Къде в Пловдив ??? - 89

• 39 824
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
От Филипово няма друго.12 спира в близост, но трябва да се походи.
В момента не мога точно да кажа коя е спирката, защото не съм ползвала автобуса дотам отдавна.

# 586
Благодаря!
И дори да не е точно Филипово, а в близост, 15 по-близо ли спира до болницата!

# 587
  • Пловдив
Мисля, че 15 е доста по-близо, ако не се лъжа спира на Пещерско шосе, но нека да се включи някой, който е по-запознат, защото не ходя често в онзи район и да не те подведа.

# 588
Спирката на 15 е точно пред Хирургиите, след светофара, като се мине Пълмед. Докато с 12, трябва да повървите към 250-300 метра, за да излезете на Пещерско шосе, на същото това кръстовище със светофар. Вижте го в картата на Пловдив или в транспортния сайт на общината. Линк има в първия пост на тази тема.

# 589
  • Пловдив
С автобус 15 ще е по-добре, спирката е на Пещерско шосе, непосредствено до Хирургиите. С 12 ще имате около 10мин. ходене.

# 590
Здравейте, 12 ходи ли до хирургиите на Свети Георги и ако да, коя е спирката? Има ли друго, което ходи до там от Филипово?
Такси.

Събирам препоръки за заведени за първи рожден ден. Ще сме около 20 човека, ще има 3-4 деца. Би било добре да има детски кът, но не е задължително.
Предпочитам да има масички навън, ако е хубаво времето.
Чествайте го в домашна обстановка. По- безопасно ще е и за вас, и за децата. На 1 година детето няма да разбере нищо от празненството.

Питах при булките, но те са много под пáра от приготовления...Wink...та ако можете да ме насочите към магазини за булчински рокли в Пловдив, ще ви благодаря от сърце.
Цял Асеновград 😃

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 04:24 от Mia Rulana

# 591
Жената пита за Пловдив, ти я пращаш в Асеновград?
Другата за автобус, ти предлагаш такси?
Доста неподходящи съвети.

# 592
Въздържах се до сега, но след такива съвети, ще кажа. Срещу Дома на младоженците има един или два булченски бутици. Преди имаше един и на входа на стария град. Цените там сам поне три пъти по-високи от тези в Асеновград. До Асеновград, освен пътуване с влак и автобус, има и споделено пътуване в една от групите във Фейсбук. Наистина си заслужава пътя, особено, ако четири цифрена сума се намали до три цифрена. Пък и в самото градче, всичко е на пешеходно разстояние и са бутик до бутика, шивачки също бол и повечето работят бързо и роклята може да е това само с едно ходене. Отиваш сутринта, вечерта се прибираш с готова рокля, ушита по поръчка и размери.
Ще допълня, наближават абитуриентските балове, казаното по-горе, не се отнася за събота и неделя, защото там традиционно се шият не само булчински, но и официални тоалети. Пък и влизайки някъде, ако ще се възползвате от опцията - готово, в рамките на деня, е добре да кажете в началото. Някой може да е минал час преди вас или пък да са претоварени от друга поръчка.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 07:58 от Camille Clo ♥

# 593
ralliee Аз ползвам едно приложение което освен че ми показва от адрес до адрес с кой автобус мога да стигна показва и маршрута пеша ( ако има такъв) и те предупреждава със сигнал на коя спирка да слезеш. Удобно ми е много на мен. Приложението са казва Moovit .

# 594
  • Пловдив
Какво споделено пътуване до Асеновград. Влаковете са през час с една "дупка" в 10,30. За 20 мин. си там, а за това време с кола не можеш даже да излезеш от Пловдив. Проблемът явно не е в пътя до там. Няма значение.
12 спира пред магазин Сани, мисля, че все още се казва така. От там има малко ходене до хирургиите. Като се замисля, то и 15 не е точно от Филипово. Отделно, че минава доста по-рядко от други линии. Може да се търси вариант с прехвърляне някъде на 222, 37 или 6, за последното - с 12 до МОЛ Марково тепе, на същата спирка се качваш на 6 до Хирургиите.

# 595
Аз ползвам 15 и moovit на няколко пъти ме подвежда. Google maps върши чудесна работа!

# 596
От както 15-ките са през една кола до Войводиново, станаха доста редовни.

# 597
Жената пита за Пловдив, ти я пращаш в Асеновград?
Другата за автобус, ти предлагаш такси?
Доста неподходящи съвети.
Съжалявам, но за хора, които не са от града най- добре ще е да не се лутат наляво- надясно, а да действат по- радикално. Особено в това болно време.

В Асеновград има чудесни рокли и страхотни шивачки. Само показваш снимка и веднага ти шият същото 👌 Бива ли да си на една крачка от Меката на сватбените рокли и да търсиш рокля в Пловдив!!!

От Филипово до Хирургиите няма директен автобус. Много по- удобно е с такси. А и по- безопасно с оглед, че сме в началото на трета вълна.

Още да се обяснявам ли или вече стана ясно каква е моята гледна точка и защо давам "такива" (Кло?) "неподходящи" (Дева?) съвети 🙂

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 06:14 от Mia Rulana

# 598
В Асеновград е пълно с магазини и шивачки на булчински рокли. Шият и по ваша идея. Поне е близо.
Не мога да се придвижа до там в момента, затова питам за препоръки в Пловдив. Simple Smile

Изрично упоменато в молбата.

От Филипово до Хирургиите няма директен автобус. Много по- удобно е с такси. А и по- безопасно с оглед, че сме в началото на трета вълна.

А не мислиш ли, че едно такси ще ѝ струва поне 6-7 лв., срещу 2, при прекачване?
За доста хора проблемът е и финансов, за такситата.
Иначе всеки знае, че има и как да си вземе такси.

# 599

Два различни проекта са. Гардън е зад гората, близо до стадион Локомотив. Минава се по новия път покрай картинг пистата, централния вход на стадиона и след 200-300 м. вляво е сградата, непосредствено след горичката. Форест е на булеварда, след Технополис, посока ВСИ. Не мога да дам отзиви, но мястото на Гардън е хубаво. Районът е добър, близо е до парка, не е шумно, има детска градина в близост, ако това ви интересува. Градският транспорт е добре уреден, въпреки че двете най-близки спирки не са особено близо. Поне засега Гардън не изглежда обитаем, въпреки че едното крило е готово на външен вид.
П.П. Коригираха се, че бях разменила имената на двата обекта. Сега вече са правилните.
Много благодаря за полезната информация. Flowers Hibiscus
По-скоро ме интересуваше дали едни и същи хора ги строят(дали фирмата е една и съща), дали спазват сроковете и т.н.? Flowers Rose
Здравейте, да попитам отново за моя въпрос. Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт