Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 212 743
  • 3 526
  •   2
Отговори
# 3 510
Аз предпочитам да прегледам предоставените от фирмите данни колко време оцеляват техните импланти.РосенВ, има такава информация.

# 3 511
Един от факторите, определящ цената на скъпите импланти, е гаранцията от производител че ще поддържа в бъдеще до Х години резервни части.

Между опцията да запазя зъб, и имплант, бих избрала първото. Тоест в горния казус бих лекувала ендодонтски.
За жалост при мен не стана заради пародонтални проблеми, иначе зъбът си беше жив и здрав...Simple Smile

# 3 512
Аз предпочитам да прегледам предоставените от фирмите данни колко време оцеляват техните импланти.РосенВ, има такава информация.
Ма моля ви се, наистина ли мислите че фирмите ще публикуват данни които биха редуцирали печалбите им. Нали не се опитвате да ме убедите че фирмите в областта на медицинско оборудване, фармацевтика и т.н. са някакви благотворителни организации от типа на Армията на спасението ?  И хайде без сарказъм ако обичате Laughing, никъде не съм споменал че имам такава информация, може да  проверите имам десетина поста всичко на всичко във форума Satisfied, единственото което знам е че на мама за тия 1300 лева колкото казвате че струвало едно даващо "гаранция Франция" кореново лечение на един канал, и оперираха и двете очи, сложиха и Американски лещи и вижда света отново. Мислех да и кажа за "съвременената" цена на лечение на зъб, но не ми се искаше след катарактата да и търсим и специалист по афазия.
ПП. Тия от очната клиника казаха че новия им уред струвал милиони. Знанията и професионализмът им също бяха на ниво.

# 3 513
РосенВ, не гледай другите лекари и лечения. Денталната медицина е нещо съвсем различно. И аз съм постоянно по кабинети и съм се отказала да търся логика точно там. Кой, как и какво лекува, кой прелекува, кой си проследява пациентите, кой- не, какви цени на кое поставят, няма правила. Няма контрол. Просто се моля да попадна на добър специалист и толкова. Ако искат, да ме изтрият.

# 3 514
То за колко неща няма контрол, пък за това ли

# 3 515
Здравейте! Преди 6 дена ми извадиха 2 корена 4и 5 вдясно долу. Имам болки още. Тушира се с ибупруфен, но изтече ли му действието болката се връща. Средна, неприятна. Ваденето беше много травматично с цепене на венеца и костта. Нямам подуване, температура или лош дъх. Нормално ли е да продължава болката. Венците ми и те са много остъргани, с рани.Жабуря със сол в сварена лайка. Нещо още да ми препоръчате? Моля зъболекарите, ако може да отговарят, защото много се притеснявам. Благодаря им предварително.

# 3 516
Не се жабури, само да кажа. Вашият не ви ли го каза това, инструкции не даде ли...

# 3 517
Не се жабури, само да кажа. Вашият не ви ли го каза това, инструкции не даде ли...

Да, изразих се грешно, само държа на болната страна и после леко изплювам

# 3 518
Моля, ако някой е правил релечение на умъртвен зъб да ми каже как протича процедурата. Работи ли се с машинка, усеща ли се болка/ да няма логика, но съм с фобия/.
Налага се релечение заради не добре запълнен канал. С едно посещение ли се прави или повече?
Благодаря.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 08:54 от Пролетно цвете

# 3 519
Не мога да кажа с едно посещение ши се прави или не по принцип. Вероятно зависи и с колко корена е зъбът. А, имам опит с две коренови лечения  през последната година:
Номер 1 беше на зъб с 3-4 канала със стара голяма пломба, която беше паднала в течение на времето (не наведнъж). Там отне време, защото не можаха да стигнат до края на два от каналите в едно или две посещения. Обаче като болка абсолютно нищо не усещах, докато работеха по каналите.
Номер 2 го лекувам сега. Сега проблемът е, че съм с абсцес, имаше и фистула на венеца, подуване на венеца също, пих и антибиотик. Когато трябваше вече да се запълват каналите, пак се появи болка и венецът отново се поду...🤪 Зъбът се оказа с 4 канала. В един от каналите имам болково усещане (въпреки че уж логика няма да е така и зъбът не е жив, аз си я усещам - даже и упойка не ме хвана и трябваше да добавят още). Казаха, че съм изтеглила късата клечка, защото точно този канал е и по-дълъг от обичайното, и по-тънък, и извит също.☺️ Мисля,че казаха нещо и за калциране. Накратко: спокойно, това е много малко вероятно да ти се случи!😀 Аз поне за първи път имам болково усещане на зъб, който не е жив.
На мен догодина ми предстои релечение на зъби с грануломи. Та ме интересува по принцип в колко посещения се прави обичайно (че при моите два зъба нищо обичайно нямаше).

# 3 520
  • Somewhere far away
болка  може да има не от самият зъб, а около него - венеца често се отдръпва така че това също го имайте предвид. болката може да идва от някъде наоколо , а не от самият зъб.

# 3 521
На мен ми правиха преди няколко месеца лечение на гранулом на един зъб и релечение на друг зъб. Под микроскоп.
За гранулома 2 пъти общо, но отнема около 1½ първото посещение. После правиха на място снимка да видят успешно ли е.
За релечението на другия зъб ходих общо 3 пъти. Третия път път е само за слагане на окончателната пломба (обтурация).

# 3 522
  • пустинята Гоби
И аз съм лекувала гранулом при ендодонт, 4-5 посещения отне. Зъбът беше с коронка, на първото в махнаха и се огледа положението, на второто чистиха каналите, на третото се установи че се налага ново чистене и антибиотик, после се запълни зъба и накрая коронката. Може би зависи от ситуацията и зъболекаря.

# 3 523
При мен релечение при ендодонт отне около 5 и повече посещения- сваляне на стара пломба и вдигане на нови стени (преендодонтско изграждане); две посещения за обработка на канали; запълване на канали; финално изграждане и пломба. Аз трябваше да отида и допълнително за поставяне на временна корона, за да запазят зъба.

# 3 524
Ако не е тайна, колко струваше релечението като крайна цена?

Общи условия

Активация на акаунт