Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 217 018
  • 3 583
  •   1
Отговори
# 870
Здравейте,  може ли да ми препоръчате коя коронка да избера за преден зъб - цирконий или металокерамика?

Зъбът в какво състояние е? Има ли оцветявания? Колко тъмни? Жив ли е или не? Има ли изграждане?

# 871
Жив е зъба и има леко оцветяване, без изграждане

# 872
Жив е зъба и има леко оцветяване, без изграждане

В такъв случай чиста керамична корона, изпиляване - минимално. По-добра връзка със зъба.

# 873
Здравейте,ще свалям брекетите,само предните зъби имат нужда от леко дооформяне ,но не бих искала да слагам фасети.Препоръчаха ми бондинг,тк при мен е минимално изравняването.
Искам да знам как се процедира с избелването тк бих искала да ги изсветля.Какво бихте ми препоръчали?
Благодаря

# 874
Първо се избелват зъбите до желания цвят и до колкото е възможно естествено, после се прави бондинг. Бондингът не се избелва, за това трябва да поддържате цвета на вашите зъби с избелване периодично. А самите изграждания периодично да се полират. Ако се прави частично възстановяване.

Има много добри стоматолози, които правят превъзходни неща, но на лично мога да споделя

# 875
Здравейте,ще свалям брекетите,само предните зъби имат нужда от леко дооформяне ,но не бих искала да слагам фасети.Препоръчаха ми бондинг,тк при мен е минимално изравняването.
Искам да знам как се процедира с избелването тк бих искала да ги изсветля.Какво бихте ми препоръчали?
Благодаря

Привет DTD5,
Всяка предстояща ти процедура трябва да обмислиш добре, включително и бондинг, какво ще е нужно и как ще се поддържат зъбите след нея. Важно е да помислиш какво ще правиш след като мине експлоатационния период на направеното Simple Smile желание успех.

# 876
Благодаря за двата съвета,само не разбрах д-р Майк какво имахте в предвид какво ще ми е нужно за бондинг и как ще го поддържам след това?
Имам вече прави зъби,но леко тр да се коригира дължината на предните за да са перфектни,а фасети не бих искала да слагам,затова ми бе предложен бондинг

# 877
Благодаря за двата съвета,само не разбрах д-р Майк какво имахте в предвид какво ще ми е нужно за бондинг и как ще го поддържам след това?
Имам вече прави зъби,но леко тр да се коригира дължината на предните за да са перфектни,а фасети не бих искала да слагам,затова ми бе предложен бондинг

Потребител съм само. Ако зъбите ти нямат пломби или изтъркване на емайла  и са здрави а само форма на зъба ти е проблема, по -добре нищо не им слагай, нито им лепи. Бодинга има срок на експлатация май пак 3-5 години като една фотополимерна пломба и отново трябва да се подменя, оцветява се, отделно съм чувала че трябва да се полира на няколко месеца. Отделно не знам дали пак не се пили от самия зъб, за да ти го залепят. Няма нищо по-хубаво от естетвени зъби дето изискват само миене за поддръжка.
Това е мега лудост дето гледам хора със здрави зъби да си коригират формата на зъба само защото не е по
стандарта холивуд. За мене тези хора не знаят какво е да нямаш зъби или действително да имаш проблеми с тях. Много е лошо, не си обезобразявайте зъбите само заради едната естетика.

# 878
Благодаря за мнението,аз не знаех,че е 3г  и  не харесвам “Холивудските”усмивки.Затова не си промених здрав зъб,а носих 3г брекети и сега съм толкова щастлива че са прави,че не бих си сложила фасети.Оценявам,че имам здрави зъби,но не мисля че леко изравняване на един зъб с другия ,когато е преден е желателно ако си млад човек

# 879
Щом искате естествени зъби има малко стоматолози, които могат да го постигнат, наистина. Има много стоматолози, които правят изкуствени бели зъби, но все пак има и пациенти, които това търсят.

Ако е само за коригиране на форма, ръбчета, не се пили от зъбите. Аз лично не виждам нищо лошо да се направи бондинг, ако има изгубени дължи на зъбите, които си личат много след като вече са добре подредени. В крайна сметка те са се получили в резултат на неправилната подредба и функция на зъбите преди лечението с брекети.

Имам колеги, които са показвали бондинг на 10 години и изглежда прекрасно.

Поддръжка на 6 месеца се изразява в полиране (ако е качествено направен), по-скоро се придава блясък на зъбите, така или иначе човек е редно на 6 месеца да ходи на профилактика.

