Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 208 798
  • 3 476
  •   1
Отговори
# 3 120
  • Somewhere far away
Много странно. явно аз съм попаднала на свестен и добър зъболекар. Такъв отказ от антибиотици когато са нужни ми е непонятен. Не може един зъболекар да вижда, че си зле и имаш нужда и да ти откаже да ти изпише конкретен антибиотик. Аз самата пих антибиотик наскоро точно изписан от моята зъболекарка , на която имам пълно доверие и мога само да се радвам че я познавам, и то дори не беше за изваден зъб , а защото имах прекомерно кървящи венци /с риск от парадонтоза!/.

# 3 121
Абе нямаш ли познат тук в БГ..роднина. някой който да звънне на негов стоматолог да каже кой АБ да пиеш и в каква доза....
Недоумявам как те оставят така...това в коя чужбина е ако не е тайна?

# 3 122
Много странно. явно аз съм попаднала на свестен и добър зъболекар. Такъв отказ от антибиотици когато са нужни ми е непонятен. Не може един зъболекар да вижда, че си зле и имаш нужда и да ти откаже да ти изпише конкретен антибиотик. Аз самата пих антибиотик точно изписан от моята зъболекарка , на която имам пълно доверие и мога само да се радвам че я познавам, и то дори не беше за изваден зъб , а защото имах прекомерно кървящи венци /с риск от парадонтоза!/.

Аз живея в Дания. Както ми каза една приятелка пенсионирана лекарка датчанка, "в Дания не предписваме антибиотици". Всъщност изписват, ако имаш температура, треска и ако си подут! При мен тези неща ги нямаше, освен подуването, защото веднага започнах да пия Ibuprofen 400 mg., защото болката беше кошмарна.

# 3 123
Gerg0198, мъжът ми е с проблемни зъби и при възпаление, единственият антибиотик, който му помага е Родожил. А при него беше зверско такова, чак челюстта се беше изкривила от отока.

А на мен самата при избиващ мъдрец ми помогна клеева тинктура - щипе, но наистина помага и успокоява мястото.

# 3 124
На мен тук в България след вадене на кътен зъб, винаги хирургът-зъболекар ми дава лист в указания.
Първия ден не се жабури с нищо, не се яде гореща храна. Само 1 нурофен изпивам. На другия ден няма болка и не пия обезболяващо.
В указанията пише да не се изсмуква раната, за да се образува съсирек с жълто-бял цвят. След  6-7 дни раната зараства.
А на съпруга ми като вадиха оперативно мъдрец, с шевове, изписаха антибиотик клиндамицин превантивно. Но не го е боляло, само първия ден го болеше.

# 3 125
  • Somewhere far away
Много странно. явно аз съм попаднала на свестен и добър зъболекар. Такъв отказ от антибиотици когато са нужни ми е непонятен. Не може един зъболекар да вижда, че си зле и имаш нужда и да ти откаже да ти изпише конкретен антибиотик. Аз самата пих антибиотик точно изписан от моята зъболекарка , на която имам пълно доверие и мога само да се радвам че я познавам, и то дори не беше за изваден зъб , а защото имах прекомерно кървящи венци /с риск от парадонтоза!/.

Аз живея в Дания. Както ми каза една приятелка пенсионирана лекарка датчанка, "в Дания не предписваме антибиотици". Всъщност изписват, ако имаш температура, треска и ако си подут! При мен тези неща ги нямаше, освен подуването, защото веднага започнах да пия Ibuprofen 400 mg., защото болката беше кошмарна.
Ясно. Да, в северните държави е така за съжаление.

# 3 126
Gerg0198, мъжът ми е с проблемни зъби и при възпаление, единственият антибиотик, който му помага е Родожил. А при него беше зверско такова, чак челюстта се беше изкривила от отока.

А на мен самата при избиващ мъдрец ми помогна клеева тинктура - щипе, но наистина помага и успокоява мястото.

Аз знам вече всички възможни антибиотици за зъбите, но няма кой да ми ги изпише, защото аз живея в Дания, а тук не се изписват антибиотици по никакъв начин. Сега пия Зинат, който си нося от България, той ми помага в интерес на истината. Но намерих и една приятелка, която е психиатър и работи в Дания от дълги години, тя може да ми помогне и да ми предпише нещо по подходящо с електронна рецепта. 🙏

# 3 127
Gerg0198, да, да прочетох. Мисълта ми беше, че ако този не помогне и има кой да изпише другия. От зъболекар знам, че е по-силен.
При моя мъж проблемът беше сериозен, а му бяха дали слаб, не помня обаче Зинат или Оспамокс беше. Та бяхме принудени да идем при друг лекар и той беше меко казано възмутен и каза че тези са слаби за неговото състояние.

# 3 128
Онзи ден по ТВ един хирург каза, че здравеопазването в България е много по-добро от редица западни страни.

Gerg0198, значи тази "лекарка" благоволи да погледне раната, едва след като е разбрала, че вече си взела мерки и се самолекуваш без нейната "помощ".

Ако съсирекът е здрав и както трябва, там не може да влезе храна.
При пушачите не пречи самата цигра, а всмукването отлепя съсирека. Т.е. човек трябва да се пази да не засмуква нищо.
И трето, няма значение каква е причината, дори и ти да си я причинила. Щом раната се е инфектирала и усложнила, трбва да се вземат мерки. Тая зъболекарка направо е влязла в оправдателен режим. Явно си знае какво е натворила, затова се оправдава и обвинява теб за състоянието.

Ти пасира ли си супа, да се храниш по-човешки?

elizabet9119 и ти също си пасирай храната. АБ ще ти помогне, иска малко време.

Момичета, бързо да ви минава инфекцията и болката!

# 3 129
Онзи ден по ТВ един хирург каза, че здравеопазването в България е много по-добро от редица западни страни.

Gerg0198, значи тази "лекарка" благоволи да погледне раната, едва след като е разбрала, че вече си взела мерки и се самолекуваш без нейната "помощ".

Ако съсирекът е здрав и както трябва, там не може да влезе храна.
При пушачите не пречи самата цигра, а всмукването отлепя съсирека. Т.е. човек трябва да се пази да не засмуква нищо.
И трето, няма значение каква е причината, дори и ти да си я причинила. Щом раната се е инфектирала и усложнила, трбва да се вземат мерки. Тая зъболекарка направо е влязла в оправдателен режим. Явно си знае какво е натворила, затова се оправдава и обвинява теб за състоянието.
За нашите лекари мога да говоря дълго и само с уважение, защото съм имала различни проблеми и винаги съм попадала на прекрасни специалисти. Не случайно ги назначават бързо и на работа в чужбина, защото в чужбина им липсват такива кадри.
За моята зъболекарка, какво да ви кажа, една голяма част от разговора си беше правене на сметки, колко ще се плати и как ще се плати. Тя не си свърши добре работата. Зъбът се начупи, вероятно наистина е бил труден за вадене, но човек винаги има вариан да прецени може, или не може да се справи с дадено нещо. На нея й беше трудно, аз го разбрах и усетих още по време на манипулацията. Преди това ми беше правила някаква пломба, ами тя веднъж не каза "изплюй", то беше едно ръгане, дупчене, без възможност да си поема въздух. Още тогава си помислих, че нещо не е както трябва, но реших, че такъв е подходът й, може би малко по-груб. Но и това няма значение. Шокирана останах, когато в деня, след като ми извади зъба, аз сменях марлята, която тя ми даде допълнително за вкъщи, и изплюх парченце от зъба... Всъщност тя не беше почистила мястото както трябва. Тогава някак се притесних. Не знам защо, просто инстикт! От там нататък нещата са ясни. Не знам, може и аз нещо да съм объркала, но аз по принцип гледам да си спазвам всички препоръки, които ми дават лекарите, защото вкрайна сметка става въпрос за моето здраве. Даже си спомням, че първият ден не се храних, вода не пих, за да мога да подпомогна лечението. А след като раната се инфектира, моят мъж беше с мен и я попита за антибиотик, но тя отказа категорично. Тогава вече разбрах, че аз не мога да разчитам на този човек и след като приключи лечението, което тя е намислила, да си поема по друг път и да търся друг зъболекар. Та това е. Неприятна история.

# 3 130
Gerg0198, да, да прочетох. Мисълта ми беше, че ако този не помогне и има кой да изпише другия. От зъболекар знам, че е по-силен.
При моя мъж проблемът беше сериозен, а му бяха дали слаб, не помня обаче Зинат или Оспамокс беше. Та бяхме принудени да идем при друг лекар и той беше меко казано възмутен и каза че тези са слаби за неговото състояние.

Слава Богу намерих човек, който да ми помогне и това ме прави една идея пэ спокойна.😊🙏

# 3 131
След вадене на зъба направихте ли снимка, да няма останали частици?

# 3 132
След вадене на зъба направихте ли снимка, да няма останали частици?

Да, направих снимка. Слава Богу няма останали частици. 🙏

# 3 133
Щастлива съм, че сте намерили сърцат човек.
През какво преминавате🤦♀ Как е в Дания, колко се чака за личен зъболекар? Ако я замените с местен, все по протокол ще работи.Търсете както Ви посъветвах.
Иначе, да. Не търсете причина в себе си. На шиш ще Ви въртят, но свой пропуск няма да признаят.

# 3 134
Щастлива съм, че сте намерили сърцат човек.
През какво преминавате🤦♀ Как е в Дания, колко се чака за личен зъболекар? Ако я замените с местен, все по протокол ще работи.Търсете както Ви посъветвах.
Иначе, да. Не търсете причина в себе си. На шиш ще Ви въртят, но свой пропуск няма да признаят.

В Дания се плаща за зъболекарските услуги, а иначе здравеопазването е безплатно. Веднага мога да сменя зъболекарката си и да се насоча към някой друг. Трябва скоро да направя това, ако нещо пак се влоша. Надявам се всичко да се оправи скоро. 🙏😊

Общи условия

Активация на акаунт