Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 207 734
  • 3 467
  •   1
Отговори
# 2 205
Подути венци ми говори за гингивит или пародонтит...не е нормално в никой случай обаче.

# 2 206
Подути венци ми говори за гингивит или пародонтит...не е нормално в никой случай обаче.
Вчера ме видя зъболекар,и нищо такаво не каза.Каза ,че ще ми даде нещо да жабуря но и двете забравихме,пях за лечение на кариес.Много ми е притеснено,след процедурата ми стана така,не съм имала преди проблем.На долните зъби е на няколко места .Уж за хубаво отидох а то...

# 2 207
Странно, а какво ви обясни..от какво е така?

# 2 208
Здравейте!Вече една седмица откакто ми почистиха зъбния камък и още имам дискомфорт.Един два ,дни след процедурата на места венците се подуха и зачервиха, при натиск бяха полезнени .Надуването и болката при натиск,като чели понамаля,но усещам пак дискомфорт,като пареща болка.Възможно ли е да се е получила някаква реакция от почистването?Благодаря!

Инфекция? Липса на дезинфекция и стерилизация при работа?

# 2 209
А то реално има ли от какво да се направи реакция? При положение че се използва вода и сода?

# 2 210
  • Варна
Здравейте!Вече една седмица откакто ми почистиха зъбния камък и още имам дискомфорт.Един два ,дни след процедурата на места венците се подуха и зачервиха, при натиск бяха полезнени .Надуването и болката при натиск,като чели понамаля,но усещам пак дискомфорт,като пареща болка.Възможно ли е да се е получила някаква реакция от почистването?Благодаря!
Не се тревожи. Случвало ми се е.
Засили хигиената, редовно жабуркай с подходяща вода за уста и смрадлика също.

# 2 211
А то реално има ли от какво да се направи реакция? При положение че се използва вода и сода?

Инфекция от мръсни инструменти, да речем.

# 2 212
Така да, но възможно ли е все още да се допуска това.. в кой век живеем. Би било жалко, дано не е нищо поодобно.

# 2 213

Инфекция? Липса на дезинфекция и стерилизация при работа?
Нямам представа.
Не се тревожи. Случвало ми се е.
Засили хигиената, редовно жабуркай с подходяща вода за уста и смрадлика също.
Благодаря Ви много.Жабуркам вече няколко дни с смрадлика и мажа с гел.

# 2 214
Вземи си Gengigel и се мажи с него, също вода Елудрил концентрат без алкохол за след миене.

# 2 215
Вземи си Gengigel и се мажи с него, също вода Елудрил концентрат без алкохол за след миене.
Мажа се точно с този гел,жабуря със смрадлика ,а от вчера си взех вода за уста листерин за зъби и възпалени венци.Дано да помогне.

# 2 216
  • Варна
Пропуск на стоматологът ти, да ти обясни какво се прави след почистване на зъбния камък. Няма страшно, но наистина вземи мерки и до няколко дни ще се почувстваш по-добре.
По-инвазивно е било почистването може би, засегнало е и венците, но ти дезинфекцирай и поддържай хигиена.

# 2 217
Някой знаели как се лекува кандида по езика ?

# 2 218
  • тук и там
Едно време лекуваха гъбички със Дактарин орален гел.Това си спомням поне при децата, мисля това изписват в случай на гъбички в устата(не знам какъв вид, но след прием на орален кортикостероид и не добро изплакване на устата след това се появяват ).

# 2 219
Мажа се точно с този гел,жабуря със смрадлика ,а от вчера си взех вода за уста листерин за зъби и възпалени венци.Дано да помогне.

Да вмъкна, защото може да не са ви казали, че мен ме предупредиха задължително да сменя четката за зъби след почистването. Било много важно.

Общи условия

Активация на акаунт