# 880
Здравейте!
От няколки седмици при почистване с конец имам кръв  между пети и шести горни зъби, каквато до сега не съм имала (като се изключи, когато по-рязко вляза с конеца м/у зъбите). Няма болка. На шести имам стара амалгама пломба, а от външната страна  имам от няколко години малко, леко релефно бяло петънце съвсем в началото на венеца(около 2мм на 1мм). Доколкото мога да видя няма нещо друго около венците. От няколко дни пропускам конкретното място при почистване с конец, като се надявах,че е травма и ще зарастне. При миенето на зъбите с четка не съм щадила околните венци и нямаше кръв. Вчера реших да пробвам пак с конеца само м/у венеца и пети зъб и нямаше кръв. Днес повторих повторих пак само от тази страна, но без да искам леко докоснах с конеца самия венец м/у двата зъба. Веднага започна доста по-силно кървене от друг път, беше си чиста кръв, която не спираше, докато не жабурках няколко пъти със студена вода и намаля. Измих си зъбите и имаше малко кръв пак. Плакнах със студена вода, вместо да жабуркам и спря. Не усещам болка при натискане на околните венци с език.

За пародонтолог ли съм според вас или някакъв друг специалист? Може ли да препоръчате за София, къде е най-подходящо да отида. Сега наближават празници и ако не мога веднага да запазя час при специалист, какво бихте ми препоръчали като вода за уста и паста за зъби?

Предварително благодаря на всички, които биха ми отговорили!

# 881
Може да имате джоб на мястото. На снимка би се видяло дали има стопяване на кост или не.

# 882
Щом има стара и лошо направена амалгама - от нея е.
Щом кърви така - има възпаление.

- снимка, за да се види състоянието на костта
- премахване на старата амалгама
- почистване на венеца
- изграждане отново на зъба

Иначе може да си вземете вода, съдържаща хлорхексидин и да я използвате 2 пъти на ден, по 1 мин, за 14 дни.

# 883
Аз имам същия проблем. Имам две циркониеви коронки, обаче си нанесох механична травма с клечка за зъби (направо как можах, толкова ме е яд !) и освен, че сега кърви почти всеки път при почистване, вероятно има и джоб. Когато човърках с клечката, венецът се изду, единият зъб се поразклати. Направо примрях, защото под едната коронка зъбът е счупен в корена и най-вероятно ще трябва да се извади след време, заклатушка се и съседния и си викам - край, останах без зъби. От снимката не се видя нищо страшно, слава на Бога.
Сега лекувам гранулом, вчера ми запълниха каналите окончателно и тези дни съм на снимка. Дано всичко е ок и да си сложа последната циркониева корона и да поприключа за тази година.
Може ли препоръка за метод за избелване ? Моят стоматолог ми предложи домашна система.

# 884
Здравейте!
От няколки седмици при почистване с конец имам кръв  между пети и шести горни зъби, каквато до сега не съм имала (като се изключи, когато по-рязко вляза с конеца м/у зъбите). Няма болка. На шести имам стара амалгама пломба, а от външната страна  имам от няколко години малко, леко релефно бяло петънце съвсем в началото на венеца(около 2мм на 1мм). Доколкото мога да видя няма нещо друго около венците. От няколко дни пропускам конкретното място при почистване с конец, като се надявах,че е травма и ще зарастне. При миенето на зъбите с четка не съм щадила околните венци и нямаше кръв. Вчера реших да пробвам пак с конеца само м/у венеца и пети зъб и нямаше кръв. Днес повторих повторих пак само от тази страна, но без да искам леко докоснах с конеца самия венец м/у двата зъба. Веднага започна доста по-силно кървене от друг път, беше си чиста кръв, която не спираше, докато не жабурках няколко пъти със студена вода и намаля. Измих си зъбите и имаше малко кръв пак. Плакнах със студена вода, вместо да жабуркам и спря. Не усещам болка при натискане на околните венци с език.

За пародонтолог ли съм според вас или някакъв друг специалист? Може ли да препоръчате за София, къде е най-подходящо да отида. Сега наближават празници и ако не мога веднага да запазя час при специалист, какво бихте ми препоръчали като вода за уста и паста за зъби?

Предварително благодаря на всички, които биха ми отговорили!

Може от джоб да е
А релефно бяло  петно е левкоплакия.И аз го имам

Общи условия

Активация на акаунт