Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 209 118
  • 3 482
  •   1
Отговори
# 2 490
Добър ден,обръщам се към зъболекарите за помощ.Бях писала преди няколко дни за силна болка в областта на слепоочието и скулата( усещам пулсация все едно от горен зъб) от тази страна имам няколко останало зъба..днес отидох на зъболекар и ми каза,че зъбите ,които са останали са здрави и болката е от костта,наранена е тъй като нямам зъби ,за да се храня.Дали е възможно? Доста се притеснявам,тъй като съм в провинцията и тази е болка е вече 2 седмици(на моменти не боли толкова) забравих да допълня ,че от другата страна имам зъб за правене,който ме боли,но лекарят не смята ,че е възможно да е засегнат тригеминалният нерв и да отдава болка от другата страна

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 12:00 от Moon1

# 2 491
  • София
За съжаление без една хубава качествена рентгенова снимка на това място или 3Д скенер, никой не може да ви даде отговор на този въпрос.

# 2 492
Moon1, бременна си, според мен е добре да посетиш лицево-челюстен, още ли седи топчето ?
Сега снимка няма как да ти направят, особено в първи триместър.

# 2 493
Аз преди да разбера, че съм бременна минах на 3D  скенер. На следващият ден разбрах, че съм бременна. Лекарите и зъболекаря ме успокоиха, че няма да има проблем. Нека да направи консултация със следящият лекар и зъболекар за скенер/снимка. Ако те разрешат тогава може да се помисли да се направи такава, ако и за зъболекаря е нужна.

Иначе при възпалена челюстна става и дъвкателни мускули боли и то много силно. Но за топче, не знам дали е възможно да се появи.

# 2 494
Благодаря ви,топчето зъболекаря каза,че е от зъба и няма страшно.След седмица се пребирам в София и до тогава ще се побъркам…Относно болката 2 дни беше непоносимо силна.Усещам  че като докосвам самото място,където е изваден зъба започва да боли

# 2 495
Проф. Павел Станимиров - най, ама най-добрият в България.
+359 2 980 4793 клиниката на Райчев, обади се и помоли за по-скорошен час за Станимиров.
Уникални хора са, ще съдйстват.

# 2 496
Искай бележка от следящият те лекар иначе може и да те върнат .

# 2 497
Здравейте отново,

Боли ме зъб, горе мое дясно, но не знам кой точно . Болката сякаш се размива. Боли ме само при пиенето на студена вода и студено. После минава. Какво може да е. Благодаря

# 2 498
Ако е правен зъб - може да има гранулом. Аз имах подобни усещания. Преди да ми излекуват гранулома, имах голяма чувствителност на мястото, особено като ме лъхнеше студа зимно време.

# 2 499
Ако е правен зъб - може да има гранулом. Аз имах подобни усещания. Преди да ми излекуват гранулома, имах голяма чувствителност на мястото, особено като ме лъхнеше студа зимно време.

Ами да, казаха ми за гранулом, обаче на друг зъб. Имам доста проблеми със зъбите и не знам откъде да започна. А и си трябват доста финанси, нерви и ходене по мъките. Ако отшуми болката мисля да не ходя на зъболекар.

# 2 500
Ми тя ще се върне все някога пак....
Секторна снимка и на зъболекар, докато е време...

# 2 501

Ох, така ме е страх от зъболекари. Винаги питам първо за упойка. Може да звучи смешно, но наистина ми е много притеснено винаги като отивам на зъболекар. Най вече какво ще ми каже, а и не понасям болка.

# 2 502
Решението е изцяло твое.
На сила никой няма да те заведе на зъболекар.
Голям човек си в крайна сметка.

# 2 503

Ох, така ме е страх от зъболекари. Винаги питам първо за упойка. Може да звучи смешно, но наистина ми е много притеснено винаги като отивам на зъболекар. Най вече какво ще ми каже, а и не понасям болка.
Никой не понася болка. Затова има и упойки. Мен също ми беше ( и още ми е ) притеснено всеки път, когато отивам на зъболекар. До преди 10 години ходих само, когато болката беше вече нетърпима и нямаше накъде. Но от това отлагане вече съм с 9 зъба по-малко, пулпити, корони, мостове, грануломи. Минала съм и през операция на киста. И за разкош - пародонтоза Simple Smile Сега вече ходя 2 пъти в седмицата, ама кел файда.
Както е казала teta75, решението е изцяло твое. Отлагането само задълбочава проблема. Искай си упойка и тогава и ченето да ти къртят, нищо няма да усетиш. Спокойно и успех!

# 2 504

Никой не понася болка. Затова има и упойки. Мен също ми беше ( и още ми е ) притеснено всеки път, когато отивам на зъболекар. До преди 10 години ходих само, когато болката беше вече нетърпима и нямаше накъде. Но от това отлагане вече съм с 9 зъба по-малко, пулпити, корони, мостове, грануломи. Минала съм и през операция на киста. И за разкош - пародонтоза Simple Smile Сега вече ходя 2 пъти в седмицата, ама кел файда.
Както е казала teta75, решението е изцяло твое. Отлагането само задълбочава проблема. Искай си упойка и тогава и ченето да ти къртят, нищо няма да усетиш. Спокойно и успех!
Хах..баш пък и ченето да и/му къртят няма да усети..Аз например съм от хората, които от високия адреналин не ги хваща упойка..че даже и 4/5 упойки.. махаха ми киста на венеца и всичко си усещах- раждането по-малко ме болеше (секцио на близнаци) 🤦😄

Общи условия

Активация на акаунт