз пък да се похваля, мисля че ада свърши, от вторник до четвъртък беше ужасно, в четвъртък отока спадна напълно само за 2 дни, болките бяха доста силни наистина, но успях да изкарам само с 4 прахчета Аулин по едно на ден и 2 прахчета Оклис, Аулина през деня, защото ефекта трае около 10-11часа, Оклиса пиех вечер преди да заспя, ефекта е около 6-7 часа, снощи дори пих в 19:30, и си мислех, че ще се пробудя към 03:00-04:00ч., но се събудих към 8:30, без болки, отпочинал, че умрях за сън тези дни, изпих си кафето като бял човек, е мисля че всичко свърши и се надявам! Не беше страшно, само първите 2-3 дни след операцията са кофти, пожелавам на всеки на който му предстои операция да се зареди с търпение! Успех!

# 3 356
Здравейте.взех си зъбен душ nevadent но капака не се отваря за водата

# 3 357
  • Варна
Здравейте,
дали наистина т.нар. ултразвукови четки на Филипс
https://www.philips.bg/c-p/HX6877_28/protectiveclean-6100-sonic- … ectric-toothbrush
изтриват зъбния емайл?
Възможно ли е това?

# 3 358
За изтъркване не знам, но аз лично съм си отчупвала парченца (като люспи) от зъбите с тях, когато се фрасна с гърба на главата в зъба. Трябва да ги ползвате много внимателно, не са за заспали патици рано сутрин (като мен).

# 3 359
  • пустинята Гоби
Аз от 10 години ползвам електрическа четка на Филипс, не съм си изтрила нищо. Редовно посещавам зъболекар, казва ми че зъбите ми са добре почистени. Мината година само малко зъбен камък ми маха, тази ми подменя стари пломби, не ходя да оправям нови проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